What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

β-Caryophyllene

PuppyHaze

Member
יש כאן מישהו שיודע בדיוק מה זה.. β-Caryophyllene?

הבנתי שזה קשור לטרפינים, כאילו ברגע שהם ממש חזקים ומפיצים ריח עד השמיים אז נמצא בתוכם ה β-Caryophyllene.

כל הפרחים של מגדלים פרטיים שנתקלתי בהם ממש לא הסריחו כמו שצריך, אבל הפרחים של הקנאביס הרפואי פה דווקא נראה שהם מפוצצים בטריפינים... במיוחד של תיקון עולם ושל שיח.

יש שיטה שיכולה לעזור להגביר את הטרפינים?, אני יודע שמולסה שמכילה גופרית עוזרת להגביר קצת את הטרפינים....:peacock:

isranabis

Active member
Veteran
גם אם תגדל את אותם זנים
לא תגיע לתוצאות שיש להם
הסיבה מאוד פשוטה
הם בוחרים ייחורים ממבחר גדול
ולא את הכי טוב מתוך עשר
אם גם אתה תבחר את הכי טוב מתוך אלף ויותר
גם אתה תמצא דברים מיוחדים מסריחים עם אחוזי טי הייץ סי גבוהים
בשביל זה צריך הרבה סלקציה

PuppyHaze

Member
גם אם אני יעשה סלקציה מתוך עשרה זרעים אני לא אמצא משהו שמתקרב לטרפינים של מריחואנה רפואית?

אתה בטוח?

עם זנים שנחשבים לממש מסריחים כמו הדיזל והצ'יז יהיה סיכוי יותר טוב שהם יכילו את ה
β-Caryophyllene ?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אין קשר בין השניים למיטב ידיעתי. לכל זן יש את הפרופיל הטרפנואידי שלו וזה רכיב עיקרי בקביעת "אופי" הסטלה אבל לא את החוזק שלה.

צריך הרבה סלקציה בשביל למצוא את הפרח שגם מוציא יחסים רצויים בין החומרים השניוניים וגם מוציא הרבה מהם בזמן שכמובן הוא עונה על כל הדרישות האחרות כמו יבול ועמידות.

אני לא מסכים לגבי זה שאי אפשר למצוא משהו ברמה של מריחואנה רפואית מחבילה של 10 זרעים.
יש סיכוי מאוד טוב עם זרעים מסויימים.
למשל סיריוס סידס נותנים זרעים מאוד אחידים עם מעט מאוד פנוטיפים.
גם ג'ילי בין של טיג'יאיי

אבל אפשר למצוא אמאות הרבה יותר טובות משלהם עם סלקציות מזרעים פחות יציבים!
מגוון גנטי מאוד עוזר לעמידות של הצמח.
בגלל זה אני משתדל להשתמש בכמה זכרים בכל הרבעה - ליצור שונות.
בעוד שחלק יהיו הרבה מתחת לממוצע יהיו כמה שיהיו הרבה מעל הממוצע.
החבר'ה אצלנו תמיד מריצים סלקציות גדולות יחסית (סביב ה50 מזרעים רגילים) ולא תמיד מוצאים אמא מספיק טובה. אבל בכל מקרה מחזור שמתחילים מזרעים לא נחשב מחזור לכסף. צריך להוציא את המקסימום מהצמחים ולראות מי מהם מספיק טוב כדי להחזיק את השנה - שנתיים הקרובות. מה זה מחזור סלקציה אחד?
ככה יוצרים גם אמא שאפשר לפזר ייחורים ממנה.
האמא גולדן דיזל אף 2 שלי מחזיקה כבר 3 שנים בשוק בישראל שזה נדיר מאוד בנוף וזו תאכלס המטרה.