What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Skunk Special z Female Seeds

G

Guest

Zamierzam zrobić swojego pierwszego indoora metodą SOG na powierzchni 1,5 m2. Ile roślin powinienem zasadzić w celu uzyskania największego plonu ? Jak duże powinny być moje doniczki ? (weg planuje na 2 miesiące, moze nawet dłużej, lampa hps 600W)

Metoda sog... na 1m2 powinni byc ok 20 klonów! ty masz 1.5m2 czyli ok 30 klonow!
Po co ci weg 2 miechy jesli chcesz metode sog?? Sog jest to geste sadzenie klonow na calej powierzchni boxa..
Kupujesz 4 krzaczki feminizowane jakiejs tam odmiany. trzyamsz je z 1 miesac aby pobrac klon.y. pobierasz klony w tweoim wypadku 30 klonow wsadzasz do doniczek 2 litrowych i rozmieszczasz je na calej powierzchni boxa.. pozdro

G

Guest

Ras Man said:
Zamierzam zrobić swojego pierwszego indoora metodą SOG na powierzchni 1,5 m2.
czemu akurat te SOG? nielepiej swojego peirwszego indooraka sadzic normalnie? mysale ze przy 600 to i tak duzo rzeczy cie zaskoczy ale oby ci wyszlo jak planujesz ;)
Ras Man said:
Ile roślin powinienem zasadzić w celu uzyskania największego plonu ?
naprawde to niewiem, chcesz to robic z nasion? czy klonow? z nasion to raczje odpada ;] tu tak samo jak wyzej mysle ze niema co sie pierdolic w jakies sogi jak mozna zrobic fajengo boxa z 600W lampa i tez duzo wyciagniesz, hmmmm od wyjebana
Ras Man said:
Jak duże powinny być moje doniczki ? (weg planuje na 2 miesiące, moze nawet dłużej, lampa hps 600W)
jak juz sie uprzesz na tego co chesz trobic to mysle ze najwygodniejsza to by byla jedna wielka donica

radze sadz normalnie i bedize zajebisice :] daj jakies fotki jak juz cos ruszy to bedize ladny pokoik pod 600W :D

Myśle tak jak madix przy 600w jak na poczatek to bedzie bardxzo trudno! Posadz normlanie w doniczkach 12 - 15 litrowych tradycyjne bez zbednego pierdolenia sie na poczatek... mysle ze 4 tygodnie wega w zuplenosci wystarczaja! kup dobre nawozy i wyciagniesz w hoj palenia! Sog jak na pierwszy raz to duże wyzwanie! Żucasz sie na głeboką wode! Pozdrawiam PeAce
P.s - co zamierzasz sadzic??

G

Guest

Chce spróbować. Wiem że to duże wyzwanie jak na pierwszy raz. Moje ryzko można interpretować jako głupote.. Pożyjemy zobaczymy.. Postaram się wystartować ok stycznia.
Pozdrawiam - Peace

Last edited:
G

Guest

Ogrodnik-PL16 said:
P.s - co zamierzasz sadzic??

Skunk Special z Female Seeds

Uważam tak jak w/w - pojedyńczo - z tych 4 pestek jeżeli nic się złego nie stanie można całkiem sporo wyciągnąć.
Co do doniczek to polecam jak największe - np. >>KLIK<< <- bardzo ciekawa oferta ...

G

gelowas

Skunk strasznie wali, takze jesli jest jakies niebezpieczestwo typu sasiady, rodzinka w pokoju obok, mieszkanko na parterze z widokiem na komisariat to badz ostrozny. Posadzilem w tym roku w lesie 2x Skunk cross , urosly malutkie, nie wierzylem w ich odnalezienie, bo miejsce sporo sie zmienilo przez pol roku od momentu zasadzenia. Najpierw poczulismy zapach, po 10min szukania znalezlismy rosliny...na dworze, serio.

Wracajac do tematu to majac tak duza powierzchnie do wykorzystania niezaleznie od stopnia twojego zaawansowania hodowlanego radzilbym po prostu posadzic kilka szt i czekac bez zbednego pieprzenia sie jak to mowia. Mam wlasnie podobny dylemat i chyba mimo wszystko wybiore regular seeds, z tego wzgledu, ze female nie robi nic ciekawego, no moze poza c99 i zamal cross, ale na to drugie niewiadomo ile trza czekac bedzie przy flo i czy w ogole sie doczekam, czy spale roslinki wzrokiem, pozdro i good luck!

gelowas said:
female nie robi nic ciekawego, no moze poza c99 i zamal cross, QUOTE]
Z tym sie nie zgodze!
FS maja duzo ciekawych odmian np ICE i Grapefruit i oczywiscie cindy 99
Posadz grapefruita - jesli lubisz high sativy! Duzy plon latwy w uprawie itp! ;p A jak nie to ice albo FS a jak masz duzo czasu to posadz jakis cross zamala! Bardzo ciekawa odmiana! Niestety dlugo kwitnie ok 12 - 15 tyg. :/ :(
Ja zakupilem pestki od No mercy wzialem 10 x Ice Queen pożadna moc, niska indijka cos wsam raz dla mnie :) Jak sie uporam z boxem :dueling: to sadze! :woohoo: poZdrawam
Życze aby ci sie wszystko udalo :) :woohoo: Czekam na fotorelacje!
Pozdrawiam
P.s nie rob sog-a :bat: :) Pozdrawiam najlepiej tradycyjnie jak na 1 raz!
Oto fotka nie dojrzale c99 - porzadna ma moc :)

G

Guest

Ile zebrałbym metodą tradycyjną z tej powierzchni przy tej lampie ? Podajcie jakiś przedział "od do" (zakładając że wszystko w miarę wyjdzie i że będą 2 miechy wegu).
To co zebrałbym chciałbym po części sprzedać hurtowo, żeby koszta się zwróciły. Chciałbym wychodować 350 g, wiem że to nie tak mało jak co po niektórym mogło by się wydawać.

Hmmm.. metoda tradycyjna pry 1 miechachu wegu <naprawde sa nie potrebne... wyrona ci tylko giganty po 2 - 3 m i nic wiecej> przy 600wat zakladajac 12 krzaczkow Np Ice to ok 300 - 450g! Zakldajac ze ok 0.6 - 0.8g/W! Pozdrawiam

G

gelowas

Nie znam sie na tyle, zeby oceniac ilosc g, ale skoro piszesz o zwroceniu sie calego projektu to juz po 50g winienes bys do przodu na calosci. :D
Nie mowiac przede wszystkim o tym wspanialym hobby, satysfakcji, nabraniu doswiadczenia i jaraniu na najblizsze 10 lat (jak se pomrozisz).
"Chciałbym wychodować 350 g" - a no wlasnie na tyle samo licze przy nieco mniejszym setupie, mysle, ze sie nam powiedzie...wyzszy wynik to bylby juz chyba nierealny, choc bodajze TMG mowil cos o 370g z 1 krzaka AK-48 o ile dobrze pamietam...
pzdr

G

Guest

To hobby mnie troche zaczyna przerażać :p myśle do 8 godzin dziennie o moich planach. Mam nadzieje że Gelowasie że nasz plan się powiedzie i wyjdzie te 350 g. U mnie jest taka sytuacja że nie będę chodował tego we własnym domu więc będę musiał jakieś 50g oddać drugiej osobie (zaufana osoba). 200-250g na zwrót kasy i nastempny indoor. Reszta dla mnie i przyjaciół :) weg 2 miesiące będę musiał robić ponieważ będę robił to na strychu gdzie bywa minusowa temperatura, myśle że lampa na wegu spokojnie ogrzeje rośliny, na tyle że nie będę musiał korzystać z wentylatora (oczywiście postaram sie o dostarczanie co2 przez bimbrownik). Po wegu zrobi sie wiosna i będzie już troche cieplej więc będę musiał kombinować z wentylacją. Oby wszystko się powiodło. Zastanawiają mnie 2 sprawy
- dlaczego wszyscy tak odradzają SOG'a ?
-czy robi to problem jak zastosuje nasiona feminizowane w sogu zamiast klonów.

Jeśli chcecie zkrytykować coś z moich wypowiedzi to piszcie żeby nie doszło do tragedi gdy z teori przejde do praktyki. Jeszcze rozkminiam sobie czy nie lepsza była by odmiana Grapefruit. Peace

Last edited:
1- dlaczego wszyscy tak odradzają SOG'a ?
2-czy robi to problem jak zastosuje nasiona feminizowane w sogu zamiast klonów.
ODp - 1 - poniewaz sog jest trudna metoda zwlaszcza dla początkującego!
Odp - 2 - jak zastosujesz nasiona zamiast klon to potrzeba ci na to ok 30 - 40 nasion a watie czy masz tyle pieniędzy! A po drugie soga robi si tylko i wylacznie z klonów :) pOCZYTAJ WIECEJ!
Jesli hcesz robic 2 miechy weg to spodziewaj sie krzaczkow 2- 3 metry :) Wg lepiej posadz jak sie ociepli niz taki dlugi weg... szkoda pradu i wogule ;p Pozdrawiam
Ale zycze oby ci sie udało! :) :woohoo:

G

Guest

DO RAS MAN !!!

Hm jeżeli bedziesz pedził rośliny przez 4 tygodnie na wegu pod 600W hps to zapewne wyrosną giganty na których zakwitną same górne szczyty, moja rada jest taka: posadż max 6-8 roślin daj je na wega przez 18 dni a potem na flo 12/12 i nawozy ( dawkowanie lepiej mniej niz więcej i w zależności co masz ) rośliny mają to do siebie że po zmianie na flo rozpoczyna się gwałtowny wzrost i możesz byc spokojny o wielkość roślin urosną piękne, takie rośliny dadzą większy i szybszy plon niż pEdzone przez 4 tygodnie.
Powodzenia :wave:

Last edited:
G

Guest

top top tylko ze on niechce trzymac 4 tygodni aa 8 tygodni na wegu..
rasman pomysl co napisal toptopganja o 4 tygodniach a ty chcesz 8 ;] ja na wegu bym trzymal 3-4 tygodznie...

rasman myslales o jakis farelkach albo grzałkach? cos w tym stylu zeby ogrzalo to pomieszczenie gdy lampa bedzie w fazie nocy

wogule chyba malo wiesz o tym sogu wiec zostaw go w spokoju bo zmarnujesz w huj kasy i nic z tego niebedziesz mial...

wogule to realne robic soga i 2 miesieczny weg??? :D hehehe
przeciez tam by byla taka dzungla ze to nei do ogarniecia...
mowie ci od poczatu zostaw to i posadz normalnie koniec .

G

Guest

:woohoo: Rasman, poczekaj do wiosny pośpiech nie jest dobrym doradcą, nie pędż roślin 8tyg bo bedziesz miał 3metrowe giganty i obrosną całego twojego boxa, strata czasu i pieniędzy, ilościowo wyciągniesz więcej z mniejszych kompaktowych roślin tak jak pisałem wcześniej, z 600w spokojnie będziesz miał 500-700gr ( tyle się wyciąga pod 400w hps ), napisz jakie masz nawozy i jak je będziesz stosował.
Powodzenia, dla uciechy oka White Widow w całej swojej pięknej okazałości. :woohoo:

TOPOGANJA - -o nie sadzi w boxie tylko na strychu na wolnej przestrzeni! Ale i tak wg mnie nawet 4 tyg jest za dlugo! Lepiej poczekac do wisony dac z 2- 4 tyg wega i pozniej na flo! Pozdrawiam
WIdze ze wszyscy sa zgodni co do tego wiec ich sluchaj! Pozdro

Last edited:
G

Guest

Jak sadzi na strychu na wolnej przestrzeni to mu wszystko wymarznie, Rasman poczekaj do wiosny i 2-4tyg na weg. Pozdro :joint:

Last edited: