ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Pamiętasz jak wspominałem że jeśli coś złego może mnie spotkać to właśnie tak będzie?
Od 3 dni paka ma status "Wydano kurierowi do doręczenia".
Ale staram się to rozwiązać jakoś.
Moim zdaniem nie ma co obrywać liści, flo dopiero się rozkręca, liście są potrzebne i będą potrzebne. Bliżej końca można takie zabiegi robić ale też z głową, a nie na łyso owalić rośline pozdro lord i green antyklerze
kolego popatrz pod lisci pod swiatlo wiesz o co mi chodzi, chodzi mi o to zebys zobaczyl czy listek z pod spodu nie ma rdzawych plamek takich miedzy zylkami,
uho667- Powiem ci tak zerkałem i ja tam nic nie widzę, ogólnie liść wygląda tak, że jest zielony a na środku jest taka biało/żółta plama ciężko to określić może pył jaki jest w piwnicy negatywnie wpływa na rośliny ? napstrykałem fotek roślin liści od spodu i góry tak że sam ocenisz zresztą.
Zrolowany- Witam witam
Wczoraj zauważyłem w boxie niewielkie ilości pyłu węglowego, zamontowałem filtr węglowy na wlocie powietrza nie wiem czy coś pomoże ale zawsze to jakaś filtracja powietrza, dodatkowo zamówiłem miarnik ph, i zastanawiam się jeszcze nad zakupem ozonatora podobno usuwa syf/dym z powietrza.
Kończą mi się pomysły Panowie, z ciekawości dałem do piwnicy jedną roślinę testową. Po kilku dniach liścia złapały jakieś plamy itp dlatego myślę że to od powietrza jakie jest w piwnicy myślałem nad jakimś zewnętrznym doprowadzaniem powietrza ale jest to dość ryzykowne.
koloego filtr to na wylocie powietrza z boxu daje się,
te biale plamy na lisciach to raczej mącznik jest ,napeno nie od powietrza
kup karate zeon i zrob 3 opryski co tydzień to pomoze (spryskuj liscie tez od dolu, doniczki i całego boxa)
wytnij z 2 partie gornych wiatrakow, lepiej doswietisz srodek i dol/
Prawie zaliczyłem przypał, nie chce podawać więcej szczegółów ale wolałem dmuchać na zimne i wszystko wywaliłem - nie długo startuje od nowa szkoda plantów ale trudno.