What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Siejka

VADER

Member
Ile trzeba spalić siejki żeby sie zjarać? I czy na niej też są tichromy, czy w inny sposob sprawdza sie jej dojrzałość? Z góry dziekuje za odpowiedzi.

cheech and bong

Active member
:)))))) zacznijmy od genezy slowa siejka ;] siejka samosiejka :)siejka moze byc bubblegum jesli sie sama rozsieje. Wiec nie wiem czy chodzi ci o dzika konopie polska jakas ruderalna ktora od zawsze w polsce rosla czy o konopie przemyslowa. jesli chodzi ci o przemyslowa to nie da sie na zjarac chyba ze spalisz 2 kilo to bedziesz mial niedotleniony mozg od czadu i bedziesz mial faze prawdopodobnie wyladujesz na OIOM ie :) dziwne pytanie troche poprostu ususz towar i sprawdz bo nik nie moze wiedziec co to za siejka jest. Trichomy ma kazda konopia bo to nic innego jak wloski ktore wytwarzaja zywice chroniaca rosline pzed usychaniem. Nie wiem czy nazwa trichomy odnosi sie tylko do konopi bo jesli jest to tylko nazwa typu wloska to trichomy ma wiele roslin :)

Fish131

Active member
Nie Vader nie da sie. Dlatego nie komentuje...
Kiedys z kuzynem wyjaralismy po 5 wiader na glowe przemyslowki i tylko nas glowa golala...
Ale jak masz zdolnosci manualne to mozesz sobie uszyc koszule hehe

Last edited:

VADER

Member
Aha to przepraszam za pytanie :/
Pytam dlatego ,że kumpel mowil ,ze sie zjaral lekko po 10 cybuchach fajki drewnianej. Inny mówił ,że raz sie zjarał ale drugi raz już nie.

cheech and bong

Active member
VADER said:
Aha to przepraszam za pytanie :/
Pytam dlatego ,że kumpel mowil ,ze sie zjaral lekko po 10 cybuchach fajki drewnianej. Inny mówił ,że raz sie zjarał ale drugi raz już nie.
:) on sie nie zjaral tylko zaczadzil tlenkiem wegla a faze sobie wmowil :). Nawet sobie niewyobrazacie jak ludzie sobie potrafia wmawiac rozne rzeczy. Najbardziej lubie momenty gdy bezinteresownie ludzi czestuje paleniem to zaraz slysze teksty ze sieje to sobie moge w d... wsadzic " stary od razu widac ze to sieja hehe' pamietam sytuacje jak dostalem kosmiczne ziolo od znajomego to byl jakis haze skrzyzowany z dieslem mial niesamowicie slodki mdly owocowy zapach o mocy nawet nie mowie bo byla kosmiczna po 1 buchu kosmos. poczestowalem na imprezie we wrocku jakiegos kolesia bo palilem sam a mialem nadmiar na pierwszy rzut oka od razu swierdzil ze to gowno sieja i syf hehe ale spalil ze 3 buchy po 5 minutach nie byl w stanie powiedziec mi jaki jest szczesliwy ze go poczestowalem hehe

a ja wlasnie wrocilem z pleneru na termometrze na sloncu u mnie pokazuje 53 stopnie. chcialem wyskoczyc na jakies piweczko ale skusilem sie i nabilem jedna lufke skunka 1# od pana kobajaszi (mialem zostawic na woodstock ale ten zapach mi nie pozwala tego nie jarac). spalilem szybko cala lufeczuńcie i kurwa jestem zmiazdzony kompletnie jak ja kocham skunki :) psychodela mi sie zalaczyla szybciej niz zwykle. jak ktos jaral skunka to powinien wiedziec o czym mowie hehe. Moja rada nie palcie ziola jak jest 50 stopni bo dziala jak antagonizm amfetaminy. wysysa z czlowieka energie jak k.... nie z tej ziemi hehe

a to wlasnie ten skunk

kiedys jeszcze na og zachwalalem skunka 1 ale dla nowych userow jeszcze napisze to co mi w glowie siedzi

wiem ze kazdy sie rzuca na jakies nowosci wyszukane strainy typu bubblegum, G13, i inne renomowane potwory ale na prawde panowie skunk 1 nie wypada wiele gorzej na prawde polecam ta odmiane dla kazdego jest przecudowna pod wzgledem aromatu zbiorow mocy , jest bardzo latwa w uprawie nadaje sie na in jak i na out moim zdaniem full universal strain. Watpie czy ktos moglby byc niezadowolony z tego zielska. zaluje ze na tym forum nie mozna zapostowac zapachu bo jest zniewalajacy wypelnia cala moja szuflade a teraz juz calu pokoj bo szuflada zostala otwarta:)
podsumowujac jesli zaczynasz sadzic dobra nowine zacznij od skunk 1# :)

Last edited:

Fish131

Active member
cheech and bong said:
Nawet sobie niewyobrazacie jak ludzie sobie potrafia wmawiac rozne rzeczy.

Oj tak. Ludzki umysl jest nieograniczony. Przypomniala mi sie akcja jak bylem gdzies na jakiejs domowce i pilismy voodke. Jedna panna byla juz tak najebana ze szkoda gadac wiec lalismy jej do kieliszka potem wode z kranu :D Ale powiedzielismy jej ze to voodka. Po kazdym kieliszku krzywila sie jakby pila spirytus hehe a to byla zwykla woda hehe :D
Peace

G

Guest

cheech and bong said:
zaluje ze na tym forum nie mozna zapostowac zapachu bo jest zniewalajacy wypelnia cala moja szuflade a teraz juz calu pokoj bo szuflada zostala otwarta:)
podsumowujac jesli zaczynasz sadzic dobra nowine zacznij od skunk 1# :)
...w zupelnosci zgadzam sie z toba przyjacielu :joint: zapach i smak skunka jest numero uno, moim zdaniem tak wlasnie ma pachniec/smakowac material ktory zmieszany z tytoniem zawijam w bialy szal.
Podro :wave:

hazexskunk 5tyg flo :yummy:

tussin

Member
cheech and bong said:
poczestowalem na imprezie we wrocku jakiegos kolesia bo palilem sam a mialem nadmiar na pierwszy rzut oka od razu swierdzil ze to gowno sieja i syf hehe ale spalil ze 3 buchy po 5 minutach nie byl w stanie powiedziec mi jaki jest szczesliwy ze go poczestowalem hehe

hehe . ja tak samo poczestowalem na ognisku ziomkow AK48. jeden "znawca" mowi "pfff to je siejka moge tego spalic kilo" . . . 3 buchy wziol i skonczyla sie jego kariera :sasmokin:

VADER

Member
Niestety duzo takich znawcow :pointlaug
Miałem tak samo z S#1, gosc sie pyta z kad to mam, mowie ,ze od kumpla, a on- ale ci wała dał. Drugi twierdzil ,ze musialby kilka kilo tego zjarac.

T

technoMAXgrower

chech tam gdzie rosnie skun tam sa i duze topy. Lubie go i jego crossy glownie ze wzgledu na to (uprawialem skunk#1 i Skunka Speciala teraz nacieram z the Doctor) klasyczny zapach skuna wbrew pozorom nie jest jakis tam najmocniejszy mialem doczynienia ze strainami bardziej przeginajacymi w fazie flo.

Ludzie co wy tak z ta siejka bo nie czaje was, tussin takie piekne topy jakie ma AK48 i typ ci z takim tekstem wyjezdza przeciez przy sieji to nawet nie stalo!

Byc moze wina jest zle przygotowanie po scieciu.
Zacytuje moj stary post z innego forum:
"Nawet najlepsze ziolo mozna spierdolic jesli nie ma ono koncowego odpowiednio wygladu oraz zapachu. Moc jak zdazyliscie zauwazyc to nie wszystko Przyczajcie ze kazdy zwykly nieuprawialacy "zielonego" ziom na pierwszy rzut oka jak bierze wora do reki ocenia pierw jakosc i tu wskazane sa zbite bobki oblane zywica o malym stos. kwiatow do lisci, liscie i lodygi blee - tego luidzie nie lubia. Zapach tu najlepiej sparawdza sie zasada ze im mocniej zapodaje skunem tym lepiej ziolko bedzie klepac, a wiadomo ze to jest nieprawda".

pozdro farmerzy

G

Guest

A uprawiał ktoś Skunk'a#1 lub Super Skunk'a na outdoorze? Jestem bardzo ciekaw jak wypadają te odmiany w polskich warunkach.

Pozdro

cardiel

Member
Tak, ja mialem w tym roku skunk#1 z dutch passion i musze powiedziec Ci, ze jestem zadowolony z niego przeogromnie :) roslinki byly gotowe do sciecia pod koniec wrzesnia, ale trafila mi sie jedna wyjatkowa, ktora odbiegalaod reszty zapachem ( podchodzacy pod limonke ) i byla gotowa jakies 2 tyg. wczesniej od reszty... fotki w galerii

pzdr. Cardiel

G

Guest

A co możesz powiedzieć o zbiorach, mocy, trudności w uprawie tej odmiany oraz o smaku :chin: ?

Pozdro

Last edited:

BiZZY

Member
Oj macie racje ludziska!!!
Skunk to jest cos zajebistego :woohoo:
Ja na razie jaralem skunka#1 z DP i Skunk Special z FS.

Musze przyznac, ze ten z Dutch Passion ma slabszy zapach od tego z Female Seeds ale jest mocniejszy i fazka tak jakby trzyma sie dluzej.
Te odmianki sa idealne na imprezki :)

Oto fotka suszu Skunika#1

Latest posts

Latest posts