What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

בקשר לתיבה לייחורים

בקשר לתיבה לייחורים

יש לי חדר ששם מתבצעת הגדילה והפריחה בתוך החדר יש גם אוהל לאמהות
השאלה שלי זה הייחורים
אילו תנאים הייחורים צריכים לקבל ?
אשמח לתשובות מהירות בבקשה מכל חברי הפורום
אני חשבתי לבנות תיבה מגבס ששם הייחורים יהיו עם מנורת פלורסנטים
השאלה שלי אם צריך להגיע אליהם גם אוויר לצאת אוויר חום טמפרטורה ..

בבקשה מחכה לתשובות תודה מראש !!!

Bud+

Member
אותם תנאים של אמאות - תאורה לא חזקה מידי, לחות בערך 75% ואיורור דיי עדין.

איך אתה ממליץ להחדיר לתיבה של הייחורים אוויר ? כי באותו החדר מתבצעת גם הגדילה של האמהות באוהל .. בחלל החדר הגדילה והפריחה של הצמחים אחרי לקיחת ייחורים ..
אז אני רוצה להכין משו מגבס תיבה כזאת באוויר שתפוסה אל הקיר.
בתוכה אני ישים את המנורת פלורסנט 80 וואט
עם הפרופוגטור
אבל התיבה תהיה אטומה שהאור ממנה לא יצא לחחח החדר שלא יפריע לגדילה ופריחה ..
איך להכניס אוויר לתיבה ?
אם התיבה אטומה לגמריי עדיין תהיה לחות ?

Bud+

Member
אין צורך בשום תיבה, שים את הייחורים המושרשים עם האמאות ואת הלא מושרשים בפרופוגטור ליד האמאות.

המושרשים אתה מתכוון אחרי שיצאו שורשים ?
לא הבנתי כל כך
אבל אצל האמהות יש מנורת 400 וואט זה לא חזק לפרופוגטור עם הייחורים ?

isranabis

Active member
Veteran
כאשר השורשים יוצאים מגיע שלב שנקרא הקשחה כי בזמן הזה השתיל מאוד עדין ומנורת גידול יכולה לשרוף אותו בקלות ממרחק של חצי מטר אז מרחיקים את המנורה למטר וחצי ומורידים עשר סנטימ כל יום בנוסף נותנים לצמח חומרים שעוזרים למערכת השורשים להתפתח,יש סדר לתהליך של הייחורים ואת הפרופוגטור צריך רק לשלוש או ארבע הימים הראשונים אחר כך אפשר להוריד את המכסה וחשוב מאוד שהמצע יהיה בטמפרטורה של 25 צלסיוס ואור של פלורוסנט חלש לא לשים פלורוסנטים חזקים כל עוד שאין שורשים האור החזק רק מעקב את ההשרשה,הכי טוב זה פלורוסנט פשוט של 20 ואט,הייחורים לא צריכים כמעט אוויר ומספיק לפתוח את המכסה פעם ביום בשביל שיהיה מספיק אוויר,יש הרבה סרטים על הנושא כדאי שתתחיל לחרוש

אחרי 3 4 ימים להוריד את המכסה ולהשאיר אותו פתוח מתחת לפלורסנט לכמה זמן ? עד לאיזה מצב?
יש לי מנורה של 80 וואט אתה ממליץ להוריד את החוזק ?

או שאחרי שאני מוריד את המכסה לשים אותו מתחת למנורת 400 ? תופשות להרים אותה מטר וחצי למעלה מעל הפרופוגטור בלי המכסה ?
סליחה אני פשוט לא מוצא מדריך שמסביר את הדברים האלה ..
אשמח לקבל הסבר מפורט
תודה רבה לכולם

isranabis

Active member
Veteran
אתה חייב ללמוד אנגלית לפני הכל,חבל יש כאן באתר את כל ההסברים +מיליון שיטות של השרשה אבל הכל באנגלית,ההצעה הכי טובה שיש לי בשבילך כרגע זה המאמרים שיש בהידרושופ והידרוגרו הכל בעברית עם הסברים די מפורטים

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
יש לך מדריכי וידאו מפה להודעה חדשה בכל מה שקשור לייחורים. יש לך סרטי הדרכה של כמה שעות. יש לך מדריכים עם תמונות שעה אחרי שעה.
יש הסברים להכל - אפילו בעברית. וגם אם לא באמת שלא צריך לדעת אנגלית כדי לעבור על תמונות.

חפש בגוגל
How to grow cannabis video
ותראה כמה סרטים שם - אני בטוח שזה יפתור לך 99% מהשאלות - גם אם אתה לא יודע אנגלית (או גרמנית, או שוודית או כל שפה אחרת שמדברים בה)

אוקי תודה רבה
אבל אפשר לקבל תשובה על השאלה שלי ?
אחרי שלקחתי ייחור ושמתי אותו בפרופוגטור
מה השלב הבא?

tba

Member
אוקי תודה רבה
אבל אפשר לקבל תשובה על השאלה שלי ?
אחרי שלקחתי ייחור ושמתי אותו בפרופוגטור
מה השלב הבא?

אני בכלל לא משתמש בשום פרופוגטור, סתם גדול מדי ותופס מקום. קופסת פלסטיק אטומה ושקופה עושה את העבודה מצויין.
מה שאני עושה (לא יודע אם זה הכי טוב, אצלי זה עובד) אחרי שלקחתי ייחור ושמתי בקופסה, אני מרסס אותו במים ומקפיד לרסס גם על הדפנות של הקופסה, סוגר וזהו. הקופסה מונחת ליד האמהות ומאחר והיא נמוכה יותר, באופן טבעי היא רחוקה יותר מהאור. פעם ביום תקפיד לפתוח את הקופסה על מנת לאוורר את הבנות ולרסס במים (גם את הדפנות) וזה כל הסיפור. בזנים שאני מכיר השרשה לוקחת בערך שבועיים, אבל היו לי מקרים שזה לקח גם שלושה שבועות. כשני רואה שורשים, אני מעביר לעציץ וזה הכל בעצם, מקווה שעזרתי

אני בכלל לא משתמש בשום פרופוגטור, סתם גדול מדי ותופס מקום. קופסת פלסטיק אטומה ושקופה עושה את העבודה מצויין.
מה שאני עושה (לא יודע אם זה הכי טוב, אצלי זה עובד) אחרי שלקחתי ייחור ושמתי בקופסה, אני מרסס אותו במים ומקפיד לרסס גם על הדפנות של הקופסה, סוגר וזהו. הקופסה מונחת ליד האמהות ומאחר והיא נמוכה יותר, באופן טבעי היא רחוקה יותר מהאור. פעם ביום תקפיד לפתוח את הקופסה על מנת לאוורר את הבנות ולרסס במים (גם את הדפנות) וזה כל הסיפור. בזנים שאני מכיר השרשה לוקחת בערך שבועיים, אבל היו לי מקרים שזה לקח גם שלושה שבועות. כשני רואה שורשים, אני מעביר לעציץ וזה הכל בעצם, מקווה שעזרתי

תודה רבה לך אבל כמו שמישו אמר פה מעלייך
הוא מחכה שהשורשים יצאו וכשזה יוצא הוא מעיף את המכסה ומשאיר אותם בתוך התיבה מתחת למנורת הגידול וכל יום מוריד 10 סנטימטר מגובה 1.5 מטר
לפי מה שהבנתי ממנו כביכול הייחור עדייו חדש בשביל מנורת
600 ?

בבקשה אשמח לקבל לזה הסבר

tba

Member
תודה רבה לך אבל כמו שמישו אמר פה מעלייך
הוא מחכה שהשורשים יצאו וכשזה יוצא הוא מעיף את המכסה ומשאיר אותם בתוך התיבה מתחת למנורת הגידול וכל יום מוריד 10 סנטימטר מגובה 1.5 מטר
לפי מה שהבנתי ממנו כביכול הייחור עדייו חדש בשביל מנורת
600 ?

בבקשה אשמח לקבל לזה הסבר

נראה לי שישרא התכוון שלאחר העברת הייחורים לאדמה כדאי להיזהר עם האור ולהתחיל ממרחק של 1.5 מטר. אני מגדל עם נורות לד כך שזה קצת שונה.
עוד עצה שאני יכול לתת לך זה: אל תדאג ותהנה מהתהליך :) אין רק דרך אחת נכונה ומותר ואף רצוי לעשות טעויות (אין מה לעשות, בגידול כמו בתחומים אחרים, יש עקומת למידה, אתה תלך ותשתפר ממחזור למחזור) בהצלחה