τσακαλος ειναι καλυτερα για το φυτο πρωτα νερο σκετο κ μετα απο 20 λεπτα φαι, οταν ταιζεις. σαν προγραμα προσωπικα 1 ποτισμα με βασικα λιπασματα, 1 ποτισμα με βοηθητικα, 1 ποτισμα σκετο νερο κ μετα παλι απο την αρχη
Ίσως να ηθελε κι άλλο λαημ. Κι εγώ τόσο έριξα, μια κουταλιά της σούπας ανά 10 λίτρα, λες να είναι λιγο;
Θέλει και τον χρόνο του να λειτουγήσει, τι να πω...
Με το ποτισμά δεν μου κάθεται κάτι άσχημα...
Καλησπέρα σας και καλώς την 9η εβδομάδα.
Αντάρτιστ, το λάημ δε ξέρω αν ήταν λίγο γιατί το χώμα είχε και τα δικά του πράματα και νομίζω θέλει 2 εβδομάδες ή τρεις για να πάρει μπρος.
Ένιουεϊ σήμερα το πότισα με 2.5 κουταλιές της σούπας πετιμέζι μοιρασμένο στα 2 4λιτρα πετόνια. Είχα λίγη περισσότερη απορροή απ'ότι συνήθως, έχουν αρχίσει και γέρνουν, τα κρύσταλλα προς το κέντρο θέλω να πω πως είναι γύρω στα 60%-70% γαλακτερά, στα πλάγια φαίνονται μισά-μισά μαζί με άχρωμα.
Ξέρω ότι υπάρχουν 3 φαινότυποι της κυράς. Ο ένας τελειώνει στις 8, ο άλλος στις 9 και ο τρίτος στις 10 βδομάδες. Νομίζω πως έχω των 9 και ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι το fox tailing στο τέλος απ'ότι διάβασα. Βλέπει κανείς fox tailing ή μου φαίνεται εμένα. Βέβαια νομίζω ότι θα την πάω μερικές μέρες παραπάνω αλλά δε θέλω να μου κεχρίσει πολύ με το τίποτα. Θα κολλήσω το μικροσκόπιο μόνιμα στο μάτι μου. Αν και θέλω να του δώσω ξηρασία και σκοτάδι στο τέλος για selective harvest τι λέτε? Αξίζει τον κόπο στη δική μου περίπτωση?, γιατί ούτως ή άλλος μετά απ'αυτό δε έχει άλλο γκρόου για αρκετό καιρό.
Ωραία η ζούγκλα σου, Τσάκαλε!
Οι αλεποουρές θα φαινόντουσαν καλύτερα αν τραβούσες κοντινά...Κάτι φαίνεται όμως...
Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία (πάντα) ο επιλεκτικός τρύγος δεν έχει κανένα νόημα αν δε γίνεται με χρονική διαφορά τουλάχιστον μιας βδομάδας και ανάλογα πάντα με το στάδιο της ανθοφορίας.
Για το δε σκοτάδι που λες, μια δυο μέρες χωρίς φως αμφιβάλλω αν κάνουν κάποια ουσιώδη διαφορά...
Ας μη ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε θεωρία, αν δεν αποδειχθεί με πείραμα/δοκιμή, παραμένει θεωρία κι όχι αξίωμα...
τσακαλος φαινεται κουκλα, οι αλεποουρες ειναι του φαινοτυπου το πιο πιθανο, οποτε μην ανησυχεις.
Στεγνωμα το χωμα το χρειαζεται, κ καλυτερα να το κοψεις καμια ωρα πριν ανοιξουν κανονικα τα φωτα.
κ λεω κανονικα γιατι αν το αφησεις στο σκοταδι 1-2 μερες πρεπει να υπολογισεις παλι να το κοψεις καμια ωρα πριν απο την ωρα που θα ανοιγαν τα φωτα.
τωρα αυτο με το σκοταδι δεν ειναι απλα μια θεωρια, το θεμα ειναι οτι δεν εχει την ιδια εφαρμογη σε ολα τα ειδη. Δηλαδη αλλα θελουν περισοτερες μερες σκοταδι, ενω αλλα λιγοτερες. Οταν τα βαζεις στο σκοταδι αυξανεις την παραγωγη του κρυσταλου. Δεν ειναι τυχαιο οτι για το WW σου λεει ο ιδιος ο breeder να το αφησεις 5 μερες στο σκοταδι.
Απο προσωπικη εμπειρια που συνεβη λογο πιεσης χρονου, με 4 WW, τα αφησα μια μερα σκοταδι κ εκοψα το πρωτο, την επομενη το 2ο, την 5η μερα εκοψα το τελευταιο. στο τελευαιο δεν ηταν οτι αυξησε τοσο τον κρυσταλο, οσο το πως κολουσε, στομωσαν τα ψαλιδια με τη μια. ακομα κ αυτο που εκοψα την 4η μερα σκοταδι δε κολουσε τοσο πολυ.
Σε 4 Blue widow, με την ιδια διαδικασια, απο την 3η μερα σκοταδι αρχισε να γινεται μπλε, το τελυταιο την 5η μερα, ειχε μπλε σε ολους τους παπαδες κ κολουσε πολυ περισοτερο απο τα αλλα που ειχαν κοπει πιο νωρις.
Προσωπικα μετα απο αυτο, τα αφηνω ολα στο σκοταδι τουλαχιστον 2 μερες πριν τα κοψω.
Ευχαριστώ Ορφέα και Ben για τα "φώτα" σας. Όσον αφορά τον επιλεκτικό τρύγο άκυρος γιατί θα κρεμαστεί μέσα στη σκηνή, αφού δε μπορώ να σκεφτώ άλλο μέρος αυτή τη στιγμή, λόγω οσμών μέσ'το σπίτι και λόγω εντόμων, ποντικών, κτλ. έξω απ'το σπίτι (χωράφια και θερμοκήπια τριγύρω, δεν είμαι λεχρίτης χαχαχα). Απλά θα το πάω ανάλογα με τους κρυστάλλους των πλαϊνών παπάδων και ας κεχρίσουνε λίγο οι κεντρικοί. Τώρα για το σκοτάδι και αν όντως ισχύει, αν και είναι ήδη τίγκα στο κρύσταλλο, δεν είχα σκεφτεί το γεγονός ότι το φυντάνι έχει συνηθίσει την ώρα ύπνου και ξυπνήματος. Μπράβο Ben, ούτε καν δε μου πέρασε απ΄το μυαλό. Για ξηρασία πόσες μέρες προτείνετε από τη μέρα που θα έπρεπε να ποτίσω? Κάθε τρίτη μέρα ποτίζω.
Κι εγώ τα αφήνω τουλάχιστον δύο μέρες παρατημένα στο σκοτάδι και στεγνά.
Για τον κρύσταλλό δεν ξέρω να πω, πάντως από πλευράς φωτοσύνθεσης, στρες από το φως λόγω πιεστικών συνθηκών της εσωτερικής, τελευταία μεταβολιζόμενα λιπάσματα κ.α, θα παρατηρούσα πως το φυτό ηρεμεί, το άνθος αποφορτίζεται.
Κι εγώ στην αρχή δεν το έκανα, αλλά τώρα που το κάνω νομίζω είναι πιο ποιοτικός ο καπνός...
καλημερούδια
χεχεχε δεν ξέρω που χάθηκε ο καρντάσης, όπως λεν κι οι Εγγλέζοι, νο νιουζ αρ γκουτ νιουζ,
αλλά το κόβω χλωμό να γκαγκανιασε με το Μαλάουι..ίσως αγόρασε κάνα αλεξίπτωτο πλαγιάς
και κάνει παρά πέντε..ψάχνοντας για το κατάλληλο αουτ-ντοορ σποτ
κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα φυτά που μεγαλώνουν στη φύση δεν βιώνουν ποτέ το
απόλυτο σκοτάδι..αυτό που πραγματικά βιώνουν είναι μια πλήρη / μέση ηλιοφάνεια ή ακόμα και τη σκιά..
σε κάθε περίπτωση, καταλυτικό ρόλο στην συμπεριφορά των φυτών παίζει η διάρκεια της ηλιοφάνειας.
Επειδή λοιπόν και εμείς στην εσωτερική καλλιέργεια δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό απο το να
αντιγράφουμε την φύση, δεν θα σας πρότεινα το σκοτάδι για 1-2 μέρες, αλλά τη σταδιακή
μείωση -μέχρι και 9/15- της ηλιοφάνειας στις τελευταίες 2 εβδομάδες πριν το χάρβεστ.
σχωράτε με αν είπα πολλά, το πρωινό σατιβακι φταίει
Άντε φτάσαμε 63 μέρες ανθοφορίας. Αν και θα ήθελα να την πάω 70 μέρες τελικά θα κοπεί Πρωτομαγιά στις 65. Τελευταίο νερό ήπιε το περασμένο Σάββατο. Οπότε αύριο 9 π.μ κλείνουν κανονικά τα φώτα και την Παρασκευή 1η του μήνα κατά τις 8 μ.μ πέφτει τσεκούρι. Από μερικά δείγματα μικρά που πήρα από κάτω πριν τρείς μέρες, τα στέγνωσα με το πιστολάκι, τα σβούριξα και την άκουσα από τη δεύτερη τζούρα και κράτησε και κάνα δίωρο. Πολύ γλυκό στη γεύση με σατιβιάρικο χάϊ.
Opos itane kanonismeno xthes eixame psalidi. Me pire 4.5 ores na to kseperdepso kai na to kourepso me ligi voitheia ap'ti gunaika. Ta kremasa gia tora mesa sti skini sto dixti pou apla anevasa pio pano. Oraia, sfixta, gemata papadia kai krustallo foul. Ta pio polla mpastounakia exoun sxedon to idio megethos kai exei mia polu glukia murodia. Mazepsa klasika ena kalo mpalaki finger hash kai ta trimmings sti katapsiksi gia iso hash i voutiro. Ante vives paidia...happy times!!!
Kalispera. Euxaristo ariston. 29 meres meta to tsekouri to baros einai 380 grammaria. Ena 4litro klassiko vazo kai 3 tis magionezas twn 845gr ( to ena dothikel gia upoxrewseis). Ta papadia einai sfixta, murodia kai geusi glukia, elafra froutodes kai murizei polu. Ap'ti deuteri tzoura ksekinas kai tin akous. Akousma kathara sto kefali, elaxisto sto swma alla an to parakaneis de sikonese na kaneis tipota, to skeftese alla mpa. Mazepsa ki'ena pevithaki finger hash ki'exw kai ta trimmings sti katapsiksi mazi me to oinopneuma gia iso hash alla de vrisko xrono.Den exei tipota na zilepsei apo ta xorta twn dispenceries se Canada kai USA. Niwthw polu tuxeros pou para tis anapodies me to cotton candy telika de tha mporousa na zitisw kati kalutero. Stin ugeia sas, kalo kalokairi kai euxomai se olous mas na vionoume panta auto pou viono ego auti ti stigmi, gemata vaza!!!