What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Uprawa w kompie czyli PC micro 70W CFL

lob19

Member
Veteran
miałem typową sative w obudowie i dała radę
a to mnie zaciekawiłeś :) Masz jakieś fotki?

W tej chwili mam 2 Osramy na których jest napisane "warm white" i dwie inne świetlówki 2700K, czyli powinno być ok. Sądzę, że problem jest raczej w ziemi i ogólnym stresie jaki rośliny przeszły w wyniku moich karygodnych błędów (najpierw miały za sucho i gorąco, a potem je przenawoziłem :/)

W

Wariat

Kiedyś zastanawialiśmy się ze znajomymi, co by było gdyby wsadzić do obudowy od serwera żarówkę energo 250W heheh, niestety szybko się rozmyśliliśmy z powodów finansowych.

Ale żeby nie robić oftopu, nawet ładny grow, jeśli jednak zastanawiasz się nad przebudową ( upgradem ) na następny grow, to pomyśl o obudowie serwerowej big tower.

Wysokość [cm]:

* 53.2

Szerokość [cm]:

* 20.5

Głębokość [cm]:

* 47.1

W takim czymś już można by coś ładnego wycisnąć ;) pozdro

polak

Active member
Niestety zdjęcia przepadły wraz ze starym dyskiem, gdzieś na serwerach hostingowych je jeszcze zamieszczałem...

W galerii mam chyba Ice w takim małym boksie, ale nie jest to obudowa od komputera. Ona była jeszcze za czasów overgrow.com a jak zapewne wiesz wszystkie dane z tego serwera przepadły.

Na coollight CFL też kwitnie bezproblemowo ;-) Ustabilizuj warunki będzie dobrze.

lob19

Member
Veteran
Jeżeli bym robił coś większego to mam już od dawna upatrzone 2 szafki - nikt do nich od lat nie zaglądał, ale ukrycie uprawy w nich byłoby dużo trudniejsze niż w pececie.

W boxie wszystko ok, spryskuję rośliny wodą, bo wilgotność jest trochę za mała, naliczyłem 17 kwiatków :) Oto kilka z nich :yummy:

lob19

Member
Veteran
Niestety flushing nie pomógł za bardzo na przenawożenie, nowe liście rodziły się przypalone i ogólnie lipa :( Dlatego zdecydowałem się na krok ostateczny i za radą kolegi wyjąłem roślinki z donic, wypłukałem korzenie i przesadziłem do świeżej gleby. Mam nadzieję, że nie spieprzyłem i przeżyją. Teraz przynajmniej maja większe donice które wypełniają całą przestrzeń. Fotek nie wrzucam bo nie ma po co.

Amnnesia

Member
Szkoda bo naprawde niewiele tego ci wyszlo ale czlowiek uczy sie na bledach grunt to po upadku sie podniesc nie zniechecac i dalej sie uczyc nie powtarzajac poprzednich wpadek tak wiec byle do przodu

kabanos

New member
no łaaaaaadnie..

dobrze, ze zrezygnowałeś ze scroga, jak dla mnie to on się kompletnie nie sprawdza w micro, następnym razem wal naprawdę ostre LST

lob19

Member
Veteran
mocne indyjki w słabym boxie ;)

mocne indyjki w słabym boxie ;)

Witam ponownie,

ruszam z drugą rundą mojego pc boxa. Tym razem lecę z dwoma ciężkimi indicami - L.S.D z Barneys farm i Pakistan Valley od World of Seeds, obydwie feminizowane.

Nauczony błędami z poprzedniej uprawy zmieniłem pare rzeczy:

- będę stosował nawozy GHE (flora gro, flo i micro - nie powinno im niczego zabraknąć :) )
- zaopatrzyłem się w miernik pH
- zrobiłem lżejszą mieszankę glebową - kokos (ok 70%) + ziemia kwiatowa + granulat styropianowy.
- zrobiłem mały wlot pasywny na dole
- pestki trafią od razu do docelowych doniczek 2,5l
- dodałem jeden wiatraczek za świetlówkami

Nadal mam 4 świetlówki 24W i wyciąg w zasilaczu. Planuję fim + lst i 2 tyg. wega. Nasionka już trafiły między waciki kosmetyczne, mam nadzieję, że obie wykiełkują. Nawóz już przygotowany, na razie bardzo delikatny (mniej niż połowa zalecanej dawki). Cały czas mam problem z wilgotnością która spada nawet do 15%, ale będę walczył :)

pierwsze fotki w krótce, pozdro

B

BajCus

Narazie proponuje wstrzymać się z nawozami. A jak chcesz już je podawać to zacznij od 1/4 dawki.

Bardzo ciekawy jestem tej L.S.D.- oczekuje jakiegoś smoke report po wszystkim :D

lob19

Member
Veteran
sorry, nie wiedziałem, że nie mogę założyć nowego growloga, da się to przenieść?

lob19

Member
Veteran
Dzięki wielkie kov, jeszcze raz przepraszam za zamieszanie które spowodowałem:fartyparty:.

Więc tak: pierwsze fotki, w sumie nic specjalnego, ale proszę:

moje nawozy

i foto boxa

na tylnej ściance jest pasywny wlot, z dwóch stron osłąniety kartonem, trochę tandeta ale działa :hide:

pozdro

lob19

Member
Veteran
PV właśnie trafiła do doniczki, LSD jeszcze nie pękło, nie mogę się doczekać. W międzyczasie palę sobie orange buda od ziomka. peace

edit: minęło 48 godzin na waciku a L.S.D nie pękło, zaczynam się niepokoić....

G

gelowas

dont worry, jedno nasionko nie pękło to pęknie kolejne ;p
powodzenia!

Bubbles84

Member
spokojnie nawet jak w tydzien nie peknie - wyciagasz i sam lekko otwierasz , tylko z wyczuciem je nadgryzasz albo paznokciami i daje rade nier az tak robilem i mialem tylko puzniej wykloutego malca w boxie hehe pozdro