What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Arena (micro)growerilor 2020

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Mie îmi arată așa plantele când:
Am udat prea puțin!
Sau am udat prea mult !!
Deci tu ar trebui să știu mai exact!!
Daca e prea uda nu mai da apa , daca e prea uscată dai apă!
Eu am la fel ghivece de 5,7 litri plantele sunt mult mai mari ca a le tale daca te uiți în threadul meu, și ud la 2 sau 3 zile ! După cum îmi cere!
Și le ud cu cam 800ml apă uneori și 1 litru!
Și sunt 4 !! Maxim 2litri la toate 4 buruieni!
E cam Putin dar asa cer ele!
La 2 -3 zile vor apa!
Vorba aia cate puțin câte puțin mai bine decât odată mult și prost!
Pe lângă toate acestea văd și frunze galbene care ar apărea ca o deficienta de azot adică hrana și pentru a asimila acea hrana ar fi de folos și un pic de calciu magneziu, practic ce face calciu magneziu???
Ajuta planta sa asimileze mai bine azotul și restul elementelor din pământ pentru o dezvoltare armonioasa!!
Așa că mare grijă !!!
Acum in această zi situație , daca e prea mult udata laso sa se usuce daca e puțin udata baga apa!
Apoi poți 100 ml de amestec cu nutrienți apoi apa curată restul!
Și tineo sub observație!!!
Hai noroc!!
Și revino cu update la o zi două așa putem înțelege ce are defapt!!!
Necesita timp!

cristocel420

Active member
~ |V ~ 11/13

~ |V ~ 11/13

29 de zile la una i-am făcut transplant la una nu, că dacă iese aia ce-am transplantat-o femelă aialaltă dispare.

Attachments

• IMG_0848.jpg
    IMG_0848.jpg
    71.4 KB · Views: 65

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Și mie mi se pare că îs puțin decolorate la vârfuri!!
Dar nu cred că va fi o problemă majoră se va rezolva cu un pic de calciu magneziu zic eu , dar se vede forte slab așa că într-o săptămână maxim trebuie un pic să le dai!!!
Cristocele , nici acu nu ai învățat???
Calciu magneziu frate!!
Azot in vegetație sa crească !!! Nu mult că le nenorocești!!!!
Și în floare CO2 !
Melasă pentru arome!
Și mai departe poate completa explo!!
El cu siguranță știe mai multe dar nu vrea să zică secretul!!!
El știe formula magica!!!
Ce om zgârcit!!!
:muahaha:
Maxim !
Nustiu ce dracu am fumat!!!
:kos:

cristocel420

Active member
La sative nu merge cu azot extra, calmag ăla presupun că e ceva chimic sintetic, iar eu nu folosesc.
Încerc să o cresc organic, încă învăț, nu știu când voi învăța să o fac corect da merge și așa, oricum iarba mea e cea mai bună din univers, PACE.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
U02 Week 02

U02 Week 02

Saptamana 2 (la final):
picture.php

Ce s-a mai intamplat intre timp?
Au mai rasarit vreo 7 plantute prin ghivece (inca nu m-am decis ce fac eu ele, probabil le voi elimina curand.)
La cele ce au facut 3 noduri am facut toppinguri ieri.
Azi am adaugat inca un proiector de 10W led daylight. (Total 20W incepand de azi si pana peste 1-2 sapt cand dam flower.
Ce urmeaza?
Urmeaza o udare. Au rezistat fix a saptamana pe o udare, si probabil mai duc inca 1 zi cel putin, dar azi le ud. Water only. Sunt destule elemente in ghivecele astea pentru cel putin inca o sapt sau 2, cand fac transplant in ghivecele finale.
Nu am idee.. vedem.
picture.php

Later.edit:
Cum a trebuit sa tund si 2 frunze ca sa patrunda lumina mai bine la toate, am facut si o citire de BRIX pe seva, e putin peste 8. Ok pt niste plante asa de tinere.

Last edited:
UPDATE: E mai bine!Lumina: 108W
Hrana: Heaven + Grow cu 6.0pH
Mediu: TMP 24 | UMID: 45-65%

Am fot si am luat dracia aia de indica umiditatea si pH-ul, si am descoperit ca nu avea suficienta apa, se pare ca trage multa apa, si nu mi-am dat seama mai devreme. O alta problema pe care am observat-o, ar fi pH-ul din sol, 7-8 indicat de nebunie. Din ce am inteles CalMg se absoarbe cel mai bine la pH 6.2, ceea ce ma face sa cred ca e unul din motivele deficitului. Alt motiv ar fi cresterea rapida in faza de vegetatie. Am incercat sa o hranesc cu apa cu un pH mai mic si sa il aduc in intervalul pH 6.2-6.8. Pentru deficit am adaugat acum catvea zile 2-3 linguri de Soil Plus, si recent am facut niste coji de ou in mojar, pudra si am pus 2 lingurite. Apoi am udat. Sper sa isi revina, dar deja e mai bine :D Mersi de ajutor baieti. O sa fac update mai des daca e cazul, sa vedem cum mai evolueaza. Cred ca o sa renunt la toping, si cand isi revine o bag in floare.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu te lua dupa rahatelul ala. E un pseudo aparat. Am avut unul. L-am folosit de cateva ori, mi-am dat seama ca abereaza apoi dupa un timp am dat de el si l-am desfacut. Singurul lucru care era cat de cat masurat si nu scos din burta era "lux meterul", care era o dioda photosensibila pusa direct pe acel voltmetru folosit pe post de indicator. Adica macar masura ceva, chiar daca depindea mult de spectrul la care avea sensibilitate dioda si nu neaparat de spectrul necesar pt. Grow. Celelalte se bazau pe diferenta de potential ce se dezvolta intre cele 2 metale din care sunt facute sondele. Aproape random rezultatele. Iar aparatul e facut pentru masurare de scurta durata si stocare in mediu uscat dupa ce a fost bine curatat pe sonde. Altfel vor coroda daca le lasi mult timp in sol. Degetul tau e un instrument mai bun in evaluarea nivelului de apa. Chiar si privirea ajuta uneori, daca ai experianta. Ph-ul.. iti spun din experienta ca mai mult o sa te incurce daca incervi sa reglezi phul decat o sa te ajute. Scapa de bataia aia de cap, daca dai nutrienti de sinteza fa-le phul la 6.5 si aia e.
Daca vrei organic.. fa mixu cu ph sub 6.5 si da-i in el asa cu apa si materie organica. Dupa ce prinde viata se regleaza totul si o sa isi mentina singur phul.
Numai bine, ne vedem peste o saptamana.

Am inteles. Prost sau nu sa zicem ca momentan m-a ajutat sa-mi fac o idee. Ma gandeam eu ca e cam ieftin sa le arate pe toate :)) Eu cand bagam degetul simteam pamantul uscat dar mai in adancime era cat de cat umed (si stiam ca o greseala majora e overwater la inceput si incercam sa nu exagerez) si incercam sa nu ma iau neparat dupa asta ca o perioada a astat aproape de ventilator si usca pamantul de la suprafata in cateva ore. Data viitoare o sa pun niste trifoi.
De crescut, organic cresc. Este adevarat ca desi foloseam apa la 6.4, cand adaugam nutrienti in apa, crestea pH-ul la 6.8. In general incercam sa il regelez dar nu il duceam mai jos de 6.6. O sa tin cont de ce ai zis. Stiu ca e multa informartie mai ales la inceput fiind, dar am zis sa tin cont si de asta, si sa pun in practica mai tot ce am citit, sa vad ce pot sa scot. Ce sa zic, e bine ca m-am lovit si de probleme. Pace si mersi mult de ajutor :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Arata bine, am citit initial ca au 8 zile si ma dadusei rau de tot pe spate. Dupa am vazut ca e de flower vorba. Oricum, foarte sanatoase par. De abia astept sa vad ce iese.

Later.edit: daca tot am scris un mesaj sa fie si un mic update de la ale mele.. saptamana asta nu mai scoatem 7 zile pe o udare, sunt udate in ziua updateului (parca ieri a fost) si deja au ajuns la 70% sh. In vreo 2 zile va fi nevoie sa ud. Pe la 40-45% asa. Udat 150 ml per ghiveci.

barcode

Active member
In total au cam 3 sapt de la seed. In primele poze aveau 10-15 zile (nu mai stiu exact). Oricum dezvoltarea este de 3 ori mai rapida pe hydro. Daca mediul este echilibrat bine, cresc si 2-3cm pe zi

deepstate

Active member
Nu vad sa fi avansat galbejeala de cand le ud mai rar ~4-5 zile, cred ca aia era problema. Acum trebuie sa le dau de doua ori mai multa apa pana sa saturez pamantul.

Attachments

• IMG_20200531_122558.jpg
    IMG_20200531_122558.jpg
    85.3 KB · Views: 57
  • IMG_20200531_122551.jpg
    IMG_20200531_122551.jpg
    77 KB · Views: 56
  • IMG_20200531_122545.jpg
    IMG_20200531_122545.jpg
    71.3 KB · Views: 57

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca vrei ca pamantul sa suga mai multa apa inainte cu 15 minute de udarea propriuzisa da cu un sprayer pe suprafata pamantului pana se uda bine pe toata suprafata. Apoi cand uzi va retine mai multa apa. Un sol bun ar trebui sa ia cam 1/3 din volum in apa. Eu la ghivece de 500 ml (care nu is pline pana sus, sa zicem 400-450 ml sol ud cu 150-200 ml/ ghiveci si in cateva ore nu mai e nimic in tava. Si tine cam o saptamana din ce vaf. Chiar si acum cand is plantele mai mari putin ca data trecuta, au trecut 3-4 zile de la udare si pamantul e inca 70+% saturat cu apa. Temperaturile stau pe la 21-24, cam in jur de 23 majoritatea timpului.

UPDATE: Asa mofturoasa e femeia asta! Nu am timp sa stau numai dupa ea, dar pare ca se schimba de la o zi la alta.

Am udat o data normal cu BioBizz Grow + Heavean cu aceasi concentratie pe care o mentionasem (1ml + 1ml + 2L de apa)

A doua udare a fost cu BioBizz Grow + Heavean + Bloom + Top Max (1ml + 1ml + 1ml + 1ml + 2L apa) gandindu-ma ca in 2 zile asa o bag la floare
La a 3-a udar mi se parea ca frunzele prind usor o culare galbena, si am zis ca o fi Mg, asa ca am pus 0,5L apa + 1,5ml sare amara.
Ziua urmatoare dupa udarea cu sare amara arata ca in poze. Nu am idee ce are, si ma gandeam ca ar putea fi mai multe combinate.Am vazut ca excesul de K duce la mai multe deficiente combinate, si ma gandesc ca e de la acel BLOOM pe care l-am adaugat acum ceva udari.

Daca ajuta am un foliar bogat in micronutrienti (Crop Max). Nu stiu cum sa o abordez :( I-am inchis luminile calde. Lampa e la 18cm de planta.

Ce am mai facut, a fost sa ii cresc treptat lumina, si am mai adaugat cam 24W lumina clada pe zi. Apucasem sa mai adaug deci 4 led-uri si gandindu-ma ca o sa o bag in floare curand, din moment ce rezolvasem cu apa si parea ok. Dar din ceva motiv arata asa si nu reusesc sa o descifrez... :tumbleweed:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
U03 Week 3

U03 Week 3

2 saptamani si 5 zile.
Poza de grup:
picture.php

Jack Cleaner x Golden Diesel:
picture.php

Blueberry F2:
picture.php

Celelalte merg la alt experiment, le scot de aici si raman doar cu astea 4 ghivece din ultimele 2 poze. Urmeaza sa fac transplant in ghivece de 4 L si sa ud cu un AACT. Apoi flower.
T: 23.5, RH: 55%, VPD: 11+, SH: 45%

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Asa.. in afara de update-ul meu, vreau sa intreb care se mai baga la competitie? Care mai baga un update?
Threadul asta imi pare destul de inactiv. Cati eram, 5? La ce activitate e aici ai zice ca is vreo 2-3 maxim.
Hai, vreau sa vad 10 groweri cu 10 growuri terminate pana la votare!!

Latest posts

Latest posts