What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

cheapwine

Well-known member
Veteran
No dokladnie jest jak mowisz @klint

A dzisiaj dokupilem troche nawozow, Rhizotonic + Ionic soil + bloom + pk boost, oraz test ph z ph up i ph down. Jeszcze filtr i went zostal :) Dzisiaj do sklepu po ziemie i donice...

Last edited:

cheapwine

Well-known member
Veteran
Dokupilem teraz jeszcze 5" filtr Rhino Hobby 500m3/h z wentem 210m3/h. Chyba tylko mieszajacy went mi zostal do kupienia ale poki co stopuje zakupy ;) Grow bedzie chodzil w dzien zeby w nocy dalo sie spac :) Pewnie jeszcze dokupie jakis regulator obrotow do wentylatora zeby go ustawic na idealna glosnosc/szybkosc oraz tak zeby zapach przy tym nie byl za duzy ;)

klint

Active member
Veteran
Masz u siebie stacjonarny growshop? U mnie siê prawo zmieni³o i wszystkie pozamykali. Teraz tylko pozostaje zamawiaæ przez neta. Na szczê¶cie mam namiar na kolesia któremu zamkneli sklep ale towar dalej sprzedaje z gara¿u "po cichu" jak by nie to, to lipa straszna. 6lat juz siedzê w tej Holandii i z roku na rok coraz gorzej :/

D

DLOC

Mam ten filtr Rhino Hobby jest naprawde dobry, ma opcje przelozenia na druga strone jeszcze nie przkladalem tego ale filtr jest pozadny jeszcze nie poczulem zapachu a bylo nsuszenie tez.Slyszalem ze wlasnie w holandii gorzej, nawet maja problem z wysylaniem do niektorych kraji jesli chodzi o nasiona.By;p nawet w magazynie opisane jak wjechali babce co uprawiala na chacie i szystko jej zabrali rosliny i krossy z nasionami takie zadkie ze masakra. Tak jak widac co robi legalizacjia, nie jest dobra i niech zostanie tak jak jest.Klint a jesli chodzi o coffie shopy mozna jarac ??

cheapwine

Well-known member
Veteran
mam obok sklep ale wszystko leci via ebay bo jest kurewsko drogi ;)

dzieki DLOC :) jest jeszcze Rhino Pro ktory jest niby jeszcze lepszy... co do nasion z NL to bralem 2msc temu z Sensi Seeds skunka #1 i bez problemu bylo. Z jaraniem w coffee nic sie nie zmienilo, ostatnio kumpel z francji byl w AMS i mowi ze jaral non stop.

ja musze teraz ogarnac przemeblowanko... chcialbym ukryc jakos boxa w kacie czy cos. no i koc musze kupic zeby w razie czego go nakryc (juz tak robilem i nikt nigdy nie pytal co to jest - aby nie jebalo)

klint

Active member
Veteran
Growshopow juz nie ma bo akcesoria by³y dostêpne na ka¿dym kroku i baaardzo du¿o ludzi hodowalo. Wiec rz±d Niderlandów postanowi³ utrudniæ dostêp do tego typy materia³ów. Aczkolwiek jak kto¶ zna trochê jêzyk bez problemu mo¿e nabyæ to co mu potrzebne. A co do coffeshopow to jest ogrom. W mojej okolicy jest oko³o 40. I nie ma problemu z zakupem. Tylko jest limit 5g na osobê. Ale co za problem jak idê 50m dalej i kupuje nastêpna pi±tkê :) sorry Cheapwine za zasmiecanie Twojego threada :)

cheapwine

Well-known member
Veteran
Do wody polecialo:
1 x 8 ball kush od barneys
1 x blue cheese od big buddha seeds
2 x skunk #1 od sensi seeds
2 x pink bubble od norden seeds

razem 6 sztuk i w tyle celuje.. zawsze robilem 12-14 ale teraz troszke luzuje tempo i staram sie byc wiekszym optymista :)

Last edited:

klint

Active member
Veteran
Kubki porcelanowe? Srsly? :) tego jeszcze nie widzia³em. Masz dziurki porobione w nich ¿eby Ci korzenie nie gnily. Pozdrowienia bracie i czekamy na rezultaty. Box wygl±da zajefajnie

cheapwine

Well-known member
Veteran
ok 3/3... cos te kielki mi sie nie podobaly, do wody dorzucilem cos od GGS 2 x Critical x A. Mazar

a wyszlo 8 ball kush, skunk #1, pink bubble

cheapwine

Well-known member
Veteran
W sumie calkiem niezle sie opierdalam chyba? :) Kiedys foty strzelalem co pare dni teraz mi sie wydaje ze na veg'u to za wiele do pokazania nie ma...

jako ze 1szy grow na nowym gruncie to lece 12/12 od ziarenka, zobaczymy co i jak... dni nie licze - sorry... od 2giego grow polece z ladnym vegiem etc. tzn. mam taka nadzieje :)

2 z tylu to A. Critical x A. Mazar od grzecha, w srodku 8 ball kush (geny barneys farm jak widac sa eleganckie) po prawej pink bubble i po lewej troszke taka z tylu skunk #1

jeszcze raz sorry za zla jakosc, przy wlaczonym ledzie zrobic ladne zdjecie to nie ma szans... :/ jak ktos mnie z was zmotywuje to walne wieczorem lepsze fotki lustrzanka.

klint

Active member
Veteran
Nom Cheapwine bardzo ³adnie wszystko idzie kolego :) widaæ maluchy zdrowe oby tak dalej. Pozdrowienia bro

cheapwine

Well-known member
Veteran
dzieki klint, poki co dostaja odstana wode + rhizotonic 0.5-1ml/1L, jak pojawia sie jakies mini niedobory czy cos to cos dam, ale w ziemii mysle ze ten caly ich niby veg dadza sobie rade na tym co jest juz w ziemii ;) jedynie na flo bede lecial z pk13/14 i bloomem, mysle nad bat guano jeszcze bo slyszalem duzo dobrych opinii i ew. algii morskie

cheapwine

Well-known member
Veteran
hehe, bo wtedy nie dostaly nic a nic ;) pozniej cos im dalem i lekko tipsy zzolkly... ale nic powaznego, w sumie tylko 8ball kush marudzil bo reszta sie ucieszyla.

cheapwine

Well-known member
Veteran
tak to wygladalo 6 i 5 dni temu... dopiero zajrze do nich 03.01 - oby mi chata nie poszla z dymem, co do filtra weglowego elegancko zdaje egzamin :) w namiocie juz ladnie pachnie a w pokoju nic a nic.

wlasnie, znacie jakies sposoby zeby raz na jakis czas zostawic grow samemu? chyba w koncu zbuduje raspberry pi i podlacze do sieci, mam czujniki i relaye to w sumie daloby rade zbudowac takie mini centrum zarzadzania "ogrodem" - nie tyle co sie boje o przypal ale ze mi cos sie spali, niby chata ubezpieczona (ciekawe czy by dalo rade?) i w UK czujniki sa na klatce (musze landlord'a jeszcze prosic o czujnik do pokoju bo nie mam!) ale moze sa jakies czujniki co wylapie temperature wieksza niz X i wylacza prad czy cos? jak wy to robicie?

dodatkowo w UK wilgotnosc to masakra, grzyb w przy oknach w chacie, w namiocie wilgotnosc na poziomie 70-80% ale teraz raczej spadlo :)

picture.php

picture.php