What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

סודה לשתייה

Green's

Member
הי חברים
גיליתי פתרון זול ויעיל לניקוי של חלל הגידול וכליו. אבקת סודה לשתייה. המוצר הזה הפחיד והרטיט חברות סבון וחומרי ניקוי לפני עידן שטיפת המוח והפרסומות בהם רואים את "חלקיקי הנוזל" ש"תוקפים" את הלכלוך והחיידקים מהכלים בפרסומת. רוב סבוני הניקוי מכילים כימיקלים רעילים ותמיסות ריח שנשארות על הכלים שלנו, מבשמות אותם, ונשטפות אחרי יבוש הכלי במגע הבא שלו עם מים. חשבתי שאולי יהיה שימושי לחלוק את המידע למען הנקיים שביננו שמשתמשים בסבונים בשביל לנקות את מיכלי ההשקייה, סביבת הגידול, הכלים או כל דבר אחר שבא במגע עם הירוק. סודה לשתייה מופקת בתהליך פשוט להפליא, זולה באופן מגוחך (2.5 שקל מספיקים לי ליותר מחודש) , לא מזיקה, לא רעילה (אנחנו אוכלים אותה בעוגות ומוצרים רבים כל הזמן), מנטרלת חומציות ומפרקת חומרים אורגנים באופן ביולוגי. בקיצור - מאד מומלץ. אני שם חצי כפית סודה לשתייה ב300 מ"ל מים, מנקה מה שצריך, שוטף ומבסוט

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
רוצה לחסוך יותר? שים סודה קאוסטית במים.
אותו אפקט רק הרבה יותר מרוכז וזול.

סודה לשתיה, או סודיום ביקרבונט, היא פשוט בסיס דיי חזק. זה עוזר נגד לכלוכים חומציים אבל חסר כל טעם נגד לכלוכים אחרים.
אפשר להשתמש בחומצה באותה מידה.

סבונים מכילים פוספוליפידים שהן מולקולות שיכולות לקשור מצד אחד משהו מימי ובצד השני משהו שומני ובכך ממסות שמן במים.
הפתרון הכי יעיל לבעיות של זיהומי חיידקים ופטריות זה סבון כלים כי הוא פשוט גורם למעטפת של המיקרואורגניזמים האלו להתמוסס במים.
יש כאלו בלי תוספים ולא מסובך להכין סבון בבית אם יש לך מד חום שעמיד בטמפ' גבוהות. שמים שמן וסודה קאוסטית במינון מסויים וטמפ' מסויימת, ערבוב טוב ויש סבון.

אם כבר שימושים טובים לסודה לשתיה זה הסרת כתמים ומונע ריחות בחול לחתולים.

Green's

Member
רוצה לחסוך יותר? שים סודה קאוסטית במים.
אותו אפקט רק הרבה יותר מרוכז וזול.

סודה לשתיה, או סודיום ביקרבונט, היא פשוט בסיס דיי חזק. זה עוזר נגד לכלוכים חומציים אבל חסר כל טעם נגד לכלוכים אחרים.
אפשר להשתמש בחומצה באותה מידה.

סבונים מכילים פוספוליפידים שהן מולקולות שיכולות לקשור מצד אחד משהו מימי ובצד השני משהו שומני ובכך ממסות שמן במים.
הפתרון הכי יעיל לבעיות של זיהומי חיידקים ופטריות זה סבון כלים כי הוא פשוט גורם למעטפת של המיקרואורגניזמים האלו להתמוסס במים.
יש כאלו בלי תוספים ולא מסובך להכין סבון בבית אם יש לך מד חום שעמיד בטמפ' גבוהות. שמים שמן וסודה קאוסטית במינון מסויים וטמפ' מסויימת, ערבוב טוב ויש סבון.

אם כבר שימושים טובים לסודה לשתיה זה הסרת כתמים ומונע ריחות בחול לחתולים.

הי פונזי
היית משתמש בסודה קאוסטית גם בשביל לנקות מיכל השקייה ? אני קצת מפחד מהחומר הזה, מכיר אותו מפתיחת סתימות ביוב, די אגרסיבי.... אתה מכין סבון משלך ? אם כן אז ממש אשמח לקבל מתכון

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אני משתמש בסבון כלים כדי לנקות את מיכל ההשקייה מהסיבות שציינתי למעלה.

הכנתי כמה סבונים, זה לא ממש מתכון אלא יותר הוראות כלליות שמשתנות בהתאם לסוגי השמנים שבהם אתה משתמש.
חפש בגוגל באנגלית ויש מלא מלא חומר בנושא. קח רק בחשבון שלוקח לסבון חודשיים שלושה להתייצב מבחינת רמת חומציות ורק אז אפשר להשתמש בו.

Latest posts

Latest posts