What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Utwardzanie kifu - road to Hash

Azzzzzz

Member
Veteran
Witam

Moj pierwszy post pod tym nickiem dotyczny utwardzania oraz formowania kifu.
Czytalem juz wiele domowych metod utwardzania, probowalem 2 razy, za kazdym razem fiasko. Robilem to zawijajac kif (wytrzasany przez rajstope 80 den) w foliowy woreczek, nastepnie w zamoczona gazete i 1,5 h na patelni, zmieniajac gazete co 0,5h, pozniej z 20 min walkowalem butelka. Jest to metoda np ze strony http://www.marihuana.prv.pl/

Efekt byl taki, ze wychodzila gruda ktora wewnatrz byla zupelnie sypka, nie zescalona.
Tak wiec prosze osoby, ktore juz to robily prosze o podzielenie sie tym sekretem, swoimi przemysleniami i wskazowkami.

Kwestia ktora mnie jeszcze interesuje to jak zrobic np typowa afganska plasteline (czarny haszysz konsystencji plasteliny) ??.

Ostatnio tez znalazlem metode opisana na stronie ponizej, czy ktos probowal ?? jaki byl wynik ??.
http://haszysz.com/index.php?id=sph

Tak wiec zachecam do wypowiadania sie i pozdrawiam serdecznie. :joint:

Fish131

Active member
Mi tylko taka plastelinke udalo sie zrobic z finger hashu...
Kiedys bawilem sie w to co Ty tylko ja przesiewalem, nastepnie do woreczka od papierosow, to owinalem papierem, zakleilem tasma i do piekarnika (a takze bawilem sie w jezdzenie po tym zelazkiem) a potem walkowalem ale efekt byl taki jak u Ciebie czyli sie to rozsypywalo... Wydaje mi sie ze to dlatego ze przez ponczoche przelatywalo duzo zmielonych lisci a nie same trichomy przez co nie moglo sie to ubic...
Peace

Azzzzzz

Member
Veteran
Hmmm, no wlasnie ja tez przez to sito odsiewajac dostalem sporo oprocz trichomow szczatkow roslinnych. Material jest bardziej zielony niz taki szary jak powinien chyba byc.
A jak Fishu robiles ten finger hash (jak rozumiem jest to hash z samych czystych trichomow, bez szczatkow ?), ze ci cos wyszlo ??
Dzieki za zainteresowanie.

Fish131

Active member
No mi wlasnie tez zielone wyszlo stad wnioskuje ze duzo zmielonych lisci sie przedostalo...
Finger Hash to taki hash ktory otrzymyjesz podczas scinania krzakow. Jak je scinasz a potem obcinasz liscie zeby zostaly same topy to na pacach i na nozyczkach osadza sie sama zywica. Taki hash to jest morderca :D

Tutaj masz linka do switnego threada HC w ktorym pokazuje jak zrobic keef.
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=9014

Last edited:

LDV

Active member
Jak ja robiłem hash z sharka (taka odmianka amatorska-polska) i przesiewałem przez ponczoche to wyszedł mi proszek który później próbowałem palcami skleic w jednolita całość i wyszło cos w rodzaju sypkiej kulki tak jak mowicie. Później ta kulke nasliniłem (;P) troche zeby sie bardziej lepiła i uciskałem ją z całej siły przez jakis czas...

Musze powiedzieć że kulka była zlepiona jak wyschła była dosyc twarda i jak ja palilismy to normalnie sie odłamywały kawałek.
Wiec mi sie udało zrobic cos o jednolitej konsystencji tylko ze ja strasznie wkurwiony byłem ze tak długo trzeba przesiewać i w sumie meczaca robota i przesiewałem dosyc krótko...

opowiadał kiedys taki rusek ze jak byli młodzi to chodzili na pola gdzie rosło w huj konopii (mowil ze niewie czy to byla samosieja czy ktos to sadził) i normalnie klepali topy rekoma i wyciskali z nich soki i pozniej nozami zdrapywali to z rąk i palili hehehehe...
to jako taka ciekawostka...

Azzzzzz

Member
Veteran
No to jednym slowem trzeba znalezc ekran przez ktory nie beda sie przedostawaly szczatki roslinne a same trichomy.
Co do Finger hashu to wiem o co chodzi tyle ze jak tego nie lepilem w kulki a zdrapywalem na nozyczki, nastepnie nozyczki w lufe i jazda :sasmokin:

Ldv: a ruscy to maja te pomysly, czasem juz naprawde nie wiadomo co prawda a co nie. Rozsmieszyles mnie z ta slina :biglaugh: ale w sumie czemu nie. Tak wiec nacharalem do pakieciku ulepilem kuleczke i zostawilem do wyschniecia, zobaczymy co z tego wyjdzie. Watpie zeby sie udalo ale jak sie uda to bedzie to rech roku :chin: .

Zapraszam do wypowiedzi innych dosw w tym temacie uzytkownikow, moze Hot Cargo sie wypowie ?

G

Guest

Witam Was
Ja jak robiłem hasz to robiłem tak włozyzłem do miski liscie przytopowe i nakryłem to ponczochom i trząsłem puzniej to co wytrząsłem dałem do tej foli od fajek i zakleiłem taśmą klejącą obwinołem to mokrą gazetą dałem do piekarnika na 10 min i po wyjęciu z piekarnika wałkowałem wałkiem i dałem do loduwki na 3h i wyszedł elegancki haszyk.
pozdrowienia

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
najlepszy hash jest hash wodny, chociasz niektuzy powiedzo ze suchy, ale jak narazie najmocniejszy jaki palilem byl i jest wodny hash

niedlugo zrobie nowy thread jak bende robil wodny hash uzwajanc bubblebags.
bubblebags sa bardzo drogie,takze jezeli mozesz dostac "mesh, sitko,filter" w wymiarach odpowiednich,mozna samemu takie worki zrobic albo takie wiaderka co kiedys wymyslilem,hehe
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=10318

http://www.bubblebag.com/instructions/

tu jest fajna stronka co jusz kiedys pokazywalem

http://www.hempcity.net/travelreports/growreportmay2003/22/index.html

peace

Azzzzzz

Member
Veteran
Cannagraphic: Bez przesady, jesli jest taka rzecz napisana, ze trzeba wsadzic do lodowki to normalne, ze kazdy wsadzil, az tak przepaleni nie jestesmy :joint:

Moze rzeczywiscie wyjsciem z sytuacji jest robienie wodnego hashu, nie bawienie sie w te rajstopy i utwardzanie. Zapewne takie specjalne sita sa niedostepne w polsce, ale mysle ze mozna znalezc jakies substytuty ale filtry do kawy czy wlasnie te ekrany krawieckie itd.

Czekam z niecierpliwoscia na fotorelacje z robienia Wodnego Hashu
Pozdrowienia dla wszystkich haszystow :joint:

G

Guest

yooo .... Pytałem sie go i mówił że kupywał 120,stki ,w jakimś sklepie specjalnym dla drukarzy w katowicach .pytałem go o adres ale mówił że nie zna i by musiał gdzieś w papierach za nim szperać. ale też powiedział mi że to cholernie drogie ,że metr2 coś koło 200 zł kosztuje :/
Ale czego nie robie sie dla hashu własnej produkcji :D

Edit: Pozdro

Last edited:
G

Guest

Rystal said:
yooo .... Pytałem sie go i mówił że kupywał 120,stki ,w jakimś sklepie specjalnym dla drukarzy w katowicach .pytałem go o adres ale mówił że nie zna i by musiał gdzieś w papierach za nim szperać. ale też powiedział mi że to cholernie drogie ,że metr2 coś koło 200 zł kosztuje :/
Ale czego nie robie sie dla hashu własnej produkcji :D

...poprosze adresik jesli nie sprawi Ci klopotu zapytanie sie jareckiego.Pewnie juz sie pytal "a po co ci to" ?

:wave:
pozdro
edit:
juz nie pytaj...znalazlem. Dla zainteresowanych sznurek>>> http://www.api.pl/?p=/materialy/sita/siatki_poliestrowe/&pr=220#p220
Peace

Last edited:
G

Guest

sloik 0,5l napelniony lodem i woda, scinki, liscie z zywica, energicznie wytrzasane, przefiltrowane przez sitko o oczkach wiekszych niz 1mm, przefiltrowana woda byla zlota, wygladala jak mocz ;) nie widac kawalkow roslinnych, do pozostalosci znowu dodano wody i lodu i jeszcze raz przefiltrowano, sloik zakrecilem i odstawilem na kilka godzin, na dnie osadzil sie zloty, blyszczacy pyl, troszeczke bialawy, wode odcisnieto na papierowym reczniku, recznik zwinieto i prasowano kilka minut pod noga krzesla ;)

brazowa plastelinka

Azzzzzz

Member
Veteran
Super ci to wyszlo Greenhouse, wlasnie o taka czekolade chodzi. Coraz bardziej sie przekonuje ze na domowe warunki najleprza metoda zapewne bedzie wlasnie wather hash :>. Pozdrawiam i zachecam do umieszczania fot waszych plastusiow wraz ze sposobem robienia :sasmokin:

LDV

Active member
greenhaus mi sie wydaje czy ten hash na zdjeciu jest niebieski?
albo jestem kurwa daltonista albo mi źle kolory wyświetla xD

Bez kitu mi sie wydaje ze to jest niebieska plastelina z brokatem o_O

pozdrawiam

Latest posts

Latest posts