What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Culturi Ninja

zeeland

Member
problema cu uscarea este una destul de mare si la mine. mai ales daca ai ceva ce termina tarziu, prin noiembrie, si ai nevoie de o incinta cu incalzire...
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
nu ai nevoi de incalzire pt ca incalzirea, desi ar grabi uscarea, ar deteriora produsul in sine.
umezeala si lumina sunt inamicul tau principal. deci foloseste un loc intunecat si uscat, adauga la asta un ventilator care sa miste aerul si inca unul care sa il scoata de acolo pt ca altul proaspat sa intre si apoi trebuie doar sa astepti...
 

sznake

jarhead
Incalzirea nu este neaparat ceva necesar, dar temperaturile scazute din noiembrie, intr-o incinta fara incalzire ingreuneaza uscarea in mod adecvat. Temperatura ideala de uscare este undeva la 18-19 C.

Problemele mai importante in cazul uscarii sunt ventilatia si umiditatea. O ventilatie adecvata asigura si o umiditate ok, daca nu vine un sezon ploios, si tu usuci iarba in pod (din punctul asta de vedere e mai bine sa o usuci in casa, incalzirea asigura si nivel redus de umiditate).

Insa ventilatia la uscare e tricky.. iarba nu tre sa se usuce nici prea repede, nici prea incet.

1. Daca e curent prea mare (circulatie prea intensa de aer), iarba uscata repede tinde sa aiba un gust foarte naspa si sa fie grebla in gat. In cazul asta nici curingul de luni de zile nu schimba cu usurinta gustul innecacios al budului.

2.
Daca nu e destula circulatie de aer in camera de uscare, iar iarba este si una f rasinoasa, se va usca fff greu, nu exagerez cand spun ca poa sa dureze si 2 luni ca sa se usuce corect. Aici devine tricky treaba. Multi nu fac testul cu tulpina ca sa vada daca e uscata bine. Iarba este uscata indestul de bine NUMAI SI NUMAI atunci cand indoi tulpina si ea se rupe in 2! (deci tulpina nu trebuie sa se indoaie ci sa se rupa relativ cu usurinta, facand specificul sunet "CRACK"). Asta este testul.

Daca nu faci testul, partea inselatoare este ca inflorescentele pot fi uscate, dar "tulpinutzele" buzilor sa contina umezeala, iar atunci cand pui buzii la borcan, umezeala sa se transfere innapoi in buzi si sa nu se matureze calumea. In acest caz se observa o "maronire" relativ timpurie a buzilor pusi la borcan fara a fi uscati destul de bine. Budul uscat bine si pus la borcan va fi verde si dupa 2 ani de maturare!
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Daca stii ce vei face din momentul taierii si pana se usuca toata marioara...restul va fi ceva mai usor.
Locul il stii deja si va trebui sa gasesti o cale sa aduci tot ce vei avea nevoie: pamant, unelte, ingrasaminte, bidoane cu apa...orice consideri ca iti va fi folositor acolo.

Uneltele vor fi greu de adus pt ca sunt mari. pt asta te ajuta un rucksack mare si putina ingeniozitate. O lopata mare poate incape inauntru daca o desfaci in doua componente si folosesti un surub cu piulitza ca sa imbini cele doua bucati. Coada prea mare poate fi oricand taiata. Daca nu te omoara spatele ai putea folosi o lopata de campanie, se strang, se fac mici si sunt usor de folosit. Sfat: Sapa in genunchi. Cel mai bine e sa sapi in genunchi cu o lopata de campanie pt ca altfel o sa iti omori spinarea. O lopata de campanie buna este modelul militar din lemn si fier. Ce gasesti facut din plastic e un rahat care nu te va tine mult, iti garantez.

Pamantul este de cele mai multe ori plin de radacini si insecte. E pamant bun si bogat in nutrienti si mai mult ca sigur ai putea sa il folosesti ca sa cresti. Dar daca vrei mai mult control iti aduci propriul pamant. Pamanturile din comert sunt de toate felurile. Cauta ceva cu un ph 6.5 - 6.7. Cu cat mai aproape cu atat mai bine. La acesta poti adauga fie ingrasaminte chimice care se raspandesc usor in timp, fie mergi cu alternativa bio si folosesti balegar sau alte excremente de la ierbivore, excremente caure au stat 2-3 ani de o parte si bacteriile au descompus tot. Cel mai uso e sa gasesti un maldar mare de balegar pe langa ferme sau hergehlii si sa sapi pana ajungi la partea care arata mai mult a pamant decat a balegar. Pe langa astea e bine sa mai adaugi ceva pt ca solul sa fie ceva mai aerat. De ce e important aerul? Radacinile respira si cand au acces la mai mult aer ele se dezvolta mai bine si mai repede. Radacini mari = planta mare si de cele mai multe ori si foarte sanatoasa. Pt aeratie e bun pelita / perlitul ... daca il gasesti in comert, si fibra de cocos / cocopeat / neopeat sau sub orice nume il gasesti. Vine in forme compacte si arata ca niste caramizi. Se expandeaza il apa si pot fi folosite si ca medium hidro. Dar atentie ca unii producatori in timpul procesarii nu au mare grija cu el si poate fi plin de saruri si nutrientri in concentratii mortale pt plantele tale. Asa ca mai bine il speli bine de tot ca sa nu ai vreo surpriza neplacuta. Metoda ce imi place mie e sa iei o caramida de coco si una de constructie, sa le pui pe amandoua in o fata de perna mai veche care are fermoar / sau intr-un sac legat la gura si sa le arunci intr-o apa curgatoare. Te introrci a doua sau a treia zi si voyla coco-peatul e curat, expandat, si cantareste o tona. La fel ca si pamantul - nu vrei sa il transporti plin de apa asa ca daca il lasi la soare sa va mai usca.

Apa este vitala. Daca ai in apropierea grow-ului o sursa naturala de apa care nu va seca in timpul verii - norocul tau. Daca in zona ta ploua des vara...si mai bine dar ma tem sa nu ai o toamna ploioasa si bud mucegait. In orice caz: planta ta va avea nevoie de apa, iar daca mama ei de natura refuza sa te ajute, atunci va trebui sa fii mai ingenios sau mai harnic ca ea. Poti aduce fie un cos mare de plastic, fie un butoi de plastic pe care sa le umpli in primavara cand ploua de rupe. Intinzi o prelata pe langa copaci si faci in asa fel ca orice apa care o loveste sa se scurga in butoi. Apoi faci dansul ploii sau astepti sa ploua bine si vei avea destula apa pt cateva saptamani. Apa poate fi pastrata acolo, dar ai grija sa nu intre frunze, crengi sau insecte pt ca se va imputi. Sau poti face un earthbox/earthtainer/earthhole sau o variatie a unui sistem cu irigatie subterana permanenta.
O alta optiune pt cei mai fortzosi dintre noi este sa care apa in spinare, partea proasta e ca fiecare litru de apa cantareste cam 1kg, Asa ca daca obisnuiesti sa mergi prin padure cam 15-20 de minute cu vreo 20-30 kg de apa in spinare, de 2-3 ori pe saptamana...in toamna vei descoperi muschi pe care nu stiai ca ii ai.

Lovitura de maestru ninja: Sapa o groapa in care poti lasa un bidon/ o canistra de apa si acopero cu un placaj mai gros pe care poti lipi cu silicon muschi de padure. Daca te temi ca se vor decolora poti folosi vopsea sprai ca sa ii dai un look mai natural si chiar viu.

Transportarea tuturor acestor provizii se poate face in numeroase feluri. Ca ninja o poti face noaptea daca vrei sau si mai bine in momente in care oamenii normali nu ar avea ce sa caute acolo: in timpul saptamanii cand trebuie sa fie la munca nu la gratar, pe timp urat - ce nebun umbla prin ploaie mai ales cand ploua cu galeata? Asta daca prin zona mai trec oameni, dar daca ai acel loc in care stii ca nu vei intalni pe nimeni EVER...atunci te poti duce oricand linistit. Dar vezi unde iti lasi masina ca sa nu atragi atentie. Daca poti merge acolo pe bicicleta...si mai bine ;)
 

tricky1

Member
Frumos explicat. Sunt lucruri la care nu prea te gandesti, care nu par sa aiba importanta. Dar se pare ca in final iti dai seama ca trebuie sa te andesti la absolut orice amanunt, chiar aparent lipsit de importanta.
 

Mpz

New member
salut si numai bine. in primul rand foarte tare ai explicat si pe intelusul oricarui cultivator.

as mai adauga si eu cateva detalii in privinta cultivarii outdoor. majoritatea cultivatorilor au fost prinsi din cauza ca mergeau prea des la locul respectiv si fie au fost vazuti de padurari/angajati forestieri care credeau ca oamenii merg sa taie copaci sau de ciobani/oieri care din plictiseala vazand de la distanta oameni in camp mergeau sa vada ce gasesc la locul respectiv si dupa ce vedeau anuntau politia, locul era pus in urmarire de jandarmi care stateau in boscheti pana la urmatoarea aparitie a growerilor dupa care ii prindeau.

plimbarile prea dese la spot sunt datorate din cauza necesitatii udarii a plantelor. aceste plimbari se pot diminua pana la cel mult 1 data/luna (depinde de cate plante ai). am cautat intens pe forumuri/net/google diferite sisteme de irigare care sa nu coste prea mult si sa fie eficiente. am gasit unul foarte bun folosit si de altii, iar acesta se numeste Tropf-Blumat si se poate comanda de aici: http://www.blumat.pl (restul detaliilor le gasesti acolo)

bineinteles ai nevoie de o sursa de apa in apropiere care sa nu fie secata pe timpul verii de unde iti poti umple rezervorul/butoiul. anul acesta mi-am pus un butoi din plastic(110l) vopsit in verde ascuns in bosketi care m'a ajutat f mult, si nu am fost nevoit sa merg decat odata pe luna pt a umple butoiul(eu avand doar 4 plante purple power/femaleseeds). sistemul este unul gravitational cu conuri ceramice care detecteaza cand scade presiunea din sol(adica nu mai este umed) si acesta elibereaza o supapa care umezeste solul pana cand conul ceramic absoarbe din nou apa si simte presiune in jurul lui. asa de exemplu nu uda decat cand este nevoie. daca ai o perioada mai lunga de ploaie in zona respectiva el nu se va activa si asa ai rezervorul plin de apa, astfel scutindu-te de drumetii (2-3/sapt cand nu ploua) si eliminand riscul de a fi vazut si de a face poteci.

intrebarea mea este daca exista anumite substante sau hormoni de pradatori impotriva caprioarelor sau caprelor/oilor/vacilor/etc?


ma bucur ca s'a facut aceasta sectiune si sper sa umplem cu cat mai multe growuri si informatii necesare mai ales pt cultivarea outdoor pt ca stam la o latitudine f buna fata de alte tari.bafta
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
buna lectie pentru primul tau post. apreciez adaugarea si repetarea de informatii.

In primele posturi din acest thread am mentionat ca drumurile frecvente nu sunt recomandate pentru ca faci o poteca si apoi apare vreun curios care vrea sa vada unde duce. Nu am luat in calcul factorul uman pentru ca prefer sa lucrez total incognito si locurile in care nimeni nu are motive sa mearga. Nu ma vede nimeni...atunci nu am fost acolo.
Taiat de lemne? Plauzibil...foar daca merg cu masina acolo...un pickup sau ceva de genul asta. Intr-un sedan sau pe o bicicleta sau si mai bine: pe jos cu rucksackul in spinare nu prea cred ca ma vor suspecta ca ma duc sa tai genul de copaci la care se gandesc ei.
Iar povestea cu gaboretii care asteapta in bosketzi...nici in state nu se intampla man. Acolo folosesc camere foto cu senzori. La noi nici un garcel nu sta in bosketzi sa te astepte in fiecare zi.

Buna idee cu butoiul. Dar sunt cateva chestii care trebuiesc spuse:
1. Unde ai crescut? Pentru ca sa duci un butoi de 110 litri in spinare nu e greu dar e ciudat. Ce naiba faci cu un butoi in spinare in pustietate? Cum l-ai transportat acolo?
2. Cat de mare era bosketul? Si cat de dens? Un butoi de 110 litri, mai ales unul verde va putea fi vazut acolo dupa ce cad toate frunzele bosketului.
3. Cate drumuri ai facut si cum l-ai umplut?

ps. poti sa cresti si fara sa comanzi chestii de pe net...

Nu am auzit ca in tara noastra sa se foloseasca asemenea substante din 2 motive:
1. Nu se vaneaza asa de multi predatori...nu prea mai sunt
2. Nu avem culturi care sa merite protejate ... sau oameni care sa investeasa mai mult de un simplu gard pentru a le proteja.

Dar daca poti face rost de urina sau fecale de la un predator mare (feline sau canide salbatice mari) atunci ai putea folosi asta.
 

Mpz

New member
"Iar povestea cu gaboretii care asteapta in bosketzi...nici in state nu se intampla man."
pot sa pun pariu cu tine ca asa au patit ceva prieteni de ai mei...au pus ce'i de la dicot cate 2 jandarmi care stateau pe tura si ziua si noaptea pana au venit respectivii la locatie si poc au iesit din tufe i'au pus a pamant si au anuntat pe cei de la dicot. gasesc ei orice modalitate doar ca sa te prinda.

1. am crescut in zona unei balti, defapt mai degraba un mini-baraj de acumulare unde mai merg pasionatii de pescuit, care era marginita de padure. la intrebarea cu transportatul m'am gandit f mult si ca sa nu fiu nevoit sa apelez la o cunostinta cu masina(eu avand doar bicicleta). am indesat butoiul in rucsac(l'am indoit putin k sa incapa) si am plecat la ora 4 dimineata din oras si am ajuns pe la 5si ceva cand deja era lumina suficienta cat sa vad ce fac. asta a fost unul din cele mai dificile tripuri deoarece iti dai seama ca oricine ma vedea cu un butoi in spate eram f suspect.

2. am avut noroc cu un spot f bun cu expunere sudica f buna(in sensul ca nu aveam arbori de talie inalta care sa blocheze semnificativ lumina directa) iar in partea nordica era situata padurea, si am strabatut in lung si lat pana am gasit specii de arbori/arbusti care isi mentin frunzele cat mai mult. si am reusit sa gasesc un boschet de Mahonia aquifolium - mahon(este un arbust care isi mentine frunzele verzi chiar si pe timpul iernii) si acolo am plasat butoiul pe ceva caramizi pt functionarea corecta a sistemului de irigare.

3. tinand cont ca eu am pus plantele(4 la nr) la inceputul lui iunie afara, a fost atunci la inceput 1-2sapt de ploaie intensa, nu am fost nevoit sa merg decat 1 data in acea luna sa umplul butoiul. dar totul este relativ in functie de factorii climatici,etc. luna august am fost nevoit sa merg aproape de 2 ori. ideea e ca, daca butoiul se goleste sistemul nu ami functioneaza si trebuie sa reiei din nou pasii care ii faci la instalare(vezi pe siteul oficial). oricum eu mergeam de 2 ori/luna ca sa verific plantele de eventuale boli/daunatori.

3.butoiul l'am umplut cu 2 galeti de 10 l (culoare verde pt a putea fi lasate in locul respectiv fara sa fie observate de la departare) din lacul/baraj/balta(ce o fi) despre care am precizat mai sus.

imi pare rau ca nu am avut aparat foto ca sa fi facut poze si nu am riscat sa cer unul imprumut deoarece kiar dupa mai multe formatari ale cardului pozele pot fi recuperate daca ai softul potrivit. cat despre caderea frunzelor nu era necesar sa caut neaparat un arbore cu frunze care se mentin pe perioada de toamna-iarna deoarece am ales un soi de purple power de la female seeds co. care preciza ca incepe sa infloreasca dupa aprox 8 sapt de vegetatie si in olanda termina outdoor la mijlocul-sfarsitul lui septembrie. mie mi-au terminat de vreo 5 zile si mi-am luat toate catrafusele de acolo si afara frunzele inca sunt verzi la majoritatea speciilor de arbori, dar asta depinde de ce soi alegi. oricum nu cred ca am scos pe toate cele 4 mai mult de 200g deoarece din anumite motive nu am reusit sa le cresc 1-2 luni de vegetatie indoor(la bec). dar pe anul ce urmeaza vreau sa-mi gasesc un alt spot la fel de bun si sa le incep indoor de data asta(macar cu cfl-uri), astfel voi avea o recolta mai mare. poate ar fi bine sa se faca si un topic despre soiuri cultivate la noi in ro outdoor si cu perioada lor de recoltare, daca merg supuse la lst,fim,top sau nu, si unul despre siteme de irigatie. tu ce sisteme de irigare ai folosit?
 

Mpz

New member
...sau ce sistem de irigare sau colectare a apei ai recomanda? nu de alta dar in perioada asta caut un alt spot si daca e sa fac ceva vreau sa fac de pe acum pana nu vine frigul. oricum eu zic ca un earthbox sau ceva de genu nu se compara cu asa ceva...eventual daca ai alta alternativa in loc de butoi dar tot cu sistemul asta de irigare, deoarece te scuteste de plimbare.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
sincer mi se pare cam ciudat sa ai nevoie de un sistem de udare intr-o zona in care apa este abundenta...
eu cochetez cu earthboxu de ceva timp si cred ca o sa construiesc unul.

ideal as folosi o casoleta utilitara - un monstru de 50-60 L pe care am sa il ingrop. A pune deasupra capacului o placa de osb ca sa tina pamantul deasupra, as da o gaura prin mijlocul capacului si prin fundul galetii si le-as conecta prin un tub cu diametru mai mare. Tubul va fi plin de gauri de 1-2 degete si inauntru as pune fibra de cocos intr-un ciorap de dama sau o plasa mult mai rezistenta. Apoi as pune pamant in galeata si ingrop totul, inclusiv galeata pana la gura. Asa totul ar fi bine ascuns si as putea folosi in totalitate rezervorul.
....problema e ca ar trebui sa sap aproape un metru in adancime.

Asa ca mai bine folosesc 2 casolete si fac ca baietii cu earthtaineru...ma inteapa inima ca tai una dar ma consolez ca voi sapa mai putin...

Dar cred ca putem construi unul si dintr-un butoi.Dar transportul se va dovedi a fi cel mai lung, gros si tzepos morcov EVER.

Din acest motiv voi transporta pe vreme urata sau noaptea. Le aduc in timpul zilei, le arunc in padure, pun peste ele un sac de care lipesc frunze (Ninja Commando style camo) si trag o fuga la padure peste o zi doua. Ma duc cu cortul, numai ca pe inserat ajung la ele, le mut in timpul noptii iar cand rasare soarele ma apuc de sapat ;)
 

Mpz

New member
nu stiu exact capacitatea rucsacului dar cred ca e cea mai amre care se gaseste si rucsacul nu l'am cumparat special pt asa ceva il aveam de mult pt ca merg iarna la munte la schii,etc. ideea e ca a trebuit sa "pliez" cumva butoiul ca sa incapa la limita si din cauza asta mi s'a si fisurat intr-un loc si a trebuit sa'l carpesc. dar mi-a fost de folos. apa nu era chiar langa plante daca la asta te referi tu la "daca ai apa langa..." trebuia sa strabat toata padurea pana la locul de unde luam apa.

m'ar interesa alte alternative care s'ar putea folosi in locul butoiului la acest sistem deoarece nu ami vreau sa duc din nou un butoi si asa oricum toata perioada am avut o paranoia continua sa merg singur prin paduri, orice zgomot mi se parea ca e cineva care ma urmareste.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
construirea unui rezervor e posibila...dar nu neaparat usoara sau dorita.
daca apa ar fi mai aproape ai putea face un sistem automat care sa faca asta pt tine. unii oameni ingroapa metri intregi de furtun in paduri cu rauri in apropiere. in apropiere cresc sansele sa fii vazut. daca ai avea o zona mai mlastinoasa ar fi un loc bun.

daca vrei sa ai acolo un rezervor propriu va trebui fie sa iti aduci unul sau sa iti construiesti unul. Umplerea o poti face de la sursa din apropiere sau te folosesti de ploaie si o prelata. alta solutie la aceasta dilema nu vad.
 

VanVulpen

Well-known member
Veteran
"Iar povestea cu gaboretii care asteapta in bosketzi...nici in state nu se intampla man."
pot sa pun pariu cu tine ca asa au patit ceva prieteni de ai mei...au pus ce'i de la dicot cate 2 jandarmi care stateau pe tura si ziua si noaptea pana au venit respectivii la locatie si poc au iesit din tufe i'au pus a pamant si au anuntat pe cei de la dicot. gasesc ei orice modalitate doar ca sa te prinda.

din pacate se intampla si la noi :wallbash: va amintiti probabil de cazul ala de la Timisoara : http://www.agenda.ro/news/news/12156/plantatii-de-canabis-langa-timisoara.html Ziaristu e cretin, imi plac estimarile politistilor, auzi tu iarba in valoare de un miliard!!! :laughing:
 

VanVulpen

Well-known member
Veteran
intrebarea mea este daca exista anumite substante sau hormoni de pradatori impotriva caprioarelor sau caprelor/oilor/vacilor/etc?


ma bucur ca s'a facut aceasta sectiune si sper sa umplem cu cat mai multe growuri si informatii necesare mai ales pt cultivarea outdoor pt ca stam la o latitudine f buna fata de alte tari.bafta

nu poti lupta cu animalele domestice... poti incerca si par/urina de lup, caprele/oile devoreaza tot... functie de cat de safe iti este locu ai putea sa ingradesti cu rapita... io am s-o pun din toamna asta si asa se autocamufleaza ruginind si o s-o acopar si cu iedera... suplimentar, bag si un cablu electric conectat la un traf si acumulator... am folosit in Franta in alte circumstante si e foarte eficace chiar si pentru porci... poti incerca sa cultivi in urzici caci animalele le cam evita, se zice ca stimuleaza productia de rasini a plantei, e companionul perfect atata doar ca urzicile prefera zonele mai umbroase pe cand tu-ti vrei plantele expuse cat mai mult la soare...

poate ar fi bine sa se faca si un topic despre soiuri cultivate la noi in ro outdoor si cu perioada lor de recoltare, daca merg supuse la lst,fim,top sau nu, si unul despre siteme de irigatie. tu ce sisteme de irigare ai folosit?



threadul ala era misunea lui exploziv, dar omu-i in vacanta :rasta:
 

zeeland

Member
am un preten care foloseste ceva solutie cumparata online numita "liquid fence". din cate imi zicea el, functioneaza f bine doar ca pute ca dracu si doamne feri' sa-ti ajunga pe haine. detalii cu un gugal search se pot gasi multe.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Ok baieti si fete. Threadul pare sa mearga bine si sa atraga numeroase opinii si adaugari la aceasta tentativa de ghid introductiv in guerilla outdoor growing.

Sa recapitulam:
1. Ai semintele
2. Ai locul
3. Ai uneltele
4. Ai pamant si nutrienti/compost sau ce mai vrei sa pui tu in mix

si vrei sa incepi...cand? acum (septembrie) ar fi un moment bun.
de ce? Una la mana: vei vedea cam cum arata locul toamna si iti vei face o idee doua despre el. A doua la mana: daca vremea e infecta si mai si ploua, ai putea sa iti cari multe materiale la locul tau, daca alegi sa faci acest lucru.

E o dimineatza frumoasa de toamna si tanarul/tanara ninja se trezi usor din pat. Isi puse masca pe fatza, ghiozdanul in spate si zbura in noapte. Afara e inca intuneric. Asta ii place: liniste si pace. Prin tehnici si modalitati cunoscute doar de ninja, ajunge la viitoarea sa gradina interzisa.
Se uita in stanga, in dreapta...nimic. Locul e curat. Specii invazive cum sunt peturile si pungile de cumparaturi nu au ajuns in acel loc. Nici dracu nu a mai trecut pe acolo...asta e sigur...si la cat de greu a fost sa treaca de cursa cu obstacole naturale...stie sigur ca nici un simplu muritor lipsit de motivatie nu va incerca sa ajunga acolo.

Pamantul este plin de ierburi si de frunze. Crengi cazute putrezesc in voie printre plante care se usuca deja. PERFECT!!! Putini oameni stiu asta dar toata materia aia vegetala face bine pamantului si plantelor care cresc in el.(nutrienti)

E momentul pentru a pune in actiune lopata ninja. Tehnica e simpla...oricine o poate face...dar pt ca e ninja...o face putin mai repede (doar are antrenament)

Groapa e facuta, punga de mix din ghiozdan e la indemana...now what?
In asemenea momente poti face multe...dar acest/aceasta ninja se gandeste doar la doua:

1. Ar putea folosi una din pungile de gunoi pe care le are la indemana: face cateva gauri bune in fundul acesteia, o baga in groapa, o deschide bine intinzand plasticul pana atinge peretii gropii, apoi baga pamantul adus in punga. Metoda asta ar pastra apa adusa din cand in cand, doar pt planta sa, iar cand planta va avea radacini destul de lungi, va ajunge pana jos si daca va ajunge la depozitele naturale de apa sin zona, nu va mai avea nevoie de apa de la stapanul sau.

2. Ar putea pune pamantul direct in gaura. E ninja si isi cunoaste teritoriul. Pe langa faptul ca a folosit un mix care retine bine apa mai are in zona o masa mare de apa dulce care pastreaza pamantul hidratat. Pe langa asta, pentru ca in zona lui ploua des, stie ca pamantul va absorbi destula apa pentru o buna parte din anul ce urmeaza.

A muncit bine si a cam terminat munca. Totusi mai ramane ceva de facut...ce mai era? A da...Scoate din ghiozdan un pahar de iaurt - e gol - si il baga in pamantul din groapa. Este un pahar oarecare. Ii place iaurtul si pastreaza aceste pahare. In primavara va veni, va scoate din pamant paharul si din ghiozdanul sau va iesi alt pahar de iaurt, numai ca acesta va avea o planta in el...iar aceasta tehnica ninja ii permite sa planteze chiar si 10 plante in 2-3 minute si sa dispara imediat. Secretul tehnicii? Paharul lasa o gaura in pamant...(genial nu?) iar cand scoti planta sa o transplantezi, radacinile vor iesi cu tot cu pamantul in care au crescut...si ghici ce forma vor avea?

Se mai uita inca odata in jur, se ridica...si pleaca. A muncit destul, acum va astepta pana la anu'. Atunci sa vezi munca...
 

caddylac

New member
apropo,yo am patit la un outgroow,am pus semintele,locul parea perfect din toate punctele de vedere,dar dupa circa 1 luna m-am dus sa vad ce s-a intamplat,cand colo surpriza in loc de 6 plante erau cam vreo 50,in locul acela crestea haldan(canepa industriala) am renuntat la ele,nu puteam sa stau si sa verific toate plantele,m-am gandit ca ale mele probabil nici nu au iesit sau le-a stricat haldanu..si eram si suspect daca trecea cineva si ma vedea in lan cum examinez plantele.De atunci imi aleg locul din toamna,asa pot vedea exact ce creste acolo.
 
B

BuRnY

este vreo problema daca langa plantele tale apar cateva de canepa ????? le dauneaza cu ceva ????
 

Latest posts

Latest posts

Top