What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Wysad roslin

Nygus

New member
Witam.
W tym roku bede uprawiac rosliny drugi sezon. W poprzednim trzymalem rosliny 3 tyg pod 4 swietlowkami rurami. Efekt nie był dobry poniewaz moje rosliny byly mniejsze niz u innych w fotorelacjach. W tym roku nie chce trzymac ich w domu poniewaz nie moge im spelnic dobrych warunkow, dlatego chcialbym podkoniec maja wykielkowac nasiona wsadzic do doniczek torfowych poczekac jak wyjda z ziemi i zawiesc na spota. Czy takie male roslinki dadza sobie rade ?

G

Guest

Bez problemu. Ja w tamtym roku tak robilem, mozesz rowniez na nie zalozyc butelki by bronily je przed slimakami, mocnym deszczem itd. ale nie jest to konieczne. A wsumie po co zakladasz nowy thread jak mogles sie o to zapytac na "Co w Ogrodzie Rosnie Ci" ? Moim zdaniem, ten thread do usuniecia.

L&M

Member
koniec maja totroche za pozno na kielkowanie, no zalezy jeszcze co masz ale wiesz... preferuje koniec kwietnia i poczatek maja . Po za tym jeżeli rosły Ci mniejsze pod rurami to wcale nie muszą być gorszer, pod rurami na wego rośliną jest lepiej niż przy hps co w wyniku prowadzi do mniejszego wyciagania... h9tric ma racje, thred do wyjebania...poczytaj raz jakis dobry poradnik albo przeglądnij "co w ogrodzie rosnie ci" tam jest everything

asdf

Member
jesli mniejsze spod rur nie sa gorsze to w czym przeszkadza pozniejsze wysadzanie.tym bardziej nie az tak strasznie pozne.

Last edited:

Esc

New member
Jak je wczesniej wysadzisz to beda wieksze i plon bedzie wiekszy. Czas wysiania nie wpłynie na kwitnienie. Male kwiatki radza sobie bardzo dobrze na dworze juz od tygodnia mam 2 purple power x ??? hehe rozwijaja sie powoli ale daja rade nawet przymrozki ich nie ruszaja... To z ciekawosci tak zrobilem i jest gitara. Mozesz zrobic jakis klosz z butelki i je nakryc tak jak h9tric pisal.
Peace.

G

Guest

ja dzisiaj na spota wysadzilem 4 NL...tak zeby zrobic eksperyment i zobaczyc ktore wytrzymaja...w boksie jest jeeszce 9 sadzonek a dzisiaj dojdzie 10 nowych :D za 2 tygodnie je wysadze i pozniej kolejne partie...powodzenia

G

Guest

Ja również posadzę po 2 rośliny w dołach. Między inymi po to kopię zazwyczaj doły 40x40x40 cm. Samce w miarę szybko się rozpozna i usunie co da samicy więcej miejsca na spokojne dojrzewanie. W przypadku dwóch samic w dole, supercropping na dwie strony. Na linii wschód-zachód. :D
Poza tym statystycznie wykorzystam wszystkie dziury. No dobra... niech będzie chociaż połowa :sasmokin:

Last edited: