What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Rootbastic

Bud+

Member
רכשתי לפני כמה שבועות את הרוטבסטיק החדש של אטאמי.
השיקול היה אם לקנות שוב את הדשן שורשים של האוס אנד גרדן או את הרוטבסטיק.

על הנייר מצד אחד אני מכיר ויודע שהאהוס אנד גרדן עובד מעולה.
מצד שני הרוטבסטיק עולה הרבה פחות לאותה כמות ומרוכז בערך פי 2.
מיותר לציין שחצי ליטר דשן שמשתמשים בו רק בשבועות הראשונים למחזור, שגם ככה משקים מעט, במינון של בין עשירית לשלוש עשיריות המיליליטר לליטר מים נשאר המון זמן על המדף ככה שזו החלטה לטווח ארוך.

אז מסתבר שהוא עובד. לא יודע אם טוב יותר או פחות מההאוס אנד גרדן, אבל אין שינוי משמעותי.
הבעיה? הוא סמיך בקיצוניות.
סותם תוך כמה ימים את הפילטרים של המשאבת מים שלי ואם לא הייתי משתמש בפילטר אין ספק שהיה סותם תוך כלום זמן את הטפטפות.

אז אני מחליף פילטר כל כמה ימים - לא נורא. גם ככה ההשקיה האוטומטית בפעולה עם התוספי שורשים רק שבועיים -שלושה ולפני זה אני משקה ידנית ואין שום בעיה עם השקיה ידנית והרוטבסטיק.

יש למישהו עוד טיפים ספציפיים לגבי דשנים? :)

isranabis

Active member
Veteran
לשורשים אני ממליץ בחום על דיימונד נקטר אבל זה לשלושת השבועות האחרונים בגידול ירוק של 6 שבועות,זה משהו פצצה עם השפעה ישירה על היבול ,בהתחלה עשיתי ניסיון 2 צמחים שקיבלו דיימונד נקטר ו2 שלא קיבלו התוצאה היתה חד משמעית 30% יותר יבול לצמחים שקיבלו דיימונד נקטר,אני עובד עם דשן בסיס של האוס אנד גרדן אנזימים של קאנה ועכשיו בפעם הראשונה החלפתי את השוטינג פאוודר בבלומבסטיק אבל יש לזה עוד קצת זמן אני כולה שבוע וחצי בפריחה

Bud+

Member
השוטינג פאודר הוא ל2 עד 3 פעמים במהלך הפריחה. הבלומבסטיק הוא תוסף זרחן-אשלגן לכל מהלך הפריחה.
משתמשים בשניהם, רק לא באותה השקייה.

הדיימונד נקטר הוא לא תוסף שורשים. הוא חומצות פולביות שעוזרת לקשור מינרלים לצורה זמינה לצמח - ברזל למשל.
הוא יעיל דווקא בעיקר בסוף הפריחה כאשר הצמח צריך יותר ברזל.
אני משתמש בריפן לאפקט הזה - הוא זרחן אשלגן וברזל.
בגלל שריפן יקר יחסית אני שם חצי ריפן וחצי פיקיי פשוט.

isranabis

Active member
Veteran
בקשר לשוטינג פוודר אתה טועה זה גם כן פי קיי באחוזים גבוהים ואני משתמש בו הרבה שנים מהשבוע הרביעי לפריחה,אני לא עובד כמו שכתוב אבל מביא את התוצאה הרצויה עם הרבה פחות דשן, שקית של שוטינג פוודר מספיקה לי ל4 או 5 מחזורים אני לא מכפיל את הכמות כמו שמומלץ רק מעלה ב30% ומתחיל עם חצי מהכמות המומלצת וממשיך לפי מצב האי סי של הנגר אם הצמח לא לוקח אני לא נותן נראה לי מסוכן לאללה הכמות המומלצת. בקשר לדיימונד נקטר אתה צודק בקשר להרכב אבל מה שהוא עושה זה מפתח את מערכת השורשים שם זה הכי מורגש וזה גם ההבדל בין צמח שקיבל דיימונד נקטר לצמח שלא ,יש זמן שהצמח לא מפתח יותר שורשים ואז הדיימונד נקטר לא עושה כלום זה דשן שעבדתי איתו המון ועדיין עובד ועשיתי כל מיני ניסיונות ואני מחשיב אותו לדשן שורשים לשלב הסופי של הגידול הירוק,קראתי מישהו שממליץ לרסס אותו על הבאדים יומיים לפני הקטיף כי זה מגביר את ייצור השרף בגלל שהשרף צריך את החומצות האלה אני שוכח לנסות את זה על באד פעם אחת כדי לראות אם זה באמת נכון בכל מקרה מהניסיון שלי אין צורך לתת אותו בפריחה
עם בלומבסטיק זה הולך להיות פעם ראשונה שלי חשבתי להוסיף אותו לדשן בסיס וזהו,
עבדתי המון עם ריפן וירדתי ממנו יש לי אפילו עוד איזה רבע ליטר ,אני מערבב כל מיני דשנים כי תמיד יש עודפים, את הביוביז אני שם אפילו בלי למדוד ישר מהבקבוק אבל קצת כמו תבלין,

Bud+

Member
שוטינג פאודר מכיל גם כמה הורמונים מעודדי פריחה שיעילים רק בריכוזים ספציפיים.
יש מונסטר בלום בזול שזה גם אבקת פיקיי - אם אתה רוצה משהו למשך כל הפריחה יהיה יותר כלכלי לך ללכת עם זה.

תנסה להשתמש בדיימונד נקטר בחצי השני של הפריחה, הוא אמור לדפוק שם עבודה טוב מאוד.

אני לא מרסס שום דבר בסוף הפריחה מחשש לעובש.

isranabis

Active member
Veteran
אחי אתה מדבר איתי על דשנים שעבדתי איתם המון והדיימונד נקטר משפיע על השורשים כל שאר התוצאות באות מזה ,אין טעם לתת אותו בפריחה ואני אומר את זה אחרי שנתתי אותו במשך כל הפריחה הרבה פעמים עד שעשיתי ניסוי שבו התברר שאין טעם להכנס איתו לפריחה בכלל חוץ ממצב של גידול ירוק קצר ואז אין ברירה כי גם לצמחים צעירים אין טעם לתת אותו, זה דשן נהדר שמשפיע בסוף על כמות היבול ,אני תמיד משנה דשנים אבל לא את הדיימונד נקטר,עכשיו זה פעם ראשונה שאני עובד עם האנזימים של קאנה וכל הזמן האי סי בנגר יוצא נמוך בהרבה מהאי סי של ההשקייה בדרך כלל זה יוצא קצת יותר אבל עכשיו אני נותן 1200 והנגר יוצא 600 וזה ככה כל הזמן מאז שאני נותן את האנזים של קאנה אז אני חושב שהוא אחראי לזה

tba

Member
ישרא ובאד, אני בטוח שהדיון ביניכם תורם הרבה מידע לא רק לי.

קצת הלכתי לאיבוד עם כל מיליון סוגי התוספים שיש אז אולי תוכלו לעזור. אני מגדל על קוקו-פרלייט ומשתמש בביוביז לגדילה וביוביז פריחה ומוסיף גם טופ-מקס של ביוביז בפריחה, כי המוכר דחף לי...

יש משהו שהייתם משנים, מוסיפים או מוותרים עליו?

קיצור, יש מצב שאתם עושים קצת סדר בבלאגן?

תודה :)

isranabis

Active member
Veteran
אני לא ממליץ על ביו ביז לקוקו פרלייט, לאדמה זה בסדר אבל לא יותר מבסדר,כדאי מאוד שתקנה דשן בסיס שמתאים לקוקוס אני ממליץ על האוס אנד גרדן אבל גם קאנה וביו נובה ואטמי טובים מאוד ונותנים תוצאות נהדרות במחיר סביב ה100 שקל לשני בקבוקים אי ובי,עדיין אחרי הכל יכול להיות שתביא אחלה גידול עם ביוביז אני למדתי שבגידול קאנביס אין דברים מוחלטים ומה שלא הלך אצלי יכול להיות נהדר אצלך,אני אישית מאוד התאכזבתי מביוביז במיוחד כל התוספים שזה אה לה מיג טופמקס וביו הבן שנראה לי שהם לא עושים כלום ועולים יקר לאללה יחסית לדשנים האחרים,בכל מקרה אל תשכח להתחיל תמיד עם רבע מהכמות המומלצת בכל סוגי הדשנים ,ושיהיה בהצלחה

Bud+

Member
הביו גרו סבבה לאדמה (בהשקיה ידנית בלבד - סותם טפטפות) ועובד סביר בקוקוס.
הביו בלום על הפנים לכל מצע
הטופ מקס זה בדיוק כמו להשתמש במולסה רק עולה פי 2 ובא בבקבוק עם פקק מגניב.

הדשן היחיד שאני אוהב של ביוביז זה האלגמיק אבל הוא נוטה להתקלקל תוך חצי שנה - שנה אז אני לא מחזיק אותו אם אין לי משהו ספציפי לעשות איתו.

שתסיים את הבקבוקים יש לי 2 המלצות - או הקוקוס של הסי שבא בקבוק אחד מההתחלה עד הסוף פלוס פיקיי 13-14 בסוף הפריחה ויש תוצאות סבבה.
האופציה השניה זה אהוס אנד גרדן שזה מה שאני עובד איתו עכשיו שצריך 2 בקבוקים ולערבב ביניהם כל פעם וגם פה צריך תוספת פיקיי בשביל לקבל תוצאות סבבה.
אם אתה משקה ידנית תוספת של כף ל5 ליטר של מולסה או דבש או סילאן פעם בשבועיים עוזרת, גם בקוקוס - רק להמיס היטב. הכי קל במים חמים. גם זה סותם טפטפות אז אני משתמש בתוסף של אטאמי במקום למרות התוספת במחיר.
תוספת אנזימים עוזרת לפירוק הדשנים, במיוחד של ביוביז כי הם אורגניים אבל גם אחרים. יעיל מתי שהצמח צריך הרבה אוכל.
יש תוספי שורשים - כל מה שניסיתי עבד טוב רק צריך לחשב כמה עולה להשתמש בכל תוסף פר ליטר תמיסה מוכנה כי הם באים בריכוזים שונים לחלוטין - מ5 מ"ל לליטר בביוביז ל0.1-0.3 מ"ל לליטר ברוטבסטיק.
אפשר להחליף את הפיקיי 13-14 בריפן שעובד טוב יותר אבל עולה פי 5 בערך

ברמת הפשטות והתקציב של מה שאתה עובד איתו עכשיו אני ממליץ על אהוס אנד גרדן איי ובי:
http://www.hydrogrow.co.il/products/144921
ופיקיי
http://www.hydrogrow.co.il/products/22549
הדשני בסיס אמורים להספיק לפחות ל500 ליטר תמיסה והפיקיי לפחות ל1.5 קוב תמיסה ומשתמשים בו רק בחצי השני של הפריחה.
שמור גם קצת ביו גרו לריסוס עלוותי בשלבים המוקדמים, לדעתי זה עדיף על לרסס עם אהוס אנד גרדן.
להשוואה ליטר של ביוביז אמור להספיק ל200 ליטר תמיסה ככה שביחד הגרו ובלום מספיקים לבערך 400 ליטר תמיסה גם כן.

בכל מקרה תשטוף עם הרבה מאוד מים את הקוקוס לפני שאתה מתחיל לעבוד איתו - אני מודד איסי ביציאה ומחכה שהוא יגיע קרוב לזה של המי ברז.
לוקח בערך פי 5 מהנפח של העציץ בשביל להגיע לשם.

tba

Member
היי באד תודה על העזרה. נתת מידע חשוב ועשית סדר בבלגן

שתי שאלות: ריסוס עלוותי זה משהו שמעולם לא עשיתי, באיזה שלב זה חשוב?

כל פעם שאומרים לשטוף את המצע, אני בבעיה. קראתי איפשהו שכדאי לתת למי ההשקיה לעמוד יום-יומים כדי לתת לכלור להתנדף, אני ממלא כל שבוע כמה בקבוקי מים מינרלים ונותן להם לעמוד פתוחים יומיים לפני ההשקיה.
בשביל לשטוף מצע בצורה יעילה צריך המון מים. אז או שאני ממלא חבית (קצת בעייתי) או שאני שותף ישר מהברז. יש לך רעיון?

שוב, תודה על העזרה

tba

Member
אני לא ממליץ על ביו ביז לקוקו פרלייט, לאדמה זה בסדר אבל לא יותר מבסדר,כדאי מאוד שתקנה דשן בסיס שמתאים לקוקוס אני ממליץ על האוס אנד גרדן אבל גם קאנה וביו נובה ואטמי טובים מאוד ונותנים תוצאות נהדרות במחיר סביב ה100 שקל לשני בקבוקים אי ובי,עדיין אחרי הכל יכול להיות שתביא אחלה גידול עם ביוביז אני למדתי שבגידול קאנביס אין דברים מוחלטים ומה שלא הלך אצלי יכול להיות נהדר אצלך,אני אישית מאוד התאכזבתי מביוביז במיוחד כל התוספים שזה אה לה מיג טופמקס וביו הבן שנראה לי שהם לא עושים כלום ועולים יקר לאללה יחסית לדשנים האחרים,בכל מקרה אל תשכח להתחיל תמיד עם רבע מהכמות המומלצת בכל סוגי הדשנים ,ושיהיה בהצלחה

ישרא, רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך, תודה

אני לא יכול להגיד שביוביז לא עובד, כי בכל זאת גידלתי אתם משהו, אבל לקחתי את ההמלצות ואנסה דשנים אחרים :tiphat:

isranabis

Active member
Veteran
בשביל שטיפות מספיק מים מהברז! עזוב מים מינרלים הם לא טובים כי יש בהם מינרלים שאתה לא צריך וזה צחוק מהעבודה,כלור מתנדף קצת יותר מהר מיומיים תלוי בטמפרטורה בקיץ מספיק לערבב את המים חצי שעה אבל לא מתעסקים עם זה כי אם אין לך אוסמוזה הפוכה אז תאסוף בקיץ מי מזגן ובחורף מי גשם,לי יש אוסמוזה הפוכה אבל אני לא משתמש בה שנים רק אוסף מים בקיץ מזגן בקניון ובחורף מרזב של חממה אפשר לערבב עם מי ברז יש כאלה שממליצים על חצי חצי אני לא שם יותר מ2 ליטר מי ברז על8 ליטר מזגן או גשם,תשתדל לעבוד עם מכשירים ולעשות דברים בזמן הנכון אם אין אי סי גבוהה בנגר אז לא צריך שטיפות אם הנגר על 25% ברוב המיקרים לא צריך שטיפות,אם תעבוד עם האוס אנד גרדן זה פחות שטיפות כי החומר נקי גם אנזימים חוסך שטיפות,באד מדייק במה שהוא אומר על ביוביז רק הדשן לגידול הירוק שווה משהו הבלום והטופמקס סתם חרטה,אני חושב שאין מגדל שלא אכל את החרטה האורגנית של ביוביז אבל מי שחכם לא נתקע איתם יש ים של דשנים מינרלים טובים מאוד ביוביז לא שם,פעם נתתי לחבר שתיל בעציץ עם קוקו פרלייט והוא גידל אותו עד הקטיף עם מי ברז בלבד במשך 3 חודש הוא לא הפציץ ביבול אבל אני התפלאתי שהוא קטף באדים לא רעים ,זה התשובה לזה שביוביז עובד

Bud+

Member
היי באד תודה על העזרה. נתת מידע חשוב ועשית סדר בבלגן

שתי שאלות: ריסוס עלוותי זה משהו שמעולם לא עשיתי, באיזה שלב זה חשוב?

כל פעם שאומרים לשטוף את המצע, אני בבעיה. קראתי איפשהו שכדאי לתת למי ההשקיה לעמוד יום-יומים כדי לתת לכלור להתנדף, אני ממלא כל שבוע כמה בקבוקי מים מינרלים ונותן להם לעמוד פתוחים יומיים לפני ההשקיה.
בשביל לשטוף מצע בצורה יעילה צריך המון מים. אז או שאני ממלא חבית (קצת בעייתי) או שאני שותף ישר מהברז. יש לך רעיון?

שוב, תודה על העזרה
ריסוס עוזר עד לשבוע השלישי לפריחה, או מתי שמתחילים להופיע פרחים שיש חשש שיתפסו עובש.
שמים שליש מינון דשן גדילה בפנים עם מים מזוקקים (מי מזגנים) אפשר לשים גם מי ברז אבל זה משאיר כתמים על העלים וזה מכוער. לדעתי שווה למצוא גלון מי מזגנים (לא קשה בכלל) ולשמור למטרה הזו.
בהתחלה מומלץ לרסס פעם ביום, בהמשך אפשר לדלל.

מומלץ לשטוף את המצע בקוקוס כל שבועיים - שלושה.
אפשר לתת למי ברז לשבת 24 שעות עד שהכלור מתנדף או לשים אבן אויר ל4 שעות לאותה תוצאה. במים חמים התוצאה מהירה בהרבה.
קריטי בקוקוס זה לא.
מים מינרליים מבחינת הצמח זה כמו מי ברז שישבו לאידוי הכלור - מיותר לחלוטין לבזבז על זה כסף אם האיסי בברז שלך מתחת ל1.
אני שוטף ישירות מהברז ותמיד עשיתי את זה ככה. אם הכלור מפריע לך תן לצמחים לעמוד יום והכלור יתנדף מהמצע ובהשקיה הבא תן מים בלי כלור.

אם כלור ממש מפריע לך יש פילטר לכלור שאתה יכול להוסיף למערכת. אם אתה שותה מי ברז זו השקעה לא רעה בכללי או אפילו פילטר בסיסי (לא אוסמוזה שמבזבזת הרבה מים, משהו זול) גם יוריד לך את האיסי ויתן לך מים טעימים יותר.

אני משקה עם מים מהברז בלי לחשוב על זה יותר מידי ואין לי בעיות בגלל זה.
מצד שני אני מדלל את מי הברז עם מי מזגן ומיכל השקיה יושב בין שבוע לשבועיים ככה שרוב הזמן אין בו כלור עודף.

isranabis

Active member
Veteran
באד אם האי סי בנגר לא גבוה אין צורך לשטוף, הזמן הוא לא פקטור בשביל שטיפה, בגלל זה שיש אחוזי פסולת מעל עשרים וחמש אחוז גם כן אין צורך לשטוף בגלל זה מודדים אי סי בנגר ויודעים אם צריך לשטוף או לא גם בזמן השטיפה מודדים אי סי בנגר ואז יודעים מתי להפסיק את השטיפה כי לא תמיד צריך פי חמש מים יותר מגודל העציץ כדי להוריד הצתברות של מלחים גם הסוג של הדשן חשוב להאוס אנד גרדן יש דשן מאוד נקי וזה חוסך הרבה שטיפות