What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

פילטר פחם

mr.duck

New member
,שלום לכולם
רציתי להתייעץ עמכם לגבי חיבור פילטר פחם. אני מגדל באוהל 60*60*170. תחת נורה .250 וואט עם רפלקטור פתוח
עד עכשיו (חודש וחצי גדילה) חיברתי למפוח שמוציא אוויר, שירשור אשר מכוון לכיוון הנורה וכך מוציא את רוב החום שהנורה יוצרת וככה הטמפרטורה נשמרת אצלי בטווח התקין.
כעת אני מתכנן להתחיל בהפרחה ולכן עליי לחבר את הפילטר למפוח.
הכי נוח מבחינתי יהיה לחבר את הפילטר לשרשור היוצא מהאוהל ככה שבעצם האוויר ייצא מהפילטר החוצה.
אני יודע שזו לא הדרך המקובלת ושזה אמור להיות הפוך, שהאוויר נכנס דרך הפילטר ואז יוצא.
השאלה שלי היא קודם כל, האם זה יסנן את הריח בצורה הזאת ? או האם הפילטר יכול להיהרס כתוצאה מחיבור כזה ?
פשוט בכלל מגבלת המקום, אני לא יודע איך למקם את הפילטר מספיק קרוב לנורה על מנת שיישאב כמה שיותר אוויר חם.

תודה לעונים
:tiphat:

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הסינון של הריח יותר אפקטיבי ככה מאשר איך ש"מקובל", מכניסים מהפילטר פשוט כי יותר קל לרוב לתלות את הפילטר בתוך האוהל.

kamikaza

Active member
אתה יכול לעשות את זה, אבל לאן יוצא האוויר אחרי הפילטר? לתוך החדר? הוא צריך לצאת החוצה

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אם החלון פתוח אין בעיה שיצא לחדר, גם יחמם אותו קצת.
ככה חיממתי את החדר שינה בשנתיים הראשונות שגידלתי.

Scroggy B

Active member
הסינון של הריח יותר אפקטיבי ככה מאשר איך ש"מקובל",

מאיפה המידע הזה, פונזי? זה סותר את מה שאני יודע על פחם אקטיבי, אנא פרט.

מר ברווז, אין שום מניעה או בעיה לתלות פילטר פחם באוהל כזה. אני תליתי פילטר של 5 אינץ' באוהל במידות כאלו בדיוק, ועוד יש לי רפלקטור מקורר אוויר, לא קולטיוב, האמריקאי הגדול. השתמשתי באזיקונים ארוכים וחוט קשירה וחיברתי את המסנן לשלד האוהל. לא הכי נוח לביצוע, אבל עדיף משיהיה זרוק בחוץ.
כשדוחפים אוויר לתוך מסנן פחם אקטיבי מכניסים גם חלקיקי אבק שמקצרים את משך חייו. כשמושכים דרכו, האבק מסתנן באמצעות המסנן הראשוני, דהיינו הפרווה שיש על המסנן.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
כן, בטמפ' גבוהה ולחות נמוכה יותר (האויר שיוצא) הפחם יותר אפקטיבי.

אפשר לשים גרביון על הכניסת אויר ואז אין בעיה עם אבק.

Scroggy B

Active member
כן, בטמפ' גבוהה ולחות נמוכה יותר (האויר שיוצא) הפחם יותר אפקטיבי.

אפשר לשים גרביון על הכניסת אויר ואז אין בעיה עם אבק.

ברור שמסננים את האוויר שיוצא. חשבתי שאתה מתכוון שאם דוחפים את האוויר דרך הפילטר, כלומר מחברים אותו בקצה מערכת האוורור הוא יותר יעיל מאשר אם הוא מחובר בתחילת המערכת.

babagamp

New member
מר ברווז, אם הבנתי אותך נכון אתה רוצה להרכיב את הפילטר מחוץ לאוהל בקצה השרשור
כך שבתחילת השרשור הוא יהיה פתוח ליד הנורה וישאב אוויר חם.
אתה יכול לעשות את זה, פשוט תכניס את הפרי פילטר כלומר את הבד שעוטף את הפילטר
לתוך הפילטר ותרפד אותו ככה שהאוויר שיכנס יעבור קודם דרך הבד הזה.
אם אתה רוצה להיות ממש פדנט אז תחתוך את הפרי פילטר ותתפור אותו בקוטר של תוך הפילטר
ככה הוא יתאים בצורה מושלמת לתוך הפילטר.

עכשיו בגלל שהפרי פילטר נמצא בתוך הפילטר ואתה לא רואה מתי הוא נהיה אפור וצריך ניקוי
אז תשים לעצמך תזכורת אחת לכמה זמן להוציא ולבדוק אותו.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אפשר פשוט לשים את הפילטר בכניסת אויר של השרשור של הונטה.
למשל מליד המנורה.

mr.duck

New member
תודה לכולם,
בסופו של דבר שמתי את הפילטר מחוץ לאוהל מחובר לשרשור של האוויר היוצא.
בינתיים עובד מצויין אין טיפת ריח מחוץ לאוהל.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אין שום סיבה לא לעשות את זה, אני עושה את זה כבר הרבה שנים.