What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

ziemia z miejscówki ....

baku

Member
Witam :D
Co wy na to żeby ziemie kwiatową zastąpić ziemią z miejscówki(Bardzo Dobra) , oczywiście z dodatkiem dolomitu i azofaski ?? Mam pewien problem ponieważ za dużo krzaczków mam i nie mam już hajsu na ziemie :badday:

bless up !

B

bronek

baku said:
Witam :D
Co wy na to żeby ziemie kwiatową zastąpić ziemią z miejscówki(Bardzo Dobra) , oczywiście z dodatkiem dolomitu i azofaski ?? Mam pewien problem ponieważ za dużo krzaczków mam i nie mam już hajsu na ziemie :badday:

bless up !
Skoro Bardzo Dobra ta ziemia to nie rozumiem celowosci pytania...?

castlevania

Member
ema! to normalne ze jak masz duzo kulek to nie ma co sie wozic z ziemia jak masz dobrą na miejscu, ja w tym roku tez mam zamiar wsadzas odrazu do przekopanej ziemi z miejscowki i odrazu jechac z nasionka bez sadzonek, najsilniejsze osobniki przetrwaja :D pozdro

1337grower

Active member
Witam...musiałeś zakładac nowy topic? prosze nie robcie z tego forum zwyczajnego polskiego forum ala mianiacytrawyprvpl , zadaj to pytanie w co w ogrodzie rosnie ci , jestem pewie n,ze jakas dobra duszyczka ci pomoże ,pozdrawiam

Plantator

Well-known member
Veteran
siema , jasne że jak masz dobrą ziemię na spocie to niema po co kupować i wozić nowej. ja u mnie miałem taką ładną czarną ziemię , wymieszałem ją z obornikiem starym , troche dolomitu i zobacz jak rosło. W tym roku właśnie będę używał azofoski , ekolist standatd , a na flow ekolist pk i coś z pk do ziemi , zrób tak i będzie super

rberciol

Member
Siema! Ja tam słyszałem, że koleś robił na bardzo kiepskiej ziemi i mu wyrosły bardzo dobre plony. Wystarczy saletra amonowa, biohumus jak nawozy. Dobrze też pomieszać ziemię z azofoską i dolomitem. Najważniejsze jest to by ziemia była spulchniona (brak spulchnienia to mój główny błąd zeszłorocznego outa)

tomato

Member
Veteran
hej rberciol, a ile tej azofoski trza sypnac? tak jak na opakowaniu jest napisane czy jakos inaczej sugerujesz?? gdzies czytalem juz o tym w "co w ogrodzie rosnie ci" ale nie moge teraz tego za ciula znalezc...
ja znalazlem chyba fajne spoty-bo do konca nie jeste przekonany-znajduja sie one w pasie pola uprawnego, troche drzew i krzaczorow, gdzieniegdzie jest dosc podmokly teren i pojawiaja sie tam pokrzywy, wiec ziemia powinna byc calkiem niezla. wiec chyba jednak przekopie tylko i podsypie tych wszystkich specyfikow i bedzie git :jerkit:

Last edited:

rberciol

Member
Nie musi być dużo, sypnij tak głębiej do dołka, żeby małe roślinki nie czerpały od razu nawozów i sie nie przenawoziły. Po miesiącu można podlać saletrą amonową. ajważniejsze to kop głębsze doły.

baku

Member
wszystko pokopane jak przyjdą mi nasionka to zrobię całą uprawkę od początku do końca w nowym topicu zostają oczekiwania peace yo :D

ps. dzięki za pomoc ;)

Last edited:

Latest posts

Latest posts