יש לי הרגשה שבכל פעם שמישהו מתבלט כאן בפורום עם תמונות אז הוא נופל,פונזי נעלם מזמן,וכרגע ראיתי ברשת תפיסה של מאות שתילים בבית ג'אן והתמונות מאוד דומות לשתילים של דון רוני ממש אותם עציצים עם הבד שמסתיר, הלוואי שזה רק נראה דומה ושתהיה כאן תגובה של דון רוני שאומר שאצלו הכל בסדר כי לפי התמונות זה ממש אחד לאחד
ת'שמע פונזי אתה גאון, עבודת קודש אתה עושה.
אני בנתיים מתחיל גידול ארון חדש ומשתמש רק בזרעים משקית..
אני חושב שהשיטה הטובה ביותר להגיע למספר נקבות זה לשתול המון זרעים ולשים אותם ישר תחת 12\12
ואז כשהם מראים מין אני מעיף את הזכרים ומשנה את האור ל 18\6
רעיונות טובים יותר?
וזה עובד לך?
אני לא אהבתי את הרעיון של לתת להם להפריח ואז להחזיר לצמיחה. נראה לי יותר מדי סטרס, והבנתי שזה עלול להגביר תופעת פרחים זכריים בנקבות.
זרעים משקיות שקונים בארץ - לא שווה את ההשקעה ובעיקר הסיכון. אם כבר כזה סיכון אז לפחות שהחומר יהיה טוב. גידלתי את החומר הבדואי בתנאים טובים ועדיין הוא הוציא מעט מאוד שרף (אבל היה כיף). גם אם אתה מוצא זרע או שניים בשקית של הידרו, עדיין לא הייתי מגדל אותה.
הרבה אנשים מתנגדים לזרעים פמינייזד, אני חושב שהייתי משתמש אם היו לי, במיוחד אם זה זרעים יקרים של חברה טובה. אבל יש לי רק זרעים רגילים אז אני עובד בשיטה הישנה - מצמיח את כולם עם מידה שווה של אהבה ומעיף את הזכרים בבוא הזמן. אבל זה באמת חבל על המקום וההשקעה. ולכן אני אקח ייחורים מכל הצמחים, עוד בשלב הצמיחה. כשיגיע שלב הפריחה אעיף את היחורים של הזכרים ואשאיר את הנקבות. כשתסתיים הפריחה של האמהות, אבחר את האמא הכי מוצלחת ואהפוך את היחור שלקחתי ממנה לצמח אמא.
לחילופין, אם לא יסתדר לי לייחר לפני הפריחה, אני אכניס את הנקבה הטובה ביותר לצמיחה מחדש אחרי סיום הפריחה ואהפוך אותה לצמח אמא. ייחורים זה טוב לא רק כדי להמנע מזכרים, אלא גם ובעיקר כדי לברור את הגנטיקה הכי טובה מבין כל הנקבות שיש לך ולשמור עליה.
דובר עליו בשרשור הקודם. נוכחנו לדעת מנסיונם של שני החבר'ה שאסור לקבל את הזרעים במשלוח, ואם הם מגיעים עם שליח יש להתכחש אליהם ולהתמם. רק במשרד הדואר, ובכלל, עדיף עם חבר שחוזר מאמסטרדם. דרך אגב, לא רק באמסטרדם, אלא בהמון ערים באירופה. למשל:
http://www.seriousseeds.com/england_flash/shoplist_2009.htm
ואם מכירים מגדלים אחרים, אז עוד יותר פשוט, לקחת מהם קלון או שניים ולהסתדר משם.