What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

45 dni flo?

A

adrianmenyo

Witam! Dlugo nie zagladalem do was ziomki! A to dla tego ze dopiero skonczylem konsumowac outdora z tamtego roku hehe... Moje pytanie jest nast: znalazlem w Sensi Seeds taka odmiane G13 x Hashplant, pisze ze kwitnie w 45 dni, bardzo bardzo mnie to zainteresowalo bo akurat mi zalezy na czasie, czy ktos ten wynalazek sadzil in.? sionka sa bardzo drogie 88 funtow za 10 nasion regular, czy mozna zrobic nasiona rownie latwo na tej odmianie co na innych? Pozdrawiam!

P.S - czy ktos mi moze podac sprawdzony lecz niedrogi seedsbank w anglii ? Chcialbym spokojnie zamowic sobie nasionka na siebie, a z holandii sie boje...

Last edited:
A

adrianmenyo

acha! jeszcze chcialem sie zapytac, bo potrzebuje naprawde mocnego jarania, czy taki ak48 od nirvany bedzie mial wystarczajaca moc dla palacza notorycznego jarajacego od 10 lat ? on ma od 15-20% thc moze jakies propozycje? cos mocniejszego ktos zna?

Last edited:

Yarcio

Member
Adrianmenyo, AK47, White Russian, C99, NYCD, ECSD, czysty Sour Diesel, Sour Queen, Cheese, G13 Haze => to sa mocne odmianki, ktore powinny Cie zadowolic. Odnosnie G13 x Hashplant, to moze byc prawda, jak do tej porty najszybszy podobno jest T44 i Mendocino Madness.

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
adrianmenyo said:
P.S - czy ktos mi moze podac sprawdzony lecz niedrogi seedsbank w anglii ? Chcialbym spokojnie zamowic sobie nasionka na siebie, a z holandii sie boje...

www.seedboutique.com, niby jest w Holandii, ale zamówienia realizuje z Anglii, wiec nie ma obawy o adres nadania holenderski jezeli o to sie martwisz.

Poza tym, wszystko od Nirvany nie bez powodu jest tanie. To pestki dla poczatkujacych. Mozesz trafic na 1 niezla samiczke w paczce dziesieciu pestek, ale wcale niekoniecznie.

A pesteczki od Sensi Seeds, generalnie sa dobre, dobry seedbank. Warto zainwestowac, pesteczki wlasne zrobic. Pytania o to czy na jakiejs roslince trudniej zrobic nasiona nie rozumiem, na kazdej odmianie albo wyjdzie albo nie, trzeba sie tylko przylozyc.

pozdr, kov

S

sweet-dreams

no co do ciekawych odmian i duuzych zbiorach z tego co wiem napewno jest c4 ale dochodzi w okolo 55 dni :]

A

adrianmenyo

spoko, tylko troche drogo te pestki wychodza (hash plant x g13), nigdzie tez nie moge znalesc ile ma % thc moze ktos wie? To w koncu co sie najlepiej oplaca kupic??? (T44 i Mendocino Madness)?

soul

Member
poczytaj troshke dłużej o odmiankach i nie sugeruj się wpełni opisami bo wiadomo jak wygląda opis jakiegoś produktu postawiony w najlepszym świetle...polecam poprzeglądać growlogi :joint:

Pzdr BS

Last edited:

Yarcio

Member
T444 teoretycznie kwitnie w 44 dni w idealnych warunkach, co jednak trudno zrealizowac. Mendocino Madness jest najszybsza (chyba, nie jestem pewien) krzyzowka T.H. Seeds i kwitnie w 6 tygodni. Nie wiem, co moze byc szybsze, ale mysle ze MM moze byc mocniejsze.

tomato

Member
Veteran
Mendocino Madness
Genetics:
Variety: Indica/Sativa
Type: f1 Hybrid
Harvest Date: September/October
Flowering Period: 7 weeks
THC Content: Unknown
No. of seeds Per Packet: 10
:rasta:

A

adrianmenyo

no ale nie pisze wlasnie nigdzie ile ma thc % ... wie ktos moze? jak nikt nie wie to mi powiedzcie co moge posadzic zeby mialo ponad 20 % najlepiej :)

Yarcio

Member
Ponad 20% THC to jest scisla czolowka, za duzo oczekujesz... jak dobrze uprawiasz to wez ktoregos Arjansa z Greenhouse'u i sobie posadz. Poza tym ciagle % THC i % THC, ilosc THC zalezy rowniez od warunkow uprawy.

A

adrianmenyo

wiem, myslalem ze dobrze sie wyraze, sorki ze zabrzmialo to troche jak pytanie od goscia co dopiero sie zarejestrowal, ja od roku to forum bacznie przegladam, sadzilem juz big buda i WW (indor, ale WW mi sie zapylila w 4 tyg kwitnienia bo mialem herma, musialem scinac) potem byl out: HH, EG, i freebie cos tam ze skunkiem (od grypsy) wszystko jak widac od nirvany, krzaki nie zadowolily mnie w zupelnosci tak jak oczekiwalem, dlatego pytam juz konkretnie was o rade, w tym roku ma byc lepiej i chce w koncu urwac sobie glowe ;p WW po 4 tyg flochyba bila w leb najlepiej, ale chce czegos wiecej bo do tej fazy szybko przywyklem :/ Pozdrawiam!

EDIT: PS; mam ochote na indyka w tym roku ale mozliwe ze na polu tez dam rade kilka wstawic, Duzo lepszy efekt jest jak na wegu jest MH lub swietlowki swiatlo czy przy HPS tez ladnie rosna?

Last edited:

Yarcio

Member
Poprzegladaj troche opisow odmian a dopiero potem bierz sie za "cos co ma powyzej 20% THC". Moda prosze o usuniecie tematu.

A

adrianmenyo

przegladam i tak np. w Mendocino Madness niema ilosci thc, w hash plancie z g13 tez niema podane, widzialem kiedys odmiany co mialy w opisie 22% thc ale niemoge sobie przypomniec co to bylo, w grypsy nie widzialem wogole podanych ilosci thc. Pozatym ciagle mi chodzi o to zeby ktos podpowiedzial jakie odmiany z tych mocniejszych , ktore krotko w miare kwitna! Czy tak wiele oczekuje? Mam isc do ERY? wiem ze ja nie wychoduje tych 22 ale przynajmniej z wyzszego "poziomu" thc bede startowal. Yarcio a ty co starasz sie o jakiegos moda czy cus???

cardiel

Member
witam :smile:

nie kieruj sie w opisie odmian zawartoscia THC, bo breederzy czesto ja zawyzaja, a i jezeli nie poswiecisz czasu i uwagi roslina, to tez niewiele osiagniesz...

mialem przyjemnosc palic g13 x hashplant w coffeshopie w hadze i musze ci powiedziec, ze efekt byl taki jakiego oczekiwalem... Ciezka faza, odbierajaca chec do robienia czegokolwiek, podejscie do barku i zamowienie czegos do picia sprawialo nawet problemy :smile: jezeli szukasz ciezkiej indici to mozesz to sprobowac, ale szczerze watpie zeby byla gotowa po 45 dniach

PS. na wega lepiej nadaja sie swietlowki niz hps
Ps2. Gypsy nie "Grypsy" :smile:

pzdr

A

adrianmenyo

Dziekuje! grypsy wiem - klawiatura mi pada ;) Dzieki raz jeszcze temat do zamkniecia. Pozdrawiam!

soul

Member
poprostu chodzi o to że nasionka z Nirvany są bardzo słabe jeżeli chodzi o stabilność i praktycznie każda roślina jest inna, można nawet natrafić na mutanty

soul

Latest posts

Latest posts