What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

primul in-auto-grow bluematic

anonimus

Member
Salutari !!!

Citesc pe forum de vreo 2-3 ani si devine adictiv !!!
Am mai avut o tentativa de cultura acum vreo 2 ani din care m-am ales cu 2 saptamani de fumat dupa o juma de an si am stricat peste 20 de seminte.
Am incropit o cutie cat 2 dulapuri si am bagat 4din4 plante din care una a ramas mini si care o tin de experimentat.
La recomandarea unui crescator vechi aici pe forum am luat 3 reflectoare led alb cald de 50w fiecare. Am mai avut un cfl 85w tot lumina calda si am mai luat inca 3 cfl 32w alb rece pentru vegetatie.
Am facut greselile de incepator (la mine au fost lumina alba departe, overwater, tranplantare suplimentara), acum vreo 3-4 zile am zis ca sunt in schema si recuperez pentru ca pareau ca au luat avant dupa ultima remediere dar au incetat sa ia inaltime... fac ceva vegetatie si se ingroasa vizibil de la o zi la alta dar nu mai iau inaltime (19cm). Semintele sunt bluematic de la RQS. Sunt deja in ziua 31 sau 32 si sunt pe jumatate cat ar trebui sa fie.
Le fertilizez la saptamana si de acum o sa le dau doza normala.
Temperatura este cam 24-25, mai coboara, dar rar, la 22-23 cand e frig rau afara, dar mai des urca la 26-27.
Oare cand ar trebui sa le dau fertilizant cu mai mult fosfor decat azot ?

anonimus

Member
Auto ramane pitica. Is faine si growul e misto,bafta.

M-am asteptat sa ramana mici ... dar nu chiar asa. Am crezut ca o sa creasca 40-50 cm vreo luna, apoi sa se "ingrase" una si apoi ultima luna sa coaca.
Bineinteles... sunt la prima tura si mai am seminte de astea... o sa evit greselile de la insamantarea asta. Si la urma urmei la ce grow-uri am vazut p-aici al meu e extrem sau spartan ... sau cum naiba ii zice :laughing:, macar un cui murdar cu milky sau amber sa bag din ele :biggrin:

anonimus

Member
Se mai intind în flower
Si eu sunt la primul grow :) ne tinem de urat

Oare se dubleaza, sa faca un 40-50cm (ale mele au 20cm) ?
Tu ai tot auto ?, in cate zile ?
Important mi se pare ca trebuie sa stiu cand sa bag fertilizant de flower (cu fosforul(P) mai mare decat azotul (N)).

Sorry de atatea intrebari :tiphat:

Nu vreau sa iti dau sfaturi despre nutrienti ca nu ma pricep:) dar ceva stiu sigur
fac ceva vegetatie si se ingroasa vizibil de la o zi la alta dar nu mai iau inaltime (19cm).
Auto poti sa le ţii in program de lumina 24din24 ca ele tot infloresc, bagale acum si o sa ai rezultate mai bune.
Ps.eu nu am auto,nu le vad rostul,daca nu le pui out in zona de munte.

Last edited:

anonimus

Member
Stiam de asta cu 24/24 dar cand le-am cumparat si am citit acolo la review-uri ca cel mai bine le merge 18/6 din prima pana in ultima zi, fara nici o schimbare la program doar la lumina si la nutrienti. La lumina, o sa opresc in ultima luna albul rece(3x32cfl) sau o sa-l schimb pe alb cald, si de aia eram curios doar de nutrienti.

anonimus

Member
O sa-ti raspunda cineva experimentat.
Daca schimbi cfleurile reci ia leduri calde la dulie ca sunt mai eficiente

Merci de sfat, la asta m-am gandit si eu, cfl-urile dispar asa usor oricum. Am intrebat la un magazin unde avea identic cu ale mele sa-mi iau unul de rezerva si mi-a zis ca nu mai primesc decat becuri led, cfl doar ce au pe stoc.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
O sa-ti raspunda cineva experimentat.
Daca schimbi cfleurile reci ia leduri calde la dulie ca sunt mai eficiente

Daca esti in bani, schimba-le acum. Pune niste hartie alba pe peratii aia. Si pe tavan, ca de intors CFLurile pe orizontala e mai greu. E putin neobisnuit sa nu fi aratat nici un preflower macar la varsta ei dar... mai stii? Si nu-i bai daca le pui in 24/0, sau macar 20/4.

gganjaabwoy

Active member
Eu nu am crescut nici o data auto...nu am pierdut vremea cu asa ceva...daca vroiam ceva scund si rapid alegeam o indica pura rapida cu 3 sapt veg.Insa in functie de soi dupa ce intra in flower isi cam dubleaza-tripleaza marimea.Bine asta cand ii oferi un mediu si hrana pe masura.Sa nu zic de problemele growerilor de inceput ca nu stiu exact cum/cat/cand sa ude.Daca vrei sa scoti ceva de acolo cu 2-300 lei investitie iti faci in panou led din leduri la dulie cum zice sandel.Nu zic, mai poti folosi cfl-urile...prin camera prin beci prin bucatarie:))...dar in grow chiar nu-si mai au rostu....ineficiente si degaja multa caldura

anonimus

Member
... si sa nu le mai dau lumina rece ? Parca aveau nevoie in vegetatie ? Credeam ca e prea repede ... merci ca mi-ai zis !
Am cateva led alb cald toshiba acasa, dar au doar 10w. Cfl-urile din grow au 32w alb rece. Sa le schimb acum ? Ajuta cu ceva ?, sau le mai las o saptamana asa pana ma duc la oras si caut ceva led-uri mai mari ?

Man 10w led is cat 2,3 cfleuri de ale tale dar sa tai plasticul ala jos de pe ele(Bila aia),la dulie cele mai puternice is 20w cred,eu nu am gasit mai mari.

anonimus

Member
Eu nu am crescut nici o data auto...nu am pierdut vremea cu asa ceva...daca vroiam ceva scund si rapid alegeam o indica pura rapida cu 3 sapt veg.Insa in functie de soi dupa ce intra in flower isi cam dubleaza-tripleaza marimea.Bine asta cand ii oferi un mediu si hrana pe masura.Sa nu zic de problemele growerilor de inceput ca nu stiu exact cum/cat/cand sa ude.Daca vrei sa scoti ceva de acolo cu 2-300 lei investitie iti faci in panou led din leduri la dulie cum zice sandel.Nu zic, mai poti folosi cfl-urile...prin camera prin beci prin bucatarie:))...dar in grow chiar nu-si mai au rostu....ineficiente si degaja multa caldura

Caldura nu deranjeaza, dau mai putina sau mai multa, e mare cutia si nu e greu s-o mentin. Dupa cum am spus mai sus (referitor la 3x32w cfl), nu stiu daca sa le inlocuiesc acum cu 3x10w led sau sa le mai las o saptamana in favoarea unor led-uri mai mari ? Sau nu mai am nevoie de alb rece, le inlocuiesc cu 3x10w led cald si peste o saptamana iau unele mai mari ?
Ce parere aveti de reflectoarele de 50w led, sunt eficiente, sau la urmatorul grow le schimb si pe astea ? (din poza)

gganjaabwoy

Active member
le mai poti lasa o saptamana..cat despre reflectoarele alea nu am mai folosit asa ceva deci nu zic nici da nici nu...insa eu unu as da sticla aia jos de pe fiecare reflector.

ps: leaga bine reflectoarele alea ca la cat is de grele de pica pe vreo planta si ghiveciul il face tandari:))

ps2: pune mylar/coli albe pe pereti sau vopsestei cu alb(2,3 straturi)

anonimus

Member
le mai poti lasa o saptamana..cat despre reflectoarele alea nu am mai folosit asa ceva deci nu zic nici da nici nu...insa eu unu as da sticla aia jos de pe fiecare reflector.

ps leaga bine reflectoarele alea ca la cat is de grele de pica pe vreo planta si ghiveciul il face tandari:))

Merci boss, buna idee, decat sa stric becurile bune sa le dau sticla jos, o sa dau sticla de la reflectoare, ca e prinsa in suruburi... maine pe zi, ca sa pot verifica des... sa nu-mi stric plantele.
Reflectoarele sunt usoare (nu sunt de alea grele de 3kg, sunt alea slim nici un kg nu au) si stau bine de tot, in lemn, cu holzsuruburi si saibe iar lemnele stau in carlige si lanturi ca sa fie mobile. Sper sa fie de ajuns pentru galetile mele de 4,50 lei si plantele mele semi-stagnante :laughing:.
Am vrut sa-l vopsesc cu lavabil sau ceva vopsea dar am zis ca dupa ce termin cu tura asta ca sa nu mai scot tot afara 2 zile pana se usca de 2-3 ori. O sa vad ce hartii gasesc sau ceva similar cand ma duc la oras.
Cu nutrientii le ai ? Am astia, cel din stanga are n/p/k la 3,6/2,7/2,8 si l-am schimbat cu cel din mijloc care are tot cam asa dar multe altele ca fier, zinc, magneziu etc. Cel mic e pt flower ca are 4/7/6.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Adica tu ai reflectoare LED acolo???!!! Si mergi pe CFLuri??? Ce tare esti! Aprinde man unu, ca face cat toate 3 CFLurile... Eu am mers pe 20W LED de fiecare planta in veg, toata perioada (bine, nu mai stiu cat a fost, dar cred ca le-am tinut 3 saptamani). E drept, sunt niste becuri cu palaria mai mare. Ideea e ca sub fiecare palarie aveam 30000lm, la 10-15cm de plante. Tu nu ai atata sub CFLuri nici daca le pui pe plante.
BioFlorul mi se pare o tzeapa. Poate merge, nu stiu, dar daca o sa te uiti pe etichete, indiferent de sortiment, au acelasi npk. Iar pamantul lor mi s-a parut jenant...
Acuma vad: or schimbat eticheta la BioFlor? Ca eu ce am vazut avea 15-2-3 (zic si eu, pe acolo) la toate. SI la alea pentru flori, si la alea pentru fructe, si la alea pentru plante verzi. Eu is fan Natura, tot de la Agro. Aia de cactusi i-am incercat pe niste rosii chery, si mi-au iesit malformate. Am zis si eu ca are npk echilibrat. Acuma, o fi fost de la el sau nu, nu stiu, dar de atunci am ramas pe melasa de la Agro.

El are ala mic pentru flower care e pentru cactusi, e OK sa consumi plante care is crescute cu nutrienti pentru plante necomestibile?

Last edited:

anonimus

Member
El are ala mic pentru flower care e pentru cactusi, e OK sa consumi plante care is crescute cu nutrienti pentru plante necomestibile?

Ce naiba sa aibe ? Alea de pomi sau legume care sunt cateva kg pt un hectar sunt de n'spe ori mai otravitoare si tot bagam in noi. Primavara pun si eu la pomi cate o lopata de balegar, daca o concentrezi in 10-15ml tot in doi litri de apa am dizolva-o :biggrin: ... poate... nu stiu :dunno: ... ce mort is :smoke:... sunt si cactusi comestibili :laughing: ... ce as vrea sa ma otravesc cu astea ale mele din nutrienti de astia mai rai...
A ta cum e cultura ? E bine ?