complicat
complicat
complicat tare!!! si costisitor pe deasupra...recomand folosirea unui sistem autopot..pentru cei care dispun de loc in primul rand dar si de bani,costa 200 lei.Poti sta linistit mai bine de 2 saptamani vara,testat.
Fara pompe de circulare care in cazul in care iti sare siguranta si esti plecat de acasa,iti poate strica toata recolta.
Sistemul autopot foloseste gravitatia pentru a iriga plantele.
Daca doresti ca echipamentul sa fie complet poti pune in bazinul de 47 de litri o pompa de aer,dar care este optionala.
Eu folosesc sistemul iar rezultatele sunt chiar foarte bune.Am 2 plante,pot spune ca sunt cu mult in fata celorlalte care le ud cu stropitoarea.
complicat
complicat tare!!! si costisitor pe deasupra...recomand folosirea unui sistem autopot..pentru cei care dispun de loc in primul rand dar si de bani,costa 200 lei.Poti sta linistit mai bine de 2 saptamani vara,testat.
Fara pompe de circulare care in cazul in care iti sare siguranta si esti plecat de acasa,iti poate strica toata recolta.
Sistemul autopot foloseste gravitatia pentru a iriga plantele.
Daca doresti ca echipamentul sa fie complet poti pune in bazinul de 47 de litri o pompa de aer,dar care este optionala.
Eu folosesc sistemul iar rezultatele sunt chiar foarte bune.Am 2 plante,pot spune ca sunt cu mult in fata celorlalte care le ud cu stropitoarea.
Eu ma gandeam ca vrei sa iti pregatesti un rezervor pentru mai multe udari si eventual cresti in cocos si uzi cateva minute pe zi...asa mai hidroponic si schimbi rezervorul o data pe saptamana...Altfel de ce vrei sa faci sistemul automat daca oricum trebuie sa umplii rezervorul la fel de des ca si cum ai uda manual?
Multe pompe vin cu mai multi adaptori pentru conectare cu diverse furtune, dar daca nici unul nu se potriveste poti sa folosesti o teava pvc incalzita de diametrul furtunului si o bagi calda pe pompa sa se muleze, eventual poti folosi si adeziv, iar la capatul celalalt pui normal furtunul si il prinzi cu un colier, ca sa nu iasa de la presiune si sa iti pompeze 30 de litrii pe jos.
Oricum la 1,6 m poti sa folosesti furtun pt irigatii de 1/2" si de obicei pompele au si conector de 1/2"
Eu iti sugerez sa-ti iei o pompa cu debit reglabil, este una de la 400 la 1200l/h, e 100 roni in plus dar cred ca daca o iei pe aia ai sigur destula presiune si nu trebuie sa o muncesti la capacitate maxima. E mai bine sa ai presiune prea mare, decat prea putina.