Όταν είχαν βγεί τα πρώτα αυτόματα, που κάναν πάνω-κάτω 60 μέρες, όλοι τα βρίζανε γιατί ήταν (όντως) μάπες. Τώρα που βγαίνουν πιο ποιοτικά κλαιγόμαστε που κάνουν 3 βδομάδες παραπάνω;
+1
Όταν είχαν βγεί τα πρώτα αυτόματα, που κάναν πάνω-κάτω 60 μέρες, όλοι τα βρίζανε γιατί ήταν (όντως) μάπες. Τώρα που βγαίνουν πιο ποιοτικά κλαιγόμαστε που κάνουν 3 βδομάδες παραπάνω;
χμ..... ξέρεις τι συμβαίνει... και τι έχω παρατηρήσει....όσο έχω το λίπασμα χαμηλότερα από το "ταβάνι" που σηκώνει, τόσο ανεβάζει το ΡΗ σαν τρελό ΜΕΣΑ ΣΤΟ 24ΩΡΟ!!! Δηλαδή αν το αφήσω τώρα με EC 0.5 το ΡΗ θα φτάσει από 5,5 κατευθείαν στο 6,1 και την άλλη μέρα θα πάει στο 6,5 αμαχητί. Έτσι καταλαβαίνω πόσο πεινάει το DWC. Όταν συμπληρώνω λίπασμα μέχρι εκεί που τιγκάρει η κοιλιά του, τότε το ΡΗ ή θα το κρατήσει σταθερό, ή θα το ανεβάσει 0,1-0,2. Αυτό στην ανθοφορία. Στην ανάπτυξη όταν πεινούσε, αντίστοιχα, ανέβαζε το ΡΗ πάλι, αλλά κατά περισσότερες μονάδες
Ξέρω τι συμβαίνει....εσύ ξέρεις ότι αν ανεβάσεις τα επιπεδα
οξυγόνου στο dwc μπορείς να χαμηλώσεις το ec?View Image
Legacy μματιακόνγκζ ο τζο λέει το ακριβώς αντίθετο.
Αν αυξήσεις το οξυγόνο μπορείς να μειώσεις το EC κοινώς πόσα λιπάσματα του δίνεις. Έτσι το προστατεύεις και από το root rot και γενικά όλες τις αρρώστιες της ρίζας.
Το ph νομίζω είναι ιδανικό να το πηγαίνεις στο 5.5 και να το αφήνεις να ανεβαίνει μόνο του μέχρι το 6.2.
Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα RO σύστημα.
Με το RO νερό οι διακυμάνσεις του ph σπανίως ξεπερνάνε το +.5 η το πολύ +.7
Δηλαδή στην αλλαγή το αφήνεις στα 5.5-5.7 και πάει το πολύ μέχρι 6.0-6.2 στο πέρασμά της βδομάδας, εγώ τουλάχιστον έτσι το έχω δεί.
σούπερ φίλος... 600 καις είπαμε σωστά? πολύ κοντά στο cool tube δεν έφτασαν?
49 μέρες flowering?