What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Sposób na rodziców i przesyłkę nasion

Ghonox

Member
Na wstępie witam :)

Jako że okradziono mój spot z roślinności zaczynam już myśleć o sezonie 2008 (indoor nie ma szans ;() Moi rodzice (właściwie ojciec) są "trochę" przeciwni marihuanie etc. wiadomo o co chodzi.

Pestki które posadziłem w tym roku dostałem z OpenSeed'a. Ze skrzynki na listy wydobył je ojciec... Musiałem się tłumaczyć ze to dla kolegi etc. itp. ogólnie nieprzyjemnie było. Nasionka oddał żebym je dał koledze i jakoś uszło.

Chcę zamówić trochę pestek z seed.pl, tylko nie wiem jak z odbiorem... Ojciec ich raczej nie odbierze (listonosz chyba nie chodzi w weekend'y i po 17?), ale za to może matka. Nie było by nic złego, gdyby nie kilku cyfrowa kwota i dlatego chciałbym żeby żaden z rodziców się nie dowiedział. Nie wiem tylko jak to zrobić ; \ Ma ktoś może jakiś pomysł? Wysyłanie do kolegów odpada.

G

Guest

codziennie rano idziesz na poczte i pytasz sie czy jest jakas przesylka dla ciebie.

Escobar

Active member
Niemozesz zaplacic przelewem za nasiona? Jezeli chcesz zeby napewno rodzice nie zobaczyli paczki to wynajmij skrytke na poczcie i po problemie.

bogusik2

Member
Opcja.POST.RESTANTE...
przesyłka.poczeka.na.odbiorce.w.urzedzie.pocztowym
Czasem.wysyłam.w.ten.sposób.jak.ktos.sobie.życzy,ale.sam.nie.korzystam..
Dowiedz.sie.o.to.na.poczcie.bezpośrednio.pzdr

placjusz12

Member
jak zamawiasz z polskiego sklepu to sie dogadaj ja zawsze prosze zeby mi w pudelko od plyty wlozyl pod spod wiec nawet jak cos to plyta jest . a za seedsy zaplac szybciej na konto i po sprawie chyba ze nie duza kwota to za odbiorem powiesz ze za ta plyte :rasta: Jak mialem wieksze zamowienie to w kartoniku jako telefon wyslal :laughing: oczywiscie telefon dla kumpla :redface: "wiec nie mozna rospakowac bo on musi sprawdzic sam czy wszytko przyszlo jak nalezy"
Pzdr Placek

Ghonox

Member
Hehe, a jak starzy się spytają "Dlaczego kolega sam nie mógł se telefonu do domu zamówić tylko do Ciebie?"

Z seed.pl można się dogadać na POST RESTANTE? I wie ktoś (kto zamawiał ;d) czy kontakt telefoniczny jest? Drożej jest czy coś? Bo bym chciał zamówić nasionka póki jeszcze mam kasę, żeby jej nie przepalić ;p

bogusik2

Member
Seed.pl.jest.bardzo.profesjonalną.sprzedawczynia:)
Jak.bedzie.trzeba.na.pewno.sie.z.nia.doqadasz...pzdr

Lewar

Member
"POSTE-RESTANTE to usługa polegająca na dostarczeniu przesyłki do określonej przez nadawcę placówki pocztowej, do której adresat sam zgłasza się po odbiór. Przesyłki nadawane na poste-restante nie są doręczane przez listonoszy."

jako adresat piszesz adres placowki poczty plus swoje nawzisko
nauczcie sie wreszcie szukac :wave:

mysle kov, ze do wyrzucenia thread

Kanaba

Member
ja powiedzialem starej ze zamowilem jakis tam zestaw kibica z allegro dla kumpla (sionka+gazeta gratis) i zeby nie odbierala (za pobraniem) niech listoperek zostawi awizo i pozniej z kumplem skocze odbiore :D
:wave:

Somelier

Active member
Ghnox to zalezy gdzie mieszkasz w miescie czy na wsi. Ja zamawialem na poste rastante mieszkam w takiej sporej wsi mam poczte na miejscu to baba zadzwonila do domu bo zna wszystkie numery i powiedzala ze jest paczka do odbioru dla mnie hehe........... heh w domu sie jakos wytlumaczylem ze to telefon dla kumpla.... potem zamowilem normalnie i powiedzalemze bedzie do mnie poczka tego i tego dnia i ze przyjde i odbiore sam no i bylo juz wszystko wporzadku taki sposub polecam. Kumpel do miasta zamawial na poste rastante i paczka nie dotarla niestety... Na kumpla zamowic to dobry pomysl jak ma taka mozliwosc. tyle. pozdro peace

jajohg

New member
najlepiej poszukaj kumpla co ma pewno mozliwosc wyslania na swoj adres no albo jak juz ktos mowil dogadac sie ze sklepem zeby ci wyslali w jakims pudelku i ze do kumpla z allegro cos zamowilem szczerze to jest maly problem pozdrawiam

Ghonox

Member
I po co taki stary temat odświeżasz? Patrz czasem na daty archeologu ;D

Już z tym problemów nie mam, szykuje się na indoor i w ogóle jest spoko ;p