What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

2nd grow - 2 Auto NL + 1 Girl Scout Cookies - 100W DIY Led

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si la metro au borcane dragute. Si la. Ikea am vazut ultima data cand am fost niste borcane dragute. Ce ma enerveaza ca niciodata nu gasesti acelasi brand/model daca cauti dupa cateva luni. Asa ca am ajuns sa cumpar colectii intregi de fiecare data, ca se pare ca niciodata nu nimeresc sa iau din prima cate trebuie. Ce misto ar fi sa avem si noi o firma precul Ball din sua care face ani de zile sau chiar zeci de ani aceleasi modele. Plus ca le poti comanda la bax si vin si cu o cutie stackabila in care sa le tii, fara riscul de a se sparge cand muti cutia.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
He he, vechea discutie pe tema borcanelor de stocare. Eu imi mentin parerea ca cele mai la indemana (nu neaparat cele mai bune) sunt borcanele de 800, cu capac filetat.

borcan-720-800x800.jpg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mie nu imi plac alea deoarece se lipesc de la rasina. Si parca nu-s suficient de demne ca sa merite sa tii buzi in ele. De aceea le prefer pe cele cu inchidere ermetica pe garnitura. De curand am gasit niste borcanele brand calumea, 100% foodsafe, cu garnitura de silicon, garantate de la -30 la +50 grade (garniturile), numai bune pentru deepfreezer. Au fost 8 euro bucata, nu prea merita pentru bud, dar pt hash sunt perfecte. Am luat un bax, care contine cate un borcan din fiecare culoare, deci nu mai trebuie nici notate, ca le deosebesti dupa culori. Sper numai sa nu cumva sa descopar ca imi trebuiau mai mult de 12 bucati, ca nu le mai gasesc... Acestea fiind spuse, cred ca am vreo 200 borcane in colectie acum. De le-as fi avut si acelasi model, era si mai bine. Dar cred ca am 30 modele diferite. Poate o sa gasesc vreodata unele asa misto si la pret bun incat sa merite sa iau cateva baxuri. Nici nu vreau sa ma gandesc cat ma vor costa gentile de stocare pt ele, ca alea is mai scumpe ca borcanele. Probleme, probleme. De eram prevazator puteam avea acum doar 50-100 borcane acelasi model, si ieseam mai ieftin. Numai dileme si probleme..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
O stochez cel putin pe periada curingului.. Apoi o fumez.. Iar daca recoltez prea mult din un strain mai bag si in deepfreezer pt. "zile negre". Dupa curing, evident.. Pt. consum curent ramane doar ce pot fuma in urmatorul an. De fapt ce pot fuma in 6-8 luni.. Ca primele 4-6 luni e curingul.

Hai ca i-am ulplut threadul lui iancu cu borcane, n-o sa trebuiasca sa mai isi cumpere pentru o vreme. Daca vrei sa fac curat, sa zici, nenea!

baranga

Member
Mi-era aiurea sa tai frunzele ca au tricomi pe ele :D si mai bine frunza decat tutun :))
Borcane dinastea gasesti in Kaufland.

pai da ma , dar faci trimingul dupa uscare , si alea le folosesti separat cu tutun .. sau faci un kief ... nu pierzi nimic ,dar ai calitatea I la muguri ...

baranga

Member
O stochez cel putin pe periada curingului.. Apoi o fumez.. Iar daca recoltez prea mult din un strain mai bag si in deepfreezer pt. "zile negre". Dupa curing, evident.. Pt. consum curent ramane doar ce pot fuma in urmatorul an. De fapt ce pot fuma in 6-8 luni.. Ca primele 4-6 luni e curingul.

Hai ca i-am ulplut threadul lui iancu cu borcane, n-o sa trebuiasca sa mai isi cumpere pentru o vreme. Daca vrei sa fac curat, sa zici, nenea!

ai incercat sa faci curring direct in congelator ? eu am de 9-10 luni , 2 borcane , la care nu am umblat .... vreau sa fac diferenta ... am si un alt borcan din aceiasi planta , dar ii fac curringul in debara ,in borcan de sticla maro ...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
N-am incercat, din mai multe motive:
-Cat timp umiditatea nu este inca la nivel optim si dispersata egal in tesututi, inghetul poate distruge celule. Si tricomii sunt niste celule..
-Rata de breakdown a clorofilei e mult mai scazuta sub zero.
-Rata de curing e mult mai scazuta sub zero.
-Incerc sa deschid cat mai rar si mai putin deepfreezerul, pentru o temperatura cat mai uniforma si un consum cat mai scazut.
-Nu toate borcanele pe care le am is freezer safe, iar cele pe care le-am luat special pt freezer is in general mici.. Si scumpe.
-Am testat iarba din freezer dupa 6-7 ani de cand am pus-o acolo, si era peste 90% asemanarea la potenta si efect fata de aceeasi iarba inainte sa intre la freezer. (Daca nu apare degradare, nu ar aparea nici curing. Cel putin nu intr-un timp util.)
Cred ca mai sunt si alte motive, astea mi le-amintit acum.

gganjaabwoy

Active member
-Am testat iarba din freezer dupa 6-7 ani de cand am pus-o acolo, si era peste 90% asemanarea la potenta si efect fata de aceeasi
cum reusesti frate?sa iti aduci aminte de ceva de acum 6-7 ani...sincer deabea imi amintesc ce gust avea iarba care am fumato ieri:shucks:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Este vorba de wr original, mama folosita la primul strain stabilizat de mine.. Asa ca am fumat ceva la ea de-alungul anilor, plus ca am si o gramada de smoke reporturi vechi, pe care le-am putut compara cu cele mai recente. Am si clona, deci am mai fumat iarba proaspata din ea mai recent.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca e pentru mai putin de 1 an, in dulap sau oriunde altundeva unde e racoare si nu bate lumina este ok. Daca este pentru mai mult de un an.. atunci la congelator, de preferat cu temperatura joasa (deepfreezer). Astea ajung pe la -30 grade. Cu cat mai rece cu atat rata de degradare este mai mica.