What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

דישון חסר? יתר? צמח חולה

isranabis

Active member
Veteran
אם אתה מגדל באדמה קנויה עם חומציות נכונה [בסביבות ה6]אז כמעט ולא תרגיש בעיות אם אתה משקה במי ברז שלא עוברים את ה8 שזה בדרך כלל המים בארץ,מבחינת מה רואים כאשר החומציות לא נכונה אין לזה תשובה אחת ברורה זה תלוי איזה דשנים לא יהיו זמינים לצמח ובאיזה שלב בגידול אתה נמצא ומה הם שאר התנאים שאתה מספק,אני לא ממליץ לקנות מד חומציות ומעדיף לעבוד עם הערכה ובנוסף יש ניירות עם רגישות גבוהה לא כמו שמוכרים בהידרושופ ב9 שקל אבל לא שווים כלום בשביל העבודה שאנחנו עושים,אני מדדתי וסימנתי את הבקבוקון הקטן של הערכה כדי לשים רק טיפה אחת של הנוזל בדיקה הכחול וזה נותן יותר משש מאות בדיקות במקום מאתיים כדאי גם להשאיר את הבדיקה בבקבוקון ולראות את השינוי בחומציות במשך הזמן ,הערכה לא מזייפת אף פעם כמו שתמיד קורה למדים הדיגיטלים שכבר הלך לי גידול בגלל שהסתמכתי על מד שאיבד את הכיול,אם מגדלים אורגני וממחזרים את המצע אז אין בכלל צורך לבדוק חומציות אבל במצעים מנותקים חייבים למדוד חומציות כל השקייה זה ממש אקוטי אם לא,מעניין שבחקלאות של כמעט כל העצים והצמחים אין בכלל התייחסות לנושא החומציות, רק בגידול קאנביס יש לחומציות חשיבות לעומת כל הגידולים האחרים שאני מכיר

ganesh5000

Member
אתה באמת ממליץ לעבוד עם ניירות לקמוס ולא עם מד דיגיטלי?
אני כרגע בגידול הראשון שלי, ועובד עם ניירות שאני חושב שקניתי בהידרו גארדן.
דווקא חשבתי לעבור למד דיגיטלי לקראת המחזור הבא אבל הפתעת אותי עכשיו.
על איזה ערכה המלצת?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
מד דיגיטלי הרבה הרבה יותר נוח לשימוש.
באדמה זה באמת לא קריטי - חצי יחידה לפה או לשם מתאזנת מהבופר של במצע.

kamikaza

Active member
ישראנביז, אתה יכול לפרט קצת על הערכה למדידת פי-אייץ' שאתה עובד איתה? ב

ניסיתי פעם להשתמש בניירות לקמוס מהידרושופ, וזה מה זה מעפן. ואתה לא יכול להיות בטוח איפה אתה עומד, כי הצבעים לא ברורים, וגם משתנים בהתאם לרטיבות של הנייר. כשהוא מתחיל להתייבש הצבעים משתנים

אני עובד עם מדים דיגיטליים, אבל זה עושה לי התמוטטות עצבים כל פעם מחדש

יוצאים מכיול פתאום, קיבלתי ג'ננה כמה פעמים וקניתי אחד חדש, וזה רק מחריף את הבעיה כי שלושה מדים דיגטליים נותנים לי שלושה תוצאות שונות (לפעמים) או ששניים מסכימים בניהם ואחד לא , (לפעמים) ואז אני נדפק לגמרי

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
מדים דיגיטליים צריך לכייל כל חודש, בהנחה שהם איכותיים, ולתת להם איזה דקה להתייצב כי הקריאה של הטמפ' לוקחת זמן ומשנה את הערך הסופי של הפיאייץ'.
חשוב גם שנוזלי הכיול יהיו של חברה טובה ובתוקף.

קונים בלולאב את המד המשולב
עדיף שתכייל כל חודש אבל בכנות הוא עבד יופי במשך שנה ואחרי שבדקתי לא היה הבדל גדול אחרי כיול
מדים זולים שיעשו לך כאב ראש יש בשפע
הדפים בעייני זה זוועה

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הבלולאב המשולב מאוד לא עמיד במים והוא גם לא מדוייק כמו שעושים ממנו

ganesh5000

Member
אז תמליצו על מד PH
טוב
אני לא מחפש משולב.
EC אני כרגע עובד עם מי מזגנים ולא מתעסק ב
מה שכן חשוב לי זה החומציות, כי בבירור יש לי קצת בעיות בתחום הזה

kamikaza

Active member
יש לי בלו-לאב קומבו, בלו-לאב רגיל, ו פי-אייץ' מאתיים של אם-אייץ' דיגיטל

מסתבר שלשפוך כסף לא בהכרח פותר את כל הבעיות

ואני מכייל כל מוצ"ש

גאנש, זה שאתה עובד עם מי מזגנים לא אומר שה אי.סי. לא מעניין אותך. הרי אתה מוסיף דשנים למים האלה, לא? אם לא, אז יהיו לך חוסרים מהר מאוד

גם אם אתה מוסיף דשנים על מי מזגנים או אוסמוזה, עדיין צריך להעשיר ב קאל-מאג, כי יצרני הדשנים יוצאים מנקודת הנחה שיש לך קלציום ומגנזיום במי ברז

אין טעם לבדוק פי-אייץ במי מזגנים או אוסמוזה

זה מסכן את המד פי-אייץ' שלך, שים לב להוראות - לעולם לא לבדוק מים מתחת לעשר פי.פי.אם

זה מאוד קשה לבדוק פי-אייץ' למים ב אי.סי נמוך, וחסר טעם כי כל מה שתוסיף למים ישנה את הפי אייץ' בקלות כי אין באפרים במים

ganesh5000

Member
אני לא בודק את המים כמו שהם אלא לאחר הוספת דשנים, ואז מאזן חומציות ותמיד למעלה. אני מניח שלאחר הוספת הדשנים האי.סי. משתנה כך שגם עם מד פי.הייץ. לא תהיה בעיה.

לגבי עניין החוסרים, זה די ברור לי מאיך שהצמחות שלי הגיבו לכל אורך הגידול, עכשיו לפחות אני יודע את הסיבה.
לקראת המחזור הבא אני אתייעץ אתכם שוב לגבי התוסף הנ"ל.
אבל בואו תעשו לי קצת סדר בדברים, כי עד היום לא מצאתי שום טובלה מסודרת של רמת פי.פי.אם למחזור גידול כמו שיש טבלאות של דישון. בגלל זה גם לא רציתי להתעסק עם זה יותר מדי.
אני גם עובד עם אדמה, אם זה משנה במשהו.
איך אני שולט ברמת הפי.פי.אם. מלבד הוספת דשנים בכמות מסוימת?
ומה המינון הנכון בכלל בשלבי הגידול השונים?

kamikaza

Active member
טבלת דישון היא למעשה טבלת פי.פי.אם\אי.סי\טי.די.אס - יו ניים איט

והיא לא שווה כלום

כל הטבלאות דישון שאתה מקבל מהחברות דשנים הן למעשה הנחייה כללית בלבד, אם כי הן יכולות גם להוות את הרף העליון - אלא אם כן אתה מגדל מנוסה, שיכול להרשות לעצמו את זה, אל תעבור לעולם את המינון בטבלאות

דבר נוסף שהטבלאות יכולות לתת לך זה היחס בין הבקבוקים

אם נגיד הטבלה אומרת לך 2 מ"ל של דשן א', שני מ"ל של דשן ב' ומ"ל אחד של פי.קיי, והחלטת לתת שלושים אחוז פחות כי זה מה שהאי.סי אומר לך, אז תפחית שלושים אחוז מכולם

או במקרה שלי, ג'י.אייץ'.אי פלורה, יש שלושה בקבוקים, אבל אני לא מסתכל על הטבלה בכלל, רק על האי.סי

ומוסיף או מפחית לפי מה שנראה לי

לגדל זה לא כמו להכין עוגה, שאתה מקבל מתכון מדוייק - כוס שמן, כוס סוכר, שתי כוסות קמח, להכניס לתנור לשלושים דקות בתשעים מעלות וגמרנו

לגדל זה יותר כמו לנהוג - לא יעזור כמה תקרא ותלמד על זה, עדיין לא תוכל להתיישב מאחורי ההגה ולנסוע לירושלים

אין הוראות הפעלה

הדישון משתנה מכל-כך הרבה אלמנטים שזה בלתי אפשרי - זן ספציפי - משנה הרבה

טמפרטורה

לחות

תאורה - הדישון לא יהיה אותו דבר תחת אלף וואט אייץ' פי. אס כמו תחת מאתיים חמישים סי.אף.אל

וכ'ו

kamikaza

Active member
ולגבי קאל-מאג, אתה יכול פשוט לערבב את המים עם חמישים אחוז מי ברז

או לקנות קאל-מאג, יש בהידרוגארדן.

ולהידרוגרו יש קאל-מקס

מאינטגרל - ca15 אם אתה עובד עם ביו-נובה

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אני לא בודק את המים כמו שהם אלא לאחר הוספת דשנים, ואז מאזן חומציות ותמיד למעלה. אני מניח שלאחר הוספת הדשנים האי.סי. משתנה כך שגם עם מד פי.הייץ. לא תהיה בעיה.

לגבי עניין החוסרים, זה די ברור לי מאיך שהצמחות שלי הגיבו לכל אורך הגידול, עכשיו לפחות אני יודע את הסיבה.
לקראת המחזור הבא אני אתייעץ אתכם שוב לגבי התוסף הנ"ל.
אבל בואו תעשו לי קצת סדר בדברים, כי עד היום לא מצאתי שום טובלה מסודרת של רמת פי.פי.אם למחזור גידול כמו שיש טבלאות של דישון. בגלל זה גם לא רציתי להתעסק עם זה יותר מדי.
אני גם עובד עם אדמה, אם זה משנה במשהו.
איך אני שולט ברמת הפי.פי.אם. מלבד הוספת דשנים בכמות מסוימת?
ומה המינון הנכון בכלל בשלבי הגידול השונים?
באדמה אתה צריך הרבה יותר נסיון וידע מאשר במצעים מנותקים כדי לשער מה המליחות של המצע.
המינון נקבע ע"י האדמה שאתה משתמש בה, התנאים שיש לצמח, גיל הצמח והזן. כל אלו מאוד משמעותיים לרמה שאין באמת רמה שאפשר להגדיר.
בזנים שלא אוהבים יותר מידי דישון 600-800 מיקרוסימנס זה סבבה.
בכאלו שאוהבים הרבה דישון - כפול.
וזה לצמחים בוגרים בני יותר מחודשיים, בתנאים שמתאימים לצמחים.

ganesh5000

Member
אז בשלב הגדילה אני צריך להגיע לחצי מכמות הפי.פי.אם?
300 פי.פי.אם?

קמיקזה - לא הבנתי את הרעיון שלך
איך אתה יודע להפחית 30 אחוז?
?אתה מדשן את המים, בודק חומציות ואי.סי. ואז מה
אם אתה רואה שהגעת למשל ל-900 פי.פי.אם אז אתה מפחית מכמות הדשן בדישון הבא?
אל תשכחו שאני לא עובד עם מאגר מים, אלא מכין בכל פעם מחדש, וזה לא כמויות של עשרות ליטרים, אלא בערך 5 ליטר לעציץ בגודל 15 ליטר, עד שאני רואה חילחול של המים.

את הרעיון של להתחיל ממינונים נמוכים של דישון כבר הבנתי, לאחר שריפת קצוות מטורפת שהיתה לי לאורך כל הגידול. פעלתי לפי טבלאות הגידול של ביו ביז ונתתי דישון כל השקייה עד לפני חודש בערך, כך שאת התוצאה אתם יכולים לנחש לבד.
מה שכן, אני מאוד מופתע מכמה שהגידול הצליח ביחס לתנאים הנוראיים שהוא קיבל ממני - חום במהלך יולי אוגוסט, דישון יתר, חוסרים של מגנזיום כי השקיתי רק במי מזגנים, ובלי פי.קיי בכלל, ועדיין יצאו לי באדים מכובדים מאוד.
עקב הפדיחה של שריפת הקצוות, אעלה תמונות רק לאחר הקטיף, שיבוא עלינו לטובה בקרוב.
בגידול הבא אני אעבור לפלורה מיקרו ובלום (יש כזה שמתאים לאדמה, נכון?), עם תוספות בשלב הצמיחה כמו פי.קיי.
אשמח לדעת מה המינונים הנכונים להתחיל עם הדשן הנ"ל.
אני עובד עם עציצים של 15 ליטר, תחת מנורה של 250 וואט בשלב זה.
כרגע אין בעיות טמפרטורה בכלל ואני לא צופה שיהיו במהלך החורף.

kamikaza

Active member
איך מורידים שלושים אחוז? אם נניח הייתי שם 10 מ"ל ל-10 ליטר, אז אני אשים הפעם רק 7

ככה הורדתי שלושים אחוז

אם אני רוצה להוסיף 20 אחוז, אוסיף שני מ"ל - סה"כ 12

התכוונתי שצריך לשמור על היחס בין הבקבוקים השונים

אני מראש יודע כמה אי.סי לליטר כל דשן נותן לי (פחות או יותר) וככה אני יכול לחשב מראש (עם מחשבון!!) כמה איסי יצא לי במיכל

נניח אני יודע ש1מ"ל לליטר של הפי.קיי שלי נותן לי 170 פי.פי .אם, אבל אני רוצה ממנו רק 100 פי.פי.אם, בנוסף לדשני בסיס של 500 פי.פי.אם

(אי.סי של 1.2)

אז אני מחשב כמה מ"ל אני צריך מכל אחד, כפול 70 או 90 ליטר, תלוי במערכת

בדר"כ אני קולע פלוס מינוס 5 אחוז

פלורה של ג'י.אייץ'.אי מתאים גם לאדמה, אבל לרוב מי שמגדל באדמה עובד עם דשנים אורגניים

ganesh5000

Member
עדיין לא הבנתי את ההבדל בין דשן אורגני למינרלי, אשמח אם מישהו יוכל להסביר.
בכל אופן, אשמח למידות פחות או יותר של אי.סי בשלבים השונים - שלב הגדילה ושלב הפריחה.
פונזי, ראיתי את הנוסחה של רז, אבל אל תשכח שהוא משתמש במצע אחר ממני. מה גם שאין שם מידות של אי.סי אלא רק מידות דישון, ולא מצויין באיזה מים הוא משתמש, רכים או קשים.
אני עדיין לא סגור על הדשן שאשתמש בו. גם לא יודע להגיד אם התוצאות מוצלחות או לא ביחס לביו ביז כי זה המחזור הראשון כך שאין לי למה להשוות.
הזנים שאני הולך לעבוד איתם הם בעיקר אינדיקות. אני כנראה אתחיל מהלמון סקאנק של די.אנ.איי אם זה עוזר לכם בתשובה.
ואם לא אמרתי את זה מקודם, אז תודה רבה לכולכם על כל העזרה והסבלנות לשאלות שבטח כבר טחנתם מזמן, אתם תותחים ואני מבטיח להקדיש לכם את השכטה הראשונה!

עדיין לא הבנתי את ההבדל בין דשן אורגני למינרלי, אשמח אם מישהו יוכל להסביר.
בכל אופן, אשמח למידות פחות או יותר של אי.סי בשלבים השונים - שלב הגדילה ושלב הפריחה.
פונזי, ראיתי את הנוסחה של רז, אבל אל תשכח שהוא משתמש במצע אחר ממני. מה גם שאין שם מידות של אי.סי אלא רק מידות דישון, ולא מצויין באיזה מים הוא משתמש, רכים או קשים.
אני עדיין לא סגור על הדשן שאשתמש בו. גם לא יודע להגיד אם התוצאות מוצלחות או לא ביחס לביו ביז כי זה המחזור הראשון כך שאין לי למה להשוות.
הזנים שאני הולך לעבוד איתם הם בעיקר אינדיקות. אני כנראה אתחיל מהלמון סקאנק של די.אנ.איי אם זה עוזר לכם בתשובה.
ואם לא אמרתי את זה מקודם, אז תודה רבה לכולכם על כל העזרה והסבלנות לשאלות שבטח כבר טחנתם מזמן, אתם תותחים ואני מבטיח להקדיש לכם את השכטה הראשונה!

אני לא פונזי אבל תודה על המחמאה:)

בכל אופן,הנוסחה של רז עובדת גם באדמה,אני משתמש בה כרגע והיא עובדת מצוין.

אתה מוזמן להתרשם..

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=268312

במהלך הגידול נעשו מעט שינויים אבל הנוסחה עדיין עובדת.

בקשר לאי סי.

זרע ועד 3 סטים של עלים בלי דשן.

אחרי שלושת הסטים,שלושה שבועות צמיחה של 0.8 ועד 1.2 אי סי.

לאחר מכן 1.2 ועד 1.3 אי סי לשארית הצמיחה.

שבוע שבועיים ראשונים של פריחה 1.2 ועד 1.4 אי סי.

שבוע שלישי עד חמישי 1.4 ועד 1.5 אי סי.

שבוע חמישי ועד שביעי 1.5 ועד 1.7 אי סי.

שבוע שביעי והלאה 1.6 ועד 1.8 אי סי.

שים לב שזו המלצה בלבד שמסתובבת באינטרנט,כל זן מגיב אחרת לרמות שונות של אי סי.

לי הרמות האלה עובדות פחות או יותר,כשאני רואה שמעט הגזמתי אני לוקח צעד אחורה.

ganesh5000

Member
ואת רמות האי.סי. האלה אתה משיג בעזרת המידות של הדישון כמו שרז פירט?
דרך אגב - ההמרה של האי.סי. לפי.פי.אם כמו שהיא מפורטת כמה הודעות למטה מההודעה של אז בקובץ מצורף, נכונה?
והמחמאות ניתנו לכולם. אני מסתכל ביומנים שלכם ופשוט מתענג וזה רק מהווה לי השראה ורצון להבין יותר ולהתקרב לרמות האלה.
ואשמח לתשובה ממי שמבין לגבי ההבדל בין דשן מינרלי לאורגני. ידוע לי מה הכוונה באורגני, עדיין לא מצאתי בשום מקום ברשת מידע מספק על דשן מינרלי, ממה הוא עשוי, מה השוני בינו לבין אורגני וכו'.