What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
D

DLOC

hehe kozacko bratek :D no wystarczylo by mi tyle do nastepnego grow nawet jakbym przerwe sobie zrobil z uprawa miesiac dwa :D to sie nazywa zycie men zamiezam calkowicie sie odizolowac od kupowania gotowego.

cheapwine

Well-known member
Veteran
UUUUPDATE!!

Teraz na nowy rok planuje:

Cheese FEM
OG Kush FEM

Sour Diesel IBL x BlueMoonShine Reg od HC

Moze cos z tego popyle... Bo mam chetke na sionka :) Takze keep watchin' folks!

@DLOC, a ja juz koncowke mam :) hyhyhy.... wszystko poszlo z dymem prawie! :>

cheapwine

Well-known member
Veteran
:tiphat:

:dance013:

EDT: 10/10 wykielkowalo.
CHEESE FEM
OG KUSH FEM
GRAPE FEM
3 x SD IBL x BlueMoonShine REG by HC
3 x Blackwater REG by dupsq

Last edited:

cheapwine

Well-known member
Veteran
Dzisiaj mija ich 10ty dzien, wygladaja mizernie... ehh.. wieczorem wrzuce fotki to powiecie co i jak... 1/4 ziemii i +/- 3/4 coco..

ironCELL

ironRULES
Veteran
Ja bez fotek Ci powiem. PH bo dla takiej mieszanki musisz trzymać PH bliżej hydro. Sam się o tym ostatnio przekonałem.

One love,
peace

cheapwine

Well-known member
Veteran
no wlasnie wczoraj cos mnie tknelo na ten temat, bo zazwyczaj przy takich malych nie pilnowalem pH... ale miernik elektroniczny oraz kropelkowy jest, od dzisiaj bede badal :) dzieki @ironCELL.

cheapwine

Well-known member
Veteran
kurwa mac, dalej walcze... jasno zielone zajebiscie male... moze dzisiaj dam foto... eh.. staram sie dawac im pH 5.8... (jak dla hydro) co proponujecie? przelac kazda donice?

edit: kupilem bufory ph4 i ph7, wykalibruje phmeter... eh... powoli zaczyna mnie to wszystko wkurw*c.

Last edited:

cheapwine

Well-known member
Veteran
Update, sorry publicznosci ze tyle czasu nic nie bylo ale w zasadzie nie bylo nic do pokazania. Zjebalem moczenie coco i mialem pH 8, przez 3tyg nie bylo zadnego postepu, ale... udalo sie odratowac roslinki i jest mega! A za wszystko dziekuje jednej osobie ktora mi pomogla. Teraz ciagle pH trzymam 5.8, nawozy canna coco a+b oraz rhizotonic.

Tak to wygladalo:

A tak jest teraz:

Cheerio!

ironCELL

ironRULES
Veteran
Super Bro! Kwiatek dla Ciebie na podbudowanie morale, Star 47:
picture.php

One love,
peace

Jeszcze Cię twoje pipeczki zaskoczą... ;)

cheapwine

Well-known member
Veteran
Jak to mowi Spejson, elo ziomeczki!

Niestety mam problem, mi sie wydaje ze to albo przenawozenia albo niedobor cal+mag.. ktos moze sie wypowie?

U gory sa zdrowe i zielone, dolne partie tak wygladaja... Jak wsadzalem palce w donice to maja wilgotno wiec to raczej nie jest brak wody...

DR.JOINT

Member
Trochę nie tak... Coco utrzymuje dłużej wilgoć ale musi być zawsze wilgotne (jak hydro). Miałeś sytuację, że przeschło coco za bardzo i dopiero podlałeś? Albo że ciągle jest "Mokro"? Przelej je ph 5,5 wodą z 1/4 odżywki jak byś flusha robił i sprawdź pH tego co wypływa. Jeżeli przesuszyłeś albo przelałeś to stres i mogą mieć niedobory wapnia więc daj im dolomitu albo mono nutrient Ca. Na magnez za wcześnie myślę. Zobacz pH bo to podstawa. Blaknięcie od góry młodych pędów to może być żelazo jeżęli masz za zimno w boxie po wyłączeniu lamp. Podstawa to szybki flush jak pisałem ale nie wodą tylko z 1/4 odżywki + superthrive albo super vit. Później daj im tydzień i obserwuj.

ironCELL

ironRULES
Veteran
Albo wyjmij z tego medium i wsadź do ziemi. Następnym razem leć od początku coco loco z nawozami, podejsciem i dbaj o PH. Jak się zdecydujesz na przesadzanie uważaj na korzenie a przy okazji od razu sprawdź ich stan naocznie. Ja jestem cikaw czy z tym twoim medium nie jest coś nie halo.

cheapwine

Well-known member
Veteran
Mi sie wydaje ze je przepalilem ostro :D Z tego co sie gapnalem po pewnym czasie dostawaly 200% dawki :> Jedynie OG Kush jest tym faktem niewzruszony oraz jeden SD x BM :) Dzisiaj dam fotki to zobaczycie... ;)

cheapwine

Well-known member
Veteran
Rozkminilem czemu robia sie zolte, niedobor potasu zwiazany tym ze sie bawilem sodą do podbijania pH ;) odpowiedni pH up w drodze... poki co wszystko wyglada gites...

cheapwine

Well-known member
Veteran
Masakra jak to szybko rosnie w coco! :) W piatek przelaczam na flo! :)

Maja one ok 21-23 dni, poki co nic nie podcinalem, najwiekszej zrobilem tylko supercropping... cos polecacie? Tak mysle czy na flo nie dodac mojego LED'a na sciane...

cheapwine

Well-known member
Veteran
Dzisiaj w nocy swiatelko juz na ta 1h sie nie zapali... wchodzimy na flo!

Jak polecacie robic "kontrolowane" zapylanie, mam nadzieje ze znajde 1 fajnego samca i pozapylam troszke kobitki chce wybrac tego 1 najlepszego i miec kontrole nad zapylaniem (po 10% z kazdej femki?) tak zeby miec cos fajnego i swojego na nastepny rzut... podcinac go czy jak? Czekam na wasze propozycje.

Dodatkowo jako ze out sie zbliza wielkimi krokami to pragne podzielic sie swoim zapasem genowym, smialo pisac a cytujac slowa ziel "jak moge, to pomoge" :) Kazdy znajdzie cos dla siebie ;)

Sprzed 2 dni,
Cheese:

OG Kush:

Latest posts

Latest posts