What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

soil. is it that simple ?

Green's

Member
שהתחלתי לגדל היה נראה שאדמה, להבדיל ממצעים מנותקים, תבטיח לי את הגידול הכי פשוט וקל. היום, אחרי מספר מחזורים עם דשנים אורגנים וסינטטים, הגעתי למסקנה שאדמה היא בהחלט המצע הכי קל לגידול בשביל הגנן המתחיל (מעט השקיות,פחות מקום לטעוית, לא מוכרחים למדוד כלום) אבל ממש לא כל כך פשוטה... למעשה אדמה יכולה אפילו הרבה יותר מסובכת ממערכות הידרופוניות שמתכננים להרכיב אותה לבד עם המרכיבים האיכותיים ביותר או שמדובר בתיקון חוסרים או עודפים בצמח לדוגמה או בצורך ליצור מערכת סימביוטית טובה בין השורשים לבין המיקרואורגניזמים שבאדמה ובדשנים. שלא נדבר על הטעויות הנפוצות ביותר באדמה - מחסור במים או עודף מים, טעויות שלוקח זמן ללמוד ולתקן. אני לא בא לומר מה יותר פשוט או טוב, אדמה או מנותק, זה תלוי בהרבה משתנים ואף אחד לא יכול להכריע לכאן או לכאן באופן וודאי. מה שאני כן יכול לומר זה שעד שיהיה לי את הידע להכין תערובות איכות,או את הגישה לרכיבים איכותיים כמו בקישור המצורף, יש מצב שאוכל להגיע לתוצאות טובות יותר במצע קוקוס לדוגמה. אשמח לשמוע מחשבות בנושא

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=228020

Scroggy B

Active member
לא יצא לי עדיין להשתמש במצע מנותק כלשהו, אלא רק באדמה. ככל שעובר הזמן אני מקבל את הרושם שהידרופוניקה קלה בהרבה אחרי שמתגברים על המחסום הפסיכולוגי של "זה מסובך"...
הסיבות: אדמה, בניגוד לתמיסה, היא לא תערובת הומוגנית - שקים שונים יכולים להכיל מרכיבים שונים.
תיקון טעויות לוקח זמן רב יותר באדמה, ובקרה על המשתנים השונים כגון הגבה מסובכת יותר חאשר בשימוש בתמיסה. גידול בלי מדידות עבד לי רק באאוטדור... בתוך אוהל עושה רושם שזה פשוט לא עובד.
הגידול הבא שלי יהיה הידרופוני בודאות..

ganesh5000

Member
הידרופוני זה לא קוקוס/ מצע מנותק אחר, אלא גידול במים כמו
dwc
או מערכות דומות שבהן השורש חשוף ומקבל את התזונה שלו ישירות מהמים בהם הוא נוגע.

גידול במצע מנותק זה גידול במצע מנותק, לא משנה אם אתה משקה אותו בעזרת מערכת השקייה.
גם האדמה שמוכרים לנו היא למעשה מצע מנותק. אין בזה ולו טיפת חול או חמרה. הכל זה חומרים סופחי מים כמו כבול, טוף, קוקוס ועוד... ובכולם אין חומרי הזנה באופן טבעי. אם יש, זה הוסף לשם.

ההבדלים בין תערובת אדמה לקוקוס הם אחרים בגלל תכונות החומרים (שאחרים פה יודעים לפרט יותר טוב ממני), אבל בסופו של דבר שניהם מצעים מנותקים, ולשניהם אתה יכול לחבר מערכת השקייה. זה עדיין לא יהיה הידרופוניקה.

Scroggy B

Active member
מסכים, אולי התבלבתי קצת עם הטרמינולוגיה..
ועדיין רק בתמיסה מימית אתה יכול להיות בטוח לחלוטין במרכיבים ובכמות חומרי ההזנה.
אישית, בתערובת גידול שלי יש כ-20% אדמה "אמיתית" וקצת חול, לאחר אפייה וחיטוי כמובן.

isranabis

Active member
Veteran
גאניש צודק
כל האדמות הקנויות הם מצע מנותק על בסיס כבול
קל לגדל באדמה אבל להביא עם אדמה תוצאות דומות לקוקוס
זה לדעתי הגידול הכי קשה שמחייב המון ידע

Green's

Member
גאניש צודק
כל האדמות הקנויות הם מצע מנותק על בסיס כבול
קל לגדל באדמה אבל להביא עם אדמה תוצאות דומות לקוקוס
זה לדעתי הגידול הכי קשה שמחייב המון ידע

למעשה אולי כולנו טועים כאן שאנחנו קוראים למצעים האלו מנותקים. אחרי קצת קריאה מסתבר שכל גידול שלא נעשה ישירות בקרקע נקרא מנותק, אם זה אדמה,קוקוס או הידרופוניקה. המנותק מתייחס לחיבור של השורשים לכדור הארץ

בכל מקרה, אחרי שמביני עניין שכמוכם מסכימים איתי אני יכול להמשיך בבטחה אל עבר גידול בקוקוס

מה אני יגיד לכם חברים, אני עדיין קצת מבולבל בקשר להגדרות של המצעים

קוקו פרלייט = קוקוס?!
לי יש "אדמה" של טוף מרום גולן שזה למעשה ערבוב של טוף קוקס וכבול שלהם הוספתי 50% פרלייט
אז למען השם, אני מגדל באדמה, בקוקו-פרלייט, בקוקוס, במה?!

--------

גנש, אני חושב שאתה קצת טועה בקטע של מה זה הידרופוניקה
ממה שאני הבנתי ולמדתי
הידרופוניקה זה כל מצע מנותק שתלוי בך מבחינת כל התנאים הבסיסים שהוא אמור לקבל בטבע כשבראש ובראשונה מדובר על מאיפה הצמח ניזון

אני מגדל בתוך אדנית, נותן לו באופן קבוע אור, דשן, אוויר וכו
הוא כולו תלוי בי ולא בתנאי הטבע
במצע שלי אין דשן זמין באופן טבעי
אני צריך לתת אותו לצמח

אז למה זה לא הידרופוניקה?!
זה סופר הידרופוניקה לדעתי!
וזה נעשה במצע מנותק שהוא אדמה/קוקו פרלייט או וואטבאר איך שזה מוגדר....

--------

Green's
למה אנחנו טועים?
כל מה שלא נטוע ישירות בקרקע הוא מצע מנותק!

orev

Active member
חמישים אחוז פרלייט נשמע כמו המון דלגדו - לא עשה לך בעיות כל האיוורור הזה במצע ?

ganesh5000

Member
זה לא אני שהמציא את ההגדרות האלה.
הידרו= מים.
כשאתה אומר גידול הידרופוני, אתה אומר למעשה גידול על מצע של מים.
אין שום מצע אחר. השורשים תלויים באוויר, וסופחים מינרלים ישירות מהמים.

במצע מנותק המינרלים נספחים במצע, ומשם השורשים שואבים את המים עם המינרלים.

לדעתי 50 אחוז פרלייט זה יותר מדי. אתה גם רוצה שלמצע תהיה יכולת ספיחה והחזקה טובה של מים, לא רק של אוויר. פרלייט עוזר לך ליצור כיסי אוויר במצע ולשפר ניקוז.

kamikaza

Active member
גם אני חשבתי בהתחלה שהידרו זה רק מה שעל מים

השם נגזרת של המילה בלטינית הידרו

אבל אח"כ הבנתי שכל מה שהוא לא אדמה מוגדר כהידרו

לדוגמא - רוקוול, הידרוטון, פרלייט וורמיקולייט, וגם המצע שבו אני מגדל עכשיו - קוקו-פרלייט 50\50

יש הרבה אנשים שמגדלים במצעי רוקוול או הידרוטון

זה לא על מים, אבל בהחלט הידרו

אבל בשורה התחתונה אנחנו מתקטננים על סמנטיקה

מה זה משנה מה זה העיקר שזה עובד

isranabis

Active member
Veteran
באנגלית לא אומרים מצע מנותק
הם קוראים לזה סויל לס
כלומר חסר אדמה
אם תגדל בחמרה או במצע שיש בו חמרה
זה נקרא אדמה
המצע של טוף מרום גולן זה לא המצע שנמכר בהידרושופ
אפילו שזאת אותה אריזה
במצע של טוף מרום גולן אין פרלייט וורמיקולייט
יש בו טוף כבול וקוקוס
ובסוג שנקרא מדושן יש גם אוסמוקוט
באדמה של הידרושופ אין בכלל קוקוס
רק כבול פרלייט ורמיקולייט
ומעט מאוד הומוס
זאת אדמה שנמתחה למקסימום האפשרי בלי חומרי הזנה כמעט
ככה זה טוב כדי שאנשים יהיו חייבים לקנות דשנים

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
גידול הידרופוני הוא גידול ללא מצע אבל זו הגדרה חדשה למדי. לפני לא הרבה זמן הידרופוניקה הייתה מה שפשוט לא באדמה. טרמינולוגיה פחות מודרנית.

במצע שאתה קונים של טוף מרום גולן יש קומפוסט ולכן היא לא מצע מנותק אך מכילה הרבה מהיתרונות של מצע מנותק כמו ניקוז מהיר מאוד.

הרבה יותר קל לגדל בקוקוס מאשר באדמה. צריך רק לעקוב אחרי טבלאות ומדדים ואין שום בעיה לשחזר את העבודה ולשפצר באופן סלקטיבי עם תיעוד מינימלי.
הבעיה היא שכל המדדים והציוד השקיה וכל זה עולה יותר כסף מאדמה אז אומרים שאדמה זה למתחילים. שזה נכון אבל זה לא אומר בהכרח, כמו שאנשים רוצים לחשוב, שזה יותר פשוט.

Green's

Member
גידול הידרופוני הוא גידול ללא מצע אבל זו הגדרה חדשה למדי. לפני לא הרבה זמן הידרופוניקה הייתה מה שפשוט לא באדמה. טרמינולוגיה פחות מודרנית.

במצע שאתה קונים של טוף מרום גולן יש קומפוסט ולכן היא לא מצע מנותק אך מכילה הרבה מהיתרונות של מצע מנותק כמו ניקוז מהיר מאוד.

הרבה יותר קל לגדל בקוקוס מאשר באדמה. צריך רק לעקוב אחרי טבלאות ומדדים ואין שום בעיה לשחזר את העבודה ולשפצר באופן סלקטיבי עם תיעוד מינימלי.
הבעיה היא שכל המדדים והציוד השקיה וכל זה עולה יותר כסף מאדמה אז אומרים שאדמה זה למתחילים. שזה נכון אבל זה לא אומר בהכרח, כמו שאנשים רוצים לחשוב, שזה יותר פשוט.

מדויק

ganesh5000

Member
איפה מוצאים טבלאות כאלה שרלוונטיות לגידול בקוקס?
אם הייתי מקשיב לטבלה של ביונובה לגבי גידול באדמה, הייתי שורף גם את העציץ עצמו, לא רק את הצמח..

בכלל, אם יש לינק למדריך טוב לגידול בקוקוס אני אשמח אם מישהו יעלה.
בגדול זה לא נראה מסובך - טפטפות, משאבת מים ואוויר, מיכל השקייה, טיימר השקייה, צינורות, ומערכת ניקוז שאני אכין לפי ההצעה של קזה.
הבעיה היא לדעת כמה לחץ להביא טפטפות, איזו משאבה מתאימה בדיוק, כמה אי.סי לתת בשלבי צמיחה שונים (באופן כללי, ברור לי שכל זן מתנהג אחרת.. הבנתי איך לקרוא את הצמחים פחות או יותר), לכמה לחמם את המים, ועוד טיפים קטנים שאם לא הייתי קורא כאן הרבה זמן, לא הייתי יודע בכלל שיש בהם צורך, כמו נוזל שמנקה את הצינורות של אטה וכדומה. אני בטוח שיש עוד הרבה דברים שאני מפספס

בפרוייקט הבא שלי אני הולך לגדל בקוקוס באוהל פריחה בסוג, כדי לצמצם זמנים בין מחזור למחזור,
וולשמור אמא אחת או שתיים שאני אכין מייחורים באדמה, רק כדי שיהיה יותר נוח לתפעל אותן מבחינת השקיות ושמירה על גודל סטנדרטי באוהל קטן.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אם יש לך שאלות ספציפיות בנושא אתה מוזמן לפתוח פתיל ואני אשמח לעזור.
חבל לי לרוץ כל כך רחוק בפתיל על אדמה.

ganesh5000

Member
תענוג אחי.
אני בינתיים בשלב החפירות ברשת.
אני די מבין איך המערכת עובדת בגדול, פשוט כמו באדמה שלא ידעתי בדיוק איזה מינונים לתת בשלבים שונים וכמה השקיות, לכמה זמן וכו'...
ככה אני בקוקוס עכשיו.

אני אפתח בקרוב פתיל על זה, אשמח לעזרה שלך ושל אחרים שמגדלים בקוקוס בהרצה לפסולת.