What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

תמונות מהארון

tba

Member
זהו הארון הצנוע שלי. הגברת משמאל בשבוע ה5 לפריחה, מימין בשבוע הראשון
לא התחלתי גידול חדש בגלל הנסיעה לחו"ל
הגידול הבא יהיה (אני מקווה) בארון מרווח יותר ותחת תאורה חדשה
התנאים לא אידיאליים והטמפ מגיעה במשך היום ל 33 מעלות
אבל כרגע אין לי מה לעשות עם זה

Attachments

• DSCF7679.jpg
    DSCF7679.jpg
    47.3 KB · Views: 26
  • DSCF7680.jpg
    DSCF7680.jpg
    48.9 KB · Views: 31

Don-roni

Member
u הי
קצת רחמים ג'ננוס
במדינה שלנו חודש יולי אוגוסט זה שיגעון לגדל בחלל סגור לא ממוזג
:bump:

גקי - גידלתי בתנאים יותר קשים מזה
והיו לי זנים ששגשגו
לא אידיאלי אבל זנים מסוימים יכולים לעמוד בזה
בכל מקרה זה לא נראה לי מסביר את השריפות עלים
אתה משקה עם דשן?
איזה?

tba

Member
ביוביז לפריחה ומוסיף גם טופ מקס של ביו ביז שהמוכר דחף לי, לא בטוח שזה עוזר. אני שם נוטריינטים כל השקיה שניה ובכול מקרה חצי מהכמות המומלצת.

SoG

Member
one girl looks ok the other is not
i think its environmental related stress
i dont think the nutrients is your main issue here

Bud+

Member
שתיהן נראות כאילו חם להן בטירוף.
עם 90 וואט לד (זכרתי נכון?) אפשר להוציא דברים הרבה יותר משמעותיים.

או שהחדר שלך לא מאורר מספיק (יש לך מאורר שמוציא אויר וכניסת אויר כלשהי?) או שהעציצים שלך קטנים מידי או שפשוט חם שם מידי.

tba

Member
זכרת נכון. האמת היא שכל הגידול הנוכחי הוא סוג של אילוץ. בניתי יופי של ארון גידול עם שני חללים נפרדים, 2*120w פלורסנט לגידול ו90w led לפריחה. בכול תא היו ונטות שהוציאו אויר והכל היה טוב ויפה עד שהגיע הקיץ. כדי לצמצם נזקים אילתרתי את הארון הנוכחי והכנסתי אותו הביתה ( הקודם היה בחוץ). מה שיש כרגע בארון זה הייחורים האחרונים שלקחתי. את הגידול הבא אתחיל בתקווה מזרעים רציניים יותר בחדר גידול חדש לגמרי שאני עוסק בתכנונו בימים אלו. כשאתחיל לבנות יהיו לי ימבה שאלות שאשמח להפנות לחברים כאן.
בנוגע לנורת לד, אני מאוד בעד הטכנולוגיה הזו אבל לפחות ברמה התיאורטית, למדתי המון מאז שרכשתי את הנוכחית. קודם כל ישנה ההטעיה המפורסמת שיש חיסכון אדיר בחשמל, זה לא נכון. נורת לד טובה (200w שמורכבת מנורות של 3w) מקבילה לנורת נלג 250 לא יותר. וגם כאן אני מתכוון לחברות שכל תהליך היצור נעשה בארה״ב ולא תוצרת סין. חוץ מזה יש את העיניין של כמה ואט המנורה באמת מושכת וכאן ההבדלים עצומים. מנורות סטנדרטיות תוצרת סין לדוגמה 240w של htg מושכת בפועל רק 130w. לעומת נורה איכותית יותר של led grow light 200w מושכת 180 היא הרבה יותר יקרה אבל נראה לי שזו הנורה הבאה שלי

Bud+

Member
מבין את המצב.

אני לא בעד הטכנולוגיה של הלד כי היא פשוט מאוד יקרה יחסית לחשמל היום ולא דופקת עבודה כמו שמובטח.
זה נחמד לייחורים ולנבטים אבל לא מעבר, בטח שלא יחסית למחיר.

tba

Member
מסכים עם החצי הראשון. הטכנולוגיה באמת יקרה ולא באמת חוסכת חשמל, אבל אין ספק שהנורות היקרות דופקות יופי של עבודה. הפרומים השונים מלאים ביומני גידול שמראים תוצאות מדהימות. אז היתרונות בסופו של דבר הם הרבה פחות חום פחות בלאי ופחות ציוד שרשורים, משנקים וכו׳. החיסרון העיקרי: יקר להחריד

Bud+

Member
יופי של עבודה יחסית למחיר? עדיין לא.
אני לא מאמין לקטע של החום גם. 300 וואט פולט הרבה חום. אולי לא קרוב לנל"ג אבל נל"ג הרבה יותר קל לקרר - יש קולטיוב.

תראה יכול להיות שהחום יצר את הסטרס הזה
אבל אלא אם כן לאחד היה הרבה יותר חם מלשני,קשה לי להאמין להבדל כל כך גדול בין הצמחים בארון הזה
כלומר הצמח הימני בארון לא נראה בסטרס כמו השמאלי
נגיד ושניהם זנים שונים שמגיבים לטמפרטורות שונות
עד כמה שונות? ההבדלים לא אמורים להיות כל כך גדולים
כשאני מדבר על זה שכל זן אוהב את התנאים שלו,ההבדלים בין אחד לשני הם לא בשמיים
זה הבדלים של לפעמים כמה מעלות למעלה או כמה למטה
אז לראות סטרס כזה גדול רק מהצמח השמאלי ולא משניהם מוזר לי
קשה לי לשייך את זה לחום
רק אם התנאים באחד הארונות היה הרבה יותר גרוע מהשני ואז כשהעברת את שניהם ביחד כבר היה נזק גדול לאחד מהם הגיוני לראות משהו כזה כתוצאה של חום
בכל מקרה הייתי בודק לראות מה רמת הצפיפות בעציץ מכיוון שההבדל בין שני הצמחים הוא בעיקר בכמות התשתית שאחד גידל לעומת השני
הרמז הגדול זה המבנה של הצמח וכמה מקלות יש לו למעלה
ככל שיש לך תשתית גדולה יותר של ירוק וקולטנים למעלה,ככה רוב הסיכויים שהוא מאכלס גם את המצע למטה
השמאלי נראה כאילו הוא ניסה להיתפתח יותר מבחינת קולטנים ונקודות הפרחה
הייתי בודק לראות שהשורשים לא נעולים כבר הרבה זמן ובגלל זה התגובה הזאת וגם הייתי שוקל למצוא מסגרת תזונתית יותר נכונה לצמח
כי זה נראה שהוא לא מגיב טוב להאכלה לדעתי,אולי אפילו המצע לא מספיק מאוורר
בכל מקרה אני אישית חושב שללדים יש עוד זמן עד שהם יהפכו למשהו ריאלי וריווחי
ברגע שהמחירים ירדו ועלות הייצור ירד יהיה לו סיכוי להצליח
כרגע זה יקר מידי ולא פרקטי לדעתי
אם יש לך תקלה אם נורות לד אכלת אותה
ולקנות עוד נורה כזאת בתור גיבוי זה עוד יותר לא ריאלי
אז מה נשאר לך
גיבוי של נלג יאפ :)
לדעתי כרגע עדיף להישאר עם נלג,לפחות עד שהשוק יצליח להוריד את המחירים ולהוציא תוצאות באמת שונות בין הנורות
בשביל להצדיק עבודה עם מנורה כזאת במחיר כזה עדיף שהיא תוציא פי שלוש ארבע ממה שאתה בתכלס מקבל ממנה
לכן לדעתי באדי מתייחס אליה ככה
בכל מקרה
בשביל לבדוק את השורשים,חכה שהמצע יתייבש ואז תנסה להרים את הצמח מהבסיס ולראות אם כל המצע קם ביחד איתו
אם המצע צפוף עד אפס מקום יהיה לך מאוד קל להרים אותו החוצה
אם הוא עושה לך בעיות אל תתעקש איתו
כלומר רק תרים אם הוא זורם איתך בקלות
ואם אתה רואה שכל השורשים כבר עלו על הצדדים וחוסמים את הצדדים סימן שהמצע פוט באונד
לדעתי הרבה בעיות של מגדלים היום באים בעקבות זה כי הם מנסים לחסוך איפה שאין צורך ממשי
המצע שלך זה החלק הכי זול בכל המערכת שלך
עדיף להשקיע בטיפה יותר מקום לצמחים והם יכולים להחזיר הרבה מאוד בתמורה לשטח הזה אז חבל
בכל מקרה בהצלחה חבר

tba

Member
הסיבה שבחרתי בלד היא החום. אין לי מושג כמה חום פולטת מנורת לד 300 וואט אבל ה90 וואט שלי פולטת מעט מאוד. שוב, איו ויכוח שהעסק יקר מידי ולא משתלם בטח ובטח לגידול של יותר מ2-3 צמחים. אני בכל מקרה חושב שבתנאים שאני מגדל זו השיטה המתאימה ואני מקווה בעתיד להוכיח את זה (כרגע זו רק היפותזה).
אנג'ל , נראה לי שעלית כאן על משהו. אני אחכה שהמצע יתייבש ואבדוק את זה. אני משתמש באדמת עציצים של הידרשופ, בהנחה שזו אכן הבעיה, מה ניתן לעשות? הצמח נמצא בעציץ של 3.6 ליטר וכמו שראיתם אין ממש מקום בארון לעציץ גדול יותר

SoG

Member
by the look of it; you're in flowering and your pretty much done for it
if you were still in veg you could have given her "Roots Excelurator"

try adding fresh air (Co2) into the space if possible

H

hope2toke

Oh yeah.... plants are burning up - why not Douse em with Potassium hydroxide and ammonium nitrate "roots excelurator" ?? after all we need the roots to excelurate- whatever the fuck that means. seroiusly though learn to grw organic NO bottled fertilize just compost coco and some dried pond algamin..... and never look back.

i'll also add with high temperatures you want high humidity. not sure where you are but humidity may help in high temp's.

it's a problem indeed,if the problem was lock due to pot bound and it looks like that then i'm not sure you have much to do
even if you move it now by the time it might come back it will be almost harvest time probably
and you can't go sideways meaning you can only go deeper and i'm not sure that will help much,it might but i'm not sure you have the height there either
if none of the options are available i'll try and think of a solution but right now i only see letting it breath regulerly,drying out the pot and making sure it's very light and only then feeding it
it might help
and if you haven't checked for salt build up or anything like that i would flush once good now to maybe help the plant
most plant enjoy a good flushing
maybe the other forum friends may help as well
btw if you can type your messages in hebrew it will help you get more reply's and help from more growers here
peace and good luck

tba

Member
אוקיי. נראה לי שבסיכום העצות שלכם לא נותר לי יותר מדי מה לעשות :(
אני אחכה שהיא תתיבש כדי לראות את מצב השורשים אבל אנג׳ל צודק, אין לי מקום להגדיל את העציץ ובכל מקרה אני כבר נכנס לשבוע השישי לפריחה. אעשה שטיפה ואתיחס לזה כטעות הכרחית ללימוד.
אנג׳ל, אני כותב רק בעברית. לא שזה משנה לי אבל נראה שמרבית החברים כאן כותבים באנגלית, למה?

הפורום עברי ואני מסכים עם ישרא שהרעיון הוא שישראלים בארץ יקבלו כמה שיותר אינפורמציה
חלק כותבים באנגלית אבל רובם אם לא כולם קוראים גם בעברית
וגם גוגל טרנסלייט עושה עבודה סבירה נראה לי
אני אישית מנסה לרשום גם בעברית וגם באנגלית אבל ברור שזה לוקח יותר זמן
:)
שבוע שישי רגוע שיהיה לך
סוף שבוע נעים לכולם :)

SoG

Member
i am native to English, and i think we should communicate in English
the reason behind this it allows other none Hebrew speaking;
to step in contribute their knowledge
and participate in discussions