zdzislawpodkowa
Member
Chce założyć temat ze spisem TYLKO I WYŁĄCZNIE odmian, które nadają się do konspiracyjnej uprawy, pod okiem a dokładnie nosem innych domowników.
To czesty problem dla poczatkujacych growerow, którzy dziela swoje mieszkanie z innymi osobami i maja problem w wyborze odpowiedniej, rosliny, ktora nie zasmrodzi nie tylko pokoju, ale tez mieszkania, czy całego bloku, a niewiedaa jak np. interpretowac opisy na "stain guide" / smoke repeort itd.
liste chce uzupełnić w taki sposób :
proponuje podział odmian na takie, które pachna mało intensywnie, oraz na takie, które maja nie standardowy zapach, kóry bedzie o wiele łatwiej zamaskować + obowiazkowy dopisek czy wiemy to z autopsji, czy tylko z opini np. z forum, a liste mozna by napisać w następujący sposob :
"wiem ze pachnie mało intensywnie" :
odmiana / skąd - krótki opis
i tak samo z "słyszałem ze mało pachnie"
mało intensywnie :
easy bud / femaleseeds - zapach spokojny, łagodny, przypomina zapach wysuszonego siana
grapefruit / felameseeds - zapach w 100% adekwatny do nazwy i do tego niezbyt "agresywny" mozna było spokojnie uprawiac bez konieczności jakichkolwiek srodkow tlumiacych zapach
słyszałem o :
ice z femaleseeds - zapach miał być podobny do zapachu paliwa ale niezbyt mocny
big bang z greenhause - podobno zapach b. przujemny nie "rzucajacy" sie w oczy
jack white z paradisseed - zapach podobno zblizony do grapefruita
chronic z seriousseed - tak, samo opinia znaleziona w sieci
northern light z nirvany jak i z femaleseeds - opinie znalezione w sieci o mało uziazliwym, b łatwy do opanowania
To czesty problem dla poczatkujacych growerow, którzy dziela swoje mieszkanie z innymi osobami i maja problem w wyborze odpowiedniej, rosliny, ktora nie zasmrodzi nie tylko pokoju, ale tez mieszkania, czy całego bloku, a niewiedaa jak np. interpretowac opisy na "stain guide" / smoke repeort itd.
liste chce uzupełnić w taki sposób :
proponuje podział odmian na takie, które pachna mało intensywnie, oraz na takie, które maja nie standardowy zapach, kóry bedzie o wiele łatwiej zamaskować + obowiazkowy dopisek czy wiemy to z autopsji, czy tylko z opini np. z forum, a liste mozna by napisać w następujący sposob :
"wiem ze pachnie mało intensywnie" :
odmiana / skąd - krótki opis
i tak samo z "słyszałem ze mało pachnie"
mało intensywnie :
easy bud / femaleseeds - zapach spokojny, łagodny, przypomina zapach wysuszonego siana
grapefruit / felameseeds - zapach w 100% adekwatny do nazwy i do tego niezbyt "agresywny" mozna było spokojnie uprawiac bez konieczności jakichkolwiek srodkow tlumiacych zapach
słyszałem o :
ice z femaleseeds - zapach miał być podobny do zapachu paliwa ale niezbyt mocny
big bang z greenhause - podobno zapach b. przujemny nie "rzucajacy" sie w oczy
jack white z paradisseed - zapach podobno zblizony do grapefruita
chronic z seriousseed - tak, samo opinia znaleziona w sieci
northern light z nirvany jak i z femaleseeds - opinie znalezione w sieci o mało uziazliwym, b łatwy do opanowania
Last edited: