What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

שאלה בנוגע למצב הצמח

roy-the-mighty

New member
שאלה בנוגע למצב הצמח

שלום לכולם ותודה למי שעוזר.... רציתי לשאול לגבי איזושהי בעיה שהתפתחה אצל חבר, ניתן לראות בקישור הבא (תמונה מס' 18):
https://www.icmag.com/modules/Tutorials/PlantTrouble/Merged.htm
את הבעיה שכביכול אני מדבר עליה, לפי המאמר שם טוענים שככל הנראה הבעיה היא בחוסר אבץ, האם יש מישהו שנתקל בתופעה הזאת ומכיר/ יודע את דרך הטיפול בה?

Scroggy B

Active member
כתוב לך במאמר מה *עלול* להיות הגורם (ערך הגבה גבוה מדי). אם אתה רוצה שיעזרו לך לדעתי תצטרך לתת קצת יותר פרטים: סוג מצע, זן, חומציות, אלו דשנים בשימוש וכו'...

roy-the-mighty

New member
תודה רבה על התושבה המהירה.... אז ככה:
לגבי הזן אני לא יכול לומר מהו מאחר ולא מדובר באיזו רכישה מסודרת של זרעים
הצמחים בגדול התחילו את הגידול שלהם בחוץ ולאחר כחודש וחצי עברו לגידול פנים, תחת מנורה 600W נל"ג, עם איוורור וכיו"ב
אדמה - אדמת טוף (עם דשן) כזאת שקונים בהידרו שופ
החומציות נעה בין 7-8
הדשן שבשימוש הוא : HESI TNT COMPLEX
וגם מאיץ צמיחה: HESI SUPER VIT

samisomo

Member
מה זה אדמת טוף עם דשן?
האם זאת אדמה עם דשן שמשתחרר כאשר אתה משקה את האדמה?

roy-the-mighty

New member
attachment.php

attachment.php

Attachments

• 11.jpg
    11.jpg
    108 KB · Views: 23
  • 4397923-9042.jpg
    4397923-9042.jpg
    14.9 KB · Views: 18

roy-the-mighty

New member
התמונה הראשונה היא של אחד הצמחים שהוצאנו אותו שוב לאוויר
התמונה השנייה היא של סוג האדמה שנעשה בה שימוש

samisomo

Member
טוב כמו שאפשר לקרוא כאן:
http://www.deshanit.co.il/catalog.php?op=cat&id=25
"מצעי הגידול שלנו שומרים על אחיזת מים גבוהה, מאפשרים אוורור וניקוז מקסימליים ומכילים דישון בשחרור איטי ומבוקר."
יש במצע הזה דשן בשיחרור כמו שרשום ככה שזה ממש יהיה לך מסובך להשתמש בו ועם דשן בנוסף גם לשטוף אותו לא תוכל בגלל שכמה שמשקים ככה הדשן משתחרר מהמצע.
אתה תהיה חייב להחליף תמצע או שיהיו לך בעיות גדולות יותר בהמשך הדרך.

roy-the-mighty

New member
קודם כל ממש תודה לך על העזרה, אז למעשה מה שאתה אומר כרגע זה להפסיק לחלוטין בתור התחלה להשתמש בדשנים ולהסתפק כרגע במה שיש באדמה? או שבכלל להחליף את האדמה קומפלט?

samisomo

Member
אם אתה רוצה תוצאה טובה יותר ביותר מאמץ אז תחליף את האדמה לאדמה בלי דשנים בכלל בדרך כלל זה קוקוס+כבול ואז להשתמש רק עם הדשנים ה"מקצועיים".
אם אין לך כח כרגע אתה יכול לנסות להשתמש רק עם המצע הזה בלי תוספת דשנים ולראות מה יהיה אבל אני סקפטי.
בכל מקרה במצע שהוא לא אדמה רמת הפיאצ' צריכה להיות בסביבות 5.8-6.5

כמובן אני מציע לך לקרוא יותר לגבי הדשנים איך משתמשים בכל דשן ספציפי
החברה פה יכולים לעזור לך יותר ממני לגבי מינונים..
בהצלחה.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
פחות מידי אור (הצמח התרגל ליותר, יקח זמן עד שהתאפס), הרבה יותר מידי דשן וכנראה טמפ' גבוהות

Latest posts

Latest posts