What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.
  • ICMag and The Vault are running a NEW contest in October! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Fetițe crude

jtm

Some kind of shaman
Veteran
De fapt, exista un thread legat de utilizarile medicinale. Asta nu se vrea unul paralel, ci complementar.

Am observat ca se pune accentul pe utilizarea medicinala mai ales sub forma decarboxilata, in cel mai bun caz prin vaporizare sau ... la cuptor.

Impresia mea este ca povestea asta deriva din faptul ca mai intai a fost cautata relatia dintre ”high” si canabinoizi. apoi s-au descoperit CB1 si CB2 si s-a tras concluzia ca numai canabinoizii decarboxilati au asadar efect, si ca CBDA/THCA/CBGA nu prea au efect.

Mai nou s-au gasit si ailalti receptori, din clasa GPR-urilor, la care iaca, merg CBDA/THCA/CBGA, etcA. Se pare ca efectele sunt puternice, fara high insa. Asa ca veti intreba: care e farmecul, corect?

Ma rog, e evident care e farmecul, pentru cine are o problema si nu vrea sa se urce la volan privind crucis... Totuși, impresia mea e ca iarba raw nu e chiar nepsihoactiva. Am sesizat efecte interesante de ”mood changing”, fara, cum sa spun... sa te imbete. Nu tu necoordonare, nu tu probleme cu memoria de scurta durata, foarte interesant.

Ca atare, ridic la fileu problema. Io sunt la inceput cu studiul, si sunt foarte curios. Atata ca studiul va necesita cantitati mai mari dar, dupa cum se poate vedea din jurnal (prima trupa: https://www.icmag.com/modules/Journal/viewentry.php?journalid=1471#comment11715), nu e o problema.

Astept comentarii, idei, etc. Sper ca nu jignesc majoritatea de pe aici (adica pe fumatori).:tiphat:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Si sa facem prezentarile:

Si sa facem prezentarile:

Prima trupa, agricultura intensiva, ca nu se stie cate ajung la capat.

Asadar:

CBD Critical Mass - Fem Seeds - 5
CBD Nordle- Fem Seeds - 5
CBD Shark - Fem Seeds - 5
CBD Skunk Haze - Fem Seeds - 5
CBD Sweet And Sour Widow - Reg Seeds - 6
CBD Yummy - Fem Seeds - 5

Plus, la pachet,

Northern Light Auto Blue - Fem Seeds - 1
La Diva - Auto - Fem Seeds - 1
Blue Cheese - Fem Seeds - 3
So Easy -Fem Seeds - 1

si inca una, care imi scapa acum.

Rata de germinare 100%, direct în sol. Pământ, ghivece de... câtiva litri. 2 la ghiveci, criză de spatiu

Lumină, 600W CFL, distribuit pe 1mp. Circa 10000 lm/mp, măsurat la frunzele de sus.

Rata de supravietuire după 4 săptămâni de vegetație, 100%.

Nutrienti organici, de la magazin. Din aia de melasa.

CBD yummy e cea mai sensibilă, în rest au mers bine, mulțumită sfaturilor voastre și a lui mamzel Nebula Haze.

Sunt deja în a5-a saptamana, prima de flower. Astept sa vad si eu o floare de la ele, cu exceptia celor doua auto, dintre care La Diva este impresionanta.

3 defolieri pana in saptamana a 5a. Daca era vara mergea si de o salata cu ceapa si cu rosii. Nu e vara pe unde sunt io.

Poze in curând.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Si pozele cu cultura de test:

Si pozele cu cultura de test:

Mi s-au facut ochii ca la broaste asteptand sa dea semne de preflower cele neauto. Cred ca mi se fac ca la melc pana atunci.

Iata pozele. A se nota ca le trebuie o minima defoliere, iarasi. La cate frunze fac, imi iau si o capra...

Poza de grup mai intai:

Un CBD Yummy suferind de - aparent - ceva probleme cu zincul, dar care isi revine parca:

O La Diva delicioasa. Nu mai rezista mult, asta e clar. Adica azi s-a papat al treilea buzishor :(( . Interesant e ca, desi e mica, i se maronesc tricomi pe ici colea. Probabil e firesc...

Un Northern Light Auto Blue. Sau invers. Inca nu prea e albicioasa. In faza asta, clar nu imi place. Northern Dark mai degraba, dar mai asteptam.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Foarte ... uplifting La Diva asta, recomand cu caldura. Am rontait la ea cinci minute, data viitoare fac si o cantarire, sa vad cate grame de verde am luat la o tura. Nota: desigur, nu e high din ala sa te spargi. Doar cat sa te simti bine.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Sunt alarmat. A mai trecut o zi si nu a aparut nici un preflower :d Are cineva idee dupa cate saptamani de 12/12 ar putea sa dea semne? Nu de alta, dar sentimentul meu e ca defolierile in veg ar trebui sa fie domoale, si doar in flower mai agresive. Evident, eu am facut pe dos :)) . Cum ziceam, desi plantelor le-a mers bine cu defoliere, si am si un sac de frunze uscate, sper ca asta sa nu afecteze timpul de inflorire. Era bun un side by side, de ce nu mi-o fi dat prin cap?

man nu stiu nu am f multa experienta in domeniu dar mie dupa max 1 sapt mi'au aparut preflowers .. deci banuiesc ca defolierile agresive pe care le'ai facut sa le fi incetinit . oricum mult noroc cu ele :D

jtm

Some kind of shaman
Veteran
ok, promit un side by syde, la nextu grow, daca nu stie nimeni. oricum, am doar vreo 10 zile de flower.in plus, le-am tinut in veg doar 4 saptamani. sunt curios la cat timp se vad preflower la plante bagate direct in flower din germinare, exceptand un soi de autoflower, desigur. stoe cineva?

coolbud

puffin' the herb
salut , in legatura cu defolierea in vegetatie , si eu am incercat-o cu un grow in urma si tin sa spun ca mi-a fost invatatura de minte.in 2 luni de zile n-au iesit cum am vrut eu sa fie dar a fost bine si da , defolierea in vegetatie va lungi timpul de flower posibil si cu 1 saptamana in plus.sfat in legatura cu defolierea , nu va atingeti de plante pana in saptamana 3 de flower sau poate chiar 4 , depinde de maturitatea plantelor.cei care vor dori sa incerce asta pe viitor va sfatuiesc sa incepeti gradual , niciodata sa nu luati mai mult de 20-30% (fan leafs)
bafta.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Desigur, a fost relativ graduala defolierea... agresiva (cum am numit-o eu). Pana la urma, au inceput sa infloreasca, la sfarsitul celei de a doua saptamani de flowering. Probabil ca lipsa mea de experienta, tineretea (nu se mai vede asa bine de aproape) și microscopul de doi lei, m-au facut sa nu imi dau seama.
De acum, pazim masculii. Inca nu sunt sigur ce o sa fac cu ei, inmultesc fetele sau nu, mai vedem...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Și un extract în glicerină

Și un extract în glicerină

100 g frunze uscate, rezultate din defolieri, majoritar 50%THC, 50% CBD (CBD crew brand, deh).
Macinate, și pus peste ele un litru de alcool. Lăsat 1 oră, filtrat intr-o strecurătoare mare cu doua straturi de prosop de bucătărie (celuloză, neparfumată, albă).
Evaporat la cald. Spre sfarsit, adăugat circa 25ml glicerină, și evaporat până la capăt alcoolul.
Decarboxilat la 110-120 grade C (termometru laser), vreo 20-30 minute, pe un resou termostatat. Mergea mai bine in fripteuza, dar mi-a fost lene.

Teste: 3ml, tinut mult in gură (cică se absoarbe instantaneu în sânge.
Concluzii:
1. Nu s-a absorbit instantaneu în sânge, ca la vaporizare.
2. La 24 de ore de la luat, inca se mai simt efectele. Se pare ca 3ml a fost prea mult.
3. High plăcut și intens, destul de ... corporal, uitat în oglindă ca prostu, ciocolata bună, filmul super.

Concluzie finală: asta-i drog, puii mei! Scuze, asta știa toată lumea pe aici...

Concluzie finala:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Și un cannabutter

Și un cannabutter

Frunze uscate, 10g (circa, da parca cine mai stie). Tot 50% THC/50% CBD. Măcinate, puse peste un pachet de unt topit (80%), la foc mic, cât să fiarbă.
Temperatura - nesupravegheată.
Timp - vreo 15 minute, orientativ. Se lasă până se transformă în ghee, chestia aia când se modifică grăsimile în unt, dar nu până se afumă, doar cât să își schimbe aroma. Găsiți pe net detalii.
Nefiltrat, nenimica.
O lingură e suficientă să ai viteză. Nu foarte mare, e tot așa, mai corporal high-ul, dar poți să îți faci treaba zilnică. Desigur, cui ii place, poate sa utilizeze mai multe linguri, dar, desigur, mai pe seară.

Ca și la extractul de dinainte, concluzia finală e aceeași: e drog uăăăi!

Mai precis, te afectează la creier, usual stuff: umbli pe pereți, probleme de memorie, probleme de focalizare mentală, te simți bine :), și visezi mult.
Mult mai slab totuși decât extractul concentrat, de mai inainte, dar asta e normal.
Mult mai simplu de făcut totuși și mai ieftin.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Următorul test, extract ”medicinal”, adică cu THC-ul evaporat. Sunt extrem de curios care sunt efectele, că se tot bate monedă pe lipsa de psihoactivitate a CBD-ului. Eu am niște rezerve, dar... probele sunt determinante.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Si zici ca tinctura si cannabutterul le-ai facut din frunze culese in veg si te sparge in halul asta ? :thinking:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nush ce cannabutter ai facut tu in 15 min, dar cu siguranta putea fi de multe ori mai tare daca il lasai cat trebuie (4-8 ore). Iar extractul in glicerina se poate face direct in glicerina, mai ales ca alcoolul e din ce in ce mai scump si nu isi justifica pretul.
Si da, se poate sa simti ceva tarie si in veg. La strainuri mai potente am testat si eu la vaporizator cu frunze de dinainte de flower sau imediat dupa ce au fost puse in flower, si daca puneai ceva mai mult era comparabil cu budul de la un strain slab, doar ca efectul putin mai diferit, datorita ponderii mai mari a celorlalti cannabinoizi si terpenoizi in raport cu thc-ul. (cam acelasi efect cu mancatul de bud verde, ca tot ati discutat despre asta de curand pe forum.)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Si zici ca tinctura si cannabutterul le-ai facut din frunze culese in veg si te sparge in halul asta ? :thinking:

Ei, canna nu chiar, dar la tinctura, tine cont ca au fost totusi 100g de frunze uscate. Si 1% sa aiba, si tot rezulta vreun gram de rasini, dar sigur au mai mult de 1% frunzele alea. Din pacate, imi tot dadeam cu stangu in dreptu prin laborator, si m-am enervat si nu am mai cantarit... produsul.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Nush ce cannabutter ai facut tu in 15 min, dar cu siguranta putea fi de multe ori mai tare daca il lasai cat trebuie (4-8 ore). Iar extractul in glicerina se poate face direct in glicerina, mai ales ca alcoolul e din ce in ce mai scump si nu isi justifica pretul.
Si da, se poate sa simti ceva tarie si in veg. La strainuri mai potente am testat si eu la vaporizator cu frunze de dinainte de flower sau imediat dupa ce au fost puse in flower, si daca puneai ceva mai mult era comparabil cu budul de la un strain slab, doar ca efectul putin mai diferit, datorita ponderii mai mari a celorlalti cannabinoizi si terpenoizi in raport cu thc-ul. (cam acelasi efect cu mancatul de bud verde, ca tot ati discutat despre asta de curand pe forum.)

Pai teoretic, decarboxilare 120 grade juma de ora, e in regula. Untul fiert simplu, mai ales de 80%, evapora apa repede si ramane la temperatura ridicata. Nu am masurat-o, dar o sa o fac data viitoare. Teama mi-e ca e semnificativ peste 120 de grade, dar nu am fost curios, doar ma jucam sa vad ce iese.

Cannabutterul ”clasic” se face fierband frunza in apa cu unt, ceea ce duce la o decarboxilare mai lenta. Vorba ta, cateva ore, desi are avantajul ca se pierd (teoretic) mai putine chestii din frunze. Nu am stat sa fac diferenta.

In tot cazul, verzaciune de unt ca asta nu o vazut neam de neamul meu.

Da, tinctura merge facuta direct in glicerina insa e mai lent si nu aveam timp de pierdut.

Am si facut asa la un brat de canepa industriala, dar a iesit ”diluata”, caci nu am macinat-o in prealabil si a intrat mult prea multa glicerina, asa ca am ajuns la concluzia ca alcoolul sau butanul merg la extractie, si apoi doar diluat in glicerina.

In plus, planul era altul, sa testez un recuperator de alcool sub vid cu asta, ceea ce nu a mers, ca era pompa, foarte scumpa de altfel, de doi lei, si ca atare m-am enervat si l-am pus pe foc. Probabil ca nu trebuie sa ma enervez, puteam sa mai astept cateva zile pana il puneam la punct.

Legat de ce spui tu, mi se pare mai ”completa” salata de bud crud decat cea vaporizata. Si mai altfel. E firesc, ca sunt substante si proportii diferite. Nu imi place sa nu ma pot concentra pe un subiect, iar THC-ul nu te ajuta de loc cu chestia asta...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Fierberea ta de 15 minute nu putea trece de 100 grade in nici un caz. Pentru 120 grade iti trebuie oala sub presiune.
Zici ca nu ai timp de pierdut, dar cand e vorba de extracte din cannabis, timpul inseamna ca vei extrage mai mult, nu e deloc timp pierdut. Nu e locul unde sa te grabesti, mai ales ca poti face alta treaba in timp ce verifici ce ai pe foc odata la 10-15 minute.
Cat despre lipsa de concentrare, strainurile sativa sau predominant sativa, fumate sau vaporizate ponderat (cat sa nu dea trip cu brain overactivity, ca atunci nu te mai poti concentra la altceva decat la trip), mie imi dau un efect foarte placut care ma ajuta sa ma concentrez pe ceea ce fac foarte atent si profund. Trebuie doar sa gasesti strainul potrivit si sweet spot-ul pentru ce ai nevoie.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Fierberea ta de 15 minute nu putea trece de 100 grade in nici un caz. Pentru 120 grade iti trebuie oala sub presiune.

Fii serios, sigur ca se poate, dupa ce se evapora apa, desigur, ceea ce se petrece foarte repede. Cum am spus, nu am facut cannabutter clasic, ci in ghee, care e altceva, se face doar cu unt, fara apa, ceea ce permite cresterea temperaturii de fierbere, ca la orice grasime.

Ia de aici:http://en.wikipedia.org/wiki/Ghee

Pai e cam asa: ori stai in glicerina la 80 de grade - sa zicem- o zi, si nu il poti concentra mai departe, ori extragi in alcool, si concentrezi in glicerina, ceea ce iti ia o ora, si te lasa sa il concentrezi cat vrei. Se face asa mai ales cand vrei sa extragi ceva slab si sa il concentrezi.

Sigur e scump, si nu merita, decat daca vrei sa faci un extract mai complex, in scopuri de ... cercetare, altfel - pentru fumat - il faci cu butan, hexan, etc... Rapid si ieftin.

Si da, posibil moderatia sa ajute la concentrare, e evident dar... mai am de facut probe. La o adica de aia am semanat multe flori, corect? Din pacate mai toate sunt cu destul de multa indica, dar imi pun speranta in ”freebies”, care is tehashciste, nu medicinale.

Last edited by a moderator:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu fac numai ghe si urmaresc foarte atent temperatura si nici macar nu am atins odata 100 grade in ore intregi. (98-99 grade) Sigur, apa evaporata are 100 grade pentru cateva fractiuni de secunda, dar termometrul imi masoara temperatura lichidului, nu a gazelor de deasupra lui.
Apa de dedesupt regleaza foarte bine temperatura prin evaporare. Daca nu ai pus apa dedesupt e greseala ta, si de aia a iesit verde. dar nici asa nu e vorba de 120 grade in 15 minute, parerea mea. Mai ales la cata apa are untul din ziua de azi..
Cat despre extracte, e mult mai sanatos in glicerina decat cu hidrocarburi. Eu nu am nimic impotriva a sta 8-10 ore pentru a avea un extract cum trebuie, doar il fac pentru mine, nu pentru altii. Oricum stau pentru unt tot cam o zi. Dar ies destule portii cat sa merite. De gaz m-am cam lasat si planuiesc sa mai incerc doar pentru a face cate putin jellyhash sau cate un cigar 100% cannabis. Am abuzat cateva zile de BHO si am simtit efectele asupra plamanilor..

jtm

Some kind of shaman
Veteran
A, stai ca e o confuzie:

Am zis ghee, si nu ghe. La ghee nu se pune apa, vorba ta, are destul untul in ea (teoretic la 80% nu ar prea trebui sa aiba multa, dar...). Ghee e un unt topit pana se evapora toata apa, dupa care se mai lasa la fiert. E un unt folosit in tarile cu clima calda, care prin evaporarea apei tine foarte mult.

Ca atare, dupa ce se evapora toata apa, fierbe la temperaturi mari. Uite, cand fac data viitoare (maine) masor si temperatura. Faceam in seara asta, da am uitat termometrul cu laser (de parca ar masura cu laser :) ) prin alte parti. In tot cazul, habar nu am cat a fost, dar o gasesti pe net ca fiind circa 120 grade C.

Cannabutterul facut cu apa e altceva, si e un proces bun daca vrei un control perfect si fara batai de cap al temperaturii. Cannabutterul fara apa e mai rapid, insa tre sa ai grija sa nu arzi untul. Si desigur, se presupune ca folosesti unt de calitate...

Da, normal ca de aia a iesit verde, nu m-a deranjat.

De acord cu tine cu gazul, mai ales cu butanul. Teoretic, dupa extractie, ar trebui sa bagi extractul la evaporare sub vid, incalzit desigur cat sa fie lichide rasinile. Facut ca lumea, merge. Cine il face asa? Ai avantajul totusi ca poti sa separi destul de bine canabinoizii de celelalte chestii care ard usor si sa aplici dupa aia fractionari mai simple.

Cu glicerina... la buzi poate sa mearga, la frunze nu stiu zau, am vazut diferenta. Ar trebui macinate intai, ca sa fie o prima concentrare. Apoi sa fie frunze potente, dar cat de potente frate? Eu am pus 1 kil de frunze uscate si am umplut restul oalei (16 litri toata oala) cu glicerina. Nu mi-a dat prin cap sa le macin, ca se reducea glicerina foarte mult. De, incepator... Ideea e ca am luat trei linguri cu varf si in afara de lehamitea de la glicerina, nu am simtit nimic. Mai incercam.

Eu unul ma gandesc la o instalatie de CO2. Mai pe la vara totusi, ca nu e asa simplu si nici ieftin. Insa am vazut niste extracte de plante in CO2 si mi-am dat seama ca daca stapanesti tehnologia iese o chestie beton. Desigur, nu se justifica pentru trei joint-uri...

Latest posts

Latest posts