What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

שאלה

autv

Member
אתן קצת רקע - מצע אדמה מהידרו שופ + קצת הומוס... תאורה משתמש בלד לא מהחזקים.. מדשן בביו ביז אבל עדין לא השתמשתי בכמויות גדולות... פחות מחצי ממה שהם מראים בטבלה... הנביטה קרתה בתחיל החודש זאת אומרת שאני בשבוע שלישי איתם.
היום אכלתי פרנויה והוצאתי אותם לשמש החמה והיוקדת... עכשיו אני רוצה להבין אם הלכו לי הילדים ואם יש מצב שהרסתי את הגידול בעקרון התאורה והזמנים היו 18/6 משמונה בערב עד שתיים בצהרים של יום אחרי ומה שקרה זה שבשתיים וחצי שיא החום הוצאתי אותם מהארון במטרת קיפול (היתה קצת פרנויה שעברה... ) שמתי בשמש הרחק ממני עכשיו השאלה שלי היא האם הצמחים יכנסו לסטרס יבהלו והלך הגידול? זאת אומרת שהוספתי להם עוד שעות אור ככה שזה יוצא 11 שעות אור ולאחר מכן בחוץ יהיו להם בסיבובת ה10 שעות חושך... מה אתם חושבים שיקרה והאם אפשר להחזיר אותם חזרה לחלל גידול והם יתייצבו??
תודה לכולם!
מצד אחד אני קצת מפחד ואני חושב שאולי אם הקטין את הארון שלי ויצניע קצת אז הפחד גם ירד אבל אז אני יגדל צמחים בגובה 50 סמ במקום מטר עשרים...
בכל מקרה אשמח לדעת מה ההשלכות על החמודים בעקבות הטעות הפרנואידית שלי.. תודה מראש

kamikaza

Active member
למה נראה לך שהם נפגעו? ראית סימנים? לא תיארת ולא שמת תמונות

תחזיר אותם לארון ותראה איך הם מגיבים

Scroggy B

Active member
תפסיק לאכול סרטים וכאפות, תחזיר אותם לארון, מפעם אחת לא אמור לקרות להם כלום.
תנסה להחליט ולתכנן את מהלך הגידול עד הקציר.
דרך אגב, לפני שקניתי את האוהל היה לי צמח שגדל תחת סיאףאל ומדי יום קיבל גם מנת שמש. הוא יצא בסדר גמור =)

אם בסביבתך הקרובה (בדירה או בבניין) ישנם אנשים שעלולים להחשף לגידול שלך, עצם הגידול הוא לא רעיון טוב כפי שנאמר לך כבר בשרשור אחר.
תפסיק להציק לצמחים ותן להם לגדול בסביבה יחידה -הם יסתגלו אליה וישדרו לך אם משהו לא בסדר.

autv

Member
צודקים לגמרי פשוט הפרנויה קצת קפצה עלי... הם לא מראים עדין סימנים שהם נפגעו אז אני יוצא מנקודת הנחה שהם בסדר עכשיו אני שוקל להשאיר ץאותם לצמיחה בשמש לעאיזה חודש ולאחר מכן להכניס אותם חזרה לארון למשטר של 12/12
אני אשמח אם יש טיפים או שלבים להכנסה חזרה לארון מבחינת משטר זמנים של תאורה על הצמח.. תודה רבה וסורי על הסרטים... עבר... וכה אני לוקח סיכון כמובן שלא רואים כלום שנכנסים לבית זה בית גדול אבל אם נכנסים לחדר גידול קקל מאוד ואפילו ברור לעין שמשו לא נורמאלי קורה בחדר....
תודה על התמיכה! ועל ההרגעה!!

autv

Member
עוד שאלה --
האם אפשר להתקין מפוח קווי בצורה אופקית ואנכית זאת אומרת שאם אני רוצה להשתמש לדוגמא במפוח הזה -
מפוח מבית S&P דגם TD SILENT - 160/100
אז האם אני יכול להתקין אותו מאונכת בגג של החלל גידול וכמו כן להשאיר פתח למטה ללא ונטה שיכנס אוויר בצורה טבעית

כמו כן מהחלל הכי גדול שאפשר להשתמש במפוח כזה? בערך... כי אמרו לי פה לחשוב לעתיד... ואני שוקל בכבדות ראש לבנות חלל גידול קטן יותר לכמות עציצים גדולה יותר...
התכנון הראשוני שלי היה למספר עציצים מצומצם אבל שיגדלו לגובהה ושיהיו צמחים רציניים ועכשיו עם הזמן וההבנה שהחלל גידול מאוד ברור לעין ברגע שניכנסים לחדר הספציפי שהוא נמצא בו, אני שוקל לבנות חלל קטן יותר עם המפוח הזה

תודה מראש לכל העונים!

WEED11

Member
אחינו, מה הסטאטפ שלך?
קשה לתת ככב דעה על המפוח בלי לדעת מידות של חלל גידול, עובד עם מזגן? קולטיוב?
אני מבין שפילטר פחם את בטוח צריך..

אני אתן לך דוגמא.. אני עובד עם אוהל
90/90/170
עם מנורה 400..
מפוח אס אנד פי סיילנט 250..
אחרי שחיברתי אותו לפילטר פחם, הספיקה שלו ירדה..
מה שאומר שאם אני רוצה לחבר קולטיוב, אני כנראה בבעיה

בדיעבד הייתי קונה את ה350 סיילנט בלי לחשוס פעמיים..
אני עובד בלי מזגן.

וכן.. יש אופציה לפתוח. פתח קטן למטה, אם אתה עובד עם אוהל פשוט תפתח את החלון התחתון...

זה נקרא כניסת אוויר פאסיבית..
יש כאן חברה שעובדים עם זה בלי בעיה, ויש כאלו שצריכים חיזוק של וונטה מכניסה.. או במקרה הכי גרוע מפוח מכניס..

תעשה כמוני.. התחלתי בלי וונטה, רק כם כניסת אוויר פאסיבית..

ואחרי תקופה מסויימת, הבנתי שאני צריך וונטה..
ולמה הייתי צריך וונטה?
כי לא יכלתי להרשות לעצמי זליגת אור כזאת מהחלון של האוהל... אז קניתי וונטה 4.. ב90 שקל..
שבתכלס שוב.. הייתי בכיף היום קונה את המפוח 350 עם וונטה 6...
אבל את זה נבדוק בגידול הבא..

WEED11

Member
עוד משהו חשוב..
אל תשכח שאם שם וונטה קטנה למשל 4 אינץ'..
את בבעיה מבחינת האור שיכול להיכנס לאוהל דרכה..
יש איזה קומבינה לחבר איזה חצי מטר של שרשור ולקפל אותו כזה בצורת נחש...
מניסיון, הספיקה יורדת בצורה דרסטית, כי הוונטה חלשה...
הרעיון הזה יעבוד הרבה יותר טוס על וונטה 6..

Scroggy B

Active member
בעקרון אפשר, אך זה לא מומלץ כי אתה יותר עומס נוסף על ציר המנוע ומקצר את אורך חייו. אתה יכול להעמיד אותו על הגג עם שרשור. על פי חוקי הפיזיקה אם אתה שואב אוויר מהחלל והוא אינו אטום לחלוטין, אויר חייב להכנס מפתח אחר. פתח הכניסה צריך להיות בגודל סביר על מנת לא לאמץ את המפוח. נהוג לעשותו גדול פי שניים מפתח היציאה. בספיקות האויר המדוברות ונטות מיותרות לדעתי.

מה זה החלל הכי גדול?
תחשב את נפח החלל במטרים מעוקבים על ידי:
גובה*רוחב*עומק (במטרים).
תחלק את הנתון של ספיקת האוויר של המפוח (במטר קובי לשעה) בנפח שקיבלת.
המספר שויצא הוא מספר הפעמים בשעה שמתחלף האוויר באוהל. אתה מעוניין שהמספר הזה יהיה בסדר גודל של עשרות (כלומר שהאוויר ייתחלף כל כמה דקות במלואו).

חלל קטן יותר ליותר צמחים? זו בעיה אם אתה מגדל מזרעים, בשביל זה עדיף להשתמש בייחורים ובשביל ייחורים צריך להחזיק צמח אם..
מנסיון שלי בגידול של 0.5*0.5*0.75
הגידולים הקטנים האלה לא שווים את המאמץ. אם אתה אוכל סרטים וזו הדרך היחידה חפש
Micro Grow Cabinets
ותראה איזה דברים דיסקרטיים אנשים בונים =)

autv

Member
אתם מדהימים עם התשובות שלכם תודה רבה -

בוא אני יכתוב את כל הסטינג שלי -
החללה גידול הוא -- 140 גובה, 80 רוחב ועומק של 55

יש לי כרגע ונטה קטנה שמכניסה אוויר למטה ועוד ונטה יותר גדולה של 100\160 - פשוטה שמוציאה אוויר מלמעלה היא פשוט עושה רעש ואי אפשר שלא להבחין בזה
בגלל זה המחשב לקנות מפוח אקסטרה שקט... פשוט לא בא לי להשקיע יותר מ500 שקל כי ההוצאות שלי על כל העסק כבר יחד עם ה500 יגיעו ל2000

החלל לא אטום ומבחינת הלחות עומדת על 50% והטמפ בדרך כלל בסיבובת ה -26

החחלל לא מתחמם יותר מידי מכיוון שאני משתמש בנורת לד שדרך אגב אני מבסוט עליה ממש, במקביל לארון מצאתי מקום מסתור בשמש קצת רחוק ממני אבל שיהיה ושמתי שם 2 עציצים במקביל שהתחלתי את כל הסיפור, כרגע יש לי 4 עציצים מהאכילת סרטים שהיתה לי הוצאתי את 2 החמודות והוספתי אותם לשני האחרות שבשמש.
כרגע לצערי זה הפך להיות גידול האוטדור של 4 ילדות (בתקווה שכולן נשים)

זאת אומרת שאחת מהן תיהיה אמא בטוח ( יש אחת שצומחת ממש יפה)
בקשר לגידול בחללים קטנים אני יבדוק את זה.. תודה על הרעיון!
פשוט מאוד הסיכון שאני לוקח הוא שבכל מקרה אם תמנון כזה או אחר יגיע אלי הוא ימצא משהו גם אם זה לא הגידול, זה לא שיש לי כמויות בבית פשוט יש גם דברים אחרים שלפי החוק אסור שיהיו וככה באיזשהו שלב אמרתי לעצמי טוב אם יש דברים לא חוקיים בבית אז מה זה משנה אם יהיו עוד דברים לא חוקיים בבית?
חחח משם הכל התחיל... ועכשיו אני פשוט שוקל על להצניע את החלל בשביל שכמגיעים אורחים אף אחד לא ירגיש בזה (בעקרון אם לא נכנסים לחדר הספציפי הזה בבית אז לא יודעים אבל אם נכנסים אז אפשר לראות).

אוקי בכל מקרה הכניסת אוויר לא תיהיה פאסיבית למרות שחשבתי על זה אבל כן נראה לי שיהיה לי בעיה עם האור וגם נראה נחמד אם יכנס אוויר כמו שצריך וגם יש את הונטה אז למה לא?
והיא גם לא עושה הרבה רעש.
לעומת השניה שהיא כן עושה יותר רעש הגדולה שאותה נראה לי שהחליף ל -
מפוח מבית S&P דגם TD SILENT - 160/100

אני מקווה שזה לא יהיה קטן מידי ושזה יספיק לחלל שציינתי למעלה... אם זה מספיק לחלל הזה עם שני צמחים גדולים יחסית אז סחטיקה וואלה יותר גדול מהחלל הזה אני מאמין שלא יהיה לי, זאת אומרת שהוא הגודל הזה או יותר קטן...

weed יש לי שאלה אליך לגבי מה שכתבת ... למה תיהיה לך בעיה להשים קולל טיוב? בגלל הפילטר פחם ? זאת אומרת בגלל שהספיקה של המפוח ירדה ?
יש לי גם שרשור שהוא לא מחובר אבל אחרי שאני יביא את המפוח אני יוסיף אותו למרות שלא יודע עד כמה אני צריך... אולי לקטנה התחתונה בכדי שלא יכנס אור.

בעקרון מרגיע אותי שהעציצים רחוקים ממני אומנם יש חשש לגנבה (שאם מישהו מגיע אליהם בשטח זאת אומרת), אני חושב שהשאיר אותם בחוץ שיגדולו עד לתקופה שאני יכניס אותם לפריחה.
אני ממש שמח שיש לי את כל הציוד הדרוש, ממש נחמד כל העסק במיוחד שאין פרנויה... העסק הזה דורש המון סבלנות וזה נהדר... בכל מקרה אני חושב שכשהצמחים רחוקים ממני אני אולי ישתמש בחלל הגידול ויגדל עגבניות ואולי עוד כמה תבלינים... אני עדין רוצה לבדוק את ההבדלים בחשמל לדעתי הם לא יהיו משמעותיים...
גם יש לי תמונה בראש שתמנון מגיע לדירה מוצא את הארון כזה חושב שהוא עלה עלי ואז פותח אותו ויש עגבניות בתוכו...
:)
(למרות שאני מעדיף שאף אחד לא יגיע ולא עניינים...)

תודה על העזרה המתמשכת.

(לא ציינתי שיש לי כבר עבר עם גידולים של האווטדור לא ענקיים ומאסיבים אבל פשוטים וקטנים מלאים בסבלנות ובכל טוב)
כמו כן זה פעם ראשונה שאני משתמש בדשנים... ופעם ראשונה שנחשפתי לתה קומפוסט שזה מאוד מעניין ונראה טוב בעיקר עניין המולסה שתמיד כשהיה לי מה לעשות והוא היה מתקתק אז ניסיתי להבין מאיפה הטעם הטעימים מגיע... כי בגידולים הקודמים שלי לוויד היה טעם של אדמה אבל נראה לי שלא ייבשתי אותו כמו שצריך ולא טיפלתי בו מספיק.

ושוב תודה!

WEED11

Member
כן, בגלל שאחרי שמחברים פילטר פחם למפוח, הספיקה יורדת..
אז לחבר גם קולטיוב זה יהיה כמעט לא אפקטיבי.. הוא יעשה טובה שהוא עובד..

Scroggy B

Active member
אני לא חושב שלחלל כזה אתה צריך מפוח או ונטה לכניסת אוויר...
אם אור שנכנס הוא מה שמדאג אותך, קנה שרשור רחב, תקפל אותו פעמיים בזוית <45 מעלות. כך אני עשיתי ובנוסף השרשור נדחף לתוך ארגז קרטון וכניסות האוויר הן מצידי הארג. אין שום אור בתוך האוהל, אפילו שהחושך באוהל הוא ביום שלנו.

לפי יצרני מפוחים ייעודיים, פילטר מוריד את ספיקת המפוח ב-20-30 אחוזים. זה לא משהו קריטי כשמדובר בחללים קטנים שהמפוח גם ככה גדול עליהם. צריך לוודא שספיקת האוויר של הפילטר >= מספיקת המפוח, אחרת המפוח יתאמץ וחייו יתקצרו וגם חיי הפילטר יתקצרו (הנקבוביות בפחמן ייסתמו מהר יותר). תנסה לא לעשות ברכיים בשרשורים, ולשמור על זוויות של פחות מ-45 מעלות. ההפרעה לזרימה בצינור היא לא ביחס ישר לזוית הכיפוף!

אחרי כמה גידולי אאוטדור מוצלחים ואחד שנגמר בגניבת הצמח במלואו כנראה על ידי גננים, אני יכול להגיד לך בדיוק את ההפך.. אני הרבה יותר שקט כשהצמחים שלי קרובים אליי =)

Latest posts

Latest posts