What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

שמח להציג את עצמי

tba

Member
שמח להציג את עצמי

שלום לכולם. אני חדש בפורום, אז אציג את עצמי.
בן שלושים + נשוי ואבא. בעל תואר שני, ולא ממש סאטלן עפ הסטריאטיפ המקובל. לפי הרשויות אני עבריין כי בסופי שבוע, במקום כוסית וויסקי, אני מעדיף איזו שאחטה טובה.
מאחר ונמאס לי לרדוף אחרי סוחרים מפוקפקים שמספקים חרא חומר, התחלתי לפני זמן מה לגדל בעצמי.
אני נהנה מכל רגע ולא צריך לספר לכם כמה התהליך כיף ומספק. אני מגדל בארון קטן, עם תאורת לד 90w ומרוצה מהתוצאות.
אז נעים מאוד ובוקר טוב לכולם!

bombadil.360

Andinismo Hierbatero
Veteran
tba, welcome to icmag! :joint:

what kind of leds are you using? have you harvested anything with them yet?

sorry for the english!

peace!

tba

Member
הי. אני משתמש ב 5 band tri spectrum של prosource world wide. קצרתי כבר פעמיים מזרעים פארש ויצא אחלה סאטלה.

ברוך הבא טי בי איי
אני שמח לשמוע על עוד מגדל שהיצטרף אלינו...
לאט לאט וזה יהיה נורמה :)
במיוחד נחמד לדעת שאתה מגדל עם לד כך שנוכל לקבל גם מידע לגבי לדים ואתה חזרה מאיתנו לגבי השאר
אני אשמח אם תוכל להעלות תמונות של הארון או משהו
רק תעבור קודם בשרשור של האזהרות שלנו לגבי תמונות כדי שלא תעלה בטעות תמונה עם מיקום גי פי אס
שבוע טוב שיהיה לך :)

tba

Member
שלום לכולם ותודה על הברכות.
שאלה קטנה:
אני מחפש מד פי-אייצ' שמתאים לגידול רגיל (לא הידרופוני) ראיתי דיונים על מדים שונים פה בפרום, אבל אם אני מבין נכון הם עסקו בגידול הידרופוני. האם יש הבדל? אני מקווה לשלם מקס' 80$ ואני קונה בחו"ל כך שאין דמי משלוח.

אשמח לשמוע המלצות

תודה

מד פי אייץ לא ממש קשור לאיזה מצע אתה משתמש
זה כלי שעוזר לך לדעת יותר על המצב של החומציות במצע כלשהו
זה פשוט יותר קריטי בגידול הידרופוני
באדמה יש כמה אופציות לשלוט על הפי אייץ בלי להישתמש במד
כמו למשל להיתשמש באדמה מדושנת שאתה אמור להשקות אותה עם מי ברז ולא מי אוסמוזה ועוד כל מיני
לגבי סוגי אדמה וכאלה אני אתן לחברי בפורום להציע לך מכיוון שאני משתמש בקוקוס גס בלבד
בכלליות מד פי אייץ זאת המלצה טובה לכל מגדל שרוצה להצליח מההתחלה ועד הסוף
אני אישית לפחות אוהב לדעת מה הולך שם ולא לשער
לגבי מדי פי אייץ ואיסי או מדדים בכלל
ככל שיש לך יותר מדדים בארון כך יותר טוב
מד טמפרטורה ולחות מאוד קריטי לגידול
מד פי אייץ ומוליכות טיפה פחות אבל עדיין מאוד עוזרים לכל חקלאי
מדים שבודקים איסי הם דיי פשוטים ולא עולים יותר מידי בשוק,רובם דיי אמינם למיטב ידיעתי והחישוב עצמו הוא לינארי
במקרה של פי אייץ המדים קצת יותר מסובכים וקשים לבנייה
הם דורשים יותר תחזוקה ושמירה,כיול ועוד
עדיף להשקיע לדעתי הרבה במד פי אייץ ופחות במד איסי,אם אפשר לקנות את המשולב של בלולב אז עדיף
תכלס ראיתי משולבים של חברות גדולות אחרות,אני מאמין שהם יהיו גם טובים באותה מידה,בטח גם באותה עלות פחות או יותר
אבל בכללי מד פי אייץ אם כבר קונים אז עדיף להשקיע בזה קצת כסף
יש עוד מדדים שתמיד אפשר להוסיף כמו מד שבודק כמה קרינת אור אתה מקבל בכל נקודה בארון ועוד
אבל שוב זה פלוסים בלבד,לא חובה לדעתי לכל מגדל

אם אתה קונה בחו"ל הייתי משקיע קצת יותר,הידרו שופ לוקחים פה הרבה יותר לדעתי מאשר שלוקחים על הבלולב בחול ויש מצב שתמצא אותו בחו"ל במחיר לא כל כך רחוק ממה שאתה מתאר
אולי עוד 40-50 דולר אם יש לך מזל
ואז עדיף לך לקנות אותו מאשר מד פשוט
בכל מקרה אני ממליץ לך לקרוא טוב ולראות מה האופציות שיש לך בחו"ל איפה שאתה הולך להיות מבחינת חנויות וכאלה
בהצלחה אחשלי ושבוע טוב

SoG

Member
שלום לכולם ותודה על הברכות.
שאלה קטנה:
אני מחפש מד פי-אייצ' שמתאים לגידול רגיל (לא הידרופוני) ראיתי דיונים על מדים שונים פה בפרום, אבל אם אני מבין נכון הם עסקו בגידול הידרופוני. האם יש הבדל? אני מקווה לשלם מקס' 80$ ואני קונה בחו"ל כך שאין דמי משלוח.

אשמח לשמוע המלצות

תודה

Click here!

rootcap

Member
תודה על התשובה.
http://www.amazon.com/Bluelab-pH-Pe...e=UTF8&qid=1342945222&sr=8-1&keywords=bluelab
פשוט תוקעים אותו באדמה??

קודם כל, ברוך הבא...

בקשר למד חומציות הספציפי של בלולב הוא לא לאדמה... הוא בודק את החומציות של המים.
בשביל לבדוק את החומציות באדמה יש מדים מיוחדים כמו שסוג הציג שיש להם אלקטרודה שנכנסת לאדמה. במקרה המד שסוג הציג זה המד הכי פשוט שיש ולא ממש מומלץ... במחיר הזה אפשר להזמין מחו"ל מד הרבה יותר טוב...
בשבילך, הייתי ממליץ על המד של בלולב, בשביל שתוכל לדעת מה מצב החומציות של המים שאתה נותן לצמחים שלך... רק אני מודיע לך מראש, במידה ואתה מזמין מד חומציות למים כמו של בלולב תזמין כבר מראש ביחד איתו ערכת כיול וניקוי כי אתה תצטרך את זה לפעם הראשונה בוודאות...
על כל מקרה, שיהיה בהצלחה.

tba

Member
לא בטוח שהבנתי

לא בטוח שהבנתי

קודם כל, ברוך הבא...

בקשר למד חומציות הספציפי של בלולב הוא לא לאדמה... הוא בודק את החומציות של המים.
בשביל לבדוק את החומציות באדמה יש מדים מיוחדים כמו שסוג הציג שיש להם אלקטרודה שנכנסת לאדמה. במקרה המד שסוג הציג זה המד הכי פשוט שיש ולא ממש מומלץ... במחיר הזה אפשר להזמין מחו"ל מד הרבה יותר טוב...
בשבילך, הייתי ממליץ על המד של בלולב, בשביל שתוכל לדעת מה מצב החומציות של המים שאתה נותן לצמחים שלך... רק אני מודיע לך מראש, במידה ואתה מזמין מד חומציות למים כמו של בלולב תזמין כבר מראש ביחד איתו ערכת כיול וניקוי כי אתה תצטרך את זה לפעם הראשונה בוודאות...
על כל מקרה, שיהיה בהצלחה.

בגידול באדמה, מה בעצם אני צריך למדוד, את ה פי-איצ' בקרקע או במי ההשקיה?

rootcap

Member
בגידול באדמה, מה בעצם אני צריך למדוד, את ה פי-איצ' בקרקע או במי ההשקיה?
במידה ואתה לא רוצה להשקיע גם וגם הייתי ממליץ על הבלולב בשביל לבדוק את המים שאתה נותן לצמחים...
בכללי, תמיד זה טוב לדעת מה החומציות באדמה, אבל לא כולם תמיד בודקים...
במידה ואתה מחליט להשקיע גם וגם, אני הייתי ממליץ במקום מד חומציות לאדמה לקנות מד מוליכות (אי.סי) בשביל שתוכל לקבל יותר מושג מה אתה נותן לצמחים שלך...

אם אני לא טועה לבלולאב יש גם אחד שמודד באדמה
אם קונים היום מד משולב יש שני שקיות כיול שכבר מגיעות איתו

rootcap

Member

יש לבולאב גם אחד לאדמה.
בקשר לשקיות כיול, הבלולאב לא מגיע איתם. לפחות לא העטים שלו (מוליכות וחומציות בנפרד) בקשר למשולבים שלהם אני לא יודע...

קניתי לפני שבוע שבועיים
הקומבו מגיע עם שקית 4 ושקית 7 בשביל הפעם הראשונה
זה לא היה ככה בדגמים הקודמים שלהם
:)
גם הדגם טיפה חדש
פלסטיק בהיר יותר :) חחח

Bud+

Member
בדיקת ערך הגבה באדמה דורשת קצת יותר מאלקטרודה בכאילו מהאלו הירוקות. ממליץ להתרחק מהן.
הבלולב ששלחת מד מעולה ואני ממליץ עליו בחום.