Charass
Active member
Üdv.
Az előző próba sajnos kudarcba fulladt már rögtön az elején, volt, elmúlt! Úgy gondoltam nyitok egy új naplót hiába ugyanaz minden.
A box:
Méretek: 110x90x50cmAz előző próba sajnos kudarcba fulladt már rögtön az elején, volt, elmúlt! Úgy gondoltam nyitok egy új naplót hiába ugyanaz minden.
A box:
Ez már annyira nem microgroow, viszont a fény mennyisége miatt, az én fejemben még mindig az! Illetve a hasznos magasság maxra emelt lámpával 50 centi.
Lámpa: Gipszkartonprofilból, pár e27 és e14 foglalatból, vezetékből, kapcsolóból, és némi türelemmel összefabrikáltam egy lámpatestet. Ha lesznek képek, ezért ne bántsatok. Tudom, hogy nem egy szépség, és még helypocsékoló is, de így sikerült. Szerszámok hiányában, no meg minden pénzem el is vertem, így ez lett belőle... Ez csak a 0.1-es verzió! Építek valami kicsit normálisabbat később!
Izzók: Két darab LLK24WE27CW kódnév alatt futó e27-es foglalatú, 6000K-s led lett a választott. A gyártó 3000 lument ígér, a 24 watthoz. 5630-as smd ledek vannak benne. A műanyag búrát, szerencsére egy határozott mozdulattal le lehet pattintani róla, ami egyből minusz 10 centi.
Egy darab Thungsram Led stik 16W 3000K 1500lm.
Virágzásra termszetesen bővülni fog 3-4 darab ugyanilyen LLK leddel, amik már 2400K-ek.
Légcsere: Egyelőre egy darab 12 centis NZXT rf-fn 122-b pc venti szolgálja a kiszívást, ez később változni, vagy bővülni fog még egy ilyennel. Alul passzív beömlő nyílás.
Szénszűrő: Az első hónapban nem biztos, hogy lesz bármilyen is, utána valami DIY szűrőt fogok tákolni.
Rendszer: IWS Oxypot 3.0 nevű pot, kosárral, levegőpumpával, airstone-al.
Közeg: Plagroon Europebbles, Grodan Kőzetgyapotkocka.
Táp: Bio Nova NFT-Aqua Supermix 1L, Bio Nova PK 13-14 250ml, Bio Nova PH-
PH mérő: Neptune Hydroponics indikátoros ph test kit. Tervezek venni digitálisat hamar!
EC mérő: Aquatek 0-9990us/cm
Időzítő: Egyszerű mechanikus.
Célok: -Életben tartani a választottam.
-Ha ez megy, akkor az éppen szükséges életszínvonal feltornászása az optimális értékek felé.
-Látni testközelből, indoor egy teljes életciklust.
-Kitapasztalni a rendszer hiányosságait, gyenge pontjait.
DvD tokban, papírtörlők között csapvízzel csíráztattam. Gond nélkül kicsírázott két nap alatt.
Kevertem 50:50 arányban csapvíz/ioncserélt vizet. Állítottam neki táppal 0,4 EC-t. Ph 5.5 és 6.0 között. Ebből kap keveset, ha már látom, hogy picit szárazabb a kocka.
Úgy gondoltam a 4-5. levélpárnál fogom belerakni magába a rendszerbe, addig sűrűn, kevés vízzel locsolgatom én! Egyelőre ennyi lenne. Remélem, megbújva figyeltek, és ha baromságra készülnék, szóltok!
Peace!
Szerk.: Az egyik lényeges dolgot kifelejtettem. A fényt 20/4 kapják vegben végig.
Last edited: