אם אתה מגדל באדמה קנויה עם חומציות נכונה [בסביבות ה6]אז כמעט ולא תרגיש בעיות אם אתה משקה במי ברז שלא עוברים את ה8 שזה בדרך כלל המים בארץ,מבחינת מה רואים כאשר החומציות לא נכונה אין לזה תשובה אחת ברורה זה תלוי איזה דשנים לא יהיו זמינים לצמח ובאיזה שלב בגידול אתה נמצא ומה הם שאר התנאים שאתה מספק,אני לא ממליץ לקנות מד חומציות ומעדיף לעבוד עם הערכה ובנוסף יש ניירות עם רגישות גבוהה לא כמו שמוכרים בהידרושופ ב9 שקל אבל לא שווים כלום בשביל העבודה שאנחנו עושים,אני מדדתי וסימנתי את הבקבוקון הקטן של הערכה כדי לשים רק טיפה אחת של הנוזל בדיקה הכחול וזה נותן יותר משש מאות בדיקות במקום מאתיים כדאי גם להשאיר את הבדיקה בבקבוקון ולראות את השינוי בחומציות במשך הזמן ,הערכה לא מזייפת אף פעם כמו שתמיד קורה למדים הדיגיטלים שכבר הלך לי גידול בגלל שהסתמכתי על מד שאיבד את הכיול,אם מגדלים אורגני וממחזרים את המצע אז אין בכלל צורך לבדוק חומציות אבל במצעים מנותקים חייבים למדוד חומציות כל השקייה זה ממש אקוטי אם לא,מעניין שבחקלאות של כמעט כל העצים והצמחים אין בכלל התייחסות לנושא החומציות, רק בגידול קאנביס יש לחומציות חשיבות לעומת כל הגידולים האחרים שאני מכיר