What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co na wedce siedzi Ci? czyli IC Polish Fishing Team

G

guestabc

no wreszcie zaczęło coś brać
ja też zaliczyłem mały wypad na stawy
z symani

było dużo radochy i emocji

i takie po 1,5 kg brały jak głupie
pozdro dla wszystkich
i połamania wędek!!!!

Somelier

Active member
Piękny szczupaK ! Moj nie miał 7 kilo ale kazda ryba cieszy tym bardziej ze dalej pływa w wodzie tam gdzie jej miejsce ! :joint: i do wody ! i jeszcze jakiś pstrąg Gratuluje wszystkim ladnych rybek tych w akwariach też ! Pozdro najarani wedkarze hehe :woohoo:

GrowBoy

Active member
Witajcie :D
Ostatnio z kumplem wybralem sie na san :D ale cholera jak doszlismy to woda wysoka brudna itp itd i znalezlismy obok jakis stawik i sie tam zagoscilismy :D
I oto zdobycze calego dnua :laughing:
Mało ale zawsze coś... ogolnie to bylo ok 10 płoci i to ci widac na zdj. przygotowany bylem raczej na san dlatego taka lipa :) ale liczy sie frajda i kontakt z przyroda :p hehe
rybki oczywiscie zaraz powedrowały do wody :)
Pozdrawiam

jahman

Active member
Veteran
:wave:
Dzięki panowie za odświeżenie tematu! :yeahthats

Ładne rybki...:smile:

do kolorku!
picture.php

jaca30z

Member
Cześć panowie!!
Na narwii przyducha nikt nic nie łapie....no konkretna lipa.
jakoś w tygodniu wybiore sie na suma...

jahman

Active member
Veteran

Hey jaca! Co z tą przyduchą? Dużo sztuk padło? Coś mi się obiło, że ostro padaja rybki :smile:

cannamaster

Member
kuzwa padaja jak cholera.... juz parenascie ton w tym roku z paru rzek tylko ... trabia w tv:((

ahhh amury takie piekne po 10-15 kg sniete splywaly:((( natura nie jest taka wspaniala hehe jak by sie moglo wydawac:p

Rozmawiałem ostanio ze starym rybakiem i podobno przyczyną padania ryb nie jest przyducha tylko , spływanie chemii z opryskanych pól lasów spowodowane ulewami w europie środkowej całe gówno chemiczne spłukało i do rzek a potem do jezior
jest totalna hujnia ,ekosystem w tych miejscach gdzie stęzenie toksyn było największe nie nie odbuduje sie przez 50 lat......

jahman

Active member
Veteran
Dokładnie...Ilość tlenu w wodzie to nie tylko temperatura i ciśnienie.
Moim zdaniem to właśnie ta chemia miała największy wpływ na to co się stało. Gwałtowne ulewy spłukały cały syf a ziemia nie zdążyła przyswoić takie ilości wody na raz i popłynęło...
Płazo nie sądzę żeby całe skażenie trwało aż 50 lat, ale ogólnie szkoda tych wszystkich okazów, które mogły by ucieszyć nie jednego moczy kija z blantem w ustach :smile: U mnie na południu nie ma takiej sytuacji...W ten weekendzik pewnie gdzieś wyskoczę...

Pozdrawiam i połamania :wave:

G

guestabc

U nas w jeziorach naszczęście woda czyściutka ale ryb brak bo wszystkie akweny są w dzierżawie i nowi właściciele(czytaj H..je) tylko biorą(sieci prąd)rybki nie dając nic w zamian
polska to dziwny kraj

połamania

A

ares420

Apropo Bugu to niestety przykra prawda :( byłem tam w ostatnim czasie kilka razy przy brzegach często można zobaczyć zdechłe ryby, niekiedy całkiem spore :/ Woda cuchnie okropnie, ma kolor brunatno-brązowy ;/

Somelier

Active member
Byłem ostatnio na rybkach

Ale słabo brały to bawiłem się aparatem i przy okazji pochwale się nowym kijkiem

Ale potem coś złowiłem tylko nie wiem co to za ryba hehe ??

Peace

kpt.G

Active member
Pozdrawiamy kolegów wędkarzy....

dsc04173.jpg

-razem z Leonem tez lubimy czasami coś "złapać" :laughing:

Pozdro

Zathir

Member
Dzisiejszy wyjazd na ryby pełen Euforii :D

50 cm na żywca
picture.php

48 cm na gume
picture.php

i na koniec z wieczora grubas na popera, 66 cm, 2 kg wagi :D
picture.php

picture.php

Wszystkie ryby po sfotografowaniu itd wróciły do wody :D

pozdrawiam wszystkich
:joint:

jaca30z

Member
Zathir konkretny komplecik.Bardzo ładne barwy.
Szacun dla ciebie za to ,że ryby wrócuły do wody.
POZDRO!