pentru hrana, momentan bag diferite ghivece cu plante de prin gradina in spatiul unde le tin, iar de restul se ocupa ele. (tocmai de asta nu am incercat sa le tin peste iarna, ar insemna sa creez inca un vegroom cu plante infestate care sa imi tina gargaritele vii)
incerc sa studiez si posibilitatea de a fi integrate intr-un micro-ecosistem in care toate verigile sunt benefice plantelor, dar pentru asta trebuie sa fac rost de afide benefice. asa ar fi foarte simplu sa le tin intr-un ciclu perpetuu, pentru ca atat ele cat si hrana lor ar putea sta direct in spatiul pe care il protejeaza, fara riscuri pentru plante.
se inmultesc si la interior fara probleme atat timp cat considera ca mediul va fi benefic pentru copii (asta inseamna lumina, caldura.. care le avem din plin, si hrana, care e motivul pentru care le-am adus in primul rand..). asa ca no problem.
ouale sunt ovaloide cu o forma alungita, si de obicei vor fi depuse intr-un loc cald fara lumina puternica/directa, uneori pe frunze, alteori pe peretii growroomului sau pe instalatiile din el.
aici ai ciclul de viata: http://everything-ladybug.com/ladybug-life-cycle.html
nu am folosit metoda pastrarii la rece, imi place sa le eliberez la sfarsitul sezonului, din timp, incat sa isi reia ciclul lor natural de viata libere. singurul lucru pentru care m-ar putea da in judecata e ca le mai stropesc cu solutii lipicioase ca sa nu imi zboare, dar nu le omoara, e doar ceva temporar, si asta le ajuta sa se concentreze mai mult pe mancat, ca si copilasii lor.
aud ca Neem Oil functioneaza. exact ce e Neem pe romaneste... nu stiu...
e un copac Azadirachta indica.
poate stie careva...