What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

פיאייצ׳ מטר של בלו לאב

tba

Member
פיאייצ׳ מטר של בלו לאב

זקוק לעצה:
הזמנתי באמאזון את הפיאייצ׳ מטר של בלולאב (85$) ואז שמתי לב שהמכשיר מודד פיאייצ׳ בתמיסות בלבד. אני יודע ששאלתי את השאלה הזו בעבר אבל אני זקוק להסבר יותר מפורט:
לפי ההגיון שלי, אם חשוב לי לדעת את הפיאייצ׳ באזור השורשים, אני צריך למדוד בקרקע. מאחר ו ( תקנו אותי אם אני טועה) הפיאייצ׳ מושפע גם מפעילות מטאבולית של השורשים, למדוד במי ההשקיה לא יתן לי את ערכי הפיאייצ׳ בקרקע.
בקיצור. יש לי עדיין אופציה לבטל את ההזמנה. אז אשמח לייעוץ, אני צריך אותו או לא?

נ.ב: אני לא ממש בקי בחוקי פורומים , על שאלה כזו אני אמור לפתוח טריד חדש, או להמשיך אחד קיים?

SoG

Member
i dont know, i never run a test
growers test runoff to get a read of the soil pH
a soil prove will always give you a clearer picture

isranabis

Active member
Veteran
חשוב למדוד את הנגר ישר לאחר ההשקיה ועדיף שזה יהיה הטיפות הראשונות שזולגות מהעציץ אם אתה רוצה קריאה אופטימלית,אני חושב שמד חומציות דיגיטאלי זה פצצת זמן וכדאי לעבוד עם הניירות או עם הנוזל מדידה של הצבעים הם לא מזייפים אף פעם

Bud+

Member
המד שהזמנת הוא מד מעולה.

קשה למדוד את רמת החומציות בקרקע כי אין מגע טוב של האלקטרודה עם הפרוטונים - כי יש הרבה אויר.
חוץ מזה שאני לא מכיר מד חומציות לקרקע שבאמת עושה עבודה אמינה. ואני מכיר הרבה מאוד מדים.

עם כל ההשפעות של הצמח על רמת החומציות של המצע ורמת החומציות של המצע עצמו מד לתמיסות זה מה שנמצא בשימוש אצל כל מגדל (לאו דווקא של קנאביס)

אני לא טורח למדוד את הנגר, הוא מושפע מהרבה מאוד דברים כמו שינויים ביציבות התמיסה למשך הזמן, הצטברויות של מלחים וכדומה
האדמה אני משקה עם פיאייץ של 6.5-6.8
בקוקוס חצי יחידה פחות

באדמה ההשפעה של פיאייץ' תמיסת ההשקיה לא משמעותי כמו במצעים מנותקים מכוון שיש לו טווח בופר לא רע.
קומפוסט למשל תורם לטווח בופר הזה.

אחלה יום.

נ.ב.
לגבי הדיוק, המד של בלולב מספיק אמין עם כיול חצי שנתי כדי לעבוד איתו ולא עם כל האופציות האחרות.
מה שדורש השוואת צבעים למדידת רמת חומציות מושפע מצביעה ע"י דשן (וחומר אורגני אם קיים) ומפריע לקריאה.
בנוסף הם הרבה פחות נוחים לעבודה שוטפת.

קודם כל לגבי מדי פי אייץ
מד פי אייץ הוא מכשיר מסובך מאוד הרבה יותר ממד אי סי מכיוון שהסולם עצמו לא לינארי
למי שלא יודע מה הכוונה זה אומר
שככל שתעלה או תרד בסולם השינויים לא יהיו ביחס שווה
זה לא חישוב פשוט ולכן המנגנון לא פשוט
בכל מקרה מהניסיון שלי אם תשקיע קצת יותר כסף במד פי אייץ טוב כמו של בלולב ואני מאמין שיש גם להאנה ועוד כמה חברות מדים כאלה
הם יחזיקו יופי
אני עבדתי עם שלי יותר משנה בלי כמעט לכייל אותו אם כמעט אפס טעויות
ומכיוון שאתה לומד איך הבלילה שלך מגיבה באופן טבעי למה שאתה מכניס פנימה
עם הזמן אתה יודע בדיוק למה לצפות,איזה מהירות וכו
בשנייה שמשהו נראה לך מוזר אתה ישר יודע
ככה לפחות זה עובד אצלי
אני תמיד יודע מתי המד פי אייץ כבר לא מדויק לפי ציפייה בסיסית
אני לא משחק עם האוכל,אני כבר שנתיים נותן אותו דשן,אותם מינונים,ככה שקל לי לצפות למה שאמור להיות בקריאה
ותמיד אפשר לקחת את הפי אייץ במי ברז שלך בתור בדיקה סבירה

לגבי בדיקת חומציות במצע
זה נורא תלוי באיזה מצע תבחר
מן הסתם אם תבחר בהידרו אז עדיף שיהיה לך מד שכל הזמן יוכל להישאר במים,כמו המד היותר יקר של בלו לב
אם אתה עובד עם קוקוס אין שום בעיה לעבוד רק לפי מדדי הנקז
והשיטה היא פשוטה
אתה בודק את הבלילה
אתה בודק את הנגר
אתה חייב לדעת מה האיסי בשביל קוקוס
אתה אמור לקבל את אותו האיסי שהכנסת לצמח
כלומר אם אתה מזין 1.3 אז צריך לצאת לך 1.3
אם יוצא לך יותר סימן שיש לך מצבור של מלחים בקוקוס והצמח לא מספיק לאכול את כל האוכל שהזנת לו
אתה יכול להוריד קלות במינון ואם יש ריכוז גבוה בהרבה עדיף לבצע שטיפה עם מינון עדין יותר
הכוונה היא בסופו של דבר לתת לצמח רק מה שהוא צריך ולא סתם לזרוק עליו אוכל ועוד אוכל ועוד אוכל,או לא להיות עדין איתו סתם
אם יוצא לך בנקז אותו האיסי אז אתה יכול להזין בפעם הבאה במינון גבוה טיפה יותר ולראות האם עדיין אין ריכוז מלחים או לא
עכשיו אם יש לך יותר מלחים ממה שהכנסת,אתה בודאיות תקבל פי אייץ יותר נמוך ממה שהכנסת
מכיוון שנכנסו לך יותר מלחים למים והתערבבו הם יורידו את הפי אייץ יותר בנקז
אני אסביר את הנקודה הזאת

כשאני מכין בלילה
הדבר היחידי שמשנה לי את הפי אייץ זה הדשן בסיס
כלומר ככל שאני מכניס יותר דשן בסיס ככה הפי אייץ נהייה יותר חומצי
המגנזיום ושאר התוספים לא משפיעים ככה על הפי אייץ
רק הדשן בסיס של הסי
ורק הדשן בסיס של הסי משפיע משמעותית על האיסי שהמד מודד
כלומר ככל שהאיסי שלי יהיה יותר גבוה כך הפי אייץ שלי יהיה יותר נמוך
אז אם השקתי קוקוס עם איסי של 1.4 ובנקז ראיתי שיש לי 1.8
רוב הסיכויים שגם הפי אייץ בנקז ירד כאילו הבלילה הייתה באיסי של 1.8
עכשיו זה בהחלט משפיע כל פעם על ההאכלה ולכן חשוב מאוד שלא יהיה מצבור של מלחים בקוקוס,אחרת אתה כל פעם בעצם תשקע בפי אייץ נמוך הרבה יותר
הרעיון הוא לדאוג שהמצע יתייבש כמה שניתן כדי לאפשר כניסה של חמצן למערכת שורשים תקינה
אפילו הייתי ממליץ להישתמש בכל דרך אפשרית בהוספת חמצן למים שאתה מזין כדי לודא שתמיד השורשים יוכלו לנשום
וברגע שתאפשר למצע להיתייבש תוכל באמת לשלוט בפי אייץ עם ההשקיות
אם אתה לא נותן למצע להיתייבש עם קוקוס הקוקוס פשוט לא סופח את הנוזלים החדשים האלה אלא ישר פולט אותם החוצה
ברגע שקוקוס סופח אליו כבר נוזלים צריך לתת לו לרוקן אותם כדי להצליח ולהזין אותו שוב במים חדשים
אחרת הוא פשוט דוחה לחלוטין את הנוזלים שנכנסו
דרך אגב הפי אייץ הטבעי של קוקוס נע בין 5.7-.6.5 אז ברגע שהמצע מתייבש אפשר לשאר שבאזורים היבשים זה הפי אייץ הנוכחי

לגבי אדמה
אני לא מכיר הרבה שיטות לבדיקת המצע ובכללי לרוב אם אתה כבר הולך על אדמה אתה בד"כ מערבב אותה עם קומפוסט או תה או דשן בשיחרור איטי(לא כימי הכוונה לבלילה מוכנה מראש) וכדומה
ואז אתה לרוב משקה עם מי ברז ופחות דואג לפי אייץ,החומרים והתוספים באדמה אמורים לדאוג לפי אייץ
אני פחות מנוסה היום עם אדמה מאשר עם קוקוס כך שאני לא יכול להסביר מה עדיף או לא
אומנם התחלתי לגדל באדמה ועבדתי עם ביוביז ולא היו לי בעיות בכלל אבל לא היה לי מד פי אייץ
לא ידעתי בכלל מזה פי אייץ
ידעתי הרבה לזמנו,עוד לא היה אפילו הידרו שופ :) אבל ממש לא היה ציוד פי אייץ ואיסי וכל זה בארץ
אולי רק במשתלות מקצועיות או בייבוא של חקלאות
אבל ככה בתור מוצר רגיל זה היה נדיר אז קשה לי לעזור לך בתחום הזה
עם מישהו רוצה להסביר על אדמה מה חשוב ולא זה נראה לי מקום טוב
בכל מקרה אני מקווה שעזרתי לך ושלא חפרתי לכולם בסה"כ :)

קודם כל לגבי מדי פי אייץ
מד פי אייץ הוא מכשיר מסובך מאוד הרבה יותר ממד אי סי מכיוון שהסולם עצמו לא לינארי
למי שלא יודע מה הכוונה זה אומר
שככל שתעלה או תרד בסולם השינויים לא יהיו ביחס שווה
זה לא חישוב פשוט ולכן המנגנון לא פשוט
בכל מקרה מהניסיון שלי אם תשקיע קצת יותר כסף במד פי אייץ טוב כמו של בלולב ואני מאמין שיש גם להאנה ועוד כמה חברות מדים כאלה
הם יחזיקו יופי
אני עבדתי עם שלי יותר משנה בלי כמעט לכייל אותו אם כמעט אפס טעויות
ומכיוון שאתה לומד איך הבלילה שלך מגיבה באופן טבעי למה שאתה מכניס פנימה
עם הזמן אתה יודע בדיוק למה לצפות,איזה מהירות וכו
בשנייה שמשהו נראה לך מוזר אתה ישר יודע
ככה לפחות זה עובד אצלי
אני תמיד יודע מתי המד פי אייץ כבר לא מדויק לפי ציפייה בסיסית
אני לא משחק עם האוכל,אני כבר שנתיים נותן אותו דשן,אותם מינונים,ככה שקל לי לצפות למה שאמור להיות בקריאה
ותמיד אפשר לקחת את הפי אייץ במי ברז שלך בתור בדיקה סבירה

לגבי בדיקת חומציות במצע
זה נורא תלוי באיזה מצע תבחר
מן הסתם אם תבחר בהידרו אז עדיף שיהיה לך מד שכל הזמן יוכל להישאר במים,כמו המד היותר יקר של בלו לב
אם אתה עובד עם קוקוס אין שום בעיה לעבוד רק לפי מדדי הנקז
והשיטה היא פשוטה
אתה בודק את הבלילה
אתה בודק את הנגר
אתה חייב לדעת מה האיסי בשביל קוקוס
אתה אמור לקבל את אותו האיסי שהכנסת לצמח
כלומר אם אתה מזין 1.3 אז צריך לצאת לך 1.3
אם יוצא לך יותר סימן שיש לך מצבור של מלחים בקוקוס והצמח לא מספיק לאכול את כל האוכל שהזנת לו
אתה יכול להוריד קלות במינון ואם יש ריכוז גבוה בהרבה עדיף לבצע שטיפה עם מינון עדין יותר
הכוונה היא בסופו של דבר לתת לצמח רק מה שהוא צריך ולא סתם לזרוק עליו אוכל ועוד אוכל ועוד אוכל,או לא להיות עדין איתו סתם
אם יוצא לך בנקז אותו האיסי אז אתה יכול להזין בפעם הבאה במינון גבוה טיפה יותר ולראות האם עדיין אין ריכוז מלחים או לא
עכשיו אם יש לך יותר מלחים ממה שהכנסת,אתה בודאיות תקבל פי אייץ יותר נמוך ממה שהכנסת
מכיוון שנכנסו לך יותר מלחים למים והתערבבו הם יורידו את הפי אייץ יותר בנקז
אני אסביר את הנקודה הזאת

כשאני מכין בלילה
הדבר היחידי שמשנה לי את הפי אייץ זה הדשן בסיס
כלומר ככל שאני מכניס יותר דשן בסיס ככה הפי אייץ נהייה יותר חומצי
המגנזיום ושאר התוספים לא משפיעים ככה על הפי אייץ
רק הדשן בסיס של הסי
ורק הדשן בסיס של הסי משפיע משמעותית על האיסי שהמד מודד
כלומר ככל שהאיסי שלי יהיה יותר גבוה כך הפי אייץ שלי יהיה יותר נמוך
אז אם השקתי קוקוס עם איסי של 1.4 ובנקז ראיתי שיש לי 1.8
רוב הסיכויים שגם הפי אייץ בנקז ירד כאילו הבלילה הייתה באיסי של 1.8
עכשיו זה בהחלט משפיע כל פעם על ההאכלה ולכן חשוב מאוד שלא יהיה מצבור של מלחים בקוקוס,אחרת אתה כל פעם בעצם תשקע בפי אייץ נמוך הרבה יותר
הרעיון הוא לדאוג שהמצע יתייבש כמה שניתן כדי לאפשר כניסה של חמצן למערכת שורשים תקינה
אפילו הייתי ממליץ להישתמש בכל דרך אפשרית בהוספת חמצן למים שאתה מזין כדי לודא שתמיד השורשים יוכלו לנשום
וברגע שתאפשר למצע להיתייבש תוכל באמת לשלוט בפי אייץ עם ההשקיות
אם אתה לא נותן למצע להיתייבש עם קוקוס הקוקוס פשוט לא סופח את הנוזלים החדשים האלה אלא ישר פולט אותם החוצה
ברגע שקוקוס סופח אליו כבר נוזלים צריך לתת לו לרוקן אותם כדי להצליח ולהזין אותו שוב במים חדשים
אחרת הוא פשוט דוחה לחלוטין את הנוזלים שנכנסו
דרך אגב הפי אייץ הטבעי של קוקוס נע בין 5.7-.6.5 אז ברגע שהמצע מתייבש אפשר לשאר שבאזורים היבשים זה הפי אייץ הנוכחי

לגבי אדמה
אני לא מכיר הרבה שיטות לבדיקת המצע ובכללי לרוב אם אתה כבר הולך על אדמה אתה בד"כ מערבב אותה עם קומפוסט או תה או דשן בשיחרור איטי(לא כימי הכוונה לבלילה מוכנה מראש) וכדומה
ואז אתה לרוב משקה עם מי ברז ופחות דואג לפי אייץ,החומרים והתוספים באדמה אמורים לדאוג לפי אייץ
אני פחות מנוסה היום עם אדמה מאשר עם קוקוס כך שאני לא יכול להסביר מה עדיף או לא
אומנם התחלתי לגדל באדמה ועבדתי עם ביוביז ולא היו לי בעיות בכלל אבל לא היה לי מד פי אייץ
לא ידעתי בכלל מזה פי אייץ
ידעתי הרבה לזמנו,עוד לא היה אפילו הידרו שופ :) אבל ממש לא היה ציוד פי אייץ ואיסי וכל זה בארץ
אולי רק במשתלות מקצועיות או בייבוא של חקלאות
אבל ככה בתור מוצר רגיל זה היה נדיר אז קשה לי לעזור לך בתחום הזה
עם מישהו רוצה להסביר על אדמה מה חשוב ולא זה נראה לי מקום טוב
בכל מקרה אני מקווה שעזרתי לך ושלא חפרתי לכולם בסה"כ :)

tba

Member
תודה רבה רבה על התשובות המפורטות.
אני לא אבטל את ההזמנה. התשובות שלכם העלו אצלי שאלות נוספות בנושא, אבל אני לא אחפור לכם עכשו, נחכה שיגיע המד

tba

Member
חייב לשתף.
חמש דקות אחרי השימוש הראשון במד פיאייץ, הצלחתי לשבור את האלקטרודה.
לא משנה איך, אני האשם היחיד
בכל מקרה שלחתי מייל לבלולב והם אמרו שהם מאוד מצטערים, אבל זו תקלה שאי אפשר לתקן
ניסיתי ירייה באפלה ושאלתי האם מתוך רצון טוב הם יכולים להציע לי הנחה על מכשיר חדש.
הבחור סיפר לי שיש להם סטוק של מכשירים שחזרו מלקוחות וברוב המקרים הם במצב מצויין אבל החברה לא יכולה למכור אותם שוב!
קיצר, הוא הציע לשלוח לי מכשיר כזה בעלות של משלוח בלבד! (14 דולר
מובן שאמרתי כן!
אז עכשו אני מחכה נקווה שלא לשווא

tba

Member
כן, גם אני. קבלתי מייל הבוקר, המד כבר נשלח. מקווה שיגיע תקין ומהר :)

tba

Member
עידכון: המד הגיע. עובד מעולה ואם לא הייתי יודע, בחיים לא הייתי מנחש שהוא לא חדש! אז תודה לבלולאב, החברה עם השירות לקוחות הכי טוב שפגשתי.

Don-roni

Member
מברוק סבבה
תזכיר לי חוץ מלבדוק חומציות
( קיבלתה סטיק כיול )
מה עוד עושה " אהבה כחולה "
מה האפשרות לראות משהו גודל בגינה שלך
בכל מקרה תהנה מהתחביב
ביי

tba

Member
:)הי רוני. קודם כל רק שתדע: אני מת על הכתיבה שלך

לא קיבלת ערכת כיול, אבל זו לא בעיה כי יש לי גישה למעבדה כימית כך שכבר כיילתי את המכשיר
אני מעלה תמונות של הגינה הצנועה שלי ברגע זה,בטריד "ארון גידול חדש" יאללה, יום טוב שיהיה!