WeedTime
Member
Witam,
widze ze wszyscy wrzucaja piekne zdjecia wiec postanowilem ze pokaze jak to wszystko u mnie wyglada.....
Moje pomieszczenie do uprawy:
200szer x 100dl x 200wys
Mam 2 systmy hydro:
Ebb & Flood - 120cm x 120cm. Zbiornik 120L (30gal)
- caly system napelnia sie woda
Wilma - 120cm x 50cm zbiornik 80L (20gal)
- sa kanaliki do kazdej rosliny
Nawozy:
- Advanced Hydroponics Dutch Formula (Grow/Micro/Bloom)
- Canna Terra Veg i Bloom + PK13/14
- IONIC Grow i Bloom + PK 13/14
-pH+ i pH- na veg i kwitnienie
Swiatlo:
3x HPS 400W Son-T Agro (60% biale widmo)
Warunki:
W dwoch systemach uzywam wody demineralizowanej pH 5.2 ; EC 0.00 (odwrocona osmoza)
Srednia temperatura w dzien: 26C (79F)
Temperatura w nocy : 23C (74F)
Wilgotnosc : 60% veg ; 40 flo
Temperatura w zbiornikach: 22C (72F)
Aby utrzymac te warunki niezbedna jest wentylacja : 300m3/h (200CFM)
Przydaje sie tez urzadzenie do kontrolowania klimatuktore jest podlaczone pod termostat z czujnikiem, dzieki, ktoremu urzadzenie samo sie wlacza jak temp. spadnie ponizej 26C i wylacza przy 28C
Kolejne przydatne urzadzenie to nawilrzacz powietrza z czujnikiem ktory tak samo wlacza nawilrzacz jak wigotnosc spadnie ponizej 60% i wylaca jak jest 70%
Jest jeszcze dodatkowy wentylator ktory dmucha na rosliny
W zbiorniku znajduje sie grzalka tez podllaczona pod termostat dzieki czemu moge kontrolowac temperature.
Wlozylem tez dodatkowa pompke mieszajaca do zbiornika zeby caly czas mieszala wode poniewaz nie mam tam dobrego dostepu.
To tyle w ramach wstepu, jak macie jakies pytania to chetnie odpowiem.
Jestem akurat w trakcie uprawy, rośliny maja dokladnie 30dni, i dzis zostaly przestawione na kwitnienie (8.04.06). Pozdrawiam
A teraz opisze jak hoduje od poczatku do konca.....
widze ze wszyscy wrzucaja piekne zdjecia wiec postanowilem ze pokaze jak to wszystko u mnie wyglada.....
Moje pomieszczenie do uprawy:
200szer x 100dl x 200wys
Mam 2 systmy hydro:
Ebb & Flood - 120cm x 120cm. Zbiornik 120L (30gal)
- caly system napelnia sie woda
Wilma - 120cm x 50cm zbiornik 80L (20gal)
- sa kanaliki do kazdej rosliny
Nawozy:
- Advanced Hydroponics Dutch Formula (Grow/Micro/Bloom)
- Canna Terra Veg i Bloom + PK13/14
- IONIC Grow i Bloom + PK 13/14
-pH+ i pH- na veg i kwitnienie
Swiatlo:
3x HPS 400W Son-T Agro (60% biale widmo)
Warunki:
W dwoch systemach uzywam wody demineralizowanej pH 5.2 ; EC 0.00 (odwrocona osmoza)
Srednia temperatura w dzien: 26C (79F)
Temperatura w nocy : 23C (74F)
Wilgotnosc : 60% veg ; 40 flo
Temperatura w zbiornikach: 22C (72F)
Aby utrzymac te warunki niezbedna jest wentylacja : 300m3/h (200CFM)
Przydaje sie tez urzadzenie do kontrolowania klimatuktore jest podlaczone pod termostat z czujnikiem, dzieki, ktoremu urzadzenie samo sie wlacza jak temp. spadnie ponizej 26C i wylacza przy 28C
Kolejne przydatne urzadzenie to nawilrzacz powietrza z czujnikiem ktory tak samo wlacza nawilrzacz jak wigotnosc spadnie ponizej 60% i wylaca jak jest 70%
Jest jeszcze dodatkowy wentylator ktory dmucha na rosliny
W zbiorniku znajduje sie grzalka tez podllaczona pod termostat dzieki czemu moge kontrolowac temperature.
Wlozylem tez dodatkowa pompke mieszajaca do zbiornika zeby caly czas mieszala wode poniewaz nie mam tam dobrego dostepu.
To tyle w ramach wstepu, jak macie jakies pytania to chetnie odpowiem.
Jestem akurat w trakcie uprawy, rośliny maja dokladnie 30dni, i dzis zostaly przestawione na kwitnienie (8.04.06). Pozdrawiam
A teraz opisze jak hoduje od poczatku do konca.....