What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

1St Grow Indoor - OG Kush Auto

Wizz.77

New member
Salutare ! Sunt nou p-aici, am citit mai multe Jurnale de crestere, despre becuri, conditii, s.a.m.d ! Materialele care le am la dispozitie sunt :

1 Lampa AGRO 400W Philips SON-T PIA GreenPower Master (Veg+Inf);
1 Folie reflectorizanta 3x155 m
1 Dulap L= 3,7M; l=1M; H=2,2M (Am ales sa construiesc acest grow deoarece acest dulap sta nefolosit si este destul de mare pentru a planta cateva fetite)
2 Ventilatoare

Intrebari :

1. Ce tip de nutrienti sa folosesc ? BioBizz Startesr-Pack sau BioCANNA Set Avansat ?
2. Este destul 400W pentru 3-4 plante ?
3. Cum trebuie sa administrez nutrientii ? De cand trebuie sa incep ? Cand trebuie sa termin administrarea acestora ?

Multumesc anticipat !:dance013::dance013::tiphat::tiphat:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Salut.
Nu stiu ce intelegi prin ventilatoare, dar iti trebuie un ventilator de tip extractor. Si bineinteles trebuie sa ai gaurile de ventilatie necesare, una pentru exhaust, si una pentru intake. Intake-ul trebuie sa fie pasiv.
Daca vei folosi aceea lampa si in primele 2-3 saptamani, vei irosi curent, pentru ca plantele mici nu suporta lumina intensa, deci lampa trebuie tinuta departe de ele, si oricum nu au ce face cu atata lumina. Niste neoane sau cfl-uri ar face o treaba cel putin la fel de buna pentru macar 2 saptamani.
nu ai ce face cu 3.7 mp pentru un bec de 400w, deci va trebui sa faci un spatiu mai mic decat acest dulap pentru plante, ceva la modul 1 x 1 m sau 1 x 1,2 m. Si da, sunt suficienti pentru 4 plante, merg chiar si 9 daca le tii mici.
cu nutrientii incepi pe la 2-3 saptamani sau cand arata deficiente. asta depinde si de pamantul pe care il folosesti. termini cu ei cu 2-3 saptamani inainte de harvest.

despre nutrienti nu am nici o parere, in rest cred ca am raspuns la toate.
succes.

R

Robrites

I don't read or speak this language but i bought two biobizz starter packs last year and was very happy with the results.

Wizz.77

New member
Trebuie să iau filtru de Carbon sau ceva ? Este prima oară când vreau să fac aceasta minunăție.

In rest am priceput,doar partea cu ventilația nu prea am înțeles ������.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Filtrul de carbon il iei decat daca ai vecini sau vizitatori in casa in care cresti. Dar extractorul e necesar oricum, ala improspateaza aerul in growroom si creeaza presiunea negativa pentru ca mirosul si tot aerul scos sa iasa doar pe calea exhauatului.

Wizz.77

New member
Eu am o casa la dispozitie, fara mobila fara nimic,este goala .
In cazul acesta este nevoie de extractor ? Scuzati atatea intrebari sunt incepator in astfel de chestii :)

Mi-ati putea spune cu exactitate de unde as putea cumparat totul ? Extractor,etc ? Inafara de ce am enumerat eu la inceputul topicului :) , multumesc anticipat !

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
bineinteles ca e nevoie de ventilatie. altfel nu se poate creste. si va threbui sa faci si un spatiu de grow delimitat, daca nu cumva ai vreo camera mai mica pe care sa o folosesti.
la orice magazin ce vinde accesorii de ventilatie, sau la cele de bricolaj. sau online.. e mai simplu si mai rapid sa cauti pe google in zilele astea decat sa intrebi.

Wizz.77

New member
Am primit Nutrientii, Lumina si Extractorul de aer ;

- Diametru de 125 mm.
Debit de 190 m3/h.
Ideal pentru tubulatura si pentru racirea reflectoarele ventilate ( Cool-Tube ) cu diametru de 125 mm.

Intrebare: Cum se administreaza nutrientii ? Trebuie sa ii dizolv intr-o anumita cantitate de apa ? Sau cum anume ? :)

Attachments

• vko1_1.jpg
    vko1_1.jpg
    6 KB · Views: 38

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ala nu e extractor, e un simplu vent in-line. foarte zgomotos, si din plastic.
daca vorbim de nutrienti lichizi, se amesteca in apa, da. cred ca ai instructiunile chiar pe sticla..

Wizz.77

New member
Salut,hmm,deci acel "extractor",sa zicem,l-am cumparat de florile cucului,nu? =))
Sunt intr-o dilema totala,sa bag 10 sau sa bag 5 , nu stiu , intr-un fel vreau sa "impart" si sa am si pentru mine, pe la mine e cam gol si daca e sa fie e prost si scump...Si ma gandeam sa fac asta deoarece as castiga si niste cocori si apoi sa mai fac chestia asta, daca se merita, acum nu stiu ce randament au la 5 si la 10, pe site am vazut ca scrie 200-400g m2/SOG , ce as putea intelege ? Din toate 5 sa iasa aceasta cantitate? Am mai citit si am vazut ca nu iese cam cat spun ei...nu stiu ce sa spun,astept raspunsuri de la cei care au mai facut asta sau care se pricep in asa ceva =))

Despre nutrienti: Nu am observat daca scrie ceva pe spate, dar posibil,am vazut ca au eticheta ceva,dar e ok,daca ceva o sa revin :)

Seara buna tuturor !

Salut Wiz si bine ai venit!

Ventul pe care tu l-ai luat nu e chiar degeaba. In functie de directia in care-l montezi poti sa bagi sau sa tragi aer din grow. De notat este ca trebuie sa scoti aerul pe sus(unde se ridica aerul cald) si sa-l bagi pe jos (pasiv printr-o fanta in grow) sau activ cu ajutorul unui vent. Eu am un vent in-line ca al tau pe intake. Intr-adevar este foarte zgomotos si fiind din plastic se deformeaza usor; daca-l strangi prea tare nu mai ventileaza.

SOG este o metoda de crestere. Este abreviatie de la Sea of Green. Practic se planteaza foarte multe clone la distanta mica (densitate mare de plante). Deci daca alegi sa cresti asa iti trebuie intai o mama din care sa iei clone. Parerea mea este ca ar trebui sa studiezi putin inainte sa te apuci. Lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere sunt (esentiale):

1. Calcularea luminii raportata la suprafata de care dispui
2. Controlul climatic (temperatura. umiditate) si ventilarea aerului
3. Controlul ph-ului din substrat

Apoi mai trebuie sa inveti despre metode de crestere a eficientei (LST, HST), momentul culegerii in functie de high-ul asteptat, uscare, fermentare si multe altele. Chiar daca pare destul de simplu sa cresti, nu e. Cum spunea cineva p-aici: depinde si daca vrei ceva de calitate sau nu.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ce clone cand omu are seminte auto? normal acusi ca aia ar vrea sa cumperi vreo 5 pack-uri ca sa faci un mp de sog. dar nu stiu cati sunt atat de tampiti incat sa ia decizia asta.
daca adaugi in filtru de carbon vent-ul ala va fi degeaba. e gandit sa impinga aer, dar doar pe gol.

@mv, de ce ai avea vent pe intake? ti-e frica ca o sa implodeze growroom-ul?

Wizz.77

New member
Salut, nu este neaparat vorba de cocori, eu am spus de cocori in cazul in care am o cantitare mai maricica (presupunem 100(5fete)-200(10fete)g as mai da,sa mai scot din aceasta investitie,astazi mi s-a crapat lampa de 400w si am fost la un magazin si am cumparat 2 x 250w , de la Phillips.In caz contrar stau acasa, la un film,la o bericica,la o sparla :)) si tot asa :)).
jO5FV5s.jpg

@mastervoodoo

Am inteles,ma voi informa mai bine :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
tare cred ca ai luat teapa cu acele becuri. par a fi cu vapori de mercur, total inutile pentru growing. daca ai avut lampa de 400, de ce nu ai inlocuit becul tot cu unul de 400? asta in speranta ca era vorba de un hps sau mh de 400w si nu de alta prostie de bec cu care n-ai ce face..
totusi, ce ai cerut la magazin de ti-a dat parlelile alea?

Wizz.77

New member
Cred ca e cum spui tu exp. =))) Îmi bag pu*a , iau alta de 600w si gata =))))

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    43.6 KB · Views: 34

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
totusi, cum ai ajuns sa le cumperi? ai intrebat daca are becuri de crescut iarba, sau cum?

oldboat

Member
Ce vrea sa spuna exploziv e ca un balast de 400 nu-ti accepta decat bec de 400W, fie el HPS sau MH. Parerea mea este sa te documentezi mult mai bine, nu numai despre lumini. Ai inceput cam pe intuneric , ca sa zic asa.

Wizz.77

New member
Salut,nu,nu am întrebat daca au lămpi de crescut iarba,adică nu e OK să fac asta =)) , am fost la raionul cu Becuri/lămpi si am dat o raita p-acolo =)) , am analizat,una alta, si am luat 2 becuri, dar cu forme diferite ca nu mai erau la fel =)))))))))))

Am o nelămurire, am observat ca sunt 2 nutrienți de înflorire, cel putin asa cred =)), cum tre' să-i administrez ?

Lampa mai mare,acea lunga,nu se aprinde, in magazin a funcționat,era ambalata si nu a fost trântită sau ceva gen.., trebuie un balast pentru aceasta lampa ? Sau e din cauza lămpii ?