Bine ai revenit hempfilde! Respect!
IKEA??? Inteleg ca ai testat... Ca io am testat o canapea de la ei si cam ocolesc magazinul de atunci[...] becurile economice LED de putere mica (10-15W), cu randament >=100lumen/watt, de preferinta cu soclu ceramic si provenienta cunoscuta (Phillips, Osram, IKEA,etc).
IKEA??? Inteleg ca ai testat... Ca io am testat o canapea de la ei si cam ocolesc magazinul de atunci
Ca se tot vorbește despre leduri cum e mai bine să fie acel Ra mai mare ca 80 sau mai mic ca 80?
Nu sunt expert . Dar din ce am Mai vazut ca s a discutat (eu vorbesc de primul link pe care l ai pus) degeaba iti arata ca 13w=100w.pareri https://www.philips.ro/c-p/8718696701614/led-bec vs https://www.philips.ro/c-p/8718696460436/led-reflector-putere-reglabila ?
Sau daca stiti vreun producator de leduri de putere mai mare (astea sunt cele mai mari care le-am gasit); la specificatii scrie ca echivaleaza cu 100w, cat de real e?
Fiind pasionat de capitolul LED (nu doar in ceea ce priveste 'gradinaritul') am testat de-a lungul timpului multe tipuri de becuri LED si pana acum sunt cel mai multumit de cele Phillips si IKEA.
Ca o aproximare empirica grosiera , daca plantele tale par sa aiba frunzele negre sau gri cand le privesti din spatele sursei de lumina (adica direct, nu in transparenta sau reflexie) atunci spectrul este potrivit pentru respectiva planta.
Asa e, dar uiti ca pe aici sunt care nu reusesc sa lege doua sarme fara sa dea foc la casa. Ca sa nu mai vorbim de fanii indica, adica cei care au mereu ora sexuala (ii f... o lene...)Nu stiu de ce va place sa va complicati cu toate chinezariile de leduri.Puneti ceva bani la saltea , luati cxb3590 , pentru o eficienta cat mai buna nu le dati mai mult de 20 - 25W pe cob si veti fi uimiti.Intr-adevar , sunt cam piperate la pret.Dar decat sa dati banii pe toate prostiile apoi sa vreti sa faceti upgrade tot timpul mai bine luati ceva de calitate din prima.Parerea mea.
.
W mai multi inseamna automat si lumeni mai multi, la becurile de calitate eficienta este apropiata, chiar si daca compari becuri de la producatori diferiti. Pe cele chinezesti branduite la constanta in port nici nu scrie pe unele, si daca scrie oricum nu trebuie sa ii crezi. Curent irosit..
Ba da, gasesti pe net. Dar sunt calculate pentru hps care trebuie tinut la distanta mai mare.