What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

stealth box - czyli spis tego, czego nie szuć

Chce założyć temat ze spisem TYLKO I WYŁĄCZNIE odmian, które nadają się do konspiracyjnej uprawy, pod okiem a dokładnie nosem innych domowników.

To czesty problem dla poczatkujacych growerow, którzy dziela swoje mieszkanie z innymi osobami i maja problem w wyborze odpowiedniej, rosliny, ktora nie zasmrodzi nie tylko pokoju, ale tez mieszkania, czy całego bloku, a niewiedaa jak np. interpretowac opisy na "stain guide" / smoke repeort itd.

liste chce uzupełnić w taki sposób :

proponuje podział odmian na takie, które pachna mało intensywnie, oraz na takie, które maja nie standardowy zapach, kóry bedzie o wiele łatwiej zamaskować + obowiazkowy dopisek czy wiemy to z autopsji, czy tylko z opini np. z forum, a liste mozna by napisać w następujący sposob :

"wiem ze pachnie mało intensywnie" :

odmiana / skąd - krótki opis

i tak samo z "słyszałem ze mało pachnie"

mało intensywnie :

easy bud / femaleseeds - zapach spokojny, łagodny, przypomina zapach wysuszonego siana

grapefruit / felameseeds - zapach w 100% adekwatny do nazwy i do tego niezbyt "agresywny" mozna było spokojnie uprawiac bez konieczności jakichkolwiek srodkow tlumiacych zapach

słyszałem o :

ice z femaleseeds - zapach miał być podobny do zapachu paliwa ale niezbyt mocny

big bang z greenhause - podobno zapach b. przujemny nie "rzucajacy" sie w oczy

jack white z paradisseed - zapach podobno zblizony do grapefruita

chronic z seriousseed - tak, samo opinia znaleziona w sieci

northern light z nirvany jak i z femaleseeds - opinie znalezione w sieci o mało uziazliwym, b łatwy do opanowania

Last edited:
V

vod

grapefruit / felameseeds ???

u mnie grapefruity najmocnie zawsze śmierdziały. C99, która niby nie ma intensywnego zapachu, też była starsznie smrodliwa.
Nie to żeby zły zapach :D Oba cudownie owocowe, super intensywne, słodkie, przejrzałe owoce.
Co prawda zapach nie jak typowe zielsko, ale mimo to trundo nie ogarnąć co tak pachnie. Na dodatek tak oszałamiająco mocno :D
ABSOLUTNIE NIE zgadzam się z tym:
mozna było spokojnie uprawiac bez konieczności jakichkolwiek srodkow tlumiacych zapach

Last edited:

wdr

Active member
Veteran
a jakie macie zdanie o lowryderach? ja miałem je 3 razy w boxie i za każdym razem było troche innaczej, raz wogule niewyczuwalny, drugim razem w miare , a za trzecim to jak otwierałem boxa to mało się nie przewracałem :) , ale w pokoju przy uchylonym oknie tez prawie nie było czuć.

mam to szczęście ze mieszkam na swoim i moze mi walić cały dom hehe

napewno NIE POLECAM do takich konspiracyjnych upraw skunka #1 hehe kto miał ten wie co to mocno pachnąca odmiana :)

pozdro.

Azzzzzz

Member
Veteran
Ten watek to jakas bzdura, przeciez to zalezy od kazdej rosliny indywidualnie jak smierdzi, bedziesz mial 3 northern light, dwa beda capic a jeden nie. Co z tego ze ktos ci powie ze "no odmiana xxx slabo mi pachniala" , ty ja wezmiesz i tobie bedzie capic.

cgns

Member
W sumie zgadzam się z opinią Azzzzzzz

U mnie wszystkie gatunki jebały tak, że jak wchodził ktoś do domu, obojętnie czy w temacie czy nie, to od razu pociągał nosem i pytał co to za zapach hahaha. Jak sadzisz zioło w domu pod lampą to nie ma bata - zawsze jebie i trza liczyć się z przypałem.

Last edited:

Ghonox

Member
Do konspiracyjnych upraw polecam LR ;]
Małe, szybkie i prawie nie śmierdzą (z tego co czytałem)

PS. Kupię HPS 70-110W! ;s

D

dEv-9

Ghonox said:
Do konspiracyjnych upraw polecam LR ;]
Małe, szybkie i prawie nie śmierdzą (z tego co czytałem)

tez polecam od siebie

ps. lowrydery z outa duzo wieksze niz z indoor:O

polak

Active member
a co z prostym filtrem weglowym? nawet w malych boksach mozna zamontowac...

zawsze chociaz troche zredukuje zapach

podlaczam sie do wypowiedzi Azzz'a i cgns'a jak trafisz na dobre pheno to nie bedzie smierdziec, a jak rafisz na smrodka to nic nie poradzisz poza dobrym filtrem.

chociaz bywaja odmiany, ktore nie smierdza typowo jak skun i moze o takich warto wspominac, wiec z wymienionych powyzej to moj ice smierdzial... oj smierdzial..