ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
A dzisiaj dokupilem troche nawozow, Rhizotonic + Ionic soil + bloom + pk boost, oraz test ph z ph up i ph down. Jeszcze filtr i went zostal Dzisiaj do sklepu po ziemie i donice...
Dokupilem teraz jeszcze 5" filtr Rhino Hobby 500m3/h z wentem 210m3/h. Chyba tylko mieszajacy went mi zostal do kupienia ale poki co stopuje zakupy Grow bedzie chodzil w dzien zeby w nocy dalo sie spac Pewnie jeszcze dokupie jakis regulator obrotow do wentylatora zeby go ustawic na idealna glosnosc/szybkosc oraz tak zeby zapach przy tym nie byl za duzy
Masz u siebie stacjonarny growshop? U mnie siê prawo zmieni³o i wszystkie pozamykali. Teraz tylko pozostaje zamawiaæ przez neta. Na szczê¶cie mam namiar na kolesia któremu zamkneli sklep ale towar dalej sprzedaje z gara¿u "po cichu" jak by nie to, to lipa straszna. 6lat juz siedzê w tej Holandii i z roku na rok coraz gorzej :/
Mam ten filtr Rhino Hobby jest naprawde dobry, ma opcje przelozenia na druga strone jeszcze nie przkladalem tego ale filtr jest pozadny jeszcze nie poczulem zapachu a bylo nsuszenie tez.Slyszalem ze wlasnie w holandii gorzej, nawet maja problem z wysylaniem do niektorych kraji jesli chodzi o nasiona.By;p nawet w magazynie opisane jak wjechali babce co uprawiala na chacie i szystko jej zabrali rosliny i krossy z nasionami takie zadkie ze masakra. Tak jak widac co robi legalizacjia, nie jest dobra i niech zostanie tak jak jest.Klint a jesli chodzi o coffie shopy mozna jarac ??
mam obok sklep ale wszystko leci via ebay bo jest kurewsko drogi
dzieki DLOC jest jeszcze Rhino Pro ktory jest niby jeszcze lepszy... co do nasion z NL to bralem 2msc temu z Sensi Seeds skunka #1 i bez problemu bylo. Z jaraniem w coffee nic sie nie zmienilo, ostatnio kumpel z francji byl w AMS i mowi ze jaral non stop.
ja musze teraz ogarnac przemeblowanko... chcialbym ukryc jakos boxa w kacie czy cos. no i koc musze kupic zeby w razie czego go nakryc (juz tak robilem i nikt nigdy nie pytal co to jest - aby nie jebalo)
Growshopow juz nie ma bo akcesoria by³y dostêpne na ka¿dym kroku i baaardzo du¿o ludzi hodowalo. Wiec rz±d Niderlandów postanowi³ utrudniæ dostêp do tego typy materia³ów. Aczkolwiek jak kto¶ zna trochê jêzyk bez problemu mo¿e nabyæ to co mu potrzebne. A co do coffeshopow to jest ogrom. W mojej okolicy jest oko³o 40. I nie ma problemu z zakupem. Tylko jest limit 5g na osobê. Ale co za problem jak idê 50m dalej i kupuje nastêpna pi±tkê sorry Cheapwine za zasmiecanie Twojego threada
Kubki porcelanowe? Srsly? tego jeszcze nie widzia³em. Masz dziurki porobione w nich ¿eby Ci korzenie nie gnily. Pozdrowienia bracie i czekamy na rezultaty. Box wygl±da zajefajnie
W sumie calkiem niezle sie opierdalam chyba? Kiedys foty strzelalem co pare dni teraz mi sie wydaje ze na veg'u to za wiele do pokazania nie ma...
jako ze 1szy grow na nowym gruncie to lece 12/12 od ziarenka, zobaczymy co i jak... dni nie licze - sorry... od 2giego grow polece z ladnym vegiem etc. tzn. mam taka nadzieje
2 z tylu to A. Critical x A. Mazar od grzecha, w srodku 8 ball kush (geny barneys farm jak widac sa eleganckie) po prawej pink bubble i po lewej troszke taka z tylu skunk #1
jeszcze raz sorry za zla jakosc, przy wlaczonym ledzie zrobic ladne zdjecie to nie ma szans... :/ jak ktos mnie z was zmotywuje to walne wieczorem lepsze fotki lustrzanka.
dzieki klint, poki co dostaja odstana wode + rhizotonic 0.5-1ml/1L, jak pojawia sie jakies mini niedobory czy cos to cos dam, ale w ziemii mysle ze ten caly ich niby veg dadza sobie rade na tym co jest juz w ziemii jedynie na flo bede lecial z pk13/14 i bloomem, mysle nad bat guano jeszcze bo slyszalem duzo dobrych opinii i ew. algii morskie
hehe, bo wtedy nie dostaly nic a nic pozniej cos im dalem i lekko tipsy zzolkly... ale nic powaznego, w sumie tylko 8ball kush marudzil bo reszta sie ucieszyla.
tak to wygladalo 6 i 5 dni temu... dopiero zajrze do nich 03.01 - oby mi chata nie poszla z dymem, co do filtra weglowego elegancko zdaje egzamin w namiocie juz ladnie pachnie a w pokoju nic a nic.
wlasnie, znacie jakies sposoby zeby raz na jakis czas zostawic grow samemu? chyba w koncu zbuduje raspberry pi i podlacze do sieci, mam czujniki i relaye to w sumie daloby rade zbudowac takie mini centrum zarzadzania "ogrodem" - nie tyle co sie boje o przypal ale ze mi cos sie spali, niby chata ubezpieczona (ciekawe czy by dalo rade?) i w UK czujniki sa na klatce (musze landlord'a jeszcze prosic o czujnik do pokoju bo nie mam!) ale moze sa jakies czujniki co wylapie temperature wieksza niz X i wylacza prad czy cos? jak wy to robicie?
dodatkowo w UK wilgotnosc to masakra, grzyb w przy oknach w chacie, w namiocie wilgotnosc na poziomie 70-80% ale teraz raczej spadlo