What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Wersja elektorniczna polskiej gazety o konopiach SPLIFF

sioolyoo

Member
Dostepna jest juz wersja elektroniczna pierwszej polskiej gazety o konopiach SPLIFF.

W nstepnych numerach planujemy GROWLOGI. i relacje z upraw..

Jezeli ktos chce to prosze do mnie na priv.

Pozdrawiam SZiooo

rogin

Member
ooo super !! Ale zajebiscie ze mamy taka gazete! Ktos ma moze ja w pdf lub fotki porobione ?? Prosil bym spakowac i wrzucic na jakis serwer ;]
rest & peace

bialy_mis

Member
Udostępnij tę gazetkę wszystkim. Chyba nie będą Ci wszyscy pisać na priv?

Patronuje tej gazecie pewne niezbyt profesjonalne forum... chciałbym się przekonać czy z gazetą jest inaczej.

Cinnamon

Member
Gazeta jak najbardziej w porządku - może trochę mało stronek, ale w końcu jest bezpłatna :-].
Jest kilka ciekawych artykułów, a w przyszłym nr. mają być już jakieś growlogi etc. - najs =]

Peace iG :kissass:

baryl89

Member
za mało porad dla młodego rolnika większość "zielonych" myśli ze wychodowanie dobrego tematu to jakaś wyższa matematyka

L&M

Member
spoko jest ta gazetka, ogólnie bardzo mi sie podoba, ale zawsze musi być jakiś minus, dlaczego jest tak malo artukułów dotyczących strikte hodowli, wiekszość odbiorców tej gazetki to prawdopodobnie jakies ziomy z blokowiska którzy mogą zrobić boxa na 2-4 rosliny albo niewiele wiekszego outa, warto zapodawać konkretne rady, opisy odmian stworzone na podstawie doswiadczen w naszym klimacie, fotorelacje... nie chcialbym się mądrzyć. To dopiero pierwszy nr i bardzo mi sie podoba. Tak dalej!

powodzenia

Hehe! Spoko gazetka... :D
Moze by tak jak w np claudi dodaja jakies pierdoły... to mzoe do kazdego numeru gazetki dodawac nasionka za free od jakis growerów?? Bardzo by to pomogło w rozwijaniu sie growingu z Polsce :D Nasionka oczywiscie by były rozdawane dla celow kolekcjonerskich :D
Ale mam pomysły :D haha
Pozdro

Biodizel

Member
szczegolnie do wersj elektronicznej :D a tak powaznie to czemu nie, ale to jest malo realne niestety, co innego jakies konkursy w ktorych nagrodami byly by pestki

bialy_mis

Member
Muszę zwrócić panom redaktorom honor. Gazetka bardzo mi przypadła do gustu. Mało informacji bo to dopiero pierwszy numer. Może coś się ruszy w Polsce dzieki tej gazecie.

Podobno jest możliwe kupno Spliff na papierze. Wykaz miejsc jest dostępny na trawka.org

Macie moje błogosławieństwo.

sioolyoo

Member
GAZETA JEST ZA DARMO !!!!! :)

Owszem mamy w planach dodatki, wkladki do gzety ale to sa niespodzianki!!
Co do akcji z nasionami. Ciekawa akcja i wcale nie niemozliwa.

Pozdrawiam Sioo.

No własnie... Gdyby byla normalna gazeta dostepa na seedshopach i growshopach to mozna by bylo dodawac gratisowe nasionka...
Albo tak jak mówil biodizel :D konkursy :D
Na najladniejsza fotke out i indoor i zwyciescy <3 pierwsze miejsca> wygrywaja np jakies nasionka z cannabis.fr albo cos :D Spoko by było :D
Pozdrawiam

Plantator

Well-known member
Veteran
siema, spoko gazeta , bardzo popieram ten projekt! pomysł z nasionkami nie jest zły , jest bardzo dobry nawet. Ja np jak robie nasiona to z całych krzaków ,i nie tylko ja:] a wysyłać ludziom trochę się odechciewa , jak na kilkanaście paczek kilka ginie:[ więc do rzeczy , jaki przewidujecie nakład na następne wydania ?? myślę że dodanie po kilka - kilkanaście pestek jednej lub mixu odmian nie sprawiło by nam problemu chłopaki , co wy na to?? jeśli nie zdelegalizują nasion to nic za to chyba nie mogli by zrobić co?? a popyt na gazetke by wzrósł geometrycznie hehe firmy które się tam reklamują by to ucieszyło:] pomogło by to bardzo w zarastaniu naszego kraju , bo sporo ludzi albo nie stać na nasiona albo sie boją kupować w sklepach (nie wiem dlaczego), albo nie mają poprostu neta , albo nie doszli jeszcze do dobrych sklepów z nasionami itd, wiecie o co mi chodzi chyba.

L&M

Member
taaaa, jak byście dodawali pestki do tej gazety to pewnie zanim bym sie o tym dowiedzial to już by ich nie było, no ale cóż to jest minus życia na głębokiej prowincji gdzie psy dupami szczekają:/ a tak po za tym to by byl swietny pomysł.

HeHe! widze ze pomysl podpasował....
ja jak bd mial pestki <od niektorych growerówz forum> to planuje porobic w hu... i troche róznych krzyżówek.. np marox x passion 1 itp itd... i mogbym spokojnie nie taka akcje przeznacyzc 80% uzyskanych pestek :p
pozdrawiam
Redkacja gazety itp itd obczajcie ten pomysł :D

sioolyoo

Member
DZIAL GROWING

DZIAL GROWING

Hej siewcy ziarna !!!

Juz w polowie kwietnia drugi numer Spliffa. A tymczasem
Od 3 numeru planujemy uruchomic dzial GROWING w naszej gazecie, dlatego tez oglaszam iz jest wakat do objecia w tym jakze szerokim i interesujacym temacie.
Chetni growerzy piszcie i tworzcie, gotowe teskty podsylajcie na [email protected] i kontktujcie sie na priv. Najciekawsza praca pojawi sie w 3 numerze a my oczywiscie podejmiemy wspolprace. :)
Zakres tesktu do 5 tys.

Pozdrawiamy Spliffy

Last edited:
G

Guest

spliff bardzo fajny, czytalem z przyjemnoscia.. i zrowna cos podesle od siebie.
oby tak dalej

ps: moze byc w wordzie czy koniecznie w pdf`ie i czy foty czy czysty tekst

Last edited:

sioolyoo

Member
Kolejna porcja informacji ze swiatka konopnego.

Kolejna porcja informacji ze swiatka konopnego.

Zapraszamy wszystkich na coroczna manifestacje prolegalizacyjna.

Marsz Ku Wyzwoleniu Konopi

W Warszawie manifestacja rozpocznie się 12 maja o godzinie 15.00 pod Pałacem Kultury i Nauki, po czym uczestnicy przemaszerują za platformami z nagłośnieniem pod sejm. Podczas marszu będą skandowane hasła pro-legalizacyjne oraz przemówienia uzasadniające nasze racje. Marsz w Polsce organizowany jest przez Stowarzyszenie Polskiego Przemysłu Konopnego - Hemplobby. Patronat nad nasza impreza objela gzaeta konopna - Spliff. Na manifestację wytaczamy ciężkie działa muzyczne. Trzy platformy poruszające się wśród uczestnikow, z których rozbrzemiewać będą wykręcające dźwięki - hip-hopowe, regałowe i rockowe. Na trasę wyruszą również zielone bojówki Hemp Army prosto od Hemp Gru, które przy okazji naszej imprezy, będą kręcić teledysk. Na platformach zawiesimy Blanciarki - czyli dwumetrowe Big Blunty, w których zamontujemy klubowe zadymiarki. Podczas marszu rozdawać będziemy przeróżne gadżety konopne. Na mecie pod Cyrkiem zjemy ustawę antynarkotykową, godzącą rownież w konopie (zalecamy ostrą dietę na tydzień przed marszem - zapewniamy, że ustawa ta jest wyjątkowo cieżko strawna). Przewodniczyć marszowi będzie Danna Beal, pomysłodawca i koordynator globalnego MMM, będzie rownież wiele osób ze światka konopnego z powodu odbywającej się następnego dnia 18 Międzynarodowej Konferencji na temat Redukcji Szkód Zdrowotnych Związanych Z Przyjmowaniem Narkotyków. Po manifestacji przeniesiemy się do klubów: M25(reggae), The Fresh(hip-hop) i No Mercy(rock),, gdzie rozkręceniem imprezy postanowili zająć się m.in. Don Guralesko i ekipa, Hemp Gru, Rahim i PFK Kompany (The Fresh), Don Himol selekta, EastWestSoundSystem, Etam selekta, Natural Dread Killaz, Krzaq selekta, Love Sen-C Music, Lobby THC, Rootsdrivah selekta, Ri!Codeh, Sound of Freedom SoundSystem oraz wiele innych. Lista cały czas się rozszerza! Przewidujemy, że w tym roku dobijemy do magicznej liczby 10000 uczestników. Robimy to dla wszystkich zwolennikow konopi oraz ludzi umiejących cieszyć się życiem i nieść pokój. Wy też to zróbcie dla nas i dla siebie! Nie stójcie w bramie, wyjdźcie na miasto!

Zapraszamy na strone Manifestacji - www.wolnekonopie.pl oraz na forum organizacyjne..
Odwiedzajcie rowniez www.spliff.pl gdzie mozecie sciagnac elektroniczne wersje naszej gazety (juz niedlugo drugi numer)
Pozdrawiam Siouu