What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

soft secret po polsku

LDV

Active member
bo icmag ma International Cannagraphic Magazine ;) i nie będzie konkurencji reklamował.

tez słyszałem, że po polsku bedzie soft secret

Cinnamon

Member
Czytałem jakiś czas temu pierwszy nr. i powiem, bez rewelacji. Jest trochę błędów merytorycznych. Są też poważniejsze błędy np. w uprawie a dokładnie chyba w nawożeniu - pamięć nie ta co kiedyś :bashhead: Pomimo tych kilku błędów gazetę szybko i przyjemnie się czyta, nie jest jakimś wzniosłym językiem pisana i dobrze !

Polecam a sam czekam na nowego spliffa i defakto soft'a :]. Może coś się ruszy w dobrym kierunku u nas :headbange:
A jeśli idzie o reklamę o sofcie dowiedziałem się właśnie na ic, nie pamiętam kto ani gdzie pisał o niej.

Peace iG... :kissass:

LDV

Active member
Mi się spliff nie podoba zupełnie. Spliff to jest moim zdaniem gazeta o "chuj wie czym"

Wolę już czytać Soft Secret po angielsku co jest dla mnie oczywiście bardziej problematyczne z powodu czasami niedostatecznej znajomości języka.
Ale ma to swój plus : douczam sie angielskiego.
Poza tym Soft Secret znacznie poważniejszy niż spliff.

Last edited:

bogusik2

Member
HMMM zapostowalem to w co w ogrodzie rosnie ci ale jakos zniknol post o_O dzis po 13 hehe ... coz wkleje tu skoero powstal temacik :) ..

Niedługo (jakies 2 tygodnie) wyjdzie pierwsza w pełni polska wersja Soft Sicrets :)
To dopiero drugi numer, ale pierwszy juz zdarzyl podbic serca growerow wiec mam nadzieje ze bedzie tym lepszy im bardziej polski :)
Nie widzialem tu informacji od redaktora na ten temat, wiec zrobie mala reklame hehe :) na kazdym polskim forum jest temacik zwiazany z SSpl wiec kazdy moze sobie doglebiej to sprawdzic :) Milo sie z nimi wspolpracuje i opłaca sie podsylac fotki - nie bojcie sie ;]
To podrasowana przezemnie okładka numeru pierwszego hihi :D

12128akpella_3_.JPG

A tu tak tylko zeby podkolorowac :) aparacik czyscilem troche i przy wywalaniu niektore ujecia calkiem niezle mi sie wydaly :p pzdr

12128akpella_2_.JPG

12128akpella_1_.JPG

A tak na dokładke male przypomnienie :) pozdro Cadriel!

cardiel said:
siemacie ziomki ziomki :smile:

Gdy tylko pojawia sie okazja wyrwania free nasionek na forum, zaraz was o tym informuje heh i tak jest i tym razem...

Mozecie sie zalapac na beta testy nowych wersji Sour Diesla Rezdoga, ktore wyjda w tym roku.. :smile:

Wpiszscie sie w tym === > http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=85761&page=1&pp=15 threadzie z dowodem waszych umiejetnosci w postaci fotek wypasionych szczytow, dodajcie kilka slow o waszej motywacji a moze pojawicie sie na tej liscie :

http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=85701

powodzenia zycze ja

Cardiel :joint: :wave:

Cinnamon

Member
Fakt spliff nie jest jakąś mega wielką gazetą ale wielki + nawet za te kilka stron, w końcu byli pierwszymi u nas na rynku :).

@bogusik2 miałem podobną przypadłość niedawno z postami, po jakimś czasie albo same się pojawiały ponownie albo coś nie tak z oczami mam i nie widziałem ich wcześniej :nono:

Trzymam kciuki za wszystkich rodaków, którzy wystartowali w projekcie REZDOG, po cichu liczę na jakiegoś małego sampelka :rasta:

Peace iG... :kissass:

Last edited:

bogusik2

Member
@Cinnamon pierwszy numer to były tylko (czasem niezreczne) tłumaczenia hehe
Od czegos trzeba zaczac zeby pokazac sie czytelnikom z dobrej strony i zachecic do wspolpracy i budowania ostatecznego formatu kazdego nowego numeru :)
To gazetka DLA NAS i ma słuzyc li tylko PRZYJEMNOSCI :)
Wspolpracuje z obiema gazetkami i musze powiedziec ze spliff nie jest gorszy od SS anie SS nie jest lepsze od spliffa - dla nas growerów napewno ciekawsze hehe
Spliff porusza tematy czysto problematyczne dotyczace legalizacji, polityki prokonopnej i soft marihuanizmu hehe ;) to podziemie polskie ktore walczy (z zapałem i sukcesami) o legalizacje :) natomiast Soft Sicret to growing na wysokim poziomie i to co daje nam powody do usmiechu... Od golych babeczek po nowosci 'jak zrobic sobie dobrze konopia' hyhy
Takze odkładam te gazety na dwie rozne polki i daje po 5+ ;]
Cinnamon bardzo slusznie zauwazyles ze SS jest pisane jezykiem DLA NAS :)
...znam osobiscie redaktora i to nie zaden nadety korniszon tylko.. po prostu ziom jak my wszyscy :) myśli jak my, mowi jak my i jest taki jak my - dlatego ta gazetka odniesie sukces ;) tu wszystko jest oparte na ideach ktore kazdy z nas kocha i z ktorymi sie utorzsamia..
Mozemy czuc sie wyroznieni ze naczelny zarzad SS zainteresował sie Polska przed Czechami czy wieloma innymi krajami ktore z pozoru moga sie wydawac lepszym mikroklimatem dla tego typu pisma :)
Jak wspominalem pierwszy numer to tłumaczenia i fotki zagranicznych kolegów, ale kolejne beda naladowane polskościa hehe - sam zdecydowalem sie na wspolprace i moge z czystym sumieniem powiedziec ze ciesze sie z tego :)
Z tego miejsca zachecam kazdego polskiego growera do budowania nowej lepszej, prokonopnej polski poprzez wkład w piękno owego pisemka, ktore w przyszłosci da nam nie tylko prestiz ale tez w jakis sposób tozsamosc polskich rolników :)
Nie moge sie doczekac drugiego numeru i mysle ze pojawi sie w tym temacie wersja PDF jak tylko bedzie dostępna. pzdr