What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Detox

G

Guest

dizel- no pisze przeciez ze thc nawet w dlugotrwalym uzyciu nie powoduje wzrostu 5-ht w przestrzeni synaptycznych, nie podnosi poziomu wogole... tp koka podnosi 5ht, joint w bardzo niewielkim stopniu wplywa na receptory opioidowe te same na ktore dziala np. i alkohol , ale przedewszystkim tluche w receptory cb1 i cb2 (naturalna substancja produkowana przez organizm, ktrora dziala na te receptory jest:anandamina - jedna z pochodnych kwasu arachidonowego i to wlasnie te czasteczki nasladuja kanabinole..
przepraszam ale jak mial bym pisac rozumnie dla laikow to musial bym tu sieknac z 30stron podstaw neurofizjologii i biochemi dynamicznej.

glownym dlugotrwalym efektem dzialania thc i pochodnych jest zachwianie lub zanik wytwarzania cAMP /adenozynomonofosforan/ a ten to 9wybaczcie wkleje bo pisac mi sie nie chce/cAMP - cykliczny adenozynomonofosforan; cząsteczka wykorzystywana przez komórki jako jeden z tzw. 'drugich przekaźników' (second messengers). Pobudzenie niektórych receptorów błonowych komórek prowadzi do uruchomienia enzymu zwanego cyklazą adenylową, który wytwarza cząsteczki cAMP z ATP. Cząsteczki cAMP łączą się z różnymi białkami komórki i wpływają na wiele różnych procesów życiowych oraz na aktywność różnych genów.

to naprawde kawal wiedzy i trudno to od tak poprostu wyjasnic.. ja mam wiedze szczatkowa bo sie studiowalo w tym kierunku ale juz prawie nic nie pamietam.

a co do DETOXU, to wlasnie nastal straszny czas, zostalo mi 0,5g cinnamona i do kolejnych zbiorow za kilka tygodni, sila rzeczy detox mnie czeka... no ale coz... kupowac nie bede bo od ziomali z pod domu jakis shit po chorych cenach pozatym nie wspieram czarnego rynku ;) jakos trzeba bedzie wytrzymac. eehh

Last edited:

Latest posts

Latest posts