What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Second grow...

Witam :) wszystkich "nowych" i "starych" haha :wave:

Cos dawno mnie tu nie bylo :bat:
W tym roku udalo sie zorganizowac szafe w ktorej roslnki moga spokojnie sobie podrosnac. W zwiazku z tym pytanie - jaka jest optymalna liczba godzin przez ktore moglby swiecic zarowki aby po wysadzeniu na dwor miec pewnosc ze wyjda z nich hermy ? W tej chwili lampa swieci zeby troche podniesc temperature ( kielkuja odrazu z ziemi ). Sa tylko 2 zarowki, ale na pewno bedzie lepiej niz gdyby staly na parapecie :pointlaug:

poprawka :) ze NIE wyjda hermy :bat:
:woohoo: :wave:

Last edited:
G

Guest

Hej anubis :D
Widze ze nie proznujesz :D Razem z coopa czy osobno w tym roku? Jakie odmiany wysadzasz pod sloneczko?
"jaka jest optymalna liczba godzin przez ktore moglby swiecic zarowki aby po wysadzeniu na dwor miec pewnosc ze wyjda z nich hermy ?"
Wnioskuje ze chodzi Ci o to ile swiecic aby NIE uzyskac hermow?
Mozesz swiecic tyle ile chcesz. Moze to byc 24/0, 20/4, 18/6. Byle pozostaly na wegu i zeby nie zmieniac codziennie oswietlenia (np jednego dnia jest 24/0 nastepnego 16/8 itp).
Pozdro

Hej hej dzieki WDB :wave:

haha wkoncu co 2 glowy to nie 1 :)
Mialem na mysli ze swiatlem to zeby nie bylo jakiejs kolizji np siedza w szafie ( swieci sie 8-10 h ) a potem ida na dwor - dzien trwa 14 h i hermieja ..
Co do odmian to SxBS ( chyba znane ) , Hindu kush, i jakis unknown :D
cos jeszcze dojdzie , :joint: wyjdzie z ziemi to zobaczymy :sasmokin:

G

Guest

Hej anubis :D Wysadziles juz sadzonki na out? moze jakies foty?
Pozdro

Witam WDB :)

O to chodzi, ze jeszcze nie z powodu nie malych problemow- najpierw kielkowanie ( zostalo sie 9 roslin, w tym jedna ma nie wiecej niz 3 cm :D )
Najwiekszy jest Hindu Kush, SxBS ( z tego co pamietam to 2 sa :D ) tez sobie radzi niezle. Jest okropna pogoda - kilka pewnie by nie przezylo. Postaram sie albo coopa napisac tu co zostalo i moze jakies foto. Byc moze czesc pojdzie na dwor w tym tygodniu. Z kielkowaniem bylo problemy np. bo jakies robale ( malutkie, biale ) dobraly sie do pestek ktore juz wypuszczaly kielek ( w tym c99 ) wiec ani jednej w tym sezonie na OUT nie ma.... szkoda ,ale to kolejna lekcja ... pozdrawiam :joint:

G

Guest

bo jakies robale ( malutkie, biale ) dobraly sie do pestek ktore juz wypuszczaly kielek

Wiem co to są za robale tez je miałem!

Przyczyna: Ziemia musiała być przez bardzo długi czas mokra, jedynie co Ci zostaje to wywalenie tej ziemi w ktorej zauwarzysz choc pojedyncze te robaczki.

cooopa

Member
Siema
Nie bylem tu od dawna. Czas na jakies nowinki.
dzisiaj cos sie ruszylo - jest elegancka miejscowka :sasmokin:
A co do strainow to narazie bez fot ale ...
dwa - SxBS
jeden- unknown
cztery - hindu kush
jeden - DPxS#1
jeden DPxS#1 ( nie na 100% ) , wyrosl zupelnie w inneym miejscu niz mial, wiec niepewne.

:wave:

Witam :D
Po raz kolejny bez fotek ... ale za to z nowinka :)
bedzie jedna c99 :sasmokin: :woohoo: w tym roku. Cooopa chce zostawic ja u siebie w domu, ja nie wiem czy jest sens. Z tego co pamietam to chyba pes3fan trzymal caly sezon kiedys na parapecie roslinke i bylo calkiem niezle :)
Moze jednak na dworze bedzie lepiej ?

ducePL masz racje - to wina gleby... teraz do kielkowania c99 byla uzyta inna i kielek wyszedl po paru dniach. :bat:

pozdrawiam

G

Guest

anubis player said:
Z tego co pamietam to chyba pes3fan trzymal caly sezon kiedys na parapecie roslinke i bylo calkiem niezle :)

siema witam wszystkich,

tak zgadza sie anubis, mialem te c99 wiem ocb :D. trzymalem najpierw pod swietlowka 18W! tylko! a potem do boksa jak sobie kupilem philipsika 70W son t pia+. wlasciwie to roslinka miala slaby start ale to przeze mnie bo zasadzilem ja w 100% perlicie[experyment z mojej strony] i w przeźroczystym kubeczku. wiadomo ze korzenie nie lubia swiatla, takze przez kilka tygodni rosla slabo i juz mialem ja spisac na straty gdy.. przeadzilem ja do mixu z perlitem ziemia substral z nawozem i szczypta keramzytu na dole doniczki :D. zaczal sie wybuch i rozwoj malej c99. poniewaz roslinki zostaly posiane pozno i dopiero w sierpniu zaczely sie naprawde dobrze rozwijac, wiec postanowilem reszte zycia by spedzily w boksie. na poczatek veg i 18/6 fotoperiod. niestety pomysl z szafka nie spodobal sie domownikom[ nie pytajcie dlaczego lol] i planty powendrowaly na kwitnienie[juz niezle rozwniete i rozkrzaczone, dla przypomnienia testowalem na nich technike LST] tam dorosly do sporych rozmiarow i rosly jeszcze 1 grudnia!! kiedy slonca jest naprawde malo, mimo to buds rozwijaly sie przepieknie i mialy cudny zapach. niestety jakby tego bylo malo jakas przyjazna reka zciachala mi moje zapylone juz C99 x God Bud i czysty God Bud, coz takie zycie growera.

wracajac do wypowiedzi anubisa @anubis spokojnie, parapet dobrze nasloneczniony to naprawde magiczne miejsce. uprawialem na nim prawdziwe giganty, uwierz mi[jesli nie byly LSTowane :D] co tu duzo gadac napewno spalicie nie jedna bojke z tego setupu. powodzenia i spojrz jak ladnie rosly God Budy jako test grow i Cinderella 99 z kolekcji Gypsiego.

God Budy na parapecie :)

God Bud

God Bud

God Bud

God Bud i Cinderella99

Cinderella99 i God Budy razem w boxie pod 70W HPS

Cinderella99 i God Bud hehe

Cala rodzinka pod lampa fluoro 18W!! i Cinderella99

Pozdro pes :wave:

Last edited:
Siema pes3fan

Zaczne od tego ze przykro jest slyszec o tym ze ktos je ukradl...
Naprawde niezla story, szkoda ze tak sie skonczyla.
Rzeczywiscie ciekawie wygladaja na tym parapecie, zaskoczylo mnie to ze dawaly rade na dworze na poczatku grudnia :) Po prostu trzeba sprobowac, zobaczymy jak bedzie w tym sezonie. Widzialem ze u Ciebie i nie tylko jest naprawde gesto :sasmokin: pozdro :D

Hey WDB !! Jesli beda warte robienia zdjec to czemu nie ?:D (wygladaja jak zapalki w porownaniu z twoimi ). Poki co nie ma na co popatrzec, ale zeby nie bylo tak nudno przypomne zdjecie z zeszlego sezonu :p

G

Guest

No ładne młodziki :) Niech Ci zdrowo i wesoło rosną i zielenią błękitną planetę :)

Lekki update... niestety bez zdjec. :confused:
Wrocilismy przed chwila z miejscowki.
Jakis zwierz wywachal zapach czlowieka i wykopal hindu kusha ...
C99 nr 1 dostala poparzenia nawozem ... slabiutko
C99 nr 2 wyglada calkiem milo, lodygi ma fioletowe, piekne liscie
Najwieksza i najladniejsza jest od ... prawdopobnie outdoor mix - no name
SxBS jeszcze duzo czasu potrzebuje .
zostaly 2 Hindu kushe i jeden S afr.DP X S#1
All in all .... pieknych i zdrowych zostalo 6 ...

Fotki za okolo 2 tyg.

:wave:

G

Guest

To i tak masz troche. Ja cala nadzieje w dwoch roslinkach niewielkich pokladam :D

cooopa

Member
Witam :)
Wrocilismy z miejscowki, niestety ... o tym za moment.
To jest SxBS , ktory lezal wykopany obok dolka, jak widac nie jest tak zle, wsadzony do dolka wyglada jak nowy hehe

C99 - miejscowke ma ekstra :D nadgania zaleglosci ( wysadzona niestety pozno, jak widac )

tutaj jest outdoor mix , jak zwykle HOT CARGO ruleZ :respect: 2 zdjecia

Hindu Kush ! zastalismy go polamanego, lezal na ziemi, ale dalej rosl, rozgalezil sie ... :) przezyje

Teraz kolejny HK ktory byl najbardziej ulistniony i BYL cool
Jakis pier... sk... obcial liscie !!!!!!!!!! :yoinks: :bat:
Zostalo TYLE

Jak myslicie czy cos moze z niego byc ?? masakra...
Durban poison X Skunk #1

Niestety 3 pozostale krzaki sa dosc blisko, tego oberwanego z lisci, wiec szykuje sie najprawdopobniej przesadzanie ...
Ogolnie nie jest ciekawie ... Jak nie pier... zwierze to jakis polglowek ktory lubi palic liscie !! K...

Latest posts

Latest posts