What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

4 x FS Grapefruit in DR60 + UVB, Glinka's Growlog

glinka

Member
Witam
i Zapraszam na moją pierwsza przygode z in.
Doświadczenie mam po kilku out'ach ale w indorze jestem zielony jak liść. A więc zaczynamy.
Prosze mnie odrazu nie jechac, że dla tak malej uprawy zakładam nowy temat, poprostu lubie porządek i wszystkie moje sprawy prowadze w swoim temacie.

setup.
60x60x140 dark room

sun.
Żarówka HPS-SL 250W Sunmaster DUAL w cooltubie

wind.
zwyczajny wentylator łazienkowy mieszający
(narazie wiejący od dołu na lampe poniweaż jeszcze niewiem jak go podwiesić)

ventilation.
- FILTR WĘGLOWY PROFFESIONAL fi125Xh400mm 360-460m3/h
- Wentylator PK125 EBM 220m3/h - 360m3/h
wentylator ma 2 stopnie nadmuchu, narazie działa na najsłabszym ponieważ temp w boxie wynosi 24-26^C i niepotrzeba wiekszej mocy (chyba ze pozniej do niwelacji zapachu)

fertilizer.
Został mi z outa 2008 komplet nawozów GHE OnePart + Ripen
* 2 nawozy po 0,5 litra (TotalGro, TotalBloom)
* 1 nawóz końcowy 0,5 litra (Ripen)

seeds.
Grapefruit Female Seedns od quakeminda

bowl.
11l

soil.
Zwykła sklepowa uniwersalna PH 5.5-6.5

UVB
Świetlówka RapidGlo 26W 10.0 UVB przyczepiona pod jedno skrzydło odbłyśnika cool tuby. Szkoda, że wcześniej o tym niepomyślałem to kupił bym 2x 5.0UVB i podczepił pod oba skrzydła odbłyśnika.
Planowany czas naświetlania UVB będzie na czuja. Napoczątku zaczne od 30 min dzinnie, zwiekszając dawke o godzine co tydzien (tak na oko hehe).

training.
Raczej nie planuje żadnego. Po oucie samego trimowania mialem tydzien. Teraz chciałbym tylko duże topy do góry, niż mniejsze na boki, ale zobaczymy jak wyjdzie. Planować to ja se moge a w praktyce zawsze jest inaczej.

foto.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Roślinki rosną troche wolniej niż oczekiwałem, więc przedłużam weg o jakies 4 dni, czyli po 10 dniach dopiero przełączam na flo.
Wentylator podwieszony o góry dmucha prosto na roślinki.

7dzień weg (18/6)

10 dzień
1 dzień flo !

jerzu19

Well-known member
Veteran
witam
swietne podejscie!!wszystko przemyslane i zaplanowane.Szykuje sie swietny thread,zasiadam i jako pierwszy rezerwuje miejsce.Juz niemoge sie doczekac jak male grap`ki zaczna kwitnac!!!Bezproblemowej i bezpiecznej uprawy zycze.

pozdro

Wyrolowany

Active member
wowww, genialnie! 10 dzień i już flo. Miazga. I wcale wolno nie rosną, u Ciebie po 7 dniu są takie jak u mnie były po ok. 13 :D

Będę śledził :)

B

BioPart

Fajne patenty, pro przygotowane wszystko. Zaczynamy, zasiadamy, odpalamy....
Sam jestem ciekaw tych GF

M

minchi-bongo

wszystko elegancko . tylko jedna rzecz jest nie tak . nie wiem czy to juz zrobiles bo na foto jeszcze jest , ale na wszelki wypadek powiem ze ta niebieska folie z odblysnika sie zrywa

pozdro

jahman

Active member
Veteran
:wave:

Witam! Zapowiada się ciekawie plus ładnie to wszystko wygląda!
Jeden minus taki , ze maleństwa wyglądają na delikatnie głodne daj im coś jeśc z N koniecznie....

Pozdr i powodzenia! :wave:

alamony2005

Active member
Zmartwiony mój Polski jest straszny. To podobne do ty wciąż mieć ten cienki niebieski film albo plastyczny materialny od reflektor od twój zimno rurka metalowa. Próbować i usunąć ów pod kątem polepszyć odbicie.

glinka

Member
14 dzień.
4 dzień flo.

Niby z wszystkimi roślinkami ok, ale na jednej (największej)(zdjecie nr 5)
troszke wykrecają sie listki w góre i nie są tak pięknie zielone jak u innych.

Z

zieloxx

Z tego co ja kojarze to uvb zapodaje sie przy koncu flo by zwiekszyc produkcje zywicy.

Pieknie ci idzie glinka. A co do grapepruta to bedziesz mial niezlego banana :biggrin: na twarzy. powodzenia

Wyrolowany

Active member
jak na 22 dni to jestem w szoku :watchplant:

edit: jeśli chodzi o choroby to nie jestem w stanie stwierdzić dokładnie co to jest, zrób dokładniejszą fote liścia albo sprawdź taki jakby plakat w temacie o chorobach, gdzieś przy końcu on się znajduje i sam stwierdzisz co im dolega ;)