What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Ξανα ωρίμανση?

Medicalhemp

New member
Καλημέρα!
Παιδια νομίζω ειχα διαβάσει παλια στο 420.gr ότι μπορούμε να ξανα ωριμασουμε της φουντες βρεχοντας της και ξανα στο σκωταδι για ωριμανση για να γίνει πιο δυνατη γίνεται αυτο? Εγω το εχω δοκιμάσει κανα 2-3 φορες και νομίζω εγιναν πιο δυνατες οταν στεγνωσαν και της ιπια μετα απο λιγες μερες στην ντουλαπα

LegacyTron

Member
δεν συμφωνώ με την ξαναβρεγμενη φούντα. Μόνο σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης που το έχεις ξεχάσει στον ήλιο ένα καλοκαίρι ολόκληρο, αλλά και πάλι τι να πάρει...

βάλτο με λίγο ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι το οποίο θα έχεις βάλει μέσα σε μια ζελατίνα κ μετά μέσα στο βάζο. Δηλαδή ή θα κλείσεις τη ζελατίνα με τα φλουδοξύσματα, θα της ανοίξεις μικρές τρυπούλες κ θα την βάλεις στο βάζο, είτε θα την βάλεις ανοιχτή μέσα στο βάζο, ανάλογα τι χρειάζεσαι. Έτσι και λιγο υγρασία θα πάρουν κ θα πίνεις όραντζ ή λέμον :p

Medicalhemp

New member
δεν συμφωνώ με την ξαναβρεγμενη φούντα. Μόνο σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης που το έχεις ξεχάσει στον ήλιο ένα καλοκαίρι ολόκληρο, αλλά και πάλι τι να πάρει...

βάλτο με λίγο ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι το οποίο θα έχεις βάλει μέσα σε μια ζελατίνα κ μετά μέσα στο βάζο. Δηλαδή ή θα κλείσεις τη ζελατίνα με τα φλουδοξύσματα, θα της ανοίξεις μικρές τρυπούλες κ θα την βάλεις στο βάζο, είτε θα την βάλεις ανοιχτή μέσα στο βάζο, ανάλογα τι χρειάζεσαι. Έτσι και λιγο υγρασία θα πάρουν κ θα πίνεις όραντζ ή λέμον :p

Καλημέρα αδερφε ευχαριστώ για την απάντηση ναι τα ξερω και αυτα αλλα εγω δεν λεω απλα για να παρει μια υγρασια για να μην ειναι τελειως ξερη η φου αλλα για να ξανα κανεις recuring δηλαδη να γινει παλι η διαδικασία που το κόβεις και το κρεμας

S

sinplin

Εάν κάποιοι παπάδες στεγνώσουν πολύ πριν την ολοκλήρωση της ωρίμανσης, υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να τους ξαναυδατώσουμε μερικώς και να συνεχίσουμε την ωρίμανση κανονικά. Φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι, μήλο και άλλα φρούτα και λαχανικά μπορούν να προστεθούν σε ένα αεροστεγές βάζο με φούντα επιτρέποντας στην υγρασία να εισχώρηση στους παπάδες. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε νερό στους παπάδες είτε ψεκάζοντας ή με την χρήση χαρτιού κουζίνας για να γίνουν πιο υγροί.

*Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν ενυδατώνουμε τους παπάδες γιατί μερικές φορές η διαδικασία αυτή μπορεί να προκαλέσει παθογόνους μύκητες και βακτήρια, τα οποία αν δεν παρακολουθηθούν μπορούν να καταστρέψουν την σοδειά. Για να υπάρχει η κατάλληλη υγρασία για την ωρίμανση των παπάδων θα πρέπει αυτοί να ελέγχονται τακτικά, να εξαερίζονται καλά, και να τους γυρνάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να υπάρχει η κατάλληλη υγρασία για αργή ωρίμανση όπως ενδείκνυται για την κάνναβη.

χωρις να συμφωνω σε ολα αλλα μαλλον σε αυτο το κειμενο αναφερεσαι :biggrin:
για μενα θα προτιμουσα να ανακατεψω το σταφ με αλλο πιο υγρο τοχω κανει και αποδιδει τωρα αν δεν υπαρχει αυτο επελεξε μια ψεκασια η λιγο χαρτι βρεγμενο αλλα προσοχη μετα απο 24 ωρες θα δης το αποτελεσμα της ενυδατωσης μην ριξης και αλλο πιο γρηγορα
και προσοχη στις φλουδες για μενα μην βαλεις αλλιως προσοχη αν μεινουν πολυ > μουχλααααααααααα:tiphat:

Medicalhemp

New member
Χα χα χα ωραιος ναι αυτό πρέπει να είναι :p ωραία καταλαβα στο περίπου και γω το ιδιο εκανα αλλα πιο εξτριμ :p δηλαδή εγω εβαζα σε ενα ποτήρι χλιαρο νερο μεσα την φουντα την εβρεχα καλα :p και μετα κρεμασμα στην ντουλαπα μέχρι να ξεραθεί καλα παλι καλά δεν μουχλιασαν χαχα

S

sinplin

η πρωτη φαση μουχλας το πρωτο στησιμο δεν φαινεται με γυμνο ματι οποτε πολλες φορρες στην ξηρανση οταν δεν ειναι σωστες οι συνθηκες πχ δεν υπηρχε καποιο ρευμα αερα στην ντουλαπα εστω και περιστασιακα αναπτυσεται , η ξηρανση ομως εστω και κακως προχωραει οποτε κατω απο 15% υγρασια
σταματαει το στησιμο και βουαλα εχουμε η δεν εχουμε μουχλα? απαντηση παρε ενα μικροσκοπιο χ 100:tiphat:

Medicalhemp

New member
a auto den to iksera file m siplin pantos, telios kseres itan otan tis epina meta! kai aeriza prwi vradi tin doulapa gia na aerizete to meros!

panas1

Member
η φάση με το ποτήρι νερό που έκανες medhemp είναι καλή διαδικασία αμα είναι μούφα το χόρτο (βλέπε άλμπαν κους κτλ) γιατι κάθε τι που είναι βρώμικο στην κάνναβη είναι υδατοδιαλυτό (ενω οι ουσίες που θέλουμε λιποδιαλυτές)

αν απλώς θέλεις "φρεσκάρισμα" και ενυδάτωση οπως τα λέει ο +-
(sinpliiiiiiiin :) ριξε κι απο κει καμιά ματιά ντε και συ)