What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

עציצים,השקיה,דשנים

עציצים,השקיה,דשנים

אני מקווה שאני לא מציף אותכם בשאלות אבל בשבוע האחרון למדתי כאן הרבה דברים ומכיוון שיש לי עוד מלא שאלות ואין את מי לשאול אני אנצל את הפורום:biggrin:

1.באיזה גודל של עציצים אתם מגדלים?אני מגדל ב-25 ליטר ושמתי לב שמצע הגידול לא תמיד עמוס בשורשים כשאני מסיים סייקל....זה משנה משהו?אולי כדאי לעבוד עם עציצים יותר קטנים?....

2.מה היא כמות המים הנכונה בכל שלב?אני עובד בצמיחה עם עציצים של ליטר ועציצים של שלושה וחצי ליטר,בפריחה 25 ליטר.

אני משקה בפריחה כל 5 ימים,4 ליטר כל צמח.
בצמיחה אני משקה בערך ליטר כל 3 ימים או כשהעציץ יבש לגמרי.

3.אני עובד לפי התכנית של גנרל הידרופוניקס,האם כדאי להוריד במינונים שהחברות ממליצות?....אני נותן 2 השקיות עם דשן ואז השקיה של מים,האם זה נכון לעשות או מיותר לדעתכם?

יש לי עוד מלא שאלות,אני לא רוצה לחפור לכם יותר מדי בפעם אחת:biggrin:

SoG

Member
its a huge subject that cannot be accurately answered,
it is very much environmental dependent
here is a great starting point, its a modified "Lucas" for DTW in soil pots
(this is a two part technique, based on GHE Flora three part sires; dumping the GRO completely)

==Recipe==

(All Products are GenHydro,pH at 5.5 pH)
(All measurements are per gal.)
6ml flora micro
9ml flora bloom
Kool-Bloom POWDER

VEGETATIVE STAGE AT 24 HRS. LIGHT ON
(18/6,optional)

Veg,Feed:
6ml flora micro
9ml flora bloom

Use the above 1/2-strength on seedlings and clones to 10" tall,then feed full-strength>on.

Based on 63 day 12/12 Flower Cycle:

Day 1-14
6ml micro
9ml bloom

Day 15-21
6ml micro
9ml bloom
1 tsp./Gal. Kool-Bloom POWDER (ONE FEED,DAY 15!)

Day 22-28
6ml micro
9ml Bloom

Day 29-35
9ml Bloom
1 tsp./gal. Kool-Bloom POWDER (ONE FEED,DAY 29!)

Day 36-52
9 ml Bloom
(AND ON DAY 36,a 1 tsp./gal Kool-Bloom POWDER Slam!!)

Day 52-63 (Flush)
5.5-6.0 pH h20 at 50 ppm

if your still confused as for your regiment and how often to water and feed
try and think of ebb and flow or flood table schedule/technique

טוב אז לקח לי קצת זמן כי לא ידעתי מי זה לוקאס:) ומה זה די טי דאבל יו.....מבאס שויקיפדיה בעברית כל כך דלה...

אני לא חושב שאפשר להשיג בארץ את אבקת הקול בלום,אני אחפש......ובקשר לזניחת הגרו בתכנית,הבנתי שזה תוסף חשוב בשלבי הצמיחה,לא??...

SoG

Member
טוב אז לקח לי קצת זמן כי לא ידעתי מי זה לוקאס:) ומה זה די טי דאבל יו.....מבאס שויקיפדיה בעברית כל כך דלה...

אני לא חושב שאפשר להשיג בארץ את אבקת הקול בלום,אני אחפש......ובקשר לזניחת הגרו בתכנית,הבנתי שזה תוסף חשוב בשלבי הצמיחה,לא??...

DTW = Drain to Waste

everything in the gro exist between the micro and bloom
the gro is not needed, its a marketing hype.
beside your not growing tomatoes :biggrin:

Attachments

• floramicro.jpg
    floramicro.jpg
    53.4 KB · Views: 30
  • floramicro_hw.jpg
    floramicro_hw.jpg
    51.8 KB · Views: 26
  • floragro.jpg
    floragro.jpg
    58 KB · Views: 31
  • florabloom.jpg
    florabloom.jpg
    57.1 KB · Views: 37
אוקיי,אני חושב שהבנתי את התכנית.....עכשיו רק צריך לנסות ולמצוא את אבקת הקול בלום.

מה לגבי כמות המים הנכונה להשקיה?פשוט להשקות עד שהמים מתחילים לרדת מהחורים בתחתית העציץ?

SoG

Member
מה לגבי כמות המים הנכונה להשקיה?פשוט להשקות עד שהמים מתחילים לרדת מהחורים בתחתית העציץ?

if you cant locate the koobloom powder in store, order it online!

as for runoff yep, you want to get about 10-15% runoff

מצויין.....מה לגבי גודל העציץ?.....נראה לך שאני מגזים כשאני מגדל באוהל עם עציצים של 25 ליטר או שככל שיש יותר מקום לשורשים ככה יותר טוב?

SoG

Member
מצויין.....מה לגבי גודל העציץ?.....נראה לך שאני מגזים כשאני מגדל באוהל עם עציצים של 25 ליטר או שככל שיש יותר מקום לשורשים ככה יותר טוב?

the more root space the better!

טוב,אחרי בדיקה נוספת אין בארץ את אבקת הקול בלום,חשבתי להביא אותה כשאני חוזר אבל גם אין אותה בחנות שבא אני מבקר.....

אתה חושב שאני יכול להשתמש בתוסף אחר בעל מרכיבים דומים(אם אני אמצא אחד)או שלא כדאי לעשות שינויים כאלה בתכנית?

order it online!

קצת מלחיץ אותי להזמין דברים כאלה באינטרנט....מעולם לא עשיתי את זה....שנתיים שאני מגדל וזרעים לא הזמנתי מהפחד,אין בעיה בהזמנה של המוצרים האלה וקבלה שלהם דרך הדואר?

SoG

Member
for that kind of stuff, i dont think there is anything to worry about
many gardening store sales these online through out Europe

Bud+

Member
אני מקווה שאני לא מציף אותכם בשאלות אבל בשבוע האחרון למדתי כאן הרבה דברים ומכיוון שיש לי עוד מלא שאלות ואין את מי לשאול אני אנצל את הפורום:biggrin:

1.באיזה גודל של עציצים אתם מגדלים?אני מגדל ב-25 ליטר ושמתי לב שמצע הגידול לא תמיד עמוס בשורשים כשאני מסיים סייקל....זה משנה משהו?אולי כדאי לעבוד עם עציצים יותר קטנים?....

2.מה היא כמות המים הנכונה בכל שלב?אני עובד בצמיחה עם עציצים של ליטר ועציצים של שלושה וחצי ליטר,בפריחה 25 ליטר.

אני משקה בפריחה כל 5 ימים,4 ליטר כל צמח.
בצמיחה אני משקה בערך ליטר כל 3 ימים או כשהעציץ יבש לגמרי.

3.אני עובד לפי התכנית של גנרל הידרופוניקס,האם כדאי להוריד במינונים שהחברות ממליצות?....אני נותן 2 השקיות עם דשן ואז השקיה של מים,האם זה נכון לעשות או מיותר לדעתכם?

יש לי עוד מלא שאלות,אני לא רוצה לחפור לכם יותר מדי בפעם אחת:biggrin:
1. אני אוהב עציצי 18 עד 20 ליטר. העציץ לא צריך להיות עמוס בשורשים, עדיף שיהיה יותר מפחות.
אם אתה רואה שיש אזורים שלמים בלי שורשים תן קצת יותר זמן גידול.

2. תלוי במצע שלך, בחיפוי או חוסר בו, הקרינה שמגיעה לעציץ והאוופוטרנספירציה.
בהתחשב בזה שאתה כנראה לא מודד את הנתונים האלו לך לפי השיטה הפשוטה של להרים את העציץ. אם הוא כבד - יש בו מספיק מים.
אתה יכול גם לשבת עם היד על הדופק וכשהצמח מתחיל כבר לנבול לדעת שהיית צריך להשקות יום לפני ולעבוד עם המידע הזה הלאה.

אני שתלתי מכוסות פלסטיק לעציצי 20 לפני שבוע והשקיה שבועית מספיקה להם. כרגע העציץ מחזיק משהו כמו 3 ליטר מים עד לנגר מתחילת ההשקיה. אולי 4.

3. תלוי מאוד במצע שלך.
אני כרגע עם אדמה ולא מדשן כמעט בכלל (רק מיקרואלמנטים ותוספי השרשה) בגדילה
בפריחה כל שבוע - שבוע וחצי אני מאמין שאני אצטרך לדשן ב1.8 מיליסימנס.

אם אני עובד עם אדמה עם הרבה דישון בתוכה (הומוס, אוסמוקוט, קומפוסט, גואנו וכו') אני מדשן פעם בשבוע שבועיים אם אני רואה שצריך.
אם אני עובד עם קוקוס ופרלייט אני מדשן כל השקיה ונותן מים נקיים פעם בשבוע. אני גם מנסה להקפיד לשטוף את המצע כל שבועיים שלושה.
קיצר - תלוי מאוד במה אתה מגדל, עם מה ובאיזה מינונים.

אני תומך בחברי סוג,כמה שיותר יותר טוב
הצמח שלך צריך אור פחמן חמצן ,מים ואוכל
ככל שיש לך מסת שורשים יותר בריאה ככה הצמח יאכל יותר במקביל וגם ינשום יותר במקביל
זה זהה לכך שאתה רוצה הרבה מסת עלים לפני הכניסה לפריחה כדי שיהיה הרבה עלים שיקלטו אור וינשמו פחמן
כמובן שהכל יחסי
אם אתה מגדל אינדיקה ואתה מתכנן לגדל אותו קצר או לא למשוך עם הגידול שלו אז לא בהכרח תצטרך מסת שורש גדולה כל כך
אבל סאטיבות ככל שהן ארוכות יותר בזמן הגדילה ככה תצטרך יותר

אני אישית מפגיז בצמיחה כמה שאני יוכל מהחומר לשורשים ואני מעדיף להגיע למצב שמסת השורשים תפסה קיבולת יפה

isranabis

Active member
Veteran
העציצים של ה25 ליטר גדולים מידי,עציץ אוויר של 12 ליטר יכול לתמוך בצמח שנותן חצי קילו באדים לאחר ייבוש לדעתי לא צריך יותר מזה,את הסיפור של הדשנים צריך ללמוד לאט לאט עם הזמן מגיע הניסיון, אני מאלה שממעטים לדשן אבל משתמש בהמון סוגים של דשן רק עם אי סי נמוך,בסוף הפריחה אני נותן מקסימום 1.6 אי סי אני מערבב דשנים אורגנים עם מינרלים אני אוהב סלט של הדשנים שלא נפספס כלום,ההמלצה שלי זה על דימונד נקטר שנותנים אותו רק בשלושת השבועות האחרונים של הגידול הירוק לצמחים שהם לפחות בגיל של 3 שבועות מפותחים יפה,את מה שזה עושה ליבול אף דשן לא עושה,הדשנים של ביו ביז לא עושים את העבודה אבל כדאי להשתמש בהם בתור תוספת, במיוחד עם הדשן לגידול ירוק שיש לו חנקן שלא מעקב פריחה והוא מתאים להרבה סטיבות שזקוקות לחנקן בחודש הראשון של הפריחה בשביל התמתחות,הכי חשוב לזכור שהצמחים יכולים לגדול יפה רק עם רבע מהכמות דשן שמומלצת על ידי החברה,אם משתמשים בכמויות המומלצות על ידי חברות הדשנים בחצי מהמיקרים הצמחים ימותו מעודף דישון!!! את זה אסור לשכוח

אני משתמש במינונים של הסי כמו שהם כותבים ולרוב אני גם צריך להוסיף יותר מהמינון המומלץ
אבל רק לגבי הדשן בסיס לא התוספים
כל עוד אתה דואג לשטוף כמו שצריך ויש לך אידוי יחסית יציב הצמחים ישתו בקצב טוב ואם הכל הולך טוב הקצב יתגבר,אני לרוב דואג לתת איסי עד 1.8 וכשאני שוטף אז עם איסי של 1.1. בערך
רק לקראת הקטיף אני מגיע למצב שאין לי שום דשן בכלל במים
ואני בד"כ לא שוטף את השורשים עד שאני לא רואה צריבה של דשן על הקצוות של העלים
צריבה קלה לא משהו מאסיבי
ובעיקר אני מנסה לתת לשורשים להיתייבש טוב כדי שיוכלו לנשום חמצן כמו שצריך

אני לא יודע למה אנשים אומרים להישתמש במינון שונה ממה שהסי ממליצים
המינון שלהם מבוסס על מים מזוקקים
אם תשים את המינון המלא שלהם תקבל איסי של 0.5 בצמיחה
ו1.4 בפריחה
אין בזה שום דבר קשה,זה מספרים יותר נמוכים ממה שראיתי את רוב האנשים מפרסמים לגבי הגידולים שלהם
ככה שזה נורא מוזר לי לשמוע כל הזמן על ההמלצה להוריד בחצי
אולי לגבי ביוביז זה נכון
לגבי הסי זה לא

Bud+

Member
העציצים של ה25 ליטר גדולים מידי,עציץ אוויר של 12 ליטר יכול לתמוך בצמח שנותן חצי קילו באדים לאחר ייבוש לדעתי לא צריך יותר מזה,את הסיפור של הדשנים צריך ללמוד לאט לאט עם הזמן מגיע הניסיון, אני מאלה שממעטים לדשן אבל משתמש בהמון סוגים של דשן רק עם אי סי נמוך,בסוף הפריחה אני נותן מקסימום 1.6 אי סי אני מערבב דשנים אורגנים עם מינרלים אני אוהב סלט של הדשנים שלא נפספס כלום,ההמלצה שלי זה על דימונד נקטר שנותנים אותו רק בשלושת השבועות האחרונים של הגידול הירוק לצמחים שהם לפחות בגיל של 3 שבועות מפותחים יפה,את מה שזה עושה ליבול אף דשן לא עושה,הדשנים של ביו ביז לא עושים את העבודה אבל כדאי להשתמש בהם בתור תוספת, במיוחד עם הדשן לגידול ירוק שיש לו חנקן שלא מעקב פריחה והוא מתאים להרבה סטיבות שזקוקות לחנקן בחודש הראשון של הפריחה בשביל התמתחות,הכי חשוב לזכור שהצמחים יכולים לגדול יפה רק עם רבע מהכמות דשן שמומלצת על ידי החברה,אם משתמשים בכמויות המומלצות על ידי חברות הדשנים בחצי מהמיקרים הצמחים ימותו מעודף דישון!!! את זה אסור לשכוח
ברגע שתראה לי עציץ 12 ליטר שנותן צמח של חצי קילו יבש אני אוכל את הכובע שלי.

החלטתי להשתמש בתכנית שסוג הציע לי בתחילת השבוע.

בקשר לצמחים של חצי קילו בעציצים של 12 ליטר,אני מאמין שמדובר בתקופת צמיחה ארוכה יותר ובנייה נכונה של הצמח לפני החלפת האור ל-12/12.ועדיין זה נשמע מטורף.

בקשר לאי סי,יש לי מד אי סי שקיבלתי מחבר בחו"ל,מד מקצועי שלא נעשה בו שימוש מעולם.אני צריך לקרוא קצת כדי להבין מה זה בכלל האי סי הזה ואיך משתמשים בנתון הזה בגידול.

תודה לכולכם על השיתוף ועל העזרה.

Bud+

Member
אני לא מאמין ששורשים של צמח ב12 ליטר יכולים לתמוך במעל 60-70 גרם תוצרת, בטח שלא חצי קילו.

EC זה קיצור של
Electrical Conductivity
וזהו מדד לכמות המומסים הטעונים בתמיסה - או כמה התמיסה מלוחה.
ככל שהתמיסה מלוחה יותר הפוטנציאל האוסמוטי שלה גבוה יותר וכך קשה יותר לצמח לנצל את המים.
מצד שלי ככל שהאיסי נמוך יותר יש פחות חומרי הזנה במים.

באדמה אתה רוצה לשבת בגידול סביב ה0.9-1.4 ובפריחה סביב ה1.5-1.6
בקוקוס או הידרו אתה רוצה אותו דבר לגידול ומשהו סביב ה1.8 בפריחה.

isranabis

Active member
Veteran
אם אני הורדתי 400 גרם יבש מעציץ אוויר 12 ליטר אז עוד 100 זה לא בשמיים במיוחד שזאת הפעם הראשונה שגידלתי בעציץ אוויר,צמחים שגדלו בדליים של 18 ליטר בגידול אאוטדור הגיעו לגובה של קרוב ל2 מטר ונתנו ממוצע של 650 גרם לצמח, אז לא נראה לי שהגזמתי עם חצי קילו ל12 ליטר, אולי תבדוק את היעילות שלך,רק אל תאכל כובעים זה לא בריא

Latest posts

Latest posts