What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Arena growerilor - RO 2013

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Arena aceasta e mai mult un episod pilot si poate la toamna vor fi premii daca atragem atentia in primavara aceasta. Cu putina seriozitate si constanță, putem face din "Arena Growerilor" o traditie frumoasa care se va mentine multi ani de-acum incolo. In ideea acestei continuitati am atras atentia asupra respectarii regulilor, inclusiv deadline-ului :)

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ieri am stropit plantutele cu o solutie de CROPMAX ( 0.5ml la 1L de apa RO) si ma asteptam sa vad astazi ceva imbunatatiri in ceea ce priveste deficienta pe care o manifesta, dar din contra, astazi efectul marmorat este si mai accentuat, insa asta nu pare sa le deranjeze absolut deloc. Problema (daca o pot numi asa) se manifesta DOAR la plantele care stau sub ledurile XM-L si au o dezvoltare exploziva, indiferent de strain. Cu cat planta este mai evoluata, cu atat efectul marmorat este mai pregnant.

Cea mai 'sanatoasa' din acest punct de vedere este una dintre cele doua "I", cea mai pitica dintre toate platutele, care se pare ca e candidata ideala pentru un micro grow.

Din seara asta vor intra la regim de 12/12, daca reusesc (in limita timpului disponibil) sa montez 6 leduri de 3W sau 2 leduri de 10W Warm White pe acelasi radiator (sursa pe care o am la dispozitie duce 120W, iar consumul actual e de 98-99W, deci as tinde sa montez doar 6 leduri de 3W).

L.E. Am reusit sa montez 6 leduri de 3W pe radiator si mai am loc si pentru 2 leduri de 10W. Avand in vedere ca cele 6 leduri de 3W sunt conectate in serie direct la sursa de 19.5V, curentul prin ele este sub 700mA, caderea de tensiune pe fiecare in parte fiind de 3.25V, un pic mai mica decat tensiunea normala de 3.3-3.4V. Asta inseamna ca as putea conecta si cele doua leduri de 10W in serie, direct pe sursa de alimentare, dar dupa ce ma asigur ca actualul consum imi permite acest lucru.

L.E. La o examinare atenta a plantutelor, am descoperit ca una dintre cele doua SuperSkunkXSkunk#1 (cea mai inalta) prezinta mici excrescente la doua internoduri, semn ca s-ar putea sa fie mascul. Acelasi lucru l-am observat si la una din cele doua I-uri si la una din cele 3 S-uri.

Last edited:

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Le infloresti doar sub lumina alba ? Ce sursa de lumina folosesti ? Ziceai ceva de un 400W ?
Nope, alea-s suplimentele, inchid hps-ul cand fac poze ca ies cu dungi (pozele). Si ridic cooltube-ul sa nu obtureze imaginea.

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Si profit de ocazia sa mai fac un update.

Bah ce foaie de platan a facut stelutza asta:

I-am facut un pic de pruning, adik i-am luat doua lastare de jos si o frunza..

Acum sta intre celelalte, nu mai e deasupra, ca doar a implinit o luna si trei zile. Si patruzeci de cm..

coolbud

puffin' the herb
E mica dar nu se lasa :

picture.php

pentru mai multe poze check my thread

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Update 6 si la fetele mele..

De 2 zile sunt la flower, iar de vreo 4 stau sub leduri, dupa cum se vede s-au dezvoltat foarte bine de la leduri, dar par sa fi dezvoltat si ceva deficiente de curand, ieri aratau binisor, azi e mai rau, dar le-am dat niste micronutrienti si sper sa-si revina (inca nu sunt sigur ce microelemente lipsesc, intre Ca/Mg sau S)

Succes tuturor!

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cred ca din cauza ca ledurile le induc o viteza de crestere asa de mare se creaza un dezechilibru in metabolismul lor si nu pot asimila suficienti microelementi. Desi am mai multe plantute in acelasi tip de pamant, hranite in acelasi timp si cu aceeasi solutie, cele aflate sun ledurile puternice au toate o deficienta (efectul marmorat), pe cand cele care stau sub lumina mai slaba si se dezvolta incet (le pastrez ca si mame) arata perfect.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
la mine e fost si trecerea destul de subita, de la 36w la 100+W, si nici nu le-am mai transplantat. sunt sigur ca daca erau tranplantate acum nu mai era nici o problema. dar cum vad care-s femele incep sa le tranplantez si se rezolva problemele pana incepe floweringul serios.

Evil6

Member
la mine e fost si trecerea destul de subita, de la 36w la 100+W, si nici nu le-am mai transplantat. sunt sigur ca daca erau tranplantate acum nu mai era nici o problema. dar cum vad care-s femele incep sa le tranplantez si se rezolva problemele pana incepe floweringul serios.

Cum e momentul ala cand stii ce trebuie sa faci, dar eziti cateva zile si vezi consecintele, si tu STIAI ce trebuie facut... gah procrastinarea asta..

Pot avea deficiente din cauza rootboundului clar. Eu inca nu am gasit solutie sa evit astfel de deficiente cat timp tin o planta mult timp intr-un ghiveci prea mic. Ajuta sa o scoti, sa indepartezi stratul de radacini care go round and round, si sa adaugi un plus de pamant, si cu solutii f slabe de nutrienti adaugate la fiecare udar.

Iarasi, am observat recent ca in astfel de cazuri, a ajutat sa dau cu apa cu H2O2 sau mai recent, cu Cannazym, care ajuta sa dizolve toate bucatile de radacina moarta(amplificat de rootbound), precum si alte chestii, si ajuta la descompunerea sarurilor din pammant.

Oricum, dupa transplant in ghiveci mare isi dau drumul in 2-3 zile. Centii mei, nu ca ar fi fost nevoie de ei :p

hempfield

Organic LED Grower
Veteran

Eu nu inteleg cum de au crescut plantutele tale asa de repede in prima perioada, tinandu-le doar sub 36W de neon, cand eu le-am 'bronzat' sun 6 CFL-uri a cate 18W fiecare. Bine cel putin ca de cand le-am pus sub LEDuri au recuperat vertiginos.

Eu nu o sa le transplantez, merg pe ghivecele de 2.4L (am avut o plantuta care mi-a dat 50g intr-un ghiveci de ~3L, asa ca nu am de ce sa-mi fac griji). Chiar daca fac rootbound (desi nu cred ca e cazul), cu atat mai bine pentru ele, pentru ca vor inflori mai repede si nu vor mai creste asa de mari. Deocamdata nu le-am dat Cannazym si am observat ca in farfurioare, dupa ce se dispare apa (nu pot spune cu exactitate daca este absorbita inapoi de pamant sau se evapora , sau amandoua) nu ramane nici o urma de saruri.

Pana acum o saptamana am mers pe 'Lucas Formula' cu Micro si Bloom, dar nu imi placea deloc cum arata plantutele, asa ca am trecut pe toata gama Gro-Micro-Bloom, in procente egale, pentru un procent mai mare de azot, dar la 50% din doza recomandata , iar acum 'plesnesc' de sanatate.

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
@evil6:
Ce sa le fac, nu am stat nici de ele sa imi dau seama ca vor avea asa deficienta cand trec la leduri, nici nu am stiut pe care sa o las pe afara daca le tranplantez (sau poate nu am vrut sa aleg dintre ele). acum astept, si le tranplantez pe toate (femelele).
Problema nu e de rootbound, cel putin nu in cazul acesta, e pur si simplu ca nu am vrut sa le dau prea multi nutrienti. Un spray foliar si 2 udari cu un sfert spre jumatate de doza de nutrienti nu ajung pentru o planta de 1 luna in un ghiveci de nici 500 ml.

@hemp:
Si eu sunt foarte multumit de dezvoltarea lor. Iar daca aveam loc sa ma tin de planul meu cu tranplant la 3 saptamani, poate era chiar mai bine. Am nimerit-o cu mixul de crestere de data asta, e foarte aerat si radacinile s-au simtit foarte bine in el. Poate a ajutat ceva si inocularea cu bacterii. (asta o sa stiu mai sigur la transplant)
Singura chestie de care nu sunt multumit e clona din concurs, care sunt deja sigur ca nu va termina la timp, dupa cum se dezvolta ai zice ca i-am taiat radacina si am pus-o intr-o vaza cu apa sa o ia de la zero. Poate incerc sa-i mai trag o poza cand se aprinde lumina, desi ca si participanta la concurs, e deja moarta.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Dupa cum se poate vedea in poze, dupa un tratament foliar cu CROPMAX, o perioada de seceta de vreo 4-5 zile (ghivecele pareau goale de cat de uscat era pamantul) si o udare cu o solutie de nutrienti cu mult azot, fetele au prins viteza iar semnele de deficienta s-au diminuat (la unele au disparut in totalitate) . Vreo 2 sau 3 par sa arate semne ca ar fi masculi. Pe langa cele 7 plantute crescute din samanta, mai sunt si 4 clone (2 Mazar si 2 AK47) pe care le-am tinut la lumina slaba (alb-rece) ca sa nu se dezvolte.

Clonele incluse in proiectul CS se dezvolta mai timid. Cele de sub CFL-urile alb cald s-au lungit ca nebunele, iar cele de sub CFL-urile alb-rece au ramas micute (aceste a fost stropite cu solutie de CS).

coolbud

puffin' the herb
Vine updateul cu saptamana 6 :

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

I-am facut si o defoliere ieri pentru o "penetrare" mai buna a luminii , sper sa iasa un monstru !!

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mai creste in inaltime ? Interesant cum se dezvolta mugurii uniform de sus pana jos, cu distanta asa de minca intre noduri. Care e programul de lumina ? 20/4 ? 18/6 ?

coolbud

puffin' the herb
De crescut , nu mai creste in inaltime , are 31 de cm inaltime dar e full de buds dupa cum se vede si da este 24/24 :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu acum realizez, omu' cb, cand vorbeam noi aseara, masurasem cu tot cu ghivece inaltimea.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pai asa zi omule, deci are cel putin 1.5x varsta reala pentru ca a crescut non-stop. Nici in ultima perioada de flower nu o lasi cu ochii in bezna ?

Latest posts

Latest posts