What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Diesel Ryder hps 100w. What did u say?

Jedrzej_Jestem

New member
Witka.
WItam, w końcu zabiorę się za drugiego boxa, postanowiłem wrzucić automaty (pechy dostałem od użytkownika kosaa, big up!)

set-up:
1)Box - 40x40x75 obity kocem
2)Oświetlenie - hps100w , za jakiś tydzień dojdzie szyba
3)Wentylacja - 1x 12x12 wdmuch, 1x 14x14 wydmuch, 1x 9x9 mieszający, filtr węglowy własnej roboty, zamontuję dopiero za 2-3 tygodnie
4)Podłoże - Canna Terra Professional
5)Nawozy - zestaw GHE Flora Series tj: Flora Micro, Flora Bloom, Flora Grow.
6)Termometr z higrometrem.
7)Pestki - 4xdr af
8)Donice: na początku 0.4L, docelowe 6.7L
9)Fotoperiod - 18/6
10)Trening: LST

Temperatura to około 27stopni dzień 18stopni noc, wilgotność 55% w dzień, 65% w nocy.

Moje uwagi: wrzuciłem 4 nasiona do kiełkowania, mam nadzieję, że dostanę ze 2 panienki, jak jakimś cudem otrzymam 4 panny to będę miał problem z pomieszczeniem ich, ale co tam, coś wymyślę.

Fotki wrzucę po weekendzie jak już wsadzę wszystko do ziemi etc,

Channel Log:
22 luty - wrzuciłem pechy do wody
24 luty - poleciały na waciki
26 luty - powędrowały do doniczek startowych
28 luty - pierwsze 2 drki pokazały się nad powierzchnią ziemi

-----------------------------------------------------------------------------

Piszesz ze 4 pechy a widac na wacikach 6 pestek i dalej 6 doniczek to jak to takto?
Ogolnie wszystko wyglada schludnie wiec powodzenia. :)
Niech moc cie nie opuszcza a szczescie towarzyszy na kazdym kroku. :)

Jedrzej_Jestem

New member
Sam nie wiem ile :smoke:
Ok, więc tak, na początku wrzuciłem 6 pestek, 3 wyszły (z mojej winy, przesuszyłem je bo nie było mnie przy boxie) , teraz dorzuciłem następne 4 więc razem jest 7 młodych. 6 młodych jest w donicach 3 litrowych do pokazania płci, 1 jest w donicy 6.7 L. Okej, chyba wszystko się wyjaśniło. :peace:

lob19

Member
Veteran
Wygląda to sucho, za sucho jak dla tak młodych roślin ( nie wiem może to kwestia fotek),tak czy siak: lepiej podlewaj często małą ilością, kiełki mają słabo rozwinięty system korzeniowy i nie można mu dać ani za dużo, ani za mało wody na raz. pozdro

Jedrzej_Jestem

New member
lob19, zdjęcie, które przedstawia 6 małych potów mhm... po prostu dwa dni wczesniej zapakowałem do nich ziemię, dlatego była przesuszona, ale przed wrzuceniem tam kiełków przelałem ją wodą o odpowiednim ph, poczekałem jakies 6-8h i dopiero jak byłą odpowiednia wtedy wrzuciłem kiełki, trochę zmieniła się sytuacja w boxie, na chwilę obecną są tam 4 rośliny, rosną w oczach, up-date fotek wrzucę w sobotę, dzisiaj rano przesadziłem je do docelowych 6-7 litrów
/update

i maluszek

Jedrzej_Jestem

New member
niestety 3x facet, jedna jest opóźniona (ma dopiero tydzień), dorzuciłem jeszcze 1x Dr i 1x euforia, więc zmieniam światło na 12/12, zobaczymy co wyjdzie, jak z euforii wyjdzie gościu to zmieniam na 18//6.

kaczaza

Member
Ja wychodze z zalozenia ze glowny wsad to femi a na dostawke kilka reg mialem tez kiedys farta w nie farce I na 4 femki I 7 reg zostalem z jednastoma pannami ,po dlugich poszukiwaniach czterem znalazlam rodziny zastepcze :tiphat:

TheCreator

Member
Veteran
Kaczaza, dobre podejście. Ja za to chętnie w reg bym się pobawił, choć mam mało miejsca na to, a i rodzin zastępczych właściwie też brak :shucks:.
Nie łam się Jędrzej, pewnie jak się trafi babka, to obfita ;)

Jedrzej_Jestem

New member
Dzięki :)
Nie poddajemy się, mam jeszcze ponad 2,5 miesiąca, dlatego wrzuciłem 2 dizle i 1 euforie do kiełkowania, w sumie już wyszły z ziemi! Niedługo wrócę z fotkami w tym temacie :peace:

Jedrzej_Jestem

New member
Ok, mały up-date i zmiana obsady, teraz w boxie jest 1 dr f3 rodzice JD , 1 euforia f2 rodzice DP oraz 2x ad shoty w wersji femi, światło 12/12 dla euforii, zdjęcia ad shot niebawem.

Fotki
27 marca
, w boxie obecnie znajduje się lewy dizel oraz środkowa euforia
7738-bild3045

EUFORIA:

Latest posts

Latest posts