2 tyg vega + 2 tygonie na okazanie plci + okolo 60 dnia na kwitnienie = 3 miechy a roslina co nie miala VEGA dochodzi w takim samym czasie , czyli ...??
pozdro
a w jakich doniczkach to trzymales?
ja mialem pestke z palenia tak dorzucona do boxa w ktorym juz bylo flo. krzaczek w doniczce moze 3 litry i pod hps 400 w zbudowal topa wielkosci butelki od piwa. z tego co pamietam to plec pokazal dosc szybko, na 3 pietrze lisci i szybko zabral sie za kwitnienie. ale to byl krzaczek na test dawno temu, dostal jakas lipna ziemie i ogolnie rosl bo rosl, wogole sie nim nie zajmowalem. Tylko nie ogarniam w jaki sposob oni robia takie masakrycznie wysokie topy w takich malych doniczkach?
czyli 12/12 od sionka nie sprawi że zaoszczedzimy miesiąc na uprawie jak gdzieś czytałem? a może jednak będzie troche szybciej? ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia z innymi odmianami na 12/12?
jeśli czas ten sam a plony mniejsze to sprawi sie raczej tylko w małych baxach
Moim zdaniem sprawdzi sie nie tylko w malych boxach. wez pod uwage np duze komercyjne uprawy na lampach 600-1000W. wegujac rosline przez 3-4 tygodnie przy kilku takich lampach wydasz na prad o wiele wiecej niz jakbys posadzil wiecej klonow na tej samej powierzchni i odrazu dal 12/12. Oszczednosc jest, a sadzac na tej samej powierzchni 1 krzaka zbierzesz podobne ilosci z np 4 klonow. ale to tylko moje zdanie.
teraz kombinuje jakis sog z klonow HH i Papas candy. Apropos papas candy trafilem zajebiste pheno - wegowana roslina po zmianie fotoperiodu na 12/12 po 24 h pokazala plec, po 2-3 dniach juz byly pierwsze topy, szybko i mocno sie szroni. kto mi podpowie ile klonow na 1m2 i jakie donice?
pozdro
Last edited: