What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Tincturi cu THCa

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Satul de CBD si CBDa, am decis sa imi iau si eu niste plante normale.

Iepurasul a adus si a plantat asadar:
10 Blue Ryder regular de la Mdanzig - cica is auto
10 Shaman regular de la Dutch Passion
Primit cadou
2 White Widow fem, Dinafem
2 Critical Jack fem, tot de la Dinafem

Acuma, chiar satul satul de CBD nu fui, asa ca am comandat si
5 Sweet and Sour Widow, de la CBD crew. Am primit una bonus, deci 6 de fapt.

Acum, iepurasul asteapta germinarea.

Nota: chiar daca o sa ziceti ca stric bunatate de iarba, si dumnealor, impreuna cu sotii lor, vor fi facute tincturi nedecarboxilate, asta indiferent daca voi avea rabdare sa le fac seminte sau nu.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu stiu cum merge la tine, dar eu chiar de bag cannabisul raw, tot ma sparg. si stiu ca tu ziceai ca nu esti fan THC.. asa ca, te intreb.. nu te spargi deloc de la tictura nedecarboxilata?

aaa. si cum ramane cu faptul ca n-ai nevoie de mai mult decat canepa plina de cbd pentru "tratament", ti-ai schimbat parerea?

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@sukableat Terasa, sau full out, vedem. Sa germineze mai intai, caci deja sunt "ingrijorat" de ruderalisul din ghivece.

@explo:
1. Planta are oricum 2-3 procente decarboxilate, deci ... chestie de doza. Totusi, la La Diva, ca si exemplu, am constatat ca efectul e uplifting fara stupefiant, chiar in doze mici. La alte strainuri era mai degraba downlifting, usor stupefiant, chiar in stare cruda.

2. asa cum spuneam intr-un post recent, in care ii raspundeam lui Eska, nu cred in "panacee", ci in integralitate. CBD/CBDa-ul il "laud" pentru ca nu e psihoactiv, insa isi are si el downfall-urile lui, dintre care major este cel sedativ.

3. Da, THC nu sunt fan nici acum, THCa mai degraba, dar inca indecis. Sa fim bine intelesi: nu am nimic nici cu THC-ul, folosit cand trebuie si cum trebuie, dar sintagma asta fii sigur ca o intelegem in mod diferit. In opinia mea, se abuzeaza de THC la fel de mult ca si de alcool, in sensul ca daca ar fi legal, ar umbla oamenii la fel de beti de cap de THC ca si de alcool. Si desi fac si am niste vinuri exceptionale (n-ati baut asa ceva, hehe ;) ), eu personal nu beau o sticla pe an.

4. Atentie, canepa plina de CBDa, nu de CBD, pentru mine e o diferenta majora intre ele. Dar da, ca sa iti raspund onest, parerile mele nu sunt absolute nici pentru mine, se schimba de la o zi la alta, in functie de experientele noi, uneori de punctele noi de vedere ale experientei. Ca sa iti raspund insa la intrebare, da si nu: pentru anumite afectiuni poate sa fie suficienta canepa (doar) cu CBD/CBDa, pentru altele nu.

Asa cum am mai precizat si in alt post, as merge pe o combinatie intre toti acizii din cannabis, fiind prudent cu THCul, mai ales din motivul ca, fiind psihedelic, deschide cel putin o poarta catre subconstient (in realitate mai mult), si, in functie de fiecare dintre noi sau de posibilii pacienti, poate genera belele. In lumina ultimelor experiente, inclusiv cu CBDul, nu mai sunt convins ca doar THCul e cu belele, si nici chiar ca acizii sunt inofensivi.

Raman la parerea ca folosirea cannabisului, altereaza prea mult structuri sensibile in fiinta umana, si de aceea trebuie folosit cu prudenta. In plus, doar o eventuala legalizare a utilizarii lui va permite un studiu aprofundat si real asupra virtutilor plantei.

Pana atunci, imi permit sa atrag atentia ca sunt enorm de multe plante cu efecte terapeutice dovedite, si cannabis-ul nu este singura planta cu astfel de proprietati. De altfel, In opinia mea, deocamdata este "pomul laudat", ale carui insusiri, deopotriva pozitive si negative, sunt exagerate, datorita sistemului cretin actual, care o pastreaza in ilegalitate.

Atunci de ce o cultiv? Din acelasi motiv pentru care, chiar daca nu beau vin, il fac. De placere. Placerile insa vin si trec. Exista insa stari de constiinta care, desi sunt oglindite intr-o anumita masura in starile noastre de placere (ma refer la cele elevate, sau macar normale, nu la cele aberante), sunt totusi mult deasupra lor (ca dimensionalitate). Asta nu inseamna ca, fie in lumea asta, fie in altele, trebuie sa ne mortificam si sa ne refuzam orice placere, mai ales elevata.

Abuzul este insa altceva. Desigur, definirea lui implica si adoptarea unui punct de vedere. Aici...

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Tinctura facuta din planta intreaga este singurul produs cu care am reusit de cateva ori sa ma supradozez, iar efectele nu sunt deloc placute , ba chiar morbide as putea spune.

Indiferent din ce strain era facuta tinctura, efectul numai uplifting nu era ci extrem de body, cu tendinte paranoice si stare mult prea meditativa. Si in cazul meu si al altora, singurele intrebari care veneau in minte in cazul supradozarii erau unele profund existentiale, carora nici macar filosofii nu le-ar putea da raspuns.

Asa ca ... grija mare cu tinctura, mai ales daca e concentrata.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca reusesti sa te calmezi si sa controlezi tripul pot fi superbe experientele de genu'.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@hempfield Interesant. Din experienta mea insa, starile "mult prea meditative" sunt o ocazie care nu e de ratat. Singura problema e ca mintea trebuie controlata, sau mai bine, chiar depasita. In caz contrar, puseurile emotionale care insotesc adeseori gandurile, pot lua controlul. In cazul in care sunt pozitive, e ok, in caz contrar, nu mai e. Din motivul asta, mai ales in cazul cannabisului, controlul trebuie sa fie absolut, vointa brici, intentiile clare, si asa mai departe. Nu e facil, si nu la indemana oricui.

Foarte interesant.

Ai incercat sa faci diferenta intre tinctura din planta decarboxilata si acelasi soi nedecarboxilat? Este o diferenta destul de mare. Cum mai spuneam la un moment dat, am constatat ca CBDul, pe mine cel putin, ma face iritabil mental, pe cand CBDa-ul nu, ci dimpotriva, ma pacifica, desi ambele sunt relaxante fizic.

Totodata, zilele trecute, testand un amestec de plante in care pusesem doar putin CBDa (putina canepa de fapt), am sesizat in mod surprinzator, ca dozele foarte mici au cu totul alte efecte decat cele mari. In situatia de fata, efectul a fost chiar neplacut la doze mici, poate chiar de 100 ori mai mici fata de ce am mai testat (10mg CBDa versus aproape 1g sa zicem). Desigur, poate fi si efectul de anturaj al celorlalte plante, poate chiar si a alcoolului, greu de spus, insa un extract similar din restul de plante nu a avut nici pe departe acelasi efect neplacut, ba dimpotriva.

Si da, ai dreptate, cu oralele ti-o poti trage rau. Am patit-o odata cu untul, ce sa zic...

coolbud

puffin' the herb
dar totusi supradoza ? bit overexagerated salty boyz ? defapt cand e supradoza ? stie cineva ? eu inca n-am aflat dar va rog stop it....

jtm

Some kind of shaman
Veteran
n-ai cum sa te supradozezi din fumat, fii pe pace.

Nu, nu e exagerat, daca din greseala ai ajuns vreodata la punctul limita dincolo de care daca mai faceai un pas ajungeai la spital, o stii, mai ales daca nu esti paranoic in momentul ala. Frisca bat-o vina :D

coolbud

puffin' the herb
am ajuns in punctul in care mi-am luat somn sau nu ma mai puteam misca dar sa merg la spital ? what for my brotha ? sa-i intreb cat e ceasul ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca inlocuim supradoza cu doza suficient de mare cat sa iti iei atac de panica, ne punem de acord?

jtm

Some kind of shaman
Veteran
daca inlocuim supradoza cu doza la care chiar fara atac de panica, fiind constient inca, stii ca nu stii daca apuci dimineata, sigur nu ne punem de acord, dar crede-ma pe cuvant, daca ai trecut prin chestii din astea ne punem de acord. oralele bata-le vina...

in tot cazul, no need to try...

p.s. atac de panica suna nasol. se evita cu un autocontrol foarte bun si rugaciune.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pentru cei mai slabi de inger nu merge. Uneori nici pentru cei puternici, dar totusi in cazul lor, fiind mai "exersati" in autocontrolul emotiilor, e altceva. Pe ultimii ii numeri insa pe putine degete, la mia de oameni sa zicem. Si nici chiar lor nu le strica putina rugaciune ...

Ceea ce, btw, am avut ocazia si ieri, si azi, si mai avem si maine :)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Au scos capul primele doua Shaman. Au trecut direct sub HPS. Marturisesc ca imi place, nunse intind ca cele de sub CFLuri. Sper sa nu le deranjeze prea mult, poate ar trebui sa le fac cadou un dual spectrum, insa ezit ca parca le-as scoate pe terasa.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Plantele au stagnat sub HPS. L-am scos, am mai bagat niste CFLuri de 50W, 6500K (ca tot erau in magazie). In consecinta, au inceput sa o ia foarte bine, si cresc vazand cu ochii.

Concluzie: faca cine o vrea vegetatie sub HPS, nu eu!

snig

Member
O sa încerc prin toamna sper un set de la cap la coada sub hps. Care e diferența dintre CBD și CBDa?

jtm

Some kind of shaman
Veteran
CBDa este forma acida a CBD. In planta verde, se gaseste doar 5% CBD (din totalul de CBD si CBDa), iar restul 95% este CBDa. CBD se obtine din CBDa prin decarboxilare, uzual prin incalzire.

Efectele sunt in cea mai mare parte diferite:

CBDa este antiinflamator si antiproliferativ tumoral
CBD este antitumoral si antioxidant

Mai sunt si alte multe efecte, unele se suprapun. In tot cazul, CBDa-ul nu este inca studiat decat pe scara restransa.

Ti-as sugera HPS dual spectrum, dar daca e de dragul experimentului, mult succes!

Latest posts

Latest posts